Plasma 60" vs Projector HD....πέριξ των 1000 ευρώ

vman

Senior Member
15 September 2012
697
Ας αρχίσει λοιπόν η μάχη..

Βάζω ως αδαής τα προφανή πρώτα αφού ξεκαθαρίσω ότι δεν βάζω στην εξίσωση το θέμα οθόνη καθώς θα προβάλλω σε τοίχο, είναι έτσι το δωμάτιο που βολεύει πολύ.

Η τηλεόραση κερδίζει σε πρακτικότητα, χρήση από όλη την οικογένεια εύκολα και γρήγορα χωρίς την ανάγκη να βάλω οπωσδήποτε και ενισχυτή μπρος.
Η λύση του προτζέκτορα δεν αποκλείει τη χρήση τηλεόρασης είτε με τη χρήση ενός δέκτη είτε με την ύπαρξη άλλων δύο τηλεοράσεων στο σπίτι (υπάρχουσες) η μία μάλιστα σε ευθεία οπτική επαφή από το καθιστικό όπου θα παίζει ο προτζέκτορας (εντάξει δεν θα βλέπεις απο εκεί, απλά θέλω να δείξω ότι δεν χάνεται η ευκολία της τηλεόρασης από το σπίτι με την επιλογή προτζέκτορα).
Απόσταση θέασης 3,50 μέτρα, οπότε και οι 60" είναι καλές αλλά και οι κοντά 100" που θα βγάζει ο προτζέκτορας ακόμη καλύτερες.

τι λέτε;

Re: Απάντηση: Plasma 60" vs Projector HD....πέριξ των 1000 ευρώ

Τρίτος είμαι εγώ κατά σειρά. Θες ν' ακούσεις τη γνώμη μου ή είμαι biased??:flipout:

Εσύ biased; Άντε καλέ.
biggrin_mini2.gif

οκ ελήφθη το μήνυμα...ως αίσθηση και ότι θα ανοίξει το μάτι μου το πιστεύω και εγώ, από θέμα ποιότητας εικόνας πιστεύετε ότι γέρνει προς τα κάπου η ζυγαριά ξεκάθαρα; πάντα μιλάμε για κατηγορία τιμής στο 1000αρικο, με την επιθυμητή τάση προς τα κάτω. Και για να είμαι πιο συγκεκριμένος ένας epson 3200 θα δείχνει καλύτερα από μια LG / Samsung 60" plasma;

Στις 60 ίντσες δεν ξέρω...

Αν, όμως, ο Epson παίζει στις 100 και η Samsung στις 60, είναι φυσιολογικό ότι η τηλεόραση θα έχει καλύτερη ποιότητα. Όμως, αν συγκρίνουμε τηλεόραση με προβολέα, είναι σαν να συγκρίνουμε F1 με WRC ή μήλα με πορτοκάλια. Γενικά, άλλο το ένα και άλλο το άλλο....

κοίτα πως δείχνει σε σχέση με μια lg 50αρα plasma
m0168.gif

http://www.youtube.com/watch?v=xdvfzCHznWE

Πάνω από όλα είναι θέμα δέσμης πάνω από το κεφάλι. Ολα τα άλλα είναι δευτερεύοντα.

Και μην ακούσω κανέναν να πεί ε και στην 60άρα στα 1.8 μέτρα έχεις την ίδια αίσθηση με τις 107 στα 3.5 εντάξει?? είπαμε είναι θέμα δέσμης.

ποιο θα έβαζες F1 και ποιο WRC;; :)

Δεν έχει σημασία. Απλά είναι διαφορετικά πράγματα. Ωστόσο, και τα δυο, αυτοκίνητα τα λέμε...-bye-

κοίτα πως δείχνει σε σχέση με μια lg 50αρα plasma
m0168.gif

http://www.youtube.com/watch?v=xdvfzCHznWE

Πάνω από όλα είναι θέμα δέσμης πάνω από το κεφάλι. Ολα τα άλλα είναι δευτερεύοντα.

Και μην ακούσω κανέναν να πεί ε και στην 60άρα στα 1.8 μέτρα έχεις την ίδια αίσθηση με τις 107 στα 3.5 εντάξει?? είπαμε είναι θέμα δέσμης.

Χάθηκε να βάλεις τις δικές σου φωτογραφίες με την Πανασόνικ? Ή τις σνομπάρεις επειδή έχει και ένα μπιλιάρδο μπροστά??:D:D

Last edited by a moderator:
Πέρα από την πλάκα (για το βίντεο μιλάω) το αποτέλεσμα που θα πάρεις με οποιονδήποτε προβολέα εξαρτάται πάρα πολύ από τις συνθήκες του χώρου σου (πχ λευκοί τοίχοι κλπ). θα σου πρότεινα να κάνεις μια βόλτα στα καταστήματα να δείς κάποιους στημένους προβολείς (πρέπει να έχουν στημένους και προβολείς αυτής της κατηγορίας τιμής).

Στην κατηγορία τιμής που ψάχνεις ο epson 3200 έχει το μεγάλο πλεονέκτημα του lens shift που δεν το βρίσκεις σε dlp μηχανήματα τέτοιας τιμής και κάνει την εγκατάσταση παιχνίδι. Οι dlp έχουν offset και ανάλογα με την απόσταση φακού πανιού πρέπει να μπούν σε συγκεκριμένη απόσταση πάνω από το πάνω μέρος του κάδρου ή κάτω από το κάτω μέρος του κάδρου. Σαν lcd όμως έχει το μειονεκτήματα της σύγκλισης - ανομοιομορφίας που δεν υπάρχουν στους dlp. Από την άλλη μεριά στους dlp υπάρχει και το ενδεχόμενο να βλέπεις rainbow αν και είναι μικρές οι πιθανότητες.

To θέμα είναι οτι δέν ξεκαθάρισε τη κύρια χρήση.
Για κάθε μέρα, ότι ώρα κλπ σίγουρα η πλάσμα θα δώσει καλύτερο αποτέλεσμα. Βαθύ μαυρο και φωτεινότητες που δέ θα βρει σε παρόμιες συνθήκες με το προβολέα.
Ο προβολέας είναι καλός για ταινίες με πλήρη συσκότηση. Αλλιώς είναι ξέπλυμμα. Χώρια την όλη εγκατάσταση.
Ιδανική λύση και τα δύο μέσα...

Η κύρια χρήση είναι ταινίες. Ο χώρος δεν είναι φωτεινός και φυσικά το βράδυ έχουμε πλήρη συσκότιση.
Rainbow θέμα δεν έχω.
Εχω δει στημένους προτζέκτορες και σε αυτή την τιμή και σε παραπάνω και φυσικά μου αρέσαν...οι πιο ακριβοί!
Αν είχα λεφτά να πάρω το JVC X30 που είδα δεν θα είχα κανένα δίλημμα. Απλά στο 1000αρικο έχω την αίσθηση ότι η εικόνα που θα πάρω δεν θα είναι τόσο καλή και εκεί ίσως μια 60αρα πλασμα να είχε καλύτερο αποτέλεσμα...
Τέλος πάντων από ότι βλέπω από τα δικάς σας σχόλια και από το δικό μου κόλλημα σε προτζέκτορα θα πάω έστω και για τη δοκιμή γιατί αλλιώς θα μου μείνει απωθημένο.
Περιμένω τώρα να πουληθούν διάφορα που έχω σε αγγελίες για να προχωρήσω.

τα'χουμε πει ήδη Γιάννη για το βάψιμο του τοίχου σε άλλο τοπικ που είχα ξεκινήσει και παρακολουθώ όλα τα σχετικά τόπικς.

size does matter κλπ κλπ

Κι εγω εχω 65αρα Plasma αλλα δεν εχω κατσει ποτε να δω ταινία εκεί.

Max κανα ντοκυμαντερ ή κανα μουσικό BD.

Στις φωτο ήταν δίπλα 46άρα, τώρα είναι 51άρα (δεν έχω βγάλει φωτο), αλλά και πάλι δεν...102"

Ό,τι είπαν και οι παραπάνω συνάρρωστοι....ταινία δεν βλέπω στη τηλεόραση......size does matter κλπ κλπ

Αχόρταγοι είστε....:flipout:.....-bye-

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

Re: Απάντηση: Plasma 60" vs Projector HD....πέριξ των 1000 ευρώ

Στις φωτο ήταν δίπλα 46άρα, τώρα είναι 51άρα (δεν έχω βγάλει φωτο), αλλά και πάλι δεν...102"

Ό,τι είπαν και οι παραπάνω συνάρρωστοι....ταινία δεν βλέπω στη τηλεόραση......size does matter κλπ κλπ

Αυτές οι φωτό σου με έκαναν να πώ τι 50άρα για ταινίες και κουραφέξαλα. Μάθε παιδί μου μπαλίτσα..................