Plasma 60" vs Projector HD....πέριξ των 1000 ευρώ

Απάντηση: Re: Plasma 60" vs Projector HD....πέριξ των 1000 ευρώ

Πολύ καλό το video κατατοπιστικό , είχα ίδια απορία αλλά ανάμεσα στη Panasonic 65 vt και στον epson EH 9000wt

Στα 3,5 μέτρα οι 60" είναι απελπιστικά λίγες για θέαση ταινιών, οπότε... ;)

χρονια το παλευω να παρω προβολεα και στο τελος tv αγοραζω παλι,αυτες οι φωτο μου εβαλαν παλι τον διαολο στο μαυλο (προβολεας) δεν δεν θα ηρεμησω ποτε τελικα!!!!!!!

Μπα πάλι στην τηλεόραση θα καταλήξεις.
Μην φανταστείς ότι άλλαξαν πολλά στην βιντεοπροβολη από θέμα ποιότητα εικόνας.
Στις φωτογραφίες δείχνουν ωραίοι και στο σαλόνι θλιβεροί

Να τος:music-smiley-005:και να φανταστεις οτι εσυ με ειχες κανει να αλλαξω γνωμη! σε ειχα διαβασει παλια που ελεγες τον ξεφορτωθηκα τον προβολι και ησυχασα.

Θλιβεροί δεν θα το έλεγα , αλλά όντως ο προβολέας θέλει ειδικές συνθήκες και δεν είναι τόσο ρόδινα τα πράγματα όπως παρουσιάζονται.

Στις φωτογραφίες δείχνουν ωραίοι και στο σαλόνι θλιβεροί

Θα έλεγα το ανάποδο....δεν έχω δει ακόμα φωτογραφία που να πλησιάζει ούτε στο 80% αυτό που βλέπω στο πανί. Δεν παραγνωρίζω τις ατέλειες του χώρου και το πόσο επιδρούν στην εικόνα σε σχέση με μια τηλεόραση, αλλά, ''θλιβεροί'' θεωρώ ότι είναι λίγο υπερβολικό. Θλιβεροί σε σχέση με τι? Με τις τηλεοράσεις?

Ανόμοια πράγματα.

Όταν ήρθαν και τα δύο στις ίδιες ίντσες και σε παρόμοια φωτεινότητα δεν ήταν καθόλου θλιβερή η εικόνα τους.

Όσο και αν υπάρχουν περιορισμοί η μεγάλη εικόνα του προβολέα είναι ένα σημαντικό δέλεαρ για την αγορά του.

Το κακό είναι ότι χρειάζεται και συγκεκριμένος χώρος σε προδιαγραφές και εγκαταστάσεις που δεν είναι εύκολες να γίνουν σε οποιοδήποτε σπίτι.

Αυτό που είπε ο Γιάννης.

Τώρα που οι 60αρες είναι προσιτές, προβολέας μόνο σε dedicated χώρο (όπου βέβαια απλά δεν παίζεται).

Θα έλεγα το ανάποδο....δεν έχω δει ακόμα φωτογραφία που να πλησιάζει ούτε στο 80% αυτό που βλέπω στο πανί. Δεν παραγνωρίζω τις ατέλειες του χώρου και το πόσο επιδρούν στην εικόνα σε σχέση με μια τηλεόραση, αλλά, ''θλιβεροί'' θεωρώ ότι είναι λίγο υπερβολικό. Θλιβεροί σε σχέση με τι? Με τις τηλεοράσεις?

Ανόμοια πράγματα.

Όταν ήρθαν και τα δύο στις ίδιες ίντσες και σε παρόμοια φωτεινότητα δεν ήταν καθόλου θλιβερή η εικόνα τους.

Για να μην ξεφυγουμε απο το θεμα αλλα και να σου απαντησω σε αυτο που με ρωτας εχουμε και λεμε...
Ο φιλος ρωτα για προβολέα της τάξεως των 1000 ευρω που μαλιστα θα προβάλει σε τοίχο ( προφανώς λευκο) και του εγινε και πρόταση για τριτσιπο της epson...
Αρα σε αυτες τις συνθήκες θα εχουμε εναν προβολέα στην χαμηλη κατηγορία τιμης που θα προβαλει σε ανοιχτόχρωμο δωματιο ( υποθετω πως λευκοί θα ειναι και οι περιμετρικοί τοίχοι οπως και το ταβανι)
Στις 100" και με ολο το φως να πλημμυρίζει το χορο κανένας προβολέας δεν πρόκειται να του δώσει αίσθηση ansi contrast που σημειωτέων ειναι δεν είναι 500:1 - 700:1 σε ιδανικες συνθήκες...
Τα τρια πανελ και ο φτηνός φακος του εξασφαλίζουν κινηματογραφική αίσθηση ( με την κακή έννοια) η αλλιως το smoothles φίλτρο που εχουν ολοι οι τριτσιποι ( εκτος πολυ σπάνιων περιπτώσεων )
Χρειάζεται να γραψω και αλλα;
Υπαρχει περίπτωση με ολα αυτα η εικονα να μην ειναι κατω του μετρίου;
Το 90% ( και μπορει να λεω λιγο) των νοικοκυριών με προβολεα, τους εχουν εγκατεστημένους στο σαλονι τους και οχι σε κάποιον ειδικα διαμορφωμένο χωρο .
Αυτο σημαίνει μεγαλη εικονα ,αλλα εικονα με υποχωρήσεις στην ποιότητα...

Από ένα σημειο και μετα οσες φορες προσπάθησα να δω ταινία στην εντυπωσιακή κατα τα αλλα λόγου μεγέθους προβολική εικονα, κατάντησα να κανω τεστ υπομονής....
Αν μπορει ενας προβολέας να δειξει τουλάχιστον οπως στις φωτο παρακάτω , μεσα σε σαλόνι τοτε εγω βαζω αυριο αγγελία την 65αρα vt30 και τον αγοράζω...

07-1.jpg

09.jpg

01-4.jpg

02-4.jpg

Ανδρέα, ξέχασες, μάλλον, το συγκριτικό με τους 2 προβολείς και την τηλεόραση. Ξαναρωτάω...τι ακριβώς συγκρίνουμε? Μια εικόνα στις 65'' με μία στις 100+???

Όσο για το περίφημο ansi, ''κατεδαφίστηκε'' στο τελευταίο συγκριτικό των φετινών μοντέλων με τη μέτρηση από τη θέση θέασης.

Γιάννη δεν το ξεχασα και μάλλον δεν διάβασες καλα το μήνυμα μου.
Με ρωτάς τι συγκρίνουμε αλλά εγώ δεν έκανα καμία σύγκριση.
Μου λες πως το ανσι κατεδαφίστηκε με έναν άλλο τρόπο μετρήσεις.
Το αμφισβητώ...

To θέμα είναι οτι και να κατεδαφίτηκε το Ansi των plasma/lcd, το προβόλι μόλις ανάψει έστω κ ένα φώς δέ βλέπεται. Και στις πιο αντανακλαστικές πλάσμα αυτό δέ συμβαίνει.

Προχθές ξεκινήσαμε να βλέπουμε ταινία στο προβολέα, κ επειδή άργησε το delivery, μας πέτυχε στη μέση, κ με μια κρυφού φωτισμού να βλέπουμε τι τρώμε έστω , η οθόνη δεν ήταν για παρακολούθηση. Τη σταματησαμε και μετα το φαγητό, συσκότηση κ ευχαριστηθήκαμε Savvage..

Γιάννη δεν το ξεχασα και μάλλον δεν διάβασες καλα το μήνυμα μου.
Με ρωτάς τι συγκρίνουμε αλλά εγώ δεν έκανα καμία σύγκριση.
Μου λες πως το ανσι κατεδαφίστηκε με έναν άλλο τρόπο μετρήσεις.
Το αμφισβητώ...

''Από ένα σημειο και μετα οσες φορες προσπάθησα να δω ταινία στην εντυπωσιακή κατα τα αλλα λόγου μεγέθους προβολική εικονα, κατάντησα να κανω τεστ υπομονής....
Αν μπορει ενας προβολέας να δειξει τουλάχιστον οπως στις φωτο παρακάτω , μεσα σε σαλόνι τοτε εγω βαζω αυριο αγγελία την 65αρα vt30 και τον αγοράζω...''

Αυτό μου μοιάζει σαν σύγκριση....τεσπα.

Το τελευταίο δεν το κατάλαβα. Αμφισβητείς ότι κατεδαφίστηκε το άνσι ή αμφισβητείς τη μέθοδο που ακολούθησαν?

Αμφισβητώ οτι μπορούν να καταργήσουν την σημασία του Ansi (αλήθεια που το διάβασες αυτό με την νεα μέθοδο μέτρησης; )
Ισως θα έπρεπε να μου εξηγήσεις γιατι θεωρείς πως κανω κάποιου ειδους σύγκριση...

Σε μτχ τι θα λεγατε μεταξυ dla vs sxrd? Αξιζει να μπλεξει κανεις με πιο παλια μοντελα; Θελω να πω, υπαρχει περιπτωση τελικα να παρω καλυτερη εικονα απο εναν παλιο ακριβο που ειναι σημερα φθηνος σε σχεση με ενα καινουργιο αντιστοιχης τιμης;

Αμφισβητώ οτι μπορούν να καταργήσουν την σημασία του Ansi (αλήθεια που το διάβασες αυτό με την νεα μέθοδο μέτρησης; )
Ισως θα έπρεπε να μου εξηγήσεις γιατι θεωρείς πως κανω κάποιου ειδους σύγκριση...

Δεν είπα ότι καταργήθηκε η αξία του. Απλά, είπα ότι έπεσε σε πιο νορμάλ τιμές με αυτή τη μέθοδο (προσλαμβανόμενου κόντραστ από τη θέση θέασης). Επίσης, δεν είπα ότι πρόκειται για νέα μέθοδο που έγινε ντε και καλά στάνταρντ. Ένα τεστ ήταν για να δείξει κάποια πραγματάκια, αν θες τη γνώμη μου, πιο κοντά στην πραγματικότητα. Μας ενδιαφέρει να μάθουμε εκτός από το τι μετράμε με έναν συγκεκριμένο τρόπο και το τι αντιλαμβανόμαστε. Εκτός αν αρχίσουμε να πιστεύουμε τα εκατομμύρια on/off που ''μετράνε'' οι τηλεοράσεις και τα κοντά στο εκατομμύριο (κοντεύουν...) που ''μετράνε'' οι προβολείς.

Σου φέρνω αμέσως ένα παράδειγμα:

Το κόντραστ ενός προβολέα μέσα σε ένα Χ χώρο είναι 1000:1. Μασκάρεις μόνο την ταινία 2,35 με μαύρο ύφασμα. Δείχνεις την εικόνα σε 10 άτομα. Και οι 10 θα ''ορκίζονται'' ότι το κόντραστ είναι καλύτερο στη δεύτερη περίπτωση παρότι είναι το ίδιο.

Να εξηγήσω τι ακριβώς? Είναι σαφές αυτό που γράφεις στην τελευταία πρόταση...(δώστε μου μια προβολική εικόνα σαν και αυτή και εγώ πουλάω την VT).

Σε μτχ τι θα λεγατε μεταξυ dla vs sxrd? Αξιζει να μπλεξει κανεις με πιο παλια μοντελα; Θελω να πω, υπαρχει περιπτωση τελικα να παρω καλυτερη εικονα απο εναν παλιο ακριβο που ειναι σημερα φθηνος σε σχεση με ενα καινουργιο αντιστοιχης τιμης;

Δεν υπάρχει απλώς περίπτωση, είναι σχεδόν βεβαιότητα ότι θα πάρεις καλύτερη εικόνα (γι' αυτή τη ζώνη τιμής που κοιτάς αναφέρομαι..).

To θέμα είναι οτι και να κατεδαφίτηκε το Ansi των plasma/lcd, το προβόλι μόλις ανάψει έστω κ ένα φώς δέ βλέπεται. Και στις πιο αντανακλαστικές πλάσμα αυτό δέ συμβαίνει.

Προχθές ξεκινήσαμε να βλέπουμε ταινία στο προβολέα, κ επειδή άργησε το delivery, μας πέτυχε στη μέση, κ με μια κρυφού φωτισμού να βλέπουμε τι τρώμε έστω , η οθόνη δεν ήταν για παρακολούθηση. Τη σταματησαμε και μετα το φαγητό, συσκότηση κ ευχαριστηθήκαμε Savvage..

Σε τι προβολεα; Γιατί ο epson 6000 μου δείχνει μια χαρά με επαρκή φωτισμό για φαγητό.

Προφανώς, έχετε διαφορετικά στάνταρτς στο τι θεωρείτε αποδεκτό ή όχι. Για την ιστορία να πω ότι τα δύο προβόλια που αναφέρεστε είναι κυριολεκτικά ''φάροι'' με τον Benq ακόμα πιο φωτεινό. (βέβαια δεν ξέρω πόσες ίντσες ανοίγετε...)

Last edited by a moderator:
Έτσι είναι, έχω κάνει και παρουσίαση με αυτόν την ημέρα... Αλλά είναι ρυθμισμένος για να βλέπουμε στο σκοτάδι χωρις να πονάνε τα ματια μας.
Το θέμα είναι οτι ακόμα και με την άπλετη φωτεινότητα του, όταν υπάρχει φώς στον χώρο, το "μαύρο" απλά γίνεται το γκρί του πανιού, αυτό είναι θέμα τεχνολογίας, κάτι που δέν ισχύει με τις τηλεοράσεις οι οποίες εκπέμπουν οι ίδιες το φώς απο μαύρο πάνελ και όχι απο αντανάκλαση σε λευκό/γκρί πανί. Και μιά προβολική 55άρα Σονυ SXRD φίλου πάλι σε φωτεινό χώρο δείχνει ξεπλυμμένη, απλά δέν έχει τις αντανακλάσεις απο γυάλινη επιφάνεια των άλλων.