Γιαννη δεν ξερω ποια είναι η διαφορα του κατεδαφίσθηκε με του καταργήθηκε όπως και πως μπορεις να υπολογίσεις με καποιο τροπο το contrast από την θέση θέασης…
Ισως να είναι κατι καινούργιο που δεν το γνωρίζω…
Σου φέρνω αμέσως ένα παράδειγμα:
Το κόντραστ ενός προβολέα μέσα σε ένα Χ χώρο είναι 1000:1. Μασκάρεις μόνο την ταινία 2,35 με μαύρο ύφασμα. Δείχνεις την εικόνα σε 10 άτομα. Και οι 10 θα ''ορκίζονται'' ότι το κόντραστ είναι καλύτερο στη δεύτερη περίπτωση παρότι είναι το ίδιο.
Το μασκαρισμα είναι ενας ευκολος τροπος για να κρύψεις της γκριζωπές μαυρες μπαρες που μαρτυρούν ευκολα την έλλειψη αντίθεσης…
Αν όμως υπαρχουν 10 ατομα που με το κρύψιμο των μαύρων μπαρων αντιλαμβάνονται αύξηση του contrast και μεσα στην εικονα, τοτε είναι ότι πρεπει για να εχουν προβολεα στο σαλονι τους…
Μπορει με το masking να μπορεις να κρύψεις τις γκριζες μπαρες αλλα δεν μπορεις να βαζεις κομμάτια μαυρου πανιου σε κάθε σημειο της εικόνας που υστερεί σε μαυρο…
Ειτε με masking ειτε χωρις masking η μεσα εικόνα είναι η ιδια…
Να εξηγήσω τι ακριβώς? Είναι σαφές αυτό που γράφεις στην τελευταία πρόταση...(δώστε μου μια προβολική εικόνα σαν και αυτή και εγώ πουλάω την VT).
Όχι μαλον δεν είναι σαφές γιατι δεν βαζω εικονες από την τηλεόραση μου θελοντας να τις δειξει και ο προβολέας μου, αλλα εικονες από προβολεα και μαλιστα τετραετίας.
Επαναλαμβάνω σε περίπτωση που δεν το διατύπωσα σωστα..
Οι φωτογραφιες είναι από προβολεα και μιλω για την ιδια σε σαλονι και όχι μεσα από σπανιες ιδανικές συνθήκες .
Ποιες ηταν οι ιδανικες συνθήκες που εφεραν αυτό το αποτέλεσμα;
Ο συγκεκριμένος προβολεας εγκαταστάθηκε σε ένα καταμαυρο χωρο εκμηδενίζοντας την οποιαδήποτε αντανάκλαση μπορει να δημιουργηθεί…
Ο χωρος που εγκαταστάθηκε ηταν βαμμένος με κατράμι μαυρο χρώμα σε ολες τις πλευρές του..
Στο πατωμα υπηρχε μαυρη βελούδινη μοκετα και επειδή ακομα και στο μαυρο υπαρχει αντανάκλαση οι πλαϊνοί τοίχοι επενδύθηκαν με μαυρες βελούδινες κουρτινες αρκετα σουρωμένες ώστε να αποφευχθεί αντανάκλαση και από αυτές…
Η οθονη ηταν 82” ιντσων της stewart με αρνητικό gain 0,8 ( αν θυμαμαι καλα)
Στο συγκεκριμένο κομμάτι ειχαμε την τυχη να εχουμε εξαιρετική σύγκλιση ( ηταν και τριτσιπος ) …
Ο ιδιος προβολεας με τον ιδιο player δεν ξανάπαιξε ποτε ξανα το ιδιο.
Μεταφέρθηκε σε νέο home cinema σε οθονη 106 ιντσων με gain 1.0 σε ένα σαλονι όχι από τα πιο φωτεινά…
Αν και μπήκανε στα πλαϊνά κουρτινες οι αντανακλάσεις του χωρου και η μεγαλύτερη οθονη του επέτρεψαν να δωσει μια τυπική εικονα βιντεοπροβολεα… ( αντε να μην την πω θλιβερη)
Αλλα και να μην την πω θλιβερή αυτή είναι εικονα που μπορει να βγαλει σε ένα σαλονι…
Αλλοι την αντεχουν αλλοι όχι…
Όταν όμως εχεις δει την εικονα των φωτογραφιών τοτε δεν ξερω πως μπορεις να συμβιβαστείς