Γιάννης Χατζηγεωργίου
AVClub Fanatic
- 19 June 2006
- 35,670
Ναι, ναι...εμείς τις δικές μας plasma στο φεγγάρι πήγαμε για να τις καλιμπράρουμε με τον pro, αλλιώς το μηχάνημα έπαιρνε φωτιά.
Συζητηση για το πως επηρεαζονται γενικα τα οργανα απο την θερμοκρασια εδω εχει και μερικα για το i1pro .
διαφωνεις δηλαδη οτι επηρεαζονται οι μετρησεις του οργανου απο την θερμοκρασια της plasma ?
http://www.avsforum.com/forum/139-display-calibration/1126102-meters-5.html#post16874647
Svelinis.... Μπορεί να μου πάρει ένα χρόνο να κάνω ένα καλιμπραρισμα σωστά άλλα θα το κάνω πανάθεμα με ακόμα και αν χρειαστεί να κάνω την διαδικασία 1000 φορές. Αν όντως βγει το συμπέρασμα ότι χρειάζεται κολοριμετρο, δόξα το θεό υπάρχει το ebay, επίσης αν χρειαστεί να στείλω τα όργανα στην μαμά για να τα φέρουν στα ίσα τους επίσης θα το κάνω.
Ευχαριστώ, μου έφυγε ένα βάρος γιατί πάλι αναμονή θα ήθελε το πράμα + τα έξτρα χρήματα.
Να ρωτήσω και κάτι για τον προβολέα για να είμαι έτοιμος...
1)από το πανί η από το φακό να πάρω μετρήσεις;;;
Από αυτά που διαβάζω online καταλαβαίνω ότι με το eye 1 που έχω καλύτερα να μετράω από το πανί ενώ αν είχα κολοριμετρο θα ήταν ίσως προτιμότερο να μετράω από τον φακό σωστά;
Αν μετράω από το πανί,
2)σε τι απόσταση να έχω το eye one;;;
3)πρέπει να το έχω υπό γωνία να στοχεύει και αν ναι περίπου πόσες μοίρες;;;
Δεν ξερω εαν ο Γιαννης διαφωνει με αυτο ξερω οτι αδικα παιδευεται με μετρησεις με το spectro σε προβολακια που βγαζουν 10 και 11 Fl στα 10 20 και 30 ire δεν γινεται δουλεια ετσι .
Μπορώ να εμπιστευτώ αυτό για την σύγκριση?
(Διαφορετικά δεν ξέρω τι μπορώ να κάνω γιατί δεν έχω κανένα άλλο καλιμπραρισμενο μέσο κατά νου)
Όσο για τα αποτελέσματα θα μπορούσα σας επισυνάψω τα αρχεία του HCFR, τα οποια ειναι της τάξεως των kB και μπορείτε να έχετε ολες τις μετρήσεις με εύκολη πρόσβαση, σε σύγκριση με τα screenshots.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.