Πλατφόρμα στήριξης πικάπ.

Το περισσότερο είναι το καλύτερο για μένα, σύμφωνα πάντα με τις ανάγκες του χώρου μου και το προσωπικό μου γούστο.
Επομένως, ότι μου αρέσει δεν μπορεί να είναι λάθος.
Αντίθετα, ότι αγγίζει την τεχνική αρτιότητα αλλά δεν με συγκινεί, είναι εντελώς λάθος.
Απ' ό,τι έχεις περιγράψει οι ανάγκες του χώρου σου είναι διαφορετικές από το προσωπικό σου γούστο.
Ο χώρος ζητά AT κι εσύ Grado.Συντονιστειτε.

Απ' ό,τι έχεις περιγράψει οι ανάγκες του χώρου σου είναι διαφορετικές από το προσωπικό σου γούστο.
Ο χώρος ζητά AT κι εσύ Grado.Συντονιστειτε.
Ο χώρος στέλνει feedback στη κεφαλή λόγω του πατώματος ότι μπάσο και να έχει το σύστημα. Αν απομονώσω σωστά το πικάπ (κάτι που κάνω) με παίρνει για παραπάνω μπάσο κάτι που θέλω.

• Like
Reactions: Th.ARvan
Ο χώρος στέλνει feedback στη κεφαλή λόγω του πατώματος ότι μπάσο και να έχει το σύστημα. Αν απομονώσω σωστά το πικάπ (κάτι που κάνω) με παίρνει για παραπάνω μπάσο κάτι που θέλω.
Περισσότερο και ταυτοχρόνως καλύτερο μπασσο θα πάρεις αλλάζοντας ενισχυτή.Δεν εννοώ το phono επειδή δεν γνωρίζω ποιο έχεις.

Περισσότερο και ταυτοχρόνως καλύτερο μπασσο θα πάρεις αλλάζοντας ενισχυτή.Δεν εννοώ το phono επειδή δεν γνωρίζω ποιο έχεις.
Το πικαπ/βραχιονας/κεφαλη/phono δεν παιζουν κανενα ρολο δηλαδη ?

• Like
Reactions: Haagenti
Θρησκε μου τα ξέρω αυτά που λες, το σύστημα έχει στηθεί με όραμα έναν μελλοντικό χώρο, ο οποίος έχει διαστάσεις 3,30 επί 7 μέτρα.
Εκεί θέλουμε ταχύτατες μονάδες με ταχύτατο ενισχυτή.
Εδώ παίζω σε χώρο 8 επί 5,5.
Όπως καταλαβαίνεις θέλω 12ιντσο δεν φτάνει ο ενισχυτής.
Το θέμα μας εδώ δεν είναι το μπάσο που βγάζει στο σύστημα στον συγκεκριμένο χώρο, είναι το μπάσο που κάνει ωπαλάκια την ακίδα.

Σωστα, η λυση ειναι να βελτιωσουμε την λαθος συνθηκη οχι να μειωσουμε τις απαιτησεις μας.
Σε λογικα πλαισια αυτα φυσικα.

• Like
Reactions: Haagenti
Για να κριθεί σωστά μια κεφαλή και η βελονα της θα πρέπει να πληρούνται καποιες προϋποθέσεις.

Έλεγχος σωστής τοποθέτησης - ρύθμισης
Έλεγχος μικρορυθμισης phono (χωρητικότητα κλπ)

Για παράδειγμα εαν η γωνία vta δεν ειναι σωστή ή εάν δοθεί κλίση προς τα πίσω ισως γεμίσει καπως το μπάσο.

Επίσης βασικό χαρακτηριστικό της σωστής χωρητικότητας ειναι το "γέμισμα" του ήχου της

Οπότε δείτε καποια απο αυτα τος προϋποθέσεις εαν ικανοποιουνται και γράψτε εαν θέλετε το phono σας.

Σε κάθε περίπτωση η κατασκευή της βάσης θα βελτιώσει τα ηδη υπαρχοντα θετικά χαρακτηριστικά και κακό δεν θα κάνει, συν τη χαρα της δημιουργίας.