Πλατφόρμα στήριξης πικάπ.

Δεν έχω links.Δοκιμες έχω από έτοιμο προϊόν σε βάσεις και πόδια κατά το μακρινο παρελθόν.
Ως σκληροπυρηνικος προτίμησα το Αμερικανικό ανθρακονημα.
Είδα τιμή απο το Project Ground It Carbon.
Ακριβότερο από το πικάπ.
Next.

Από ότι ξέρω, όλα τα υλικά αντιδρούν στους κραδασμούς έχοντας συντονισμούς ανάλογα με το υλικό.
Όταν αυξάνεται το μπασσο ή μειώνεται
σημαίνει ότι το υλικό αντιδρά στις συχνότητες από τα ηχεία βάζοντας το δικό του χρώμα πίσω στην κεφαλή του πικάπ..
Εγώ τι θα έκανα?
Θα διάλεγα υλικό με δομή που δεν είναι συμπαγή όπως το μπαμπού για παράδειγμα, και θα έβαζα και αμορτισέρ
ανάμεσα σε δύο πλάκες μπαμπού..
Νομίζω οτι το ΙΚΕΑ έχει, και το λέει
APTITLIG
Για αντικραδασμικά από ακίδες
μέχρι αυτά..
Ιδέες ρίχνουμε που δεν είναι λύση για όλους τους χώρους και τα συστήματα..

Δεν έχω links.Δοκιμες έχω από έτοιμο προϊόν σε βάσεις και πόδια κατά το μακρινο παρελθόν.

Δηλαδη, με καλη πιστη ρωταω, ποσο μεγαλες ακουστικες διαφορες μπορει να εχει το ενα ανθρακονημα απο το αλλο;
Αξιζει τοσο ψαξιμο;

Θα διάλεγα υλικό με δομή που δεν είναι συμπαγή όπως το μπαμπού για παράδειγμα, και θα έβαζα και αμορτισέρ
Καλη ιδεα,την εχω δοκιμασει και αποδιδει.

Last edited:
Σπύρο ρίξε μια ματιά σε αυτές τις εταιρείες μπας και.....
Το ότι είναι ελληνικές καθόλου μην σε προβληματίζει,γιατί θα τρελαθουμε με αυτά που διαβάζουμε εδώ μέσα!

CFC (Carbon Fiber Customs) στο Κορωπί: Πολύ γνωστή ελληνική εταιρεία που εξειδικεύεται αποκλειστικά σε custom κατασκευές από ανθρακόνημα για supercars, πολυτελή σκάφη και μοτοσυκλέτες. Φτιάχνουν από εξωτερικά πάνελ (όπως καπό και φτερά) μέχρι εσωτερικά trim.
Carbon House Composites στην Αργυρούπολη: Μια ακόμη εξειδικευμένη ελληνική βιοτεχνία που αναλαμβάνει όλη τη διαδικασία. Έχουν δικά τους σχεδιαστικά προγράμματα (3D scanning), CNC μηχανήματα για να φτιάχνουν τα καλούπια και ειδικούς προγραμματιζόμενους φούρνους ψησίματος. Χρησιμοποιούν προχωρημένες τεχνικές όπως το Vacuum Bagging (όπου μια αντλία κενού αφαιρεί όλο τον αέρα για να μην υπάρχουν φυσαλίδες και ατέλειες) και το Resin Infusion.

Από ότι ξέρω, όλα τα υλικά αντιδρούν στους κραδασμούς έχοντας συντονισμούς ανάλογα με το υλικό.
σημαίνει ότι το υλικό αντιδρά στις συχνότητες από τα ηχεία βάζοντας το δικό του χρώμα πίσω στην κεφαλή του πικάπ..
Εγώ τι θα έκανα?
APTITLIG
μέχρι αυτά..
Μέχρι και αυτό έχω δοκιμάσει. Μέχρι στιγμής η πλατφόρμα υπό κατασκευή έχει το καλύτερο αποτέλεσμα. Θα δούμε πως θα συμπεριφερθεί με το recork.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Like
Reactions: ihodemon
Βέβαια,πρέπει να γνωρίζεις την προέλευση του(3 Ήπειροι)επειδή ο ήχος είναι πολύ διαφορετικός.
Αυτό που χρειάζεσαι σύμφωνα με το ηχητικό γούστο σου είναι το Κινεζικο ανθρακονημα.

Παρακολουθώ με ενδιαφέρον τη συζήτηση πρέπει να πω.
Θα ήθελες όμως να επεκταθείς λίγο σε αυτό; Αναφέρεσαι στην προέλευση του ανθρακονήματος από το οποίο πλέκονται τα φύλλα; Από τη διαφορετική τεχνική πλέξης ανά τον κόσμο; Ή σε κάτι άλλο; Και πώς επηρεάζεται ο ήχος;

Λοιπόν, ακούστε να δείτε τι έγινε.
Παίρνουμε ένα τραγούδι, ας μην επεκταθώ σε άλλα.
Το τραγούδι είναι το Blue Spanish Sky του Chris Isaak.
Όταν έμπαινε η φωνή στην αρχή, συνοδευόταν με ένα βουητό (να το πω).
Ότι και να έβαζα από κάτω, Από μπαμπού με σορμποθανη από κάτω μέχρι δεν ξέρω και εγώ τι.
Με τη συγκεκριμένη πλατφόρμα το βουητό εξαφανίστηκε. Μιλάω για εντάσεις από 75 db και πάνω.
Αυτό δείχνει πως λειτουργεί.

Θα ήθελες όμως να επεκταθείς λίγο σε αυτό; Αναφέρεσαι στην προέλευση του ανθρακονήματος από το οποίο πλέκονται τα φύλλα; Από τη διαφορετική τεχνική πλέξης ανά τον κόσμο; Ή σε κάτι άλλο; Και πώς επηρεάζεται ο ήχος;
Και φυσικά τα καλύτερα υλικά για να φτιάξεις καρμπον αντικείμενα είναι τα ιαπωνικά.
Με τα υπόλοιπα φτιάχνεις...καρμπονΑΡΑ 😝😀

Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω πως ταιριάζει το ηχητικό μου γούστο με το Κινέζικο ανθρακόνημα. Και στην τελική ποιό είναι το ηχητικό μου γούστο, ακόμα και εγώ δεν το έχω ανακαλύψει, ακόμα ψάχνομαι.

Εγώ τι θα έκανα?
APTITLIG
μέχρι αυτά..
Τώρα είδα για το APTITLIG. Αυτά που είχα πρώτα ήταν τέτοια, απλά είναι βαμμένα σε μαύρο χρώμα. Κάτω από το APTITLIG του ενισχυτή έχω τη σορμποθανη της pangea την οποία την είχα δοκιμάσει και στο πικάπ. Το βουητό στα φωνητικά του Chris Isaak που ανέφερα πιο πάνω δεν έφυγε.

• Like
Λοιπόν, ακούστε να δείτε τι έγινε.
Παίρνουμε ένα τραγούδι, ας μην επεκταθώ σε άλλα.
Το τραγούδι είναι το Blue Spanish Sky του Chris Isaak.
Ότι και να έβαζα από κάτω, Από μπαμπού με σορμποθανη από κάτω μέχρι δεν ξέρω και εγώ τι.
Με τη συγκεκριμένη πλατφόρμα το βουητό εξαφανίστηκε. Μιλάω για εντάσεις από 75 db και πάνω.
Αυτό δείχνει πως λειτουργεί.
Άρα είχες ανάδραση και το ' λυσες..
Εκτιμώ (πρόχειρα!) ότι ο χώρος σου έχει κάποια έξαρση στις χαμηλομεσαίες!

• Like
Reactions: Haagenti
Άρα είχες ανάδραση και το ' λυσες..
Εκτιμώ (πρόχειρα!) ότι ο χώρος σου έχει κάποια έξαρση στις χαμηλομεσαίες!
Ετσι δείχνει. Και ακόμα δεν έχω βάλει τι "ιδανικό" υλικό ανάμεσα στα ξύλα.
Άλλο παράδειγμα. Πριν δύο βδομάδες πήρα ένα άλμπουμ των SANAM το οποίο το έβαλα πριν και μετά την αλλαγή.
Με το μπαμπού από κάτω το άκουσα πολλές φορές αλλά δεν είχα ακούσει κάτι πιατίνια που ήρθαν στην επιφάνεια με την πλατφόρμα, τα οποία πιατίνια συνοδεύονταν με "αέρα" και έπιαναν όλο το πάνω μέρος του φάσματος σαν να ήταν live.
Ε μόλις το άκουσα αυτό λέω εδώ είμαστε.

Attachments

• sanam-sametou.jpg
    sanam-sametou.jpg
    27.1 KB · Views: 2
  • Like
Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω πως ταιριάζει το ηχητικό μου γούστο με το Κινέζικο ανθρακόνημα. Και στην τελική ποιό είναι το ηχητικό μου γούστο, ακόμα και εγώ δεν το έχω ανακαλύψει, ακόμα ψάχνομαι.
Το γουστο σου λιγο πολυ το ξερεις. Εκεινο που δεν θα καταφερεις ειναι να στησεις ενα συστημα που ως δια μαγειας θα παιζει ολους τους δισκους σου συμφωνα με το γουστο σου :cool:

Το γουστο σου λιγο πολυ το ξερεις. Εκεινο που δεν θα καταφερεις ειναι να στησεις ενα συστημα που ως δια μαγειας θα παιζει ολους τους δισκους σου συμφωνα με το γουστο σου :cool:
Καλά ναι, ουτοπία η φάση.
Καθε δίσκος και διαφορετική παραγωγή, άλλοι με reverb άλλοι τσίκι τσίκι.
Αν άκουγα audiophile παραγωγές θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα.
Αυτο που με ενδιαφέρει κυρίως είναι να ανοίγω ένταση χωρίς να κάνει τραμπάλα η ακίδα.

• Like
Reactions: AUDIOLYTIC
Καλά ναι, ουτοπία η φάση.
Αυτο ειναι το μονο σιγουρο
Καθε δίσκος και διαφορετική παραγωγή, άλλοι με reverb άλλοι τσίκι τσίκι.
(y)
Αν άκουγα audiophile παραγωγές θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα.
Ουτε με αυτες θα εβρισκες ακρη :p
Αυτο που με ενδιαφέρει κυρίως είναι να ανοίγω ένταση χωρίς να κάνει τραμπάλα η ακίδα.
Αυτο ναι

• Like
Reactions: Haagenti
Τώρα είδα για το APTITLIG. Αυτά που είχα πρώτα ήταν τέτοια, απλά είναι βαμμένα σε μαύρο χρώμα. Κάτω από το APTITLIG του ενισχυτή έχω τη σορμποθανη της pangea την οποία την είχα δοκιμάσει και στο πικάπ. Το βουητό στα φωνητικά του Chris Isaak που ανέφερα πιο πάνω δεν έφυγε

Τετοιες οικονομικες λυσεις που εχουμε συζητησει, ευνοουν μαλλον στεγνους ακουστικα χωρους και συσκευες πλουτιζοντας καπως το ακουσμα αλλα με ωραιο τροπο.
Στην περιπτωση σου με πιθανολογουμενο εντονο προβλημα αναδρασης θα πειραματιζομουν με ποιοτικες ακιδες η hitech ποδια και βασεις
σαν και αυτα με τα οποια ασχολειται ο θρησκος.

Last edited: