PlayStation: Τέλος για τα παιχνίδια σε δίσκο – Ψηφιακές οι νέες κυκλοφορίες από το 2028

Εγώ δεν είμαι σίγουρος ότι θα κάνει 1000. Για καμιά 800άρα το βλέπω, κάποια στιγμή θα στρώσει το θέμα με τις μνήμες.

Από κει και πέρα, όσο και να κάνει, (800-1200), θα παραμένει φθηνότερη από ένα PC που θα θέλει αναβάθμιση στον μισό χρόνο από τον κύκλο ζωής της κονσόλας (ή και συχνότερα).

Άρα θα επιλέγει ο καθένας βάσει των δικών του προτεραιοτήτων, όπως και σήμερα. Εξάλλου το digital-only είναι θέμα χρόνου να επεκταθεί και στα PC, σε όσους τίτλους δεν έχει γίνει ήδη.
Με τα "χτεσινα" δεδομένα το ps6 φεύγει από το εργοστάσιο πάνω κάτω στα 960€ σε components .
Το 800 ούτε για αστείο.

• Like
Reactions: vadergr
Ε εντάξει θεωρώ άλλες τιμές θα έχει ολόκληρη SONY. Δεν θα έχει τιμές amazon κλπ
Τιμές sony λέμε. Όταν θα βγει βέβαια τα 1000€ θα είναι ευκαιρία με βάση τις τότε τιμές των components.
Εγώ το έχω γράψει εδώ και μήνες πάντως.

Το πρόβλημα είναι τεράστιο με τις μνήμες.

Φανταστείτε ότι ακόμα και η Nvidia βγάζει τώρα ξανά μια κάρτα γραφικών εισαγωγική 5 χρόνων !
Δεν μπορεί να βγάλει τίποτα καινούργιο, με καινούργιες μνήμες και απλώς ξεφορτώνεται ότι έχει στα ράφια της εδώ και 5 χρόνια... τι να λέμε τώρα;

Sent from my SM-F946B using Tapatalk

Ακόμα και χωρίς κρίση μνημών/δίσκων, μόνο και μόνο λόγω αύξησης κόστους ζωής (παγκοσμίως έχει συμβεί αυτό) αποκλείεται να βγει στα 500-600 που έκανε το 2020.
Έτσι όπως πάμε , μην βγει και πάνω από 1000.
ΚΑΙ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΘΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ.

Υ.Γ. 10 μέρες δουλειά είναι ακόμα και για την φοιτήτρια κόρη μου που δουλευει σε σούπερ μάρκετ να βγάζει κάνα φράγκο (στην Αγγλία, όχι εδώ)

Έχει δημιουργηθεί κύμα ακυρώσεων της συνδρομής στο ps plus, παρόλο που η Σόνυ προσφέρει από 25 έως 50% έκπτωση...

Έχω PC από τότε που βγήκε.

Επομένως για μένα είναι μονόδρομος η κονσόλα. Και 1000 ευρω να κάνει πάλι θα τα βγάλει τα λεφτά της πολλαπλασια σε βάθος χρόνου σε σχέση με το PC.

Ομοιως. Δεν συγκρινεται η ευκολια και το κοστος χρησης της κονσολας συγκριτικα με το pc.

Ομοιως. Δεν συγκρινεται η ευκολια και το κοστος χρησης της κονσολας συγκριτικα με το pc.
Μόνο ΕΝΑ αρνητικό έχουν οι κονσόλες σε σχέση με το pc. Πρέπει να τα σκας για παιχνίδια. Ακόμα και από κλειδάδικα να αγοράζεις φεύγουν τα πενηντάρικα εύκολα για μεγάλα νέα παιχνίδια.
Για κάποιον που παίζει 10 ώρες κάθε μέρα και αγοράζει σωρηδόν παιχνίδια είναι σημαντικό έξοδο.
Ενώ στο pc υπάροχυν πολλές κερκόπορτες....Θεωρώ ότι αυτό είναι το κυρίως "τυράκι" όποιοι πάνε στα pc.

τοσα παιχνιδια τσαμπα δινει καθε μηνα που δεν τα εχω καν ακουμπησει.

καλα εγω ειμαι μονοχνωτη περιπτωση μονο 2-3 με ενδιαφερουν γενικως αλλα για τα παιδια ειναι κατι τα μηνιαια δωρεαν.

Και σπανιως εως ποτε δεν παιρνω παιχνιδι οταν βγαινει και ειναι υπερκοστολογημενο. Οταν πεσει η τιμη τοτε ειναι η ωρα του.

εχω ακυρωσει ολες τις συνδρομες σε οτιδηποτε ψηφιακο πια... δεν τους ξαναδινω φραγκο ! (οχι οτι ειχα βεβαια :p)

Τα νεα και στο αντιπαλο στρατοπεδο του XBOX ειναι κι εκει δυσοίωνα , με απολυσεις και ανακαταξεις...

Last edited:

Το παραπάνω πάντως είναι ξεκάθαρα τρολιά.. Λένε ότι θα κλείσουν το app τους και το site τους και σας στέλνουν στα φυσικά καταστήματα των Radio Shack, Sears και Toys 'R' Us για να αγοράσετε τον κατάλογό τους.

Μόνο που τα καταστήματα Radio Shack, Sears και Toys 'R' Us έχουν όλα κλείσει εδώ και χρόνια.

Σοβαρά όμως, το βασικό θέμα είναι το ιδιοκτησία vs. ενοικίαση.

Η ιδιοκτησία είναι υπό διωγμό, γιατί η ενοικίαση φέρνει ασύγκριτα μεγαλύτερα έσοδα.

Προσωπικά δεν είμαι παιχνιδάς, αλλά η μουσική μου και οι ταινίες μου αν δεν βρίσκονται σε φυσικό μέσο στο σπίτι μου δεν θεωρώ ότι τις "έχω".

Η Sony και η κάθε Sony είμαι σίγουρος ότι είναι νομικά κατακυρωμένη όταν αποσύρει παιχνίδια, ταινίες και σειρές από τους servers της.

Το θέμα είναι να το αντιληφθεί αυτό ο καταναλωτής και να φερθεί ανάλογα, ότι σημαίνει αυτό για τον καθέναν μας.

• Like
Reactions: Tartufo
Ναι, προφανώς αυτό είναι το θέμα, αυτό λέμε κι εμείς.

Τη μουσική μου και τις ταινίες μου κι εγώ τις θέλω σε φυσική μορφή, το ίδιο και τα παιχνίδια μου.

Για αυτό σταμάτησα όλες τις συνδρομές όπως είπα κι γυρίζω στα παλιά…το μόνο κακό είναι που πριν πολλά χρόνια , λόγω χώρου, πέταξα πάνω από τη μισή συλλογή μου!

Sent from my iPad using Tapatalk Pro

Για αυτό σταμάτησα όλες τις συνδρομές όπως είπα κι γυρίζω στα παλιά…το μόνο κακό είναι που πριν πολλά χρόνια , λόγω χώρου, πέταξα πάνω από τη μισή συλλογή μου!

Το άλλο κακό είναι ότι κάποια στιγμή θα το ξανακάνεις αυτό. Οι συλλογές είναι μεγάλο βαρίδι για τις όποιες αλλαγές στη ζωή μας, ακόμα κι αν αυτές είναι ευχάριστες.

Επίσης κάποια στιγμή αλλάζουν και τα γούστα και οι συνήθειες,

Πχ, είμαι εδώ και κοντά δυο μήνες στο σπίτι μου Ελλάδα, μαζί με τα εκατοντάδες CD και DVD/bluray μου (που δε μου έκανε ποτέ καρδιά να πουλήσω/πετάξω), και δεν έχω ανάψει το player ούτε για να δω αν δουλεύει. Γιατί να το κάνω αυτό, εφόσον τα έχω όλα αυτά έτοιμα στο qobuz στο κινητό μου;

Έβαλα να δω DVD πέρσι, στον προβολέα μάλιστα (με σχεδόν τελειωμένη λάμπα) και το ορίτζιναλ Dolby 5.1, σε ρετρό βραδιά που κάναμε για χαβαλέ. Ήταν φρίκη η εμπειρία, αλλά ωραίες οι μπύρες. :ROFLMAO:

Last edited:
Και βινύλια και κασέτες ήχου, παιχνίδια , arcade, υπολογιστές παλιοί, τηλεκατευθυνόμενα παιχνίδια , φωτογραφικές παλιές και φακοί, τεχνικά περιοδικά πχ pixel, ram κλπ

Έχουμε πολλά χόμπυ ρε γαμωτο!

Τα είχα όλα και τα έδωσα ο βλακας, τώρα μόνο ηλεκτρονικά...

ΥΓ...πολλές παλιές ταινίες δεν υπάρχουν σε blu-ray κλπ
Άνετα τις βλέπω ακόμα και από VHS,που δεν έχω πια, πολύ καλύτερα σε DVD.

Όταν έχεις τέτοιο κόσμημα Τάσο, δεν ασχολείσαι με Spotify πια.
Έπεσα κι εγώ στη παγίδα της ευκολίας τη προηγούμενη δεκαετία.. ποτε πια!

efc7ed2be2d76a27c00b4a0e6f793f7c.jpg

Last edited:
Ελπίζω η Ευρωπαϊκή Ένωση ν αναγκάσει και την Σόνυ ν ανοίξει το store της και σε τρίτους τώρα που καταργεί το φυσικό προϊόν, όπως έκανε και με την Apple...