PLEASE HELP !!!

Μπορείς να συγκρίνεις ένα tannoy Reveal με ένα Marten Coltrane Supreme;

Όταν π.χ. τα βάλεις να παίξουν σε έναν χώρο 20 τετραγωνικά

Στα ποσα db?Γιατι εγω λεω οτι μεχρι τα 90 τα Marten θα παιζουν καλυτερα.
Τωρα για παραπανω νομιζω οτι το Tannoy ΔΕΝ φτανει ετσι και αλλιως......

ηρεμείστε.
Τα yamaha που αναφέρονται, αν είναι αυτά που έχω κατά νου, είναι studio monitor φτιαγμένα γιά συγκεκριμένη δουλειά, να δουλεύουνε near field και γιά άλλο σκοπό.
Γιά τη δουλειά τους λοιπόν ΜΠΟΡΕΙ να είναι και καλύτερα από ηχεία που προορίζονται για σαλόνι.

Τώρα γιά ακουστικά.
Αντε παλι ξανά από την αρχή.
Ακούω με ακουστικά από το 1970, πρωτίστως με ακουστικά, και μετά με ο,τιδήποτε άλλο.
Τον ήχο που έχω ακούσει με ακουστικά ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΗΧΕΙΟ.

Άλλα τα μάτια του λαγού, άλλα της κουκουβάγιας...

Όσο για τα ηχειάκια, δεν αντιλέγω, μπορεί ο φίλος του να εννοεί ότι σε nearfield ακροάσεις τα συγκεκριμένα yamahaκια να είναι άπαιχτα. Τότε απλά πάμε σε άλλα nierfield monitor (ATC για παράδειγμα) που είναι πιό ακριβά και φυσικά παίζουν καλύτερα...
Πως να το κάνουμε μάνα μου; Για οποιονδήποτε χώρο υπάρχουν ακριβά και φτηνά ηχεία...

Απάντηση: Re: PLEASE HELP !!!

ηρεμείστε.
Τα yamaha που αναφέρονται, αν είναι αυτά που έχω κατά νου, είναι studio monitor φτιαγμένα γιά συγκεκριμένη δουλειά, να δουλεύουνε near field και γιά άλλο σκοπό.
Γιά τη δουλειά τους λοιπόν ΜΠΟΡΕΙ να είναι και καλύτερα από ηχεία που προορίζονται για σαλόνι.

Τώρα γιά ακουστικά.
Αντε παλι ξανά από την αρχή.
Ακούω με ακουστικά από το 1970, πρωτίστως με ακουστικά, και μετά με ο,τιδήποτε άλλο.
Τον ήχο που έχω ακούσει με ακουστικά ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΗΧΕΙΟ.

Βάλε τα τρίγωνα πανοράματος κι εγώ το ταπεινό μου σύστημα ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΑΚΟΥΣΕΙΣ.Αν δεν...θα φάω τα τρίγωνα αλλά σου πληρώνω την ταβέρνα.Μιλάω στην διάρκεια της έκθεσης.

Re: Απάντηση: Re: PLEASE HELP !!!

Βάλε τα τρίγωνα πανοράματος κι εγώ το ταπεινό μου σύστημα ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΑΚΟΥΣΕΙΣ.Αν δεν...θα φάω τα τρίγωνα αλλά σου πληρώνω την ταβέρνα.Μιλάω στην διάρκεια της έκθεσης.

δέχομαι.
ραντεβού την αυγή του Σαββάτου 10/11
Μάρτυράς μου ο Δημήτρης Ν.
Διάλεξε τον δικό σου μάρτυρα.
Όπλο διαλέγω AKG K1000.
Τα τρίγωνα θα τα φάμε πριν ή μετά ?-bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: PLEASE HELP !!!

δέχομαι.
ραντεβού την αυγή του Σαββάτου 10/11
Μάρτυράς μου ο Δημήτρης Ν.
Διάλεξε τον δικό σου μάρτυρα.
Όπλο διαλέγω AKG K1000.
Τα τρίγωνα θα τα φάμε πριν ή μετά ?-bye-

Στην διάρκεια για να μην μας πέσει το ζάχαρο.-bye-

xaxaxaxax o mdvq είναι γεννημένος το 96.Δηλαδή είναι 11 χρονών.Ποιός είσαι ρε φίλε.Το παιδί θαύμα....:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043:flipout::flipout:

Πως θα συγκρίνετε τη μονιτορίλα με την χάιφίλα;
Άλλος ο ένας ο ήχος άλλος ο άλλος...
Λες να σκάσω μύτη με τα γκραντόνια μου στην έκθεση High End και να κλάσω κατάμουτρα τα μαγκνεπάνια; :flipout:

παιδιά το φιλαράκι μιλάει ακριβώς για τα ΗΧΕΙΑ που αναφέρει ο
Δ.ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ είναι STUDIO MONITOR near field
αλλα και πάλη μπορείς να μου το εξηγήσεις αυτό πως είναι δυνατόν
ενα ηχειο που κάνει 500 να συνγρίνεται με ηχεια 50.000
???????
εγω δεν μπορώ να το καταλάβω με τίποτα αυτό!!!!

και αυτό με τα ακουστικά είναι δυνατόν?????????

Άλλα τα μάτια του λαγού, άλλα της κουκουβάγιας...

Όσο για τα ηχειάκια, δεν αντιλέγω, μπορεί ο φίλος του να εννοεί ότι σε nearfield ακροάσεις τα συγκεκριμένα yamahaκια να είναι άπαιχτα. Τότε απλά πάμε σε άλλα nierfield monitor (ATC για παράδειγμα) που είναι πιό ακριβά και φυσικά παίζουν καλύτερα...
Πως να το κάνουμε μάνα μου; Για οποιονδήποτε χώρο υπάρχουν ακριβά και φτηνά ηχεία...
η ποιο σωστη απαντηση.:SFGSFGSF:

παιδιά το φιλαράκι μιλάει ακριβώς για τα ΗΧΕΙΑ που αναφέρει ο
Δ.ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ είναι STUDIO MONITOR near field
αλλα και πάλη μπορείς να μου το εξηγήσεις αυτό πως είναι δυνατόν
ενα ηχειο που κάνει 500 να συνγρίνεται με ηχεια 50.000
???????
εγω δεν μπορώ να το καταλάβω με τίποτα αυτό!!!!

και αυτό με τα ακουστικά είναι δυνατόν?????????
πλεον πιστευω πως αν δεν εχεις ενα αξιολογα διαμορφωμενο χωρο,μονο τα ακουστικα μπορουν να σου δωσουν πραγματικα κορυφαιο ηχο...ακουσε μονος σου και θα δεις..ειδικα αν προκειται να τα συγκρινεις με ηχεια περιορισμενου μπατζετ...κ Παναγιωτιδη ελπιζω να βρεθουμε στην εκθεση να μου δωσετε τα φωτα σας οσον αφορα καποιες αγορες που με βασανιζουν

ετοιμαστείτε για την απάντηση.... φαντάζεστε να μας πει ...Behringer 1500?
:flipout:
Τόσο αναίσθητα είναι τα Κ1000;

gou-tsou said:
πλεον πιστευω πως αν δεν εχεις ενα αξιολογα διαμορφωμενο χωρο,μονο τα ακουστικα μπορουν να σου δωσουν πραγματικα κορυφαιο ηχο...ακουσε μονος σου και θα δεις..ειδικα αν προκειται να τα συγκρινεις με ηχεια περιορισμενου μπατζετ...κ Παναγιωτιδη ελπιζω να βρεθουμε στην εκθεση να μου δωσετε τα φωτα σας οσον αφορα καποιες αγορες που με βασανιζουν
Ακριβώς το ίδιο σκέφτομαι και εγώ και έχω βάλει τα Κ530 στο μάτι :captain: μαζί με ένα diy usb dac (εντάξει δεν θέλω να γίνω χαϊεντάς -bye- με τη μία, μη μου'ρθει και απότομο :flipout:).
Με 200 ευρώ νομίζω πως δεν γίνεται να πάρω ήχο ανάλογης ποιότητας από πουθενά. Πόσο μάλλον αν κάποιος διαθέσει 1 με 1.5 χιλιάρικο για να πάρει για παράδειγμα ένα dac1 και ένα ζευγάρι πολύ καλά ακουστικά.
Εκτός από την εικόνα δεν νομίζω πως χάνεις σε τίποτα άλλο. Πλήρες φάσμα με μπάσα-γροθιά στον κρόταφο και ούτε στάσιμα, ούτε μπουμαρίσματα, ούτε ακυρώσεις και αν μερακλωθείς πολύ και σ'αρέσει το βιολί τα δένεις με μονωτική, σαν το ράμπο ένα πράμα και :music-smiley-005::music-smiley-005: κι ούτε γείτονες να ενοχλήσεις, ούτε το ρολόι να κοιτάξεις.

Re: Απάντηση: PLEASE HELP !!!

Αλήθεια Δημήτρη με τι ενισχυτή οδηγείς τα K1000;

όσο είχα τον 1500 τα οδηγούσα μ αυτόν.
Κατά καιρούς τα οδηγώ με όποιον ενισχυτή έχω.
γιά όσους ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ τα Κ1000 συνδέονται μόνο στην έξοδο τελικού.
Η ευαισθησία τους είναι 74 db/mW.