PLEASE HELP !!!

επειδη τυγχαινει να εχω Κ1000, καπου στο υπογειο τωρα, μπορω να πω οτι δεν εχω προβλημα να τα εχω για ωρες, αλλα ισως εχω μικρο κεφαλι, αν και μισοποντειος!
Εχω κοψει τις επαφες του και εχω βαλει ενα teleplug επειδη απλα εχω στον ενισχυτη μου ενα τετοιο! Ειναι ενας τρανσιστορ 1,5 Βαττ ταξη Α, ενα σχεδιο απο την δεκαετια του 80 απο το Wireless World.
Αν δεν θελεις να κουφαθεις αρκει.
Υπαρχει ενας Σουηδος που γραφει σε ενα Αγγλοφωνο φορουμ με κατι τρομακτικς τροποποιησεις στα καλωδια ενος ζευγαριου Κ1000, αλλα μαλλον το παιδακι ειναι για κλαμματα! Τις τρομακτικες βελτιωσεις που γραφει οτι εχει ακουσει ειναι να τις παιρνεις στα αστεια! Τον ρωτησα μια φορα να παω με τα δικα μου και να τα βαλουμε διπλα διπλα στον ενισχυτη του αλλα δεν θελησε γιατι ειναι κολημενα στον ενισχυτη και δεν ειχε κολητηρι, οταν του προτεινα να παρω μαζι μου ενα κολητηρι και να κανουμε την συγκριση απλα δεν ηθελε!
Για μενα ηταν ενα ταξιδι 350χλμ, αλλα αξιζε να δουμε κατα ποσον ειναι μαυρη μαγεια η πραγματικοτητα!

Βλέπω είναι πολλοί που είτε διαθέτουν ακουστικά της AKG είτε σκοπεύουν να αγοράσουν. Από Κ1000 και Κ701 μέχρι Κ140 και Κ530. Τι τρέχει λοιπόν μ'αυτή την εταιρεία και τα ακουστικά της; Πριν ένα συγκριτικό του Ήχου με αρκετά ακουστικά απλά την είχα ακουστά περισσότερο για τα μικρόφωνά της παρά για τα ακουστικά της. Δεν ξέρω αν μου έχουν κάνει βουντού ή με έχουν υπνωτίσει αλλά εντελώς ενστικτωδώς έχω βάλει στο μάτι κάποιο από τα Κ530, Κ141, Κ240 έχοντας αποκλείσει άλλες επιλογές (εντάξει δεν έχω αποφασίσει οριστικά αλλά κατά AKG μεριά με κόβω).
Κε Γενικέ παρατηρώ πως έχετε/είχατε ουκ ολίγα AKG στην κατοχή σας.
Για τα Κ1000 μπορεί να ήμουν κάπως υπερβολικός με τα 120dB (πρέπει να πονάνε λιγουλάκι τα 120 ντιμπιά:flipout:) και τα 150W :grinning-smiley-043 αλλά δεν παύουν να έιναι αρκετά αναίσθητα (ίσως παίζει ρόλο και η αυξημένη απόσταση από το αυτί αλλά και το ότι είναι στον αέρα).
Μιας και έχετε ακούσει τα Κ240 θα ήθελα τη γνώμη σας γιατί διατηρώ κάποιες επιφυλάξεις για τον χαρακτήρα τους (μήπως είναι πολύ μονιτορίλα και κουράζει ο ήχος τους).

Re: Απάντηση: PLEASE HELP !!!

Βλέπω είναι πολλοί που είτε διαθέτουν ακουστικά της AKG είτε σκοπεύουν να αγοράσουν. Από Κ1000 και Κ701 μέχρι Κ140 και Κ530. Τι τρέχει λοιπόν μ'αυτή την εταιρεία και τα ακουστικά της; Πριν ένα συγκριτικό του Ήχου με αρκετά ακουστικά απλά την είχα ακουστά περισσότερο για τα μικρόφωνά της παρά για τα ακουστικά της.

H εταιρεία είναι όντως γνωστή πρώτα γιά τα μικρόφωνά της. Όμως εξ ίσου σημαντική είναι η παρουσία στα ακουστικά και στη δεκαετία του 70 -80 είχε και καταπληκτικές κεφαλές, τρεις από τις οποίες είχα και έχω ακόμα (P7E, P8ES, P8MF)

Δεν ξέρω αν μου έχουν κάνει βουντού ή με έχουν υπνωτίσει αλλά εντελώς ενστικτωδώς έχω βάλει στο μάτι κάποιο από τα Κ530, Κ141, Κ240 έχοντας αποκλείσει άλλες επιλογές (εντάξει δεν έχω αποφασίσει οριστικά αλλά κατά AKG μεριά με κόβω).

Tα Κ141 είναι παραλλαγή βελτίωση του Κ140, των πρώτων AKG που αγόρασα το 1975. Πολύ καλό και τίμιο ακουστικό, αλλά πίεζε το αυτί και το ίδρωνε...Τα κράτησα δυό χρόνια και αγόρασα τα πρώτα καλά μου ακουστικά το 1976 τα Κ240, που τα έχω ακόμα και λειτουργούν άψογα. Είναι τα ακουστικά που θα δεί κάποιος στις περισσότερες φωτογραφίες που έχουν δημοσιευτεί από καλλιτέχνες σε studio....Ανοικτού τύπου, ξεκούραστα (με Ξ) και στο αυτί και στην ακρόαση.

Κε Γενικέ παρατηρώ πως έχετε/είχατε ουκ ολίγα AKG στην κατοχή σας.
Από το 1974 μέχρι σήμερα αγόρασα 5 ζεύγη, τα 4 τα έχω ακόμα.

Για τα Κ1000 μπορεί να ήμουν κάπως υπερβολικός με τα 120dB (πρέπει να πονάνε λιγουλάκι τα 120 ντιμπιά:flipout:) και τα 150W :grinning-smiley-043 αλλά δεν παύουν να έιναι αρκετά αναίσθητα (ίσως παίζει ρόλο και η αυξημένη απόσταση από το αυτί αλλά και το ότι είναι στον αέρα).

όλα αυτά που αναφέρεις (αναφέρονται) είναι απλά ...νούμερα. Τα Κ100 οδηγούνται από έναν ενισχυτή από 1 έως 250 watt μιά χαρά χωρίς υπερβολές και φασαρίες. Και με τον 1 w μπορούν να φωνάξουν και με τον 250 να ψυθιρίσουν. Το σημαντικό είναι ότι ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ τα κάνουν υπέροχα....

Μιας και έχετε ακούσει τα Κ240 θα ήθελα τη γνώμη σας γιατί διατηρώ κάποιες επιφυλάξεις για τον χαρακτήρα τους (μήπως είναι πολύ μονιτορίλα και κουράζει ο ήχος τους).

Είπαμε, τα 240 είναι εγγύηση. Με χέρια και με πόδια. Αν βρεις άλλο ακουστικό στα λεφτά αυτά ...γράψε μου-bye-

Εγώ κάτι σε K601 ή Κ701 ή της κλάσης τους τελοσπάντων σκέφτομαι...
Καμία πρόταση? Πχ Audio Technica κλπ?
Και μετά να δω και για κανέναν ενισχυτούλη με ενσωματωμένο dac ώστε να μπορώ να κάνω ακρόαση και όταν κάθομαι στο πισί (τουλάχιστον για αρχή). Ας είναι και χοτσιμίνχι, δεν είμεθα ρατσισταί.

Με αυτά τα ακουστικά που λέτε ότι σας αρέσουν, ακούτε τις διαφορες ανάμεσα στα MP3s και τα ασυμπίεστα tracks ?

Προσοχή ποιος και τι θα απαντήσει.
Ραντεβού στην έκθεση , Η δοκιμή θα γίνει εκεί με το σύστημα της αρεσκείας σας.

Εγώ κάτι σε K601 ή Κ701 ή της κλάσης τους τελοσπάντων σκέφτομαι...
Καμία πρόταση? Πχ Audio Technica κλπ?
Και μετά να δω και για κανέναν ενισχυτούλη με ενσωματωμένο dac ώστε να μπορώ να κάνω ακρόαση και όταν κάθομαι στο πισί (τουλάχιστον για αρχή). Ας είναι και χοτσιμίνχι, δεν είμεθα ρατσισταί.

Ρε τι έχουμε πάθει με τα χοτσιμίνχια...:flipout:

Άντε να πάρουμε κανένα ακουστικό, γιατί δε βλέπω φως.
Νυχτερινές ακροάσεις γαρ...
Και δυστυχώς είναι οι αγαπημένες μου.

Με αυτά τα ακουστικά που λέτε ότι σας αρέσουν, ακούτε τις διαφορες ανάμεσα στα MP3s και τα ασυμπίεστα tracks ?

Προσοχή ποιος και τι θα απαντήσει.
Ραντεβού στην έκθεση , Η δοκιμή θα γίνει εκεί με το σύστημα της αρεσκείας σας.
ΑΝΕΤΟΤΑΤΑ ακούω την διαφορά ανάμεσα σε ένα MP3 και το αντίστοιχο LOSSLESS στα δικά μου K-240 με πηγή το RCD-991 με MP3 γραμμένα σε CD αφού πρώτα τα κάνω WAVE αλλά και με πηγή το PC σε σύγκριση MP3 και Flac!
Αυτό το απαντάω χωρίς κανένα φόβο και αν θες King φέρνω και τα K-240 παραμάσχαλα-bye-:grinning-smiley-043

ΑΝΕΤΟΤΑΤΑ ακούω την διαφορά ανάμεσα σε ένα MP3 και το αντίστοιχο LOSSLESS στα δικά μου K-240 με πηγή το RCD-991 με MP3 γραμμένα σε CD αφού πρώτα τα κάνω WAVE αλλά και με πηγή το PC σε σύγκριση MP3 και Flac!
Αυτό το απαντάω χωρίς κανένα φόβο και αν θες King φέρνω και τα K-240 παραμάσχαλα-bye-:grinning-smiley-043
μου τα είχε δανείσει ο Άρης για 4 ημέρες περίπου...οπότε θα συμφωνήσω με τα ανωτέρω...ή μάλλον προσυπογράφω κι' απο πάνω....

Για να το λες, σε πιστεύω. MP3 στα 320K ?

Y.Γ Δεν τα φέρνεις να τα ακούσουμε ; Όδηγούνται από μία κοινή έξοδο ακουστικών πηγής ?

Last edited:
Για να το λες, σε πιστεύω. MP3 στα 320K ?

Y.Γ Δεν τα φέρνεις να τα ακούσουμε ; Όδηγούνται από μία κοινή έξοδο ακουστικών πηγής ?

Κοίτα σε Mp3 στα 320K και χωρίς να είναι transcode θέλει μεγάλη προσπάθεια για να την καταλάβεις την διαφορά, η αλήθεια να λέγεται. Σε ορισμένα τραγούδια ζορίζομαι να την καταλαβω, αλλά δεν με θεωρώ και χρυσό αυτί:flipout:! Για αυτό πιστεύω φταίει και η μέχρι τώρα ενίσχυση που χρησιμοποιώ, καθώς δεν είναι και ότι καταλληλότερο για αυτά και αδικούνται! Η αναβάθμιση όμως είναι καθ' οδών και πιστεύω ότι η διαφόρες θα γίνουν ευδιάκριτες σε αυτήν την περίπτωση.
Αν οδηγούνται από έξοδο πηγής είναι καθαρά θέμα της εξόδου. Υπάρχουν πηγές που τα οδηγούν και άλλες που απλά τα γαργαλάνε...
Either way εγώ θα τα φέρω μπας και τα δοκιμάσουμε και πουθενά;)
Ακούς Γιώργη, ετοιμάσου, θα ακούσουμε και κανένα ενισχυτή αν έχουν εκεί πέρα για να πάρεις μια ιδέα για τα 701:BDGBGDB55:

Κοίτα σε Mp3 στα 320K και χωρίς να είναι transcode θέλει μεγάλη προσπάθεια για να την καταλάβεις την διαφορά, η αλήθεια να λέγεται. Σε ορισμένα τραγούδια ζορίζομαι να την καταλαβω, αλλά δεν με θεωρώ και χρυσό αυτί:flipout:! Για αυτό πιστεύω .....
´
Μην το λες αυτό, μπορεί εσύ να ακούς πολύ καλά και να μην το έχεις καταλάβει ακόμα, ή να μην σου το έχουν πει .

´
Μην το λες αυτό, μπορεί εσύ να ακούς πολύ καλά και να μην το έχεις καταλάβει ακόμα, ή να μην σου το έχουν πει .
Ο ωριλά μου είπε ότι ακούω μια χαρά, αλλά δεν ξέρει αυτός από High End...:damnyou:
Εγώ θέλω να ακούω σαν νυχτερίδα:grinning-smiley-043

Τώρα πέρα από την πλάκα, επειδή είχα παρατηρήσει ότι είχα ένα πρόβλημα όταν μιλούσαν πολλά άτομα ή υπήρχε βαβούρα, δυσκολευόμουν να εστιάσω σε κάτι συγκεκριμένο και να απομονώσω τα υπόλοιπα, πήγα σε ωριλά και μου είπε ότι η ακοή μου είναι μια χαρά και ότι είναι καθαρά δικό μου θέμα που το παθαίνω αυτό (δεν εστιάζω την προσοχή μου σε αυτόν που μιλάει ενσυνείδητα...). Ρε λες να κόβω από μόνος μου τους μπουρδολόγους;;;:BDGBGDB55::flipout::flipout: