120db στο 1 μέτρο.
Ο ΑΓΔ τα έχει στα αυτιά του όμως!
να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα...
Τα συγκεκριμένα ακουστικά ήταν γιά μένα κάτι σαν φετίχ, όπως και τα παλιότερα και πλέον μη κυκλοφορούντα Κ 340 με το ηλεκτροστατικό τουήτερ...
Όταν τα είχα ακούσει κάπου πριν από 6 χρόνια είπα "αυτά είναι"
Ήμουν έτοιμος να τα πάρω από βιτρίνα κάπου στα 800 ευρώ.
Με υπομονή όμως μετά από 4-5 δημοπρασίες τα βρήκα άθικτα σχεδόν, από γερμανό που "είχε κάνει παιδί και δεν του έμενε χρόνος γιά γούστα..."
Με λίγο ζόρι τα βρίσκετε στο ebay γύρω στα 500 ευρώ.
Τώρα γιά το θέμα της ευαισθησίας.
Τα 260 w/ch του μπέρυ ήταν αρκετά. Όσο αρκετά είναι γιά να οδηγήσουν και τα mylo των 84dbw... Όταν υπάρχει επάρκεια ισχύος
δεν σημαίνει ότι την εξαντλείς κι όλας...:rifle:
Ο κατασκευαστής δηλώνει ότι ένας ενισχυτής 7-10 w είναι αρκετός γιά τη δουλειά αυτή και εγώ θα προσθέσω αν ήταν και λαμπάτος ίσως ακόμα καλύτερα.
Τα ακουστικά ΔΕΝ ΕΝΔΕΙΚΝΥΝΤΑΙ γιά μακροχρόνια ακρόαση, ιδίως όπως τα άλλα AKG που είναι μάνες στην μακροχρόνια ακρόαση. Πιέζουν τους κροτάφους αρκετά, αλλά... το soundstage που δημιουργούν είναι το πιό ΚΟΝΤΑ (προσέξτε το πιό) στα αληθινά ηχεία, καθώς μετά την περιστροφή τους, το ένα αυτί ΑΚΟΥΕΙ και το άλλο ακουστικό. Βέβαια παρεμβάλλεται το κεφάλι μας, αλλά η αίσθηση είναι πρωτόγνωρη.
Εκείνο που δεν παίζεται είναι το ότι το αυτί αναπνέει, δηλαδή δεν βομβαρδίζεται από τη μονάδα σε ένα κλειστό περιβάλλον, και γιά τον ίδιο λόγο όλα τα άλλα ακουστικά ΟΣΟ καλά και να είναι (πχ AKG K240, K340, K270 - μιλάω μόνο γιά αυτά που διαθέτω γιά σύγκριση, επίσης έχω ακούσει τα 650 του Έκτορα) έχουν αίσθηση boxiness, κάτι που φυσικά περνάει εντελώς απαρατήρητο αν δεν έχεις ακούσει τα Κ1000.
Αυτά εν ολίγοις γιά ορισμένους εν δυνάμει αγοραστές.
Εγώ δεν τα αλλάζω με τίποτα.
Δυστυχώς ακούω με αυτά λίγο, διότι αν και θεωρώ ότι τα ηχεία μου είναι εξαιρετικά, η σύγκριση είναι αβυσσαλέα....και δυστυχώς δεν είμαι σε θέση να ξοδέψω δεκάδες χιλιάδων γιά ηχεία που να φτάσουν αυτό το αποτέλεσμα.
Αλλά... είπαμε: είμαι κουφός...
οπότε μη δίνετε και πολλή σημασία...
και κάτι ακόμα...
Στη συσκευασία δίνεται ένα καλώδιο προέκτασης, καθώς από τη μάνα τους έρχονται με ένα τετραπολικό xlr, το οποίο καταλήγει σε μπανάνες.
Αυτό το καλώδιο, αν και ικανοποιητικό γιά αρχαρίους.... δεννν...
Εγώ το αντικατέστησα με ένα μέτρο ixos gamma geometry (ή κάτι τέτοιο) με πολύ καλύτερα αποτελέσματα.
Στο διαδίκτυο υπάρχει και προτείνεται και από το 6 moons ενα εξαιρετικό (λένε) καλώδιο, που κοστίζει κάπου 200 ευρώ ή κάτι τέτοιο γιά να αντικαταστήσει την προέκταση ή ακόμα και το ίδιο το καλώδιο μέχρι τα ακουστικά. όταν επικοινώνησα μου είπαν ότι γιά το συγκεκριμένο υπάρχει λίστα αναμονής 4 μηνών και το παράτησα... (όχι ότι το έχω ξεχάσει εντελώς....)