PLEASE HELP !!!

Απάντηση: Re: Απάντηση: PLEASE HELP !!!

όσο είχα τον 1500 τα οδηγούσα μ αυτόν.
Κατά καιρούς τα οδηγώ με όποιον ενισχυτή έχω.
γιά όσους ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ τα Κ1000 συνδέονται μόνο στην έξοδο τελικού.
Η ευαισθησία τους είναι 74 db/mW.
Δηλαδή με 150W 120dB :speechless-smiley-0;;;;
Τέρας ευαισθησίας :grinning-smiley-043.
Ο μπέρυ δλδ έφτανε και δεν έφτανε:flipout:.
Τα συγκεκριμένα μόνο στο γιαπωνέζικο site της AKG τα έχω πετύχει.
Απ' ότι έχω καταλάβει αναπλάθουν και το βάθος της σκηνής περιστρέφοντας τα ακουστικά;
Αυτά είναι χαϊεντιλίκια κυρίες και κύριοι.

Δημήτρη, αν βρεις την ευκαιρία, δοκίμασέ τα με έναν Trends.
Κάπου διάβασα πως το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό.

Απάντηση: Re: Απάντηση: PLEASE HELP !!!

όσο είχα τον 1500 τα οδηγούσα μ αυτόν.
Κατά καιρούς τα οδηγώ με όποιον ενισχυτή έχω.
γιά όσους ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ τα Κ1000 συνδέονται μόνο στην έξοδο τελικού.
Η ευαισθησία τους είναι 74 db/mW.
Ακριβώς επειδή ήξερα ότι έχουν αυτή την ευαισθησία ρώτησα, χωρίς όμως να γνωρίζω ότι συνδέονται στην έξοδο τελικού...:grinning-smiley-043
Πωπω ακουστικά να τρώνε στην μάπα τον επαγγελματικό Giant Killer:operator:... αυτά είναι!!:BDGBGDB55:

Παιδία μια βοήθεια please !!!
Έχουμε με ένα φιλαράκι κάποιες διαφωνίες βοηθήστε λίγο αν μπορείτε.
Λοιπόν το θέμα μας είναι το εξής:
Ισχυρίζεται ότι αν πάρουμε δυο ΗΧΕΙΑ (πχ. STUDIO MONITOR Yamaha truth) τα οποία στοιχίζουν περίπου 500 ευρώ, θα έχουμε το ίδιο αποτέλεσμα με ηχεία
HIFI τα οποία έχουν 50000 ευρώ ή και παραπάνω όταν θα παίζουν σε ίδια ένταση και ίδιες συνθήκες.
Είναι εφικτό αυτό ρε παιδιά??? Γιατί κοντέυω να τρελαθώ !!!
Εάν είναι έτσι λοιπών όλοι οι άλλοι είναι χαζοί που πάνε και σκάνε ένα κάρο λεφτά για ΗΧΕΙΑ κλπ.
Ευχαριστώ πολύ.
2)Εάν πάρουμε ένα πολύ καλό ζευγάρι ακουστικά θα ακούσουμε τουλάχιστον το 95% της ποιότητας που θα ακούσουμε από ένα σετ πολύ ακριβών ΗΧΕΙΩΝ
Edit να μας απαντήσει κάποιος επαγγελματίας ηχολήπτης.

Ειδικά όταν πρόκειται για ηχεία ακούς σημαντικές διαφορές ακόμη και όταν πρόκειται για ίδιας κατηγορίας τιμής. Δοκίμασέ το και μόνος σου.

Με τα ακουστικά μπορείς να ακούσεις λεπτομέρειες που αντιστοιχούν σε πολύ μεγαλύτερη κατηγορία τιμής ηχείων. Είναι ένας οικονομικός δρόμος προτ το High End. Ακόμα και τότε, όμως, δεν σου δίνουν την ψευδαίσθηση και τον δυναμισμό της μουσικής σκηνής. Είναι και άβολα.

Απάντηση: Re: PLEASE HELP !!!

Τόσο αναίσθητα είναι τα Κ1000;

Ακριβώς το ίδιο σκέφτομαι και εγώ και έχω βάλει τα Κ530 στο μάτι :captain: μαζί με ένα diy usb dac (εντάξει δεν θέλω να γίνω χαϊεντάς -bye- με τη μία, μη μου'ρθει και απότομο :flipout:).
μα δεν θα γινω με τη μια εγω..ειχα ηχεια των 300ευρω και ενισχυτη των 500..και ακομα πιο παλια ενα compact της sony...τα εχω χωνεψει ηδη τα 701 :grinning-smiley-043

120db στο 1 μέτρο.
Ο ΑΓΔ τα έχει στα αυτιά του όμως!
120 dB με απόσταση αναφοράς ίδια με αυτή που ισχύει για 74dB/mW.
Αλλά απ'ότι βλέπω μέχρι τα 1000mW (104dB) "πάει".
Μην κουφαθούμε κιόλας :BDGBGDB55: (από τα 120dB).

Last edited:

μα δεν θα γινω με τη μια εγω..ειχα ηχεια των 300ευρω και ενισχυτη των 500..και ακομα πιο παλια ενα compact της sony...τα εχω χωνεψει ηδη τα 701 :grinning-smiley-043
Μα δεν το ανέφερα ως μομφή για σένα :ernaehrung004:.
Προσωπικά στο κόμπακτ έχω μείνει, οπότε ακουστικά σαν τα Κ701 θα ήταν μάλλον μεγάλο σοκ.

:bigcry: αστειευομουν φυσικα...και για μενα το ιδιο αχανες χασμα υπαρχει μεταξυ ποιοτητας των 701 και των διαφορων μηχανηματων που ειχα -bye-

Προσωπικά στο κόμπακτ έχω μείνει, οπότε ακουστικά σαν τα Κ701 θα ήταν μάλλον μεγάλο σοκ.
Μην ανησυχείς Tonal και ο Γιώργος για πλάκα το έγραψε...
Τώρα για το σοκ, πίστεψε με αξίζει τον κόπο:grinning-smiley-043
Αλήθεια εσύ που μένεις; Εμείς εδώ οι Καματεριώτες είμαστε High End με ακουστικά...
Όταν του έδωσα τα δικά μου και πρωτοάκουσε πως παίζουν ξέρεις τι μου είπε;;
Πότε θα πιάσω δουλειά να πάρω τα 701;
Τώρα που έμαθε ότι φτιάχνω ενισχυτή για τα δικά μου βάζει και χρονικά περιθώρια... μου λέει ότι τον θέλει έτοιμο πριν πάρει τον πρώτο μισθό για να δει αν θα με βάλει και για δεύτερη κατασκευή!!:BDGBGDB55:

Μην ανησυχείς Tonal και ο Γιώργος για πλάκα το έγραψε...
Τώρα για το σοκ, πίστεψε με αξίζει τον κόπο:grinning-smiley-043
Αλήθεια εσύ που μένεις; Εμείς εδώ οι Καματεριώτες είμαστε High End με ακουστικά...
Όταν του έδωσα τα δικά μου και πρωτοάκουσε πως παίζουν ξέρεις τι μου είπε;;
Πότε θα πιάσω δουλειά να πάρω τα 701;
Τώρα που έμαθε ότι φτιάχνω ενισχυτή για τα δικά μου βάζει και χρονικά περιθώρια... μου λέει ότι τον θέλει έτοιμο πριν πάρει τον πρώτο μισθό για να δει αν θα με βάλει και για δεύτερη κατασκευή!!:BDGBGDB55:

Tον κόπο τον αξίζει, αλλά....είναι πολλά τα λεφτά Άρη.:grinning-smiley-043
Α, εμείς οι Κορίνθιοι μετά το σεισμό του '81 και τις πλημμύρες του '96 δεν έχουμε ορθοποδήσει ακόμα :flipout:.
BTW όταν φτιάξεις τον ενισχυτή πέρνα και απ'την diy να καταθέσεις τα παράβολα.-bye-

Παιδία μια βοήθεια please !!!
Έχουμε με ένα φιλαράκι κάποιες διαφωνίες βοηθήστε λίγο αν μπορείτε.
Λοιπόν το θέμα μας είναι το εξής:
Ισχυρίζεται ότι αν πάρουμε δυο ΗΧΕΙΑ (πχ. STUDIO MONITOR Yamaha truth) τα οποία στοιχίζουν περίπου 500 ευρώ, θα έχουμε το ίδιο αποτέλεσμα με ηχεία
HIFI τα οποία έχουν 50000 ευρώ ή και παραπάνω όταν θα παίζουν σε ίδια ένταση και ίδιες συνθήκες.
[ [/FONT][/SIZE]

Καταρχην το οτι το yamaha <<βαφτιζεται>> studio,monitor,truth,αυτο βεβαια δεν σημαινει οτι εναι κιολας!!!!!Του ειπε κανεις οτι ειναι ηχειαρα και τα λεει αυτα????Η μοναδικη περιπτωση που μπορει ενα <<ΚΑΛΟ>> ηχειο του πεντακοσαρικου,(τονιζω το καλο), να παιξει καλλυτερα σε ιδιες συνθηκες ,ειναι ΜΟΝΟ και εφοσον συντρεχουν τα εξης.1.ο χωρος η το στησιμο ,η και τα δυο, για το ηχειο των 50.0000 ειναι ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ.Βεβαια για να συμβει κατι τετοιο, ο ιδιοκτητης του πρεπει να ειναι εντελως ασχετος!!!!!! αρα?????Ετσι γενικα ποτε δεν μπορεις να βαλεις τετοιο ερωτημα.Αληθεια,πως ξεκινησε αυτη η διαφωνια,με τι ακουει μουσικη τωρα ο φιλο σου???Μηπως ειναι απο τους γκουρου που τα ξερουν ολα και με 500 ευρω οχι μονο ηχεια αγοραζουν αλλα ολοκληρο συστημα.....και παιζει και παπαδες κιολας!!!!!!:BDGBGDB55::grinning-smiley-043

Tον κόπο τον αξίζει, αλλά....είναι πολλά τα λεφτά Άρη.:grinning-smiley-043
Α, εμείς οι Κορίνθιοι μετά το σεισμό του '81 και τις πλημμύρες του '96 δεν έχουμε ορθοποδήσει ακόμα :flipout:.
BTW όταν φτιάξεις τον ενισχυτή πέρνα και απ'την diy να καταθέσεις τα παράβολα.-bye-
Έλα μωρέ πολλά τα λεφτά... ή είσαι High End ή δεν είσαι...:grinning-smiley-043
Εδώ προσπαθώ να τον πείσω να πάρει τα K-1000!:BDGBGDB55:
Εννοείται πως θα ανεβάσω στην DIY γιατί έχω ανοίξει πολλά μέτωπα, έναν με OPA134, έναν με το TPA6120A2 και έναν με τις ECC88 και 6AS7G(thanx Μανώλο:grandpa:!!):FSGSFGS4:

Θα δοκιμάσω μια φορά τα Κ1000 του Μήτσου και θα δω αν θα τα ψάξω ή θα πάω για 701.
Μου είπε ότι μπορεί να μου φανούν άβολα στο κεφάλι. Κι επειδή αυτά προβλέπεται να τα φοράς ώρες...

Πάντως υπάρχουν διαδρομές που ένα παπάκι θα κινηθεί καλύτερα και γρηγορότερα από μια φερράρι.

Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το παπί είναι καλύτερο γενικά.

Η εξαίρεση δεν μπορεί να γίνει κανόνας!

Και μάλλον αποκλείεται να βρει κανείς δύο ηχεία που να παίζουν ίδια και απαράλλαχτα ακόμα και αν κοστίζουν το ίδιο.

Για τα ακουστικά θα συμφωνήσω κι εγώ ότι ο ήχος τους δεν παίζεται εύκολα, αρκεί να αφαιρέσουμε από την ισότητα τον όρο "στερεοφωνική εικόνα" και τον όρο ότι "στην πραγματικότητα δεν ακούμε μόνο με τα αυτιά μας"

Θα δοκιμάσω μια φορά τα Κ1000 του Μήτσου και θα δω αν θα τα ψάξω ή θα πάω για 701.
Μου είπε ότι μπορεί να μου φανούν άβολα στο κεφάλι. Κι επειδή αυτά προβλέπεται να τα φοράς ώρες...

από ό,τι βλέπω στην αγορά μεταχειρισμένων, πηγαίνουν πάνω από $1000. Αν έχεις τύχη διάβαινε....

120db στο 1 μέτρο.
Ο ΑΓΔ τα έχει στα αυτιά του όμως!

να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα...

Τα συγκεκριμένα ακουστικά ήταν γιά μένα κάτι σαν φετίχ, όπως και τα παλιότερα και πλέον μη κυκλοφορούντα Κ 340 με το ηλεκτροστατικό τουήτερ...

Όταν τα είχα ακούσει κάπου πριν από 6 χρόνια είπα "αυτά είναι"
Ήμουν έτοιμος να τα πάρω από βιτρίνα κάπου στα 800 ευρώ.
Με υπομονή όμως μετά από 4-5 δημοπρασίες τα βρήκα άθικτα σχεδόν, από γερμανό που "είχε κάνει παιδί και δεν του έμενε χρόνος γιά γούστα..."
Με λίγο ζόρι τα βρίσκετε στο ebay γύρω στα 500 ευρώ.

Τώρα γιά το θέμα της ευαισθησίας.
Τα 260 w/ch του μπέρυ ήταν αρκετά. Όσο αρκετά είναι γιά να οδηγήσουν και τα mylo των 84dbw... Όταν υπάρχει επάρκεια ισχύος δεν σημαίνει ότι την εξαντλείς κι όλας...:rifle:
Ο κατασκευαστής δηλώνει ότι ένας ενισχυτής 7-10 w είναι αρκετός γιά τη δουλειά αυτή και εγώ θα προσθέσω αν ήταν και λαμπάτος ίσως ακόμα καλύτερα.
Τα ακουστικά ΔΕΝ ΕΝΔΕΙΚΝΥΝΤΑΙ γιά μακροχρόνια ακρόαση, ιδίως όπως τα άλλα AKG που είναι μάνες στην μακροχρόνια ακρόαση. Πιέζουν τους κροτάφους αρκετά, αλλά... το soundstage που δημιουργούν είναι το πιό ΚΟΝΤΑ (προσέξτε το πιό) στα αληθινά ηχεία, καθώς μετά την περιστροφή τους, το ένα αυτί ΑΚΟΥΕΙ και το άλλο ακουστικό. Βέβαια παρεμβάλλεται το κεφάλι μας, αλλά η αίσθηση είναι πρωτόγνωρη.
Εκείνο που δεν παίζεται είναι το ότι το αυτί αναπνέει, δηλαδή δεν βομβαρδίζεται από τη μονάδα σε ένα κλειστό περιβάλλον, και γιά τον ίδιο λόγο όλα τα άλλα ακουστικά ΟΣΟ καλά και να είναι (πχ AKG K240, K340, K270 - μιλάω μόνο γιά αυτά που διαθέτω γιά σύγκριση, επίσης έχω ακούσει τα 650 του Έκτορα) έχουν αίσθηση boxiness, κάτι που φυσικά περνάει εντελώς απαρατήρητο αν δεν έχεις ακούσει τα Κ1000.

Αυτά εν ολίγοις γιά ορισμένους εν δυνάμει αγοραστές.
Εγώ δεν τα αλλάζω με τίποτα.
Δυστυχώς ακούω με αυτά λίγο, διότι αν και θεωρώ ότι τα ηχεία μου είναι εξαιρετικά, η σύγκριση είναι αβυσσαλέα....και δυστυχώς δεν είμαι σε θέση να ξοδέψω δεκάδες χιλιάδων γιά ηχεία που να φτάσουν αυτό το αποτέλεσμα.

Αλλά... είπαμε: είμαι κουφός...
οπότε μη δίνετε και πολλή σημασία...-bye-

και κάτι ακόμα...
Στη συσκευασία δίνεται ένα καλώδιο προέκτασης, καθώς από τη μάνα τους έρχονται με ένα τετραπολικό xlr, το οποίο καταλήγει σε μπανάνες.
Αυτό το καλώδιο, αν και ικανοποιητικό γιά αρχαρίους.... δεννν...
Εγώ το αντικατέστησα με ένα μέτρο ixos gamma geometry (ή κάτι τέτοιο) με πολύ καλύτερα αποτελέσματα.
Στο διαδίκτυο υπάρχει και προτείνεται και από το 6 moons ενα εξαιρετικό (λένε) καλώδιο, που κοστίζει κάπου 200 ευρώ ή κάτι τέτοιο γιά να αντικαταστήσει την προέκταση ή ακόμα και το ίδιο το καλώδιο μέχρι τα ακουστικά. όταν επικοινώνησα μου είπαν ότι γιά το συγκεκριμένο υπάρχει λίστα αναμονής 4 μηνών και το παράτησα... (όχι ότι το έχω ξεχάσει εντελώς....)

Last edited:
Δημήτρη, θέλω να τ' ακούσω κάποια στιγμή, να δω κατά πόσο είναι ενοχλητικό αυτό που πιέζει στον κρόταφο...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: PLEASE HELP !!!

Αχα. Αν καταλήξεις στον ΤΡΑ μπορώ να σου πω πολλά .....-bye-

Σταύρο τα έχω ημιξεκινήσει όλα!
Στον OPA έχω φτιάξει το ένα κανάλι, στο TPA ακόμα αναζητώ (αν βρω τελικά) smd αντιστάσεις... μάλλον με βλέπω στο τέλος να το κάνω Hardwired! Στον λαμπάτο έχω πάρει τα περισσότερα πράματα και ψάχνω να βρω κουτί και ψύκτρες για τα LM338...
Τώρα ότι έχεις να πεις για το TPA ευχαρίστως να ξυπνήσουμε ένα Thread από τα παλιά...-bye-
Πάντως είμαι ανοιχτός σε ότι έχεις να πεις αφού σκοπεύω να τα φτιάξω και τα τρία!!