Plex media center

Απάντηση: Re: Plex media center

Δεν μας είπες όμως αν μέσα στο φάκελο που έχεις την ταινία υπάρχει και το αρχείο των υποτίτλων.

Ναι υπαρχει. Εννοειται.
Εχω windows 7 και οταν κανω μετονομασια στους υποτιτλους (ωστε να εχουν το ιδιο ονομα με την ταινια) δεν χρειαζεται να βαλω καταληξη (π.χ srt)

Η LG

δεν εχει το PLEX σαν εφαρμογη?

Με το τροπο που αναφερεις ουτε η SAMSUNG μου δειχνει υποτιτλους και εγω και εχω ιδια συνδεση, μεσω router με ethernet καλωδιο.

Σημαντικο ειναι η ρυθμιση του PLEX στον υπολογιστη,

1, Server/Agents, το "Local Media Assets" να ειναι επανω
2, Server/Languages, "Prefer Audio-English", "Prefer Subtitles Ελληνικα", "Subtitle Mode-Manually", για το τελευταιο βρηκα οτι δουλευει καλυτερα ετσι, απλα επιλεγεις μετα τον υποτιτλο
3, Σωσε και τα αρχεια υποτιτλων σε UTF-8, μπορει να βοηθησει
4, Εαν εχεις "MKV" ταινια και ειναι 3D θα πρεπει η ταινια και το αρχειο υποτιτλων να ειναι μεσα σε φακελλο με το ονομα της ταινιας για παραδειγμα, εαν δεν ειναι 3D δε χρειαζεται
5, Να επιλεξεις "MOVIES" οταν δημιουργεις βιβλιοθηκη για ταινιες και οχι κατι αλλο, αντιστοιχα,
6, το "TV Shows" για σειρες και τηλεοπτικες εκπομπες.

Αυτα ολα ισχυουν εαν εχεις PLEX εφαρμογη στην SAMSUNG, το ιδιο θα ισχυει και για την LG λογικα.

Παραδειγμα,

F:\Movies Series\Plex\Movies --- δε χρειαζεται φακελλος, ταινια και αρχειο υποτιτλων να εχουν ιδιο ονομα
F:\Movies Series\Plex\Movies 3D --- εδω θελει οπωσδηποτε φακελλο και μεσα η ταινια με τους υποτιτλους που πρεπει να εχουν το ιδιο ονομα με το αρχειο της ταινιας
F:\Movies Series\Plex\Series --- δε χρειαζεται φακελλος, ταινια και αρχειο υποτιτλων να εχουν ιδιο ονομα
F:\Movies Series\Plex\TV Shows

Last edited:
Βασικα μου εχει χαλαει το media player που ειχα και θελω το Plex media center μονο για να βλεπω τις ταινιες που εχω στον δισκο μου.

θα επαιρνα ενα (ακομα, προσφατα μου χαλασε το δευτερο μεσα σε δυο χρονια) αλλα βλεπεις..ανεργος...
Ετσι κοιταω προσωρινα να βολευτω με κατι αλλο.

Εχω δοκιμασει και με αλλους (5-6) DLNA Media Server και με καποιους απο αυτους μπορεσα και ειδα (και υποτιτλους) αλλα ειχαν αλλα προβληματα. Οπως οτι δεν μπορουσα να παω μπροστα-πισω, και πως σταματαγε η αναπαραγωγη (ανα τακτα χρονικα διαστηματα) για να φορτωσει (μαλλον λογο transcoding.. αλλα οταν το απενεργοποιουσα για να το χρησιμοποιω μονο για αναπαραγωγη, δεν εβλεπε τους υποτιτλους)..
Θα μου πεις.. " Μα γιατι δεν βλεπω απευθειας απο αυτην να τελειωνει το θεμα?"
Ο λογος ειναι η γραμματοσειρα των υποτιτλων που εχει η tv μου. Οπου δεν μπορω να επεμβω παρα μονο για να τους μεγαλωσω (σε αυτο δεν εχω προβλημα) και να τους παω πανω-κατω (αλλα λιγο, κανα δυο κλικ πανω-κατω)
Ενω αυτο που θελω ειναι να τους αλλαξω στυλ (γιατι τα γραμματα ειναι με ουριτσες) και να κανω το (χρωμα) ασπρο, πιο ασπρο γιατι ειναι λιγο (εως πολυ) αχνο. Αυτο το πετυχα με το Universal Media Server αλλα οπως ειπα και παραπανω εχω αλλα προβληματα (σταματαγε η αναπαραγωγη για να φορτωσει).

Τα παραταω με το Pixel.
Αν εχει καποιος να προτεινει κατι αλλο (για την χρηση που θελω) , η να με παραπεμψει αλλου, θα ημουν υποχρεος.
Οπως και να εχει σας ευχαριστω πολυ για την ανταποκριση.

Με πιο πρόγραμμα αναπαράγονται υπότιτλοι στο ipad μέσω Plex server?

Μέσω της αντίστοιχης εφαρμογής Plex που κατεβάζεις απ´ το App store. Δεν είναι δωρεάν, κοστίζει 4,99 .

Βρίσκει αυτόματα τον server, εμφανίζει όλα τα στοιχεία της library, και πατώντας πάνω σε κάποια ταινία ξεκινάει αναπαραγωγή. Οι εξωτερικοί υπότιτλοι εμφανίζονται κανονικά, παρότι στα στοιχεία κάθε ταινίας τους δείχνει "άγνωστους".

Απλώς αν βάλεις τη κατάληξη .el πριν τη κατάληξη .srt θα αναφέρει ότι είναι ελληνικά.

Την εφαρμογή του Plex δεν την έχω δοκιμάσει. Ότι άλλο βρήκα δεν έπαιζε υποτίτλους παρά μόνο αν ήταν μέσα στο container.

Γραφω γιατι αντιμετωπιζω ενα αρκετα παραξενο θεμα. Εχω plex home theater εγκατεστημενο σε windows7 και ο client επικοινωνει με τον σερβερ που ειναι στο ιδιο δικτυο. Απο φρεσκο μποοτ το pc, ανοιγω μια φορα το plex ht, ολα δουλευουν ρολοι. Το κλεινω, ανοιγω εναν web browser ή xbmc και ολα ρολοι. Αν ανοιξω για 2η φορα το plex ht, το pc χανει τη συνδεση με το δικτυο και βγαζει limited connectivity με κιτρινο τριγωνακι κατω δεξια.

Αν κανω disable και μετα enable τον network adapter μου, τα υπολοιπα προγραμματα δουλευουν και βλεπουν το δικτυο. Αν παω να ανοιξω το plex ht, παλι τα ιδια και ξαναχανεται το δικτυο
Καμμια ιδεα;

Απάντηση: Re: Plex media center

Χμ! Λίγο δύσκολο να κάτσω να κάνω τέτοιο πράγμα σε καμιά 500ριά + ταινίες...... :p

http://www.den4b.com/?x=products&product=renamer

Φτιάχνεις κανόνα και του λες να κάνει εισαγωγή το el πριν την κατάληξη. Έχει προεπισκόπηση οπότε δεν θα κάνεις λάθος δουλειά.

Γραφω γιατι αντιμετωπιζω ενα αρκετα παραξενο θεμα. Εχω plex home theater εγκατεστημενο σε windows7 και ο client επικοινωνει με τον σερβερ που ειναι στο ιδιο δικτυο. Απο φρεσκο μποοτ το pc, ανοιγω μια φορα το plex ht, ολα δουλευουν ρολοι. Το κλεινω, ανοιγω εναν web browser ή xbmc και ολα ρολοι. Αν ανοιξω για 2η φορα το plex ht, το pc χανει τη συνδεση με το δικτυο και βγαζει limited connectivity με κιτρινο τριγωνακι κατω δεξια.

Αν κανω disable και μετα enable τον network adapter μου, τα υπολοιπα προγραμματα δουλευουν και βλεπουν το δικτυο. Αν παω να ανοιξω το plex ht, παλι τα ιδια και ξαναχανεται το δικτυο
Καμμια ιδεα;

Το πρόβλημα είναι σε κάποιο κομμάτι του δικτύου. Στο router η στο switch. Δοκίμασε πρώτα το switch και μετά το μόντεμ. Δεν μπορώ να φανταστώ κάτι άλλο. Γιατί να κρασαρει τον network adaptor το plex?

Το πρόβλημα τελικά ηταν οι προβληματικοι drivers της κάρτας δικτυου! Άλλαξαν κάτι ρυθμίσεις και δουλεύει. Το κουφό ήταν οτι με το xbmc δεν είχα προβλήματα, παρα μόνο με το plex. Για την ιστορία η κάρτα μου είναι atheros gigabit l1 , on board πανω στην mobo Asus p5k.

Το πρόβλημα τελικά ηταν οι προβληματικοι drivers της κάρτας δικτυου! Άλλαξαν κάτι ρυθμίσεις και δουλεύει. Το κουφό ήταν οτι με το xbmc δεν είχα προβλήματα, παρα μόνο με το plex. Για την ιστορία η κάρτα μου είναι atheros gigabit l1 , on board πανω στην mobo Asus p5k.

Καθόλου παράξενο γιατί το plex στριμαρει , ενώ το xbmc κάνει buffering .

Έχω βάλει 5% buffer size στο Plex, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα. Χανόταν η σύνδεση με το που ξεκινούσε η εφαρμογή. Δεν έκανε καν login στο my Plex

Κατοπιν δοκιμων κατεληξα σε ενα αυτοματοποιημενο συστημα σε στυλ sickbeard + usenet, αλλα για τορρεντ. Το δικο μου συστημα τρεχει πανω σε hp n54l (xpenology), αλλα στην πραγματικοτητα ειναι platform agnostic.

1. Φτιαχνουμε λογαριασμο στο showrss.info (δωρεαν) και επιλεγουμε τις σειρες και την ποιοτητα που μας ενδιαφερει. Το σαιτ φτιαχνει προσωποποιημενο rss feed με τις προτιμησεις μας.

2. Φτιαχνουμε τον torrent client μας ωστε να κατεβαζει οτι υπαρχει στο rss feed που φτιαξαμε στο βημα 1. Στις ρυθμισεις του client επιλεγουμε ωστε να κατεβαινουν ολα τα αρχεια σε συγκεκριμενο φακελο.

3. Στηνουμε sickbeard στην πλατφορμα επιλογης μας (win, mac os, linux ή οπου αλλου υποστηριζεται) και ενεργοποιουμε μονο το post processing. Κανουμε add shows, ειτε existing για σειρες που εχουμε κατεβασει και ειναι ηδη σε φακελο, ειτε new shows για σειρες που μας ενδιαφερει να αρχισουμε να βλεπουμε τωρα. Θελει λιγο προσοχη να δειτε τα naming rules και τις επιλογες μετονομασιας, ωστε να μην αρχισει και σας μετονομαζει τα ηδη κατεβασμενα αρχεια. Επισης λεμε στο sickbeard να παρακολουθει συγκεκριμενο φακελο για νεα επεισοδια (αυτον που ειχαμε ορισει να κατεβαζει ο τορρεντ client).

4. Κερασακι στην τουρτα.. Plex. Ενεργοποιηση του opensubtitles.org απο τα metadata agents και αυτοματο κατεβασμα υποτιτλων

Σιγουρα δεν ειναι τοσο "κομψη" λυση οσο το usenet. Επισης δεν εκμεταλλευεται πληρως τις δυνατοτητες του sickbeard, οπου μπορεις με ενα κλικ να βρισκεις παλαια επεισοδια. Ειναι ομως δωρεαν! Το ξερω οτι υπαρχουν forks του sickbeard που εχουν δυνατοτητες τορρεντ. Δυστυχως ομως δεν καταφερα να τα κανω να δουλεψουν. Μεγαλο επισης πλεονεκτημα οτι δεν εχουμε περιορισμο provider, μιας και με οποιον τροπο και να πεσει στα χερια μας ενα επεισοδιο, το "πεταμε" μεσα στον watched folder του sickbeard και αυτο κανει τα υπολοιπα.

sickbeard-couchpotato και xbmc για local και plex για remote οτι καλυτερο με astraweb και κομπλε! οταν βγει το plex να βαζεις providers για subtitles τυπου xbmc θα ηταν better αλλα για local ενα κουμπι και κατεβαζεις σωστους υποτιτλους και οχι machine translated απο opensubs :p

οταν βγει το plex να βαζεις providers για subtitles τυπου xbmc θα ηταν better

δες το plextools. Κανει και αυτο. Απλα περιοριζεσαι σε opensubtitles.org, αλλα επιλεγεις εσυ υποτιτλο ομως.

ναι το εχω δει δεν βολευει προτιμω οταν ειμαι remote να ανοιγω xbmc με nfs/ftp τα series/movies κατεβαζω subs και το βλεπω απο plex μετα απλα αργει λιγο στο load το xbmc .. μακαρι να βγει κατι σαν το plugin του lambda για plex