Plex media center

Υπάρχουν τόσα flavors.το ubuntu που χρησιμοποιώ , μια χαρά είναι. Εύκολη εγκατάσταση. Εξαιρετικό παράθυρικο περιβάλλον. Ssd παίρνει το laptop σίγουρα. Δεν υπάρχει κάποιος λόγος να μην παίρνει.

Για Windows XP δεν υπάρχει πλέον Server;

Έχω ένα παλιό laptop, Pentium 4 στα 3GHz, 1GB RAM, 40άρι δίσκο και 2 USB 2.0.

Θα παίξει καλά για direct play λέτε;

Δες το http://www.cpubenchmark.net/laptop.html και βρες ποσους ποντους εχει το cpu σου. Υποψιν οτι ο σερβερ hp micro n54l με σκορ 1400 και 2γιγα ραμ (που δεν εχει τοσο σημασια στο transcoding) κανει ανετα transcoding σε εως 720ρ. Βεβαιως τρεχει πανω σε λειτουργικο φτιαγμενο για nas, οποτε το λειτουργικο "τρωει" λιγους κυκλους cpu. Αν ενδιαφερεσαι και για direct play, τοτε τα πραγματα ειναι ακομα πιο απλα.

Δες επισης το mint linux που ειναι μια πιο ελαφρια και απλοποιημενη εκδοση ubuntu. Αν το μηχανακι θα τρεχει 24/7 τοτε δες τι παιζει με καταναλωση ρευματος.

Εγω προσωπικα ειχα σε πολυ παλιο λαπτοπ του 2006 (amd turion1800 + 1giga ram) για κανα χρονο plex server με λειτουργικο lubuntu και δεν ειχα κανενα προβλημα με clients σε 3 samsung tv direct play (cpu 5%).Το ζορι θα το τραβηξει ο cpu οταν θα σκαναρει τη βιβλιοθηκη και θα κατεβασει πληροφοριες γι αυτες.
Απλα σε λινουξ αν θα βαλεις εξωτερικους δισκους η απο δικτυο θα χρειαστουν καποιες εντολες permissions ωστε να τα βλεπει ο plex server.
Δεν ειχα ιδεα απο λινουξ πριν ξεκινησω αλλα δε το μετανιωσα καθολου.Το ευχαριστηθηκα κιολας.

Εκανα εγκαταστήσει του plex server σε xubuntu.εχω όμως USB πάνω στο router του ΟΤΕ (zte h108ns) για να το δει και ο server πρέπει να κάνω mount.εκανα κάποιες αποτυχημένες όμως προσπάθειες.εχει κάποιος ιδέα για αυτο;

Μήπως κάποιος απο εσάς που δουλεύετε το plex εχει το asus ac66u η το neat gear 7000 για router ;

Εξαιρετική η καινούργια λειτουργία στο plex για plexpass members. Μπείτε να δημιουργείς προφίλ που θα έχουν πρόσβαση στο υλικό σου, χωρίς να έχουν καθόλου λογαριασμό plex, με δυνατότητα να φιλτράρει κάποιος τι μοιάζει (parental controls). Αυτή βέβαια η λειτουργία είναι μόνο για το τοπικό δίκτυο. Εκτός τοπικού δικτύου χρειάζεται όπως είναι λογικό λογαριασμός

Όντως τρομερό αδερφέ.. Μόνο που δεν ξέρω πώς να βάλω αβαταρ όπως έχεις εσύ που σε βλέπω στο friend list

Έβαλα και στο φόρουμ μου το πέρασε του πλεξ αλλά στο plex web ui Όχι.. Περίεργο

Κάνε log out και μετά μπες ξανά. Μήπως είναι κανένα θέμα με την cache

Αν φτιάξουν και το interface με τους υπότιτλους, και βάλουν και voice commands και στο android όπως είναι στο nexus player θα είναι σούπερ

Με τα extras απο ταινιες εχει βρει κανεις ακρη; Τα βαζω χυμα μεσα στο φακελο και κανω refresh/update.. τιποτα.. τα βαζω σε υποφακελο extras μεσα στο φακελο της ταινιας.. τιποτα... Υποτιθεται οτι πλεον υποστηριζει extras το πλεξ. Νομιζω μαλιστα οτι δεν ειναι αναγκη να εισαι Plexpass, αρκει τα extras να τα εχεις τοπικα. Εχω βρει κατι παλια threads με τυπους που κανανε κολπα και τα περνουσαν χωριστα σαν home video, αλλα πλεον αυτο δεν πρεπει να χρειαζεται. Δεν μπορω πουθενα να βρω ομως τι naming structure πρεπει να εχουν τα extras. Καμμια βοηθεια;

Με τα extras απο ταινιες εχει βρει κανεις ακρη; Τα βαζω χυμα μεσα στο φακελο και κανω refresh/update.. τιποτα.. τα βαζω σε υποφακελο extras μεσα στο φακελο της ταινιας.. τιποτα... Υποτιθεται οτι πλεον υποστηριζει extras το πλεξ. Νομιζω μαλιστα οτι δεν ειναι αναγκη να εισαι Plexpass, αρκει τα extras να τα εχεις τοπικα. Εχω βρει κατι παλια threads με τυπους που κανανε κολπα και τα περνουσαν χωριστα σαν home video, αλλα πλεον αυτο δεν πρεπει να χρειαζεται. Δεν μπορω πουθενα να βρω ομως τι naming structure πρεπει να εχουν τα extras. Καμμια βοηθεια;

Διάβασε εδώ https://support.plex.tv/hc/en-us/articles/200220677
Κάτω Κάτω λέει για τα extras.

Διάβασε εδώ https://support.plex.tv/hc/en-us/articles/200220677
Κάτω Κάτω λέει για τα extras.

Εσενα σου δουλεψε με αυτον τον τροπο; μηπως δεν μου δουλευει γιατι δεν ειμαι Plex pass; οπως το διαβασα ομως, τα local extras θα επρεπε να δουλευουν σε ολους. Οταν τα εβαλα χυμα στο φακελο της ταινιας και εκανα force refresh, τα αναγνωρισε αλλα σαν καινουριες ταινιες. Δεν μου τα εβγαλε (στο web app) πανω αριστερα εκει που βγαζει τα extras. Οταν τα εβαλα σε φακελο "behind the scenes" δεν τα αναγνωρισε καθολου.