Plex media center

Δοκίμασε να δεις από plex.tv αν βλέπεις την library σου αν την βλέπεις έβαλες σωστά την library έπειτα από την tv απλά κάνεις login με το account σου και διαβάζει αυτό την library.. Επίσης δες Στις ρυθμίσεις του σέρβερ να ανοίξεις την πορτ ώστε να μπορείς να βλέπεις και απομακρυσμένα.. Ωστόσο αν θέλεις μονο lan να βλέπεις δεν εχεις θεμα

Last edited:
Re: Απάντηση: Plex media center

Kαλησπερα ειπα να ασχολειθω λιγο με τον plex για να μην εχω περα δωθε απο το λαπτοπ στη tv με στικακι ολη την ωρα για να δω μια ταινια αλλα εχω δε καταφερα να το κανω να παιξει και εδω θα χρειαστω τη βοηθεια σας.Λοιπον αρχικα εχω κανει λογαριασμο απο το λαπτοπ στο plex.tv, εχω κατεβασει την εφαρμογη στην τηλεοραση(Samsung f6500) και συνδεσα τον λογαριασμο με εναν τετραψηφιο κωδικο που μου εβγαλε καποια στιγμη στην tv και φενετε το username στην εφαρμογη μολις την ανοιγω.Μετα δημιουργησα εναν φακελο στον C: με ονομα ''plex movies'' και εκει μεσα βαζω τις ταινιες και μετα μπαινω στο plex.tv και τις φορτωνω στο movies αλλα παρολο αυτα δε μπορω να κανω να τις δει η tv.Να σημειωσω πως μπηκα και στις ρυθμισεις της εφαρμογης εκει που λεει για ip και ενω βαζω την ip μου, μου βγαζει σφαλμα και πως δεν υπαρχει server με αυτη την ip...Οποιος μπορει θα το εκτιμουσα να εδινε ενα χερι βοηθειας γιατι πεδευομαι ποσες ωρες και δεν μπορω να το κανω να παιξει!

Από την όλη περιγραφή Δεν διαβάζω πουθενά ότι έκανες εγκατάσταση τον σέρβερ στο pc.
Χωρίς τον σέρβερ δεν δουλεύει

Μαλλον προς τον buffos, αλλα οποιος γνωριζει ας βοηθησει..

εκανα μεταβαση απο sickbeard σε sickrage (αλλα η λογικη ειναι η ιδια) και υπαρχει η δυνατοτητα οταν τελειωσει το κατεβασμα να στειλει notification στον plex server. Αυτο σε τι βοηθαει; εχω ρυθμισει το plex server να κανει update αν π.χ. 2 ωρες. Θα γινει κατι διαφορετικο αν στειλει το sicbeard/sickrage notification?

Δεν μπορώ να σου πω με σιγουριά. Λογικά για να κάνει update ο server αλλά δεν ξέρω αν λέει να κάνει update ένα folder ή γενικό και επειδή φοβάμαι οτι μάλλον γενικό update κάνει trigger, δεν τα δίνω και σημασία αυτά.

το σεταρισα και το δοκιμασα και τελικα απο οτι φαινεται δεν κανει συνολικο Update, αλλα προσθετει μονο οτι του πει το sickbeard/couchpotato. Ετσι μπορεις να εχεις ενεργοποιημενα τα notifications και να τρεχεις το γενικο update μια φορα τη μερα μονο. Ενδιαφερον αλλα τιποτα το συνταρακτικο...

Εχει κατεβασει κανενας το Plex home theater (windows) 1.35? Το εβαλα και δεν κανει resume σωστα. Ακομα και οταν επιλεγω resume, με πηγαινει στην αρχη του επεισοδιου; Οταν εβαλα το παλαιοτερο (1.2Χ) ολα δουλευουν ρολοι. Απο plex web, παλι δουλευει κανονικα. Επομενως κατι δεν παει καλα με τον client και οχι με τον σερβερ.

Παιδιά καλησπέρα. Καινούριος στο plex. Έρχομαι από xbmc. Έχω βάλει το σερβερ σε ένα Mac mini που είναι ανοιχτό όλη μέρα. Και τρέχοντα client από smart TV Samsung.
Έκανα για δοκιμή μια εγγραφή στο πλας για ένα μήνα. Μπορεί ο αδερφός μου που είναι σε άλλο σπίτι να δει τις ταινίες μου από το playstation 4 client?

Παιδιά καλησπέρα. Καινούριος στο plex. Έρχομαι από xbmc. Έχω βάλει το σερβερ σε ένα Mac mini που είναι ανοιχτό όλη μέρα. Και τρέχοντα client από smart TV Samsung.
Έκανα για δοκιμή μια εγγραφή στο πλας για ένα μήνα. Μπορεί ο αδερφός μου που είναι σε άλλο σπίτι να δει τις ταινίες μου από το playstation 4 client?

ναι μπορει... εχεις δυο επιλογες, ειτε του δινεις τους κωδικους σου και μπαινει με τους δικους σου myplex, ειτε φτιαχνει ενα δικο του account (δωρεαν) και του κανεις share libraries. Το 2ο ειναι προτιμοτερο αν θελεις να μην βλεπει καποιες βιβλιοθηκες σου.. π.χ. προσωπικες φωτογραφιες.. Το mac mini φανταζομαι οτι ειναι i3 και πανω, οποτε απο cpu εισαι κομπλε. Επομενως ο ρυθμιστικος παραγοντας σε ολη τη διαδικασια θα ειναι το upload της γραμμης σου. Αν εχεις κλασσικη adsl τοτε θα πρεπει ο αδερφος σου να βαλει 320kbps quality (δεν ξερω απο που γινεται αυτο τον client του ps3). Αν εχεις vdsl, τα πραγματα ειναι καλυτερα και θα μπορει να streamαρει σιγουρα 3-4mbps, δηλαδη ποιοτητα 720p.

EDIT: τωρα σκεφτηκα οτι μαλλον η λυση να του δωσεις τους κωδικους σου ειναι μονοδρομος. Για το xbox360 νομιζω οτι ειναι αναγκαια η Plexpass συνδρομη, οποτε υποθετω οτι ειναι και για το ps4.

Το Mac mini είναι i5. Οπότε δε έχουμε πρόβλημα.
Βέβαια ίσως μπορεί να το βάλει στο pc του αντί για το ps4 που το έχει επίσης στη tv. Για να το κάνω εγώ αυτό θα πρέπει να είμαι plexxpass έτσι;
Γενικά τι ρυθμίσεις πρέπει να κάνω για να μπορέσει να δει;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Και η γραμμή μου είναι απλή dsl όπως και η δική του. Οι ταινίες είναι όλες του yify

Το Plex home theater (client για υπολογιστες) ειναι δωρεαν, οποτε εκει δεν χρειαζεται plexpass. Οι clients για τις κονσολες ομως δουλευουν μονο σε plexpass. Απο ρυθμισεις τα πραγματα ειναι πολυ απλα, συνδεεις τον σερβερ σου με το myplex account σου. Καπου στις ρυθμισεις του web interface εχει Myplex login, επιλεγεις ποια πορτα θα χρησιμοποιησεις (default η 32400) και φροντιζεις να ανοιξεις την πορτα αυτη στο ρουτερ σου... αυτα τα λιγα και απλα.

Ωραία. Θα το δοκιμάσω το βράδυ που θα πάω σπίτι. Αν και στο ρουτερ του ΟΤΕ ένα bauntec ούτε ξέρω που ανοίγει πόρτα.
:-)

Η ποιοτητα των ταινιων σου δεν εχει σημασια για την ποιοτητα που θα βαλεις (φτανει ο σερβερ να αντεχει transcoding, που στην περιπτωση σου δεν τιθεται θεμα). Το προβλημα ειναι το upload bandwidth της γραμμης σου. Οι κλασσικες 24αρες εχουν οριο το 1mbit, που στην πραξη συνηθως ειναι <720kbps. Δοκιμαζοντας με τον buffos ειδα οτι 720kbps δεν μπορουσε να κρατησει με τιποτα (ασε που τρως ολο το upload της γραμμης του σερβερ). Μακαρι να υπηρχε σκαλι 512, αλλα δυστυχως δεν υπαρχει, οποτε ο αδερφος σου θα πρεπει να ικανοποιηθει με 320... μπορει παντα να σε σπονσοραρει και να μοιραστειτε το κοστος μιας vdsl ;-)

Χαχαχα καλή η ιδέα σου. Πίστεψε με αν υπήρχε στη περιοχή μου θα έβαζα και εγώ ο ίδιος. Αλλά στο χωριό που μένω εδώ Χαλκιδική είναι όνειρο αυτό.

Κάτι σχετικό/άσχετο, on & off topic:

Δεδομένο ότι μου αρέσει πολύ το plex και θα ήθελα να το χρησιμοποιήσω όμως κολλάω στο WiFi και τις πιθανές ακτινοβολίες.

Δεδομένο επίσης ότι δεν θα γίνουν καλωδιώσεις/βάψιμο τοίχου για 3-4 χρόνο, πόσο ασφαλές είναι να streamάρει για 2-3 ώρες την ημέρα το Plex;
Φανταστείτε ισόπλευρο τρίγωνο TV-Router-PC και στη μία του πλευρά οι καναπέδες/πολυθρόνα.

Ευχαριστώ.

Ρώτα σε φόρουμ φυσικών... :). Σκέψου όμως τι τρως απο κινητά, τι αέρα αναπνεεις, τι τρόφιμα τρως και το νερό πινεις...

@Donacgreece
δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο δεν τρέχει xbmc με κάποιο addon ο αδερφός σου γιατί αυτό που θα βλέπει με το upload της γραμμής σου ''λάσπη'' χειρότερα και απο youtube

@Donacgreece
δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο δεν τρέχει xbmc με κάποιο addon ο αδερφός σου γιατί αυτό που θα βλέπει με το upload της γραμμής σου ''λάσπη'' χειρότερα και απο youtube

Η ερώτηση ήταν να δει ο αδερφός του που είναι σε άλλο σπίτι στο playstation client. Και τα 2 δεν μπορεί να τα κάνει το xbmc, αλλά και να μπορούσε το bottleneck είναι η ταχύτητα της γραμμής. Δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς θα βελτίωνε οποιοδήποτε πρόγραμμα.

Η ερώτηση ήταν να δει ο αδερφός του που είναι σε άλλο σπίτι στο playstation client. Και τα 2 δεν μπορεί να τα κάνει το xbmc, αλλά και να μπορούσε το bottleneck είναι η ταχύτητα της γραμμής. Δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς θα βελτίωνε οποιοδήποτε πρόγραμμα.

με xbmc και genesis addon δεν χρειάζεται να δει απο την βιβλιοθήκη του Donacgreece

Ρώτα σε φόρουμ φυσικών... :). Σκέψου όμως τι τρως απο κινητά, τι αέρα αναπνεεις, τι τρόφιμα τρως και το νερό πινεις...

Καλά ναι σίγουρα, αν τα πάρουμε όλα αυτά δεν θα πρέπει να κάνουμε τίποτα.

Να υποθέσω πως δεν υπάρχει κανένας τρόπος να παίξει το Plex video από το USB (stick ή hard disk) της TV, έστω και unofficial ε;

δεν ειναι φτιαγμενο να κανει τετοια πραγματα το πλεξ. Εχει τη λογικη σερβερ και client