Plex media center

Ήθελα να ρωτησω αν ξέρει κανείς. Όταν κάνουμε στο YouTube, share video στο plex, όταν παίζουμε αυτό το βίντεο σε κάποιον client, ο server συμμετεχει ή γίνεται απευθείας streaming προς τον client?

Το plex τώρα και σε Xbob360 & XboxOne free για τους plexpass users. Αργότερα θα είναι διαθέσιμο και για τους υπόλοιπους με κάποιο αντίτιμο (έτσι λένε τουλάχιστον)
Στο 360 ακόμη δεν είναι άμεσα διαθέσιμο (τουλάχιστον δεν ήταν χθες), θα είναι σε λίγες μέρες όπως έγραψαν. Με υποστήριξη και kinect & voice commands!

Πάντως από πλευράς υποστήριξης συσκευών το plex δεν έχει αντίπαλο. Το Mediabrowser προσπαθεί εξαιρετικά, αλλά όταν κάτι δεν έχει οικονομική στήριξη, ακόμη και πολύ μεράκι να υπάρχει από πίσω προχωράει αρκετά πιο αργά.

Χαζευοντας στο φορουμ του πλεξ, βρηκα αυτο https://forums.plex.tv/index.php/topic/104606-my-best-video-setting-for-chromecast-and-android/. Αρκετα ενδιαφερον, μιας με αυτο το προφιλ δεν γινεται καθολου transcode απο τον σερβερ. Η αληθεια ειναι οτι ειναι πιο περιορισμενης χρησης για εμας σε σχεση με τους αμερικανους, διοτι (οπως εξηγουν και στο thread) δεν υποστηριζει το chromecast (ακομα) τους υποτιτλους natively. Ετσι, οποτε του βαζουμε να παιξει κατι με υποτιτλους αναγκαζεται και κανει transcoding. Δεν ειχα χρονο να κανω δοκιμες με διαφορετικα φορματ ηχου και να τον βαλω πανω σε ενισχυτη που υποστηριζει dts, ωστε να δω αν βιντεο με dts και χωρις υποτιτλους θα οδηγησει σε transcoding ή οχι.

Εγκατεστησα το plex πριν κανα 2 βδομαδες.Την πρωτη εβδομαδα ολα καλα,εδω και μια εβδομαδα ομως δεν συγχρονιζει ο ηχος με την εικονα...εχει κανενας παρομοια εμπειρια?

Εγω

το δουλευω εδω και 1 1/2 μηνα χωρις προβλημα, εκτος απο τα αρχικα εως οτου βρω τις καταλληλες ρυθμισεις.

Εδω και κανα 2 ημερες σε καποια σημεια απο κατι σειρες που κατεβαζω, κολλουν για 2α οι υποτιτλοι(εξωτερικοι) και μετα τους δειχνει μαζεμενους, συνεχιζει μετα κανονικα και το κανει ξανα.

Το μονο που μπορω να υποθεσω ειναι οτι αυτο μαλλον συμβαινει γιατι κατι συμβαινει μετα αρχεια των βιντεο.

Μιλαω παντα για τον ενσωματωμενο player της SAMSUNG TV. Παντως τα ιδια αρχεια παιζονταστα στον υπολογιστη, δεν εχουν κανενα θεμα!

Κατι αλλο που παρατηρησα ολο αυτο το διαστημα ειναι οτι εαν κατεβαζω κατι με πανω απο 350kbs με 400kbs στον υπολογιστη, τοτε δε μου ανοιγει το PLEX application απο τη SMART TV. Εαν περιορισω τη ταχυτητα ληψης σε 300 τοτε ανοιγει αλλα καμια φορα κολλουν οι υποτιτλοι οπως περιγραφω παραπανω! Εαν παλι ρυθμισω τη ταχυτητα ληψης ακομη λιγο πιο χαμηλα, δηλαδη 270 με 290 τοτε δουλευει χωρις θεμα!

@Tasos Kontaxis
Οσο αφορα αυτο που λες δε μου το εχει κανει ποτε.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ήθελα να ρωτησω αν ξέρει κανείς. Όταν κάνουμε στο YouTube, share video στο plex, όταν παίζουμε αυτό το βίντεο σε κάποιον client, ο server συμμετεχει ή γίνεται απευθείας streaming προς τον client?

Αυτο

που λες πως προσπαθησες να το κανεις. Δηλαδη εκανες το βιντεο share απο τον υπολογιστη στο PLEX καντο λιγο λιανα.

Παντως εγω που προσπαθησα να κανω share LIVE STREAMING απο YOUTUBE μεσω το SAMSUNG LINK στη SMART TV, δε γινεται γιατι δε το υποστηριζει ακομη η GOOGLE απο οτι διαβασα σε κατι αναρτησεις στα forum τους.

Μιλαω και γω για samsung Tv.Απο τις δοκιμες που εχω κανει οταν το εχω στο auto selection συνηθως μου κανει κολπα.Πριν απο λιγο δοκιμασα να το βαλω στο transcoding αλλα δεν μου επαιζε υποτιτλους ενω σε μια αποπειρα με direct streaming παιζει κανονικα.Επισης εκανα reinstall το app και μολις αναβαθμησα και το firmware της τηλεορασης σε 2,κατι...Θα επανελθω με νεοτερα...Ειναι πολυ δυνατο προγραμμα παντος

Α ΟΚ,

αυτο δουλευει αψογα απο το SAMSUNG GALAXY S II που εχω, το live streaming send to TV δε δουλευε ουτε απο εκει, ξεχασα να το γραψω, με τα αλλα YOUTUBE βιντεο γινεται κανονικα.

Αλλα με αυτο το τροπο η αναπραγωγη γινεται απο το YOUTUBE application της SMART TV, οταν λες "Share στο PLEX" τι εννοεις?

Ετσι το εχω σεταρισμενο εγω,

http://avclub.gr/forum/showthread.php/113729-Plex-media-center/page23

Σημαντικο ειναι η ρυθμιση του PLEX στον υπολογιστη,

1, Server/Agents, το "Local Media Assets" να ειναι επανω
2, Server/Languages, "Prefer Audio-English", "Prefer Subtitles Ελληνικα", "Subtitle Mode-Manually", για το τελευταιο βρηκα οτι δουλευει καλυτερα ετσι, απλα επιλεγεις μετα τον υποτιτλο
3, Σωσε και τα αρχεια υποτιτλων σε UTF-8, μπορει να βοηθησει
4, Εαν εχεις "MKV" ταινια και ειναι 3D θα πρεπει η ταινια και το αρχειο υποτιτλων να ειναι μεσα σε φακελλο με το ονομα της ταινιας για παραδειγμα, εαν δεν ειναι 3D δε χρειαζεται
5, Να επιλεξεις "MOVIES" οταν δημιουργεις βιβλιοθηκη για ταινιες και οχι κατι αλλο, αντιστοιχα,
6, το "TV Shows" για σειρες και τηλεοπτικες εκπομπες.

Αυτα ολα ισχυουν εαν εχεις PLEX εφαρμογη στην SAMSUNG.

Παραδειγμα,

F:\Movies Series\Plex\Movies --- δε χρειαζεται φακελλος, ταινια και αρχειο υποτιτλων να εχουν ιδιο ονομα
F:\Movies Series\Plex\Movies 3D --- εδω θελει οπωσδηποτε φακελλο και μεσα η ταινια με τους υποτιτλους που πρεπει να εχουν το ιδιο ονομα με το αρχειο της ταινιας
F:\Movies Series\Plex\Series --- δε χρειαζεται φακελλος, ταινια και αρχειο υποτιτλων να εχουν ιδιο ονομα
F:\Movies Series\Plex\TV Shows

Το "transcoding" ξεχνατο, καντα ολα ενημερωση οπως και κανεις και τσεκαρε οπωσδηποτε το "Direct Play" στις ρυθμισεις, "WEB/Player/Show Advanced"

Για Windows XP δεν υπάρχει πλέον Server;

Έχω ένα παλιό laptop, Pentium 4 στα 3GHz, 1GB RAM, 40άρι δίσκο και 2 USB 2.0.

Θα παίξει καλά για direct play λέτε;

Χλωμό. Ο μόνος τρόπος να το διαπιστώσεις είναι να κάνεις εγκατάσταση.
Πάντως αν στο συγκεκριμένο laptop βάλεις έναν ssd και λίγη μνήμη και Linux πάνω θα πετάει γενικά. Δεν χρειάζεται να παροπλισεις το laptop

Γεια σας

Εδω και 2 με 3 ημερες εχω ενα θεμα στα καλα καθουμενα.

Ανοιγω το PLEX APP απο το SMART HUB και το μονο που κανει ειναι να φορτωνει, εαν συνδεθει και βαλω κατι να παιξει τραβαν κολλημα οι υποτιτλοι, δηλαδη δεν υπαρχει συγχρονισμος. Εβγαλα και εβαλα ξανα το PLEX APP, τα ιδια.

Διαβασα μετα στο forum τους οτι υπηρχε καποιο θεμα με τις SAMSUNG TV τις τελευταιες ημερες, αλλοι χρηστες συνεχιζουν να εχουν θεμα αλλοι οχι και μαλλον το θεμα ειναι απο τη SAMSUNG λεει!!!

Προσπαθωντας διαφορα κατεληξα στο οτι εαν κανω επανεκιννηση στο router, το προβλημα εξαφανιζεται!

Τι λετε?

Δε αλλαξα

κατι με το firewall των WIN7 και αυτο του router το εχω απενεργοποιημενο. Το μονο που εχει μπει στο pc ειναι τα updates της προηγουμενης Τριτης.

Θα ποσταρω σε αυτους να δουμε, ασχοληθηκα παλι καμια ωρα αλλα το προβλημα παραμενει και δε μπορεσα να βγαλω ακρη!

Τελικα

ποσταρα στο forum τους και διαπιστωθηκε οτι το προβλημα ηταν απο εμενα, "Timeouts" για τη ακριβεια.

Τσεκαρα στο web interface του router και ειδα οτι ειχε ανεβει για καποιο λογο το Downstream του Noise Margin, μου εκαναν μια επανεκκινηση και το εβαλαν στο 9.

Αμεσως λυθηκε το προβλημα!

Τελευταια ειχα παρατηρησει ενα ανεβοκατεβασμα στη ταχυτητα μερικες φορες και σε γενικες γραμμες αλλα αφου δουλευαν ολα μια χαρα δεν ειχα δωσει και πολυ σημασια.

Πάντως αν στο συγκεκριμένο laptop βάλεις έναν ssd και λίγη μνήμη και Linux πάνω θα πετάει γενικά. Δεν χρειάζεται να παροπλισεις το laptop

Αυτό είναι, Compaq 1525 US http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/...nfoCategory&lc=en&dlc=en&cc=us&product=304386

Δεν νομίζω να παίρνει παραπάνω μνήμη, είχε 512MB, του έβαλα 1GB πριν 3-4 χρόνια και το βλέπω χλωμό να παίρνει SSD.

Ουσιαστικά το PC το streamάρισμα δεν κάνει; Όχι την αποκωδικοποίηση.

ποιό λειτουργίκο απο linux προτεινεις για ''αδύναμα'' laptops.εγω βασικα εχω http://www.notebookcheck.net/Fujitsu-Siemens-Amilo-Mini-Ui3520.12638.0.html το οποίο ''εσκασε'' ο σκληρός .'Ετσι αναγκαστικα τρέχω απο usb.θα έχω προβλημα εγω;Απο οτι έψαξα λίγο θέλει καποιες διαδικασίες για να τρέξεις σωστα.Αν καποιός το τρεχει απο καποιο λειτουργικό linux θα ήθελα την γνωμη αν αξιζει το κόπο να ασχολείθεις με αύτο;ευχαρηστω εκ των προτέρων!