Plex media center

Επίσης στον σέρβερ (settings->server->library) έχει επιλογή allow media deletion.
Αν το επιλέξεις θα μπορείς να σβήνεις κατευθείαν από το plex ότι υλικό έχεις στην βιβλιοθήκη. Όταν λέμε σβηνω εννοώ από τον σκληρό δίσκο, όχι μόνο από το plex.

Μπράβο αυτό ήταν, σε ευχαριστώ πολύ...και το έψαχνα τόσο καιρό:)

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

το μόνο θέμα που έχω τώρα είναι πώς μπορώ να μην βλέπω στη βιβλιοθήκη 2-3 φορές το ίδιο έργο?

Καλημέρα παιδιά έχω βάλει το plex εδώ και λίγες μέρες και έκανα και συνδρομή για πάντα... Μέσα στο σπίτι σε samsung TV όλα τέλεια μιας και είναι συνδεμενες με dlna κατευθείαν στο ρουτερ... Και το πρώτο θέμα τι ταχύτητα να βάλω στις ρυθμίσεις για να στριμαρω με wifi και οι φίλοι από άλλο σημείο και δεύτερον αν υπάρχει App να βρίσκει υπότιτλους σε streaming σειρές από (καναναλια) 🔗;;;

Για υποτιτλους ψαξε να εγκαταστησεις το Unsupported Appstore. Απο οτι βλεπω εχει αλλαξει τωρα λιγο και εχουν βγαλει version 2. Στο "παλιο" που ακομα εχω εγω, υπηρχε μεσα ενα addon, το Plex tools, το οποιο κατεβαζε υποτιτλους απο opensubtitles.org, αλλα αυτο ομως ηταν για αρχεια που υπηρχαν τοπικα. Δεν ξερω αν μπορει να δουλεψει και για streaming. Παντως αν σε ενδιαφερει το streaming μεσω διαφορων addons, το kodi κανει πολυ καλυτερη δουλεια.

Σχετικα με την ταχυτητα και το bitrate τωρα. Για τις εσωτερικες (εντος lan) συνδεσεις κανε δοκιμες γιατι εξαρταται απο την ελαχιστη ταχυτητα συνδεσης μεταξυ player και wifi router. Δοκιμασε "original" και αν εχεις κολληματα, ριχνε την σκαλι-σκαλι.

Για φιλους εκτος σπιτιου, πρεπει να αναλογιστεις τι συνδεση ιντερνετ εχεις. Αν εχεις adsl 24αρα, αυτη εχει μεγιστο upload 1mbit και με δοκιμες με αλλους εχω βρει οτι η μονη ρυθμιση που παιζει απροβληματιστα ειναι η 320kbit. Αν εχεις vdsl τοτε μπορεις να ανεβεις. π.χ. με 3 upload μπορεις ανετα να βαλεις 1mbit ποιοτητα στο plex.

Sorry παιδια που επανερχομαι αλλα απο περιεργεια αλλα υπαρχει κανενας απο δω που να εχει Samsung και να εχει το προβλημα που ειχα αναφερει σελιδες πριν με τους υποτιτλους?

http://avclub.gr/forum/showthread.p...center?p=1057567659&viewfull=1#post1057567659

Το ειχα και εγω, περσι εαν θυμαμαι καλα και για κανενα μηνα με ειχε τρελανει. Δεν ειναι θεμα TV, θεμα δικτυου ειναι.

Εννοεις τα restart στο router? Παντως αυτο ηταν το μονο που βοηθουσε αλλα οχι για πολυ ωρα, μετα απο λιγη ωρα ειχα παλι τα ιδια.

Εαν διαβασες και στο δικο τους forum που ειχα γραψει, τελικα διαπιστωσαμε οτι ειχα timeouts, αυτο γινοταν με συνδιασμο ανεβασματος του Noise Margin και αφου βαλαν χερι απο τη HOL διορθωθηκε η κατασταση.

Αυτα εννοεις?

To noise margin εννοουσα. Τους πηρα τηλ. το εριξαν στο 9, το προβλημα συνεχιζει. Δεν ειναι παντοτινο, αλλα που και που εμφανιζεται. Νομιζω οτι το συγκεκριμενο μοντελο που εχω (48h6400) εχει το προβληματακι.

Ξέρει κανείς γιατί δεν μου δουλεύει κανένα channel στο Plex? Στο apple movies και στο twitch μου βγάζει channel not found και server did not return any data.

Καλημέρα,
οι ελληνικοί υπότιτλοι που έχω στις ταινίες είναι εξωτερικοί (.srt) και δεν ξεκινούν εξορισμού με την αναπαραγωγή των ταινιών στην TV. Στο plex έχω βάλει γλώσσα τα ελληνικά οι υπότιτλοι εμφανίζονται σαν unknown (όταν τους ενεργοποιήσω εμφανίζονται τα ελληνικά κανονικά).
Θα πρέπει να τους μετονομάσω σε *.gr.srt ή *.forced.srt για να ξεκινούν εξορισμού μαζί με την ταινία;
Υπάρχει κάποιος πιο απλός τρόπος;

απο την ιστοσελιδα του σερβερ, πηγαινε settings -> server -> languages -> subtitle mode = always enabled και ετσι θα σου δειχνει κατευθειαν τον 1ο υποτιτλο στη λιστα.

Σε ευχαριστώ, θα το δοκιμάσω.
Επόμενη ερώτηση: δημιούργησα βιβλιοθήκη με γλώσσα τα Αγγλικά, έτσι όλες οι πληροφορίες που κατέβασε είναι στα Αγγλικά. Άλλαξα εκ των υστέρων τη γλώσσα αλλά οι πληροφορίες που είχαν κατέβει, παρέμειναν στα Αγγλικά. Στο plex site διάβασα πως:
Note: While you can change the language for a Library, you cannot retroactively update the language used for existing items. The new language will only apply to newly-added content.
Έχω κάποιες επιλογές:
1. να διαγράψω τη βιβλιοθήκη και να τη δημιουργήσω ξανά. Με τη διαγραφή θα επηρεαστεί ο φάκελος με τις ταινίες; Μήπως να μετονομάσω τον φάκελο πριν τη διαγραφή της βιβλιοθήκης;
2. να δημιουργήσω νέα βιβλιοθήκη με το ίδιο φάκελο ταινιών ώστε να ξεκινήσει να κατεβάζει μεταπληροφορίες στα ελληνικά. Υπάρχει κάποιο πρόβλημα που θα στοχεύουν 2 διαφορετικές βιβλιοθήκες στον ίδιο φάκελο ταινιών;
Υπάρχει κάποια άλλη πιο ασφαλής λύση;

Η διαγραφη της βιβλιοθηκης σιγουρα δεν θα επηρεασει τα αρχεια, οποτε αν θελεις το κανεις και δεν φοβασαι τιποτα.
Πριν το κανεις αυτο ομως, δοκιμασε να κλικαρεις στο μενου "ταινιες", μετα πανω δεξια κλικαρε στο γραναζι και απο το μενου κλικαρε Refresh all. Αυτο κατεβαζει παλι metadata, οποτε ισως σε βοηθησει να πετυχεις αυτο που θελεις (να εχεις τους τιτλους στα ελληνικα, αν και πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω γιατι το θελεις αυτο :D )

Σε ευχαριστώ, θα το δοκιμάσω πριν ξεκινήσω διαγραφές.
Τις πληροφορίες στα Ελληνικά τις θέλω για τους δικούς μου, όχι για μένα.

Άλλη ερώτηση. Συνδέομαι τόσο από το τοπικό δίκτυο όσο και απομακρυσμένα μέσω του firefox. Ο web player δεν μπορεί να αναπαράγει τις περισσότερες ταινίες. Γράφει
"αυτός ο διακομιστής δεν είναι αρκετά ισχυρός για μετατροπή video".
Στις TV όλα τα αρχεία παίζουν κανονικά.

Προφανώς ο firefox δεν μπορεί να αναπαράξει όλα τα αρχεία video και έτσι χρειάζεται transcoding, το οποίο ο NAS server δεν μπορεί να κάνει.
Υπάρχει κάποιος player για windows (web ή εφαρμογή τύπου vlc) που να μπορεί να "δει" τον plex server και να αναπαράξει τα video;

Το προβλημα δεν ειναι του firefox ή οποιουδηποτε player. Το προβλημα ειναι ο συνδυασμος upload της γραμμης ιντερνετ που εχεις σπιτι σου και του μεγεθους των αρχειων. Υποθετω οτι εχεις 24αρα γραμμη σπιτι (εκει που ειναι ο πλεξ σερβερ). Αυτη εχει upload (θεωρητικα) 1mbit. Πρακτικα (μετα απο δοκιμες με αλλους συμφορουμιτες) μπορεις να δεις (απομακρυσμενα αοπ το σπιτι) σε ποιοτητα 320kbps (εφοσον βεβαιως η cpu του υπολογιστη/nas πανω στο οποιο τρεχει ο πλεξ σερβερ ειναι αρκετα δυνατος για να κανει transcoding). Αν ριξεις πολυ την ποιοτητα (320 και πιο κατω ακομα) και παλι σου βγαζει το ιδιο μηνυμα, τοτε ουτε η cpu ειναι αρκετα δυνατη.

Τι cpu εχει ο plex server?

Έχω VDSL 50, κλειδώνει στα 45+ & 5+. Το nas έχει Annapurna Labs Alpine AL-212 dual-core 1.4GHz & 1GB DDR3.
Το ακόλουθο αρχείο αναπαράγεται (μέσω web player) κανονικά.

Πολυμέσα

Video Resolution SD
Duration 1:17:42
Bitrate 996 kbps
Width 720
Height 404
Aspect Ratio 1.78
Container MP4
Video Frame Rate PAL
Web Optimized Όχι
Audio Profile lc
Has 64bit Offsets 0
Video Profile main

Κομμάτι

Duration 1:17:42
File χχχχ.mp4
Size 553.32 MB
Audio Profile lc
Container MP4
Has 64bit Offsets 0
Web Optimized Όχι
Video Profile main

Codec H264
Bitrate 894 kbps
Anamorphic 0
Bit Depth 8
Chroma Subsampling 4:2:0
Frame Rate 25 fps
Height 404
Level 4.2
Pixel Aspect Ratio 404:405
Pixel Format yuv420p
Profile main
Ref Frames 2
Stream Identifier 1
Width 720

Codec AAC
Κανάλια Stereo
Bitrate 96 kbps
Γλώσσα Ελληνικά
Audio Channel Layout stereo
Profile lc
Sampling Rate 48000 Hz
Stream Identifier 2

Το ακόλουθο επίσης παίζει κανονικά

Πολυμέσα

Video Resolution 720p
Duration 1:30:58
Bitrate 4077 kbps
Width 1280
Height 688
Aspect Ratio 1.85
Container MKV
Video Frame Rate 24p
Video Profile high

Κομμάτι

Duration 1:30:58
File χχχχ.mkv
Size 2.59 GB
Container MKV
Video Profile high

Codec H264
Bitrate 2797 kbps
Γλώσσα English
Bit Depth 8
Frame Rate 23.976 fps
Height 688
Level 4.1
Pixel Format yuv420p
Profile high
Ref Frames 5
Width 1280

Codec AC3
Κανάλια 5.1
Bitrate 640 kbps
Γλώσσα Ελληνικά
Audio Channel Layout 5.1(side)
Sampling Rate 48000 Hz

Codec AC3
Κανάλια 5.1
Bitrate 640 kbps
Γλώσσα English
Audio Channel Layout 5.1(side)
Sampling Rate 48000 Hz

Αρχεία με πληροφορίες σαν τις ακόλουθες δεν παίζουν

Πολυμέσα
Video Resolution SD
Duration 1:18:42
Bitrate 1640 kbps
Width 512
Height 384
Aspect Ratio 1.33
Container AVI
Video Frame Rate PAL
Video Profile simple

Κομμάτι

Duration 1:18:42
File χχχχχ.avi
Size 923.23 MB
Container AVI
Video Profile simple

Codec MPEG4
Bitrate 1500 kbps
Bit Depth 8
Frame Rate 25 fps
Height 384
Pixel Format yuv420p
Profile simple
Width 512

Codec MP3
Κανάλια Stereo
Bitrate 128 kbps
Audio Channel Layout stereo
Sampling Rate 44100 Hz
Stream Identifier 1

Παρατηρώ δηλαδή πως όταν ο codec γράφει MPEG4 δεν...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Να συμπληρώσω πως έχω ρυθμίσει να αναπαράγει το original αρχείο σε απομακρυσμένες συνδέσεις, για να αποφεύγω το transcoding στο server, μιας και έχω καλό upload.

Μαλιστα.... το plex κανει διαγνωση οτι ο Player (web browser) δεν υποστηριζει mpeg4, προσπαθει να το κανει transcode σε κατι που μπορει να παιξει ο browser, αλλα το cpu παθαινει κοκομπλοκο και βλεπεις τα μηνυματα λαθους. Δοκιμασε τον chrome, μπας και υποστηριζει περισσοτερα video codecs ή το plex home theatre που ειναι η windows εφαρμογη plex player, μπας και αυτη υποστηριζει σε direct play αυτα τα codec.

Αλλη λυση, αν θες web player ειναι να κανεις δουλεια μεσω του ds video της synology, μηπως και εχουν καταφερει καλυτερα αποτελεσματα με την αξιοποιηση της cpu σε transcoding.

Έχω δοκιμάσει chrome χωρίς επιτυχία. Κατέβασα το plex home theater αλλά το ποντίκι νεκρώνει, παίζουν μόνο τα βελάκια του πληκτρολογίου (όπως θα έπαιζαν στο τηλεχειριστήριο της TV).
Δεν έχω "ανοίξει" ακόμα το synology για το web, θα δοκιμάσω και μέσω αυτού. Αλλά στην tv το ds video δεν εμφανίζει κανονικά ελληνικούς υποτίτλους και νομίζω πως θέλει να τους μετατρέψω όλους σε utf8. Πάρε το αυγό και κουρεψέ το.

Όταν βρω χρόνο θα ψάξω να δω τι παίζει με το web player/firefox/mpeg4 και θα ενημερώσω.