Για υποτιτλους ψαξε να εγκαταστησεις το Unsupported Appstore. Απο οτι βλεπω εχει αλλαξει τωρα λιγο και εχουν βγαλει version 2. Στο "παλιο" που ακομα εχω εγω, υπηρχε μεσα ενα addon, το Plex tools, το οποιο κατεβαζε υποτιτλους απο opensubtitles.org, αλλα αυτο ομως ηταν για αρχεια που υπηρχαν τοπικα. Δεν ξερω αν μπορει να δουλεψει και για streaming. Παντως αν σε ενδιαφερει το streaming μεσω διαφορων addons, το kodi κανει πολυ καλυτερη δουλεια.
Σχετικα με την ταχυτητα και το bitrate τωρα. Για τις εσωτερικες (εντος lan) συνδεσεις κανε δοκιμες γιατι εξαρταται απο την ελαχιστη ταχυτητα συνδεσης μεταξυ player και wifi router. Δοκιμασε "original" και αν εχεις κολληματα, ριχνε την σκαλι-σκαλι.
Για φιλους εκτος σπιτιου, πρεπει να αναλογιστεις τι συνδεση ιντερνετ εχεις. Αν εχεις adsl 24αρα, αυτη εχει μεγιστο upload 1mbit και με δοκιμες με αλλους εχω βρει οτι η μονη ρυθμιση που παιζει απροβληματιστα ειναι η 320kbit. Αν εχεις vdsl τοτε μπορεις να ανεβεις. π.χ. με 3 upload μπορεις ανετα να βαλεις 1mbit ποιοτητα στο plex.