βλέπω στην ίδια τιμή(170 ) και τον ds116 που έχει 1gb ram και πιο υψηλά χρονισμένο επεξεργαστή (1,8ghz) σε σχέση με τον 216j. Για τη χρήση που το θέλω μια χαρά δεν θα είναι και αυτός ?
Αν στρημαρεις προς smart tvs ή media players, που συνηθως παιζουν direct play (χωρις μετατροπη/transcoding δηλαδη) τοτε οποιο απο τα synology που σου αναφερθηκαν να παρεις δεν θα εχεις προβλημα. Αν ομως παιζεις και σε κινητα/ταμπλετες, τα μοντελα αυτα δεν θα την παλεψουν, γιατι απαιτειται transcoding και αυτα απλα δεν.... Αν διαβασεις λιγο εδω θα δεις τις λεπτομερειες.
https://www.synology.com/en-us/knowledgebase/DSM/tutorial/Mobile/Can_my_Synology_NAS_transcode_videos_for_my_device
Προφανως σε συμφερει να αγορασεις οσο καλυτερο μοντελο μπορεις (ακομα και αν δεν θες transcoding), γιατι το plex καταναλωνει αρκετους πορους. Εχω το 212j (στη δουλεια πλεον) και οταν ειχα βαλει plex ειχε φαει τρελλη φρικη μεχρι να κανει index τις ταινιες/σειρες μου. Προφανω τα -15, -16 μοντελα που εχουν αναφερθει ειναι καλυτερα.
Ειναι σιγουρο οτι με τα ιδια λεφτα θα μπορουσες να αγορασεις τον hp που ανεφερα ή ακομα και να φτιαξεις ενα pcακι το οποιο θα δουλευει ως σερβερ. Αυτο ομως απαιτει (λιγες) γνωσεις και κυριως ορεξη να ασχοληθεις.
Εν κατακλειδι:
- αν δεν ενδιαφερεσαι να ξοδεψεις χρονο και
- αν δεν ενδιαφερεσαι για transcoding
αγοραζεις απο 215j και πανω και εισαι κομπλε.
- αν ενδιαφερεσαι για transcoding
τα ξεχνας αυτα τα μοντελα και ψαχνεις κατι σε αρχιτεκτονικη Χ86