Plex media center

βλέπω στην ίδια τιμή(170 ) και τον ds116 που έχει 1gb ram και πιο υψηλά χρονισμένο επεξεργαστή (1,8ghz) σε σχέση με τον 216j. Για τη χρήση που το θέλω μια χαρά δεν θα είναι και αυτός ?

Αν στρημαρεις προς smart tvs ή media players, που συνηθως παιζουν direct play (χωρις μετατροπη/transcoding δηλαδη) τοτε οποιο απο τα synology που σου αναφερθηκαν να παρεις δεν θα εχεις προβλημα. Αν ομως παιζεις και σε κινητα/ταμπλετες, τα μοντελα αυτα δεν θα την παλεψουν, γιατι απαιτειται transcoding και αυτα απλα δεν.... Αν διαβασεις λιγο εδω θα δεις τις λεπτομερειες.

https://www.synology.com/en-us/knowledgebase/DSM/tutorial/Mobile/Can_my_Synology_NAS_transcode_videos_for_my_device

Προφανως σε συμφερει να αγορασεις οσο καλυτερο μοντελο μπορεις (ακομα και αν δεν θες transcoding), γιατι το plex καταναλωνει αρκετους πορους. Εχω το 212j (στη δουλεια πλεον) και οταν ειχα βαλει plex ειχε φαει τρελλη φρικη μεχρι να κανει index τις ταινιες/σειρες μου. Προφανω τα -15, -16 μοντελα που εχουν αναφερθει ειναι καλυτερα.

Ειναι σιγουρο οτι με τα ιδια λεφτα θα μπορουσες να αγορασεις τον hp που ανεφερα ή ακομα και να φτιαξεις ενα pcακι το οποιο θα δουλευει ως σερβερ. Αυτο ομως απαιτει (λιγες) γνωσεις και κυριως ορεξη να ασχοληθεις.

Εν κατακλειδι:
- αν δεν ενδιαφερεσαι να ξοδεψεις χρονο και
- αν δεν ενδιαφερεσαι για transcoding

αγοραζεις απο 215j και πανω και εισαι κομπλε.

- αν ενδιαφερεσαι για transcoding

τα ξεχνας αυτα τα μοντελα και ψαχνεις κατι σε αρχιτεκτονικη Χ86

Ή αγοράζει ακριβότερο nas, στο όριο των 350 που έγραψα πιο πάνω, π.χ. 216+ΙΙ που έχει intel μέσα.

Ή αγοράζει ακριβότερο nas, στο όριο των 350 που έγραψα πιο πάνω, π.χ. 216+ΙΙ που έχει intel μέσα.

σωστα, αρκει να μην εχει προβλημα να δωσει αυτα τα χρηματα και να μην θελει να ασχοληθει γιατι οσο ανεβαινεις στα μοντελα των ετοιμων-nas γινονται ολο και πιο πολυ overpriced. Απο την αλλη, δουλευουν out of the box... οποτε κερδιζει κατι - χανεις κατι

Το budget δεδομένο ότι πριν ένα μήνα δεν ήξερα καν το άθλημα είναι μαξ 170-180 .
Σας ευχαριστώ και τους 2 για τις προτάσεις . Όρεξη να ασχοληθώ και να πειραματιστώ έχω , χρόνο δεν έχω πολύ.

Με 170 ευρώ παίρνει ένα hp microserver, πετάει πάνω δίσκους με υλικό σε ntfs βάζει και win από θείο και παίζει τα πάντα, παντού 24/7

Πατησε οκ Ή enter στις αριστερές επιλογές του μενού.
Χίλια ευχαριστώ, απίστευτο που η λύση ήταν μπροστά μου και εκανα τα παντα εκτο;ς απο αυτό... Μόλις εχθες έπιασε εκτός του οτι ηρέμησα γελαγα μια ωρα με τα χαλιά μου...

Στάλθηκε από το A0001 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Έτσι την είχα πάθει και εγώ πριν 5 χρόνια περίπου, όταν πρωτοασχοληθηκα με το plex σε samsung .

Οταν εγκατεστησα το ubooquity στον σερβερ μου για να διαβαζω κομικ, σκεφτηκα "ωραιο, αλλα δεν θα μπορουσε να γινεται μεσω plex;"

Τελικα υπαρχει το comicreader plug in για plex :)
https://github.com/coryo/ComicReader.bundle

κατεβαζετε το zip, αποσυμπιεζετε και το εγκαθιστατε "χειροκινητα".

Σε φορητες συσκευες που επιτρεπει pinch & zoom δουλευει τελεια. Σε plex web ειναι μικρες οι φωτο και δεν διαβαζονται ευκολα. Οπως λενε οι οδηγιες πρεπει να κατεβασετε τα executables αποσυμπιεσης χωριστα, να τα βαλετε σε φακελους και να κανετε config το plugin.

Το τρεχω σε plex server που ειναι unraid docker app, αλλα δεν εχει σημασια σε ποια πλατφορμα βρισκεται ο plex server.

Παιδιά μια ερώτηση που είχα κανει και παλαιότερα...για όποιον φίλο το έχει δοκιμάσει, αξίζει η αναβάθμιση σε έκδοση pro? σας ευχαριστω και καλό καλοκαίρι

Sent from my iPad using Tapatalk

Παιδιά μια ερώτηση που είχα κανει και παλαιότερα...για όποιον φίλο το έχει δοκιμάσει, αξίζει η αναβάθμιση σε έκδοση pro? σας ευχαριστω και καλό καλοκαίρι

Αυτο ειναι ενα πολυ προσωπικο θεμα και εξαρταται απο τις αναγκες του καθενος.

https://www.plex.tv/features/
εδω στο κατω μερος της σελιδας εχει διπλα-διπλα με bullet points τι προσφερει η καθε εκδοση (free vs premium). Ειχα δοκιμασει το premium για 2-3 μηνες γιατι ηθελα να το δοκιμασω (προ διετιας, οταν ελειπαν μερικα features σε σχεση με τωρα απο την premium).

Προσωπικα το πιο ενδιαφερον θεωρω οτι ειναι το mobile sync (και για αυτο ειχα πληρωσει τοτε). Ακομα και αυτο ομως δεν μου χρειαζεται παρα πολυ.

Τα σχετικα με τη μουσικη ισως να ενδιαφερουν καποιον που χρησιμοποιει το plex για μουσικη, αλλα δεν εχω ιδεα ποσο καλα δουλευουν και αν ειναι καλυτερα απο οργανωση μεσω musicbrainz ή καποιας αλλης αντιστοιχης database.

To camera upload εχει ενα ενδιαφερον, αλλα προσωπικα χρησιμοποιω αλλο software για να πετυχω το ιδιο αποτελεσμα. Ασε που σιγα-σιγα στρεφομαστε προς cloud based υπηρεσιες για τις φωτο μας.

Το trailers & extras θεωρω οτι ειναι απλα φρου φρου, που κανεις δεν θα πληρωνε μονο για αυτο.

Το multiple users & parental controls νομιζω οτι μπορει να γινει με διαφορετικο τροπο. π.χ. πολλαπλα accounts και κανεις share libraries που θελεις με τον καθεναν. π.χ. φτιαχνεις μια βιβλιοθηκη "παιδικα" και κανεις share μονο αυτην με το account του παιδιου σου.

Προσωπικα ο μονος λογος για να σκεφτομουν τη λυση premium (και συγκεκριμενα lifetime subscription) ειναι αν ενα ωραιο πρωινο αποφασισουν να το κανουν ΜΟΝΟ συνδρομητικο. Δεν νομιζω ομως οτι θα γινει κατι τετοιο, γιατι πρεπει να "αρμεγουν" καλα τις εταιριες που φτιαχνουν smart tvs για δικαιωματα. Ασε που τα 150 δολλαρια ειναι σχετικα μεγαλο ποσο για ενα προϊον στο οποιο (προσωπικα) με καλυπτει απολυτα η δωρεαν εκδοση. Να ειμαι ειλικρινης αν ηταν ακομα στα 75, θα το σκεφτομουν σοβαρα....

Με λιγα λογια, σκεφτεσαι αν το χρειαζεσαι και αποφασιζεις....

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Επισης συνειδητοποιησα οτι ειχα απαντησει αλλα αντι αλλων οταν ειχες ξανακανει το ερωτημα παλαιοτερα :)
Τοτε ειχα απαντησει για το nvidia shield pro vs το "απλο". Μαλλον ειχα απαντησει απο το κινητο και νομιζα οτι ειχες ποσταρει στο νημα του shield

Σε ευχαριστω πολύ avpap, μου έστειλα μια προσφορά για 75 γιαυτο ρώτησα και δεν ξέρω πραγματικα αν αξίζει το ποσό?

Προσωπικά θα τα έδινα, αλλά αυτό πάλι εξαρτάται από τις ανάγκες σου .

sent from my mobile phone, i apologise for any spelling errors

Σε ευχαριστω πολύ avpap, μου έστειλα μια προσφορά για 75 γιαυτο ρώτησα και δεν ξέρω πραγματικα αν αξίζει το ποσό?

μιας και την τσιμπησες την lifetime, δες το camera upload. Αν δεν εχεις βρει τροπο να το κανεις ηδη αυτο το πραγμα, ειναι εξαιρετικα ενδιαφερον.

Ναι ηταν απο τους βασικούς λόγους...θα το ψαξω

Στάλθηκε από το A0001 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Αγορασα μία μηνιαία συνδρομή να δοκιμάσω το pass. Μου άρεσε η μουσική βιβλιοθήκη που πλησιάζει έστω και ελάχιστα το roon. Το έβαλα χτες βράδυ να διαβάσει τη μουσική μου που αποτελείται από δεκάδες χιλιάδες κομμάτια. Η ταχύτητα τραγική και το ήξερα. Αλλά θα το δουλεψω ένα μήνα να δω αν αξίζει στην τελική.

Τα υπόλοιπα δεν με ενδιαφέρουν καθώς έχω ήδη cloud backup από τη Google και την Microsoft. Και μέχρι να έχουμε και αξιοπρεπείς ταχύτητες ανεβασματος δε λέει να περιμένω μέρες για να ανεβασω μία ταινία.

Στάλθηκε από το Nexus 6P μου

Re: Απάντηση: Plex media center

Αγορασα μία μηνιαία συνδρομή να δοκιμάσω το pass. Μου άρεσε η μουσική βιβλιοθήκη που πλησιάζει έστω και ελάχιστα το roon. Το έβαλα χτες βράδυ να διαβάσει τη μουσική μου που αποτελείται από δεκάδες χιλιάδες κομμάτια. Η ταχύτητα τραγική και το ήξερα. Αλλά θα το δουλεψω ένα μήνα να δω αν αξίζει στην τελική.

Τα υπόλοιπα δεν με ενδιαφέρουν καθώς έχω ήδη cloud backup από τη Google και την Microsoft. Και μέχρι να έχουμε και αξιοπρεπείς ταχύτητες ανεβασματος δε λέει να περιμένω μέρες για να ανεβασω μία ταινία.

Στάλθηκε από το Nexus 6P μου

Νομιζω οτι επελεξες το plex για το αντικειμενικα πιο αδυναμο χαρακτηριστικο του :)
Το πλεξ δεν προσφερει cloud backup, απλα με την plex pass σου δινει τη δυνατοτητα να εχεις προσβαση μεσω του plex σε αρχεια multimedia που εχεις ηδη αποθηκευμενα σε αλλες υπηρεσιες cloud (cloud sync το ονομαζουν).

Ισως να αναφερεσαι σε κατι καινουριο που στηνουν τωρα (μαζι με το plex dvr), το Plex Cloud. Αυτο ειναι καλη μαγκια, αλλα δεν ξερω ποσο θα κοστιζει. Εχουν ξεκινησει εδω και καιρο διαφοροι και το εστηναν unofficially http://makeshift.ninja/unlimited-plex-media-server-using-amazons-unlimited-storage-backend-pt1.html και τελικα εγινε συμφωνια plex - amazon https://www.engadget.com/2016/09/26/plex-cloud-online-server/. Το ωραιο αυτου ειναι οτι δεν χρειαζεσαι πλεον προσωπικο σερβερ που να εχει αποθηκευμενο το υλικο σου και ικανο για transcoding, αφου ολα αυτα τα αναλαμβανει το data center της αμαζον.

Δυο αρνητικα βλεπω. α. το κοστος, το οποιο ειναι μικρο, αλλα οχι αμελητεο. 5 ευρω το μηνα για plex + 60ευρω το χρονο για amazon unlimited. β. νομιμοτητα. Ωραιο ακουγεται να στησεις plex server και seedbox στο cloud με απεριοριστη χωρητικοτητα, αλλα δεν νομιζω να ανεχτουν να αρχισουμε να ανεβαζουμε terrabyte υλικο "αμφιβολου" προελευεσης. Οι μηνυσεις θα πεσουν βροχη.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

εκανα παντως αιτηση για invitation, αλλα μιας και δεν ειμαι plex pass δεν εχω προτεραιοτητα, οποτε το κοβω χλωμο να μπω, μιας και θα γινεται χαμος.

Θα ανεβάζουμε την ταινία εμείς στο CLOUD και θα την βλέπουμε από εκεί;

ο επισημος τροπος ειναι αυτος.

Απο περισυ εχουν κυκλοφορησει καποια αρθρα/tutorials π.χ. https://ianmarmour.com/2015/09/27/cloud-based-plextorrent-server-setup-guide/, οπου τρεχεις seedbox (κατεβαστηρι) και plex server σε καποια υπηρεσια με virtual servers και χρησιμοποιουσαν το amazon drive μονο για αποθηκευτικο χωρο.

Η συνεργασια amazon + plex σημαινει οτι ευκολα (σε 60'' λεει η διαφημιση τους) σου δημιουργει plex server μεσα στο amazon drive. Φανταζομαι οτι θα υπαρχει τροπος να μεταφερεις αυτοματα τα κατεβασμενα απο seedbox προς το amazon drive. Σε ερωτησεις παντως για το "υλικο", εκπροσωποι του Plex λενε "ο χρησης πρεπει να σεβεται το user agreement" και το amazon drive εχει στο eula οτι δεν επιτρεπεται να ανεβαζεις υλικο που κανει copyright infringement. Τωρα, τι θα γινει τελικα....

ο επισημος τροπος ειναι αυτος.

Απο περισυ εχουν κυκλοφορησει καποια αρθρα/tutorials π.χ. https://ianmarmour.com/2015/09/27/cloud-based-plextorrent-server-setup-guide/, οπου τρεχεις seedbox (κατεβαστηρι) και plex server σε καποια υπηρεσια με virtual servers και χρησιμοποιουσαν το amazon drive μονο για αποθηκευτικο χωρο.

Η συνεργασια amazon + plex σημαινει οτι ευκολα (σε 60'' λεει η διαφημιση τους) σου δημιουργει plex server μεσα στο amazon drive. Φανταζομαι οτι θα υπαρχει τροπος να μεταφερεις αυτοματα τα κατεβασμενα απο seedbox προς το amazon drive. Σε ερωτησεις παντως για το "υλικο", εκπροσωποι του Plex λενε "ο χρησης πρεπει να σεβεται το user agreement" και το amazon drive εχει στο eula οτι δεν επιτρεπεται να ανεβαζεις υλικο που κανει copyright infringement. Τωρα, τι θα γινει τελικα....
Seedbox πχ seed.st και κάνει μεταφορά την βιβλιοθήκη;