Πλοήγηση στο Android

Re: Απάντηση: Πλοήγηση στο Android

Είπα να δοκιμάσω το NDrive χθες σε μία γνώριμη σ´εμένα διαδρομή.Το τι μαλακίες μου έλεγε να κάνω δεν περιγράφεται.Αν το είχα ακούσει,ακόμα θα έψαχνα τον προορισμό.

Δεν ξέρω ρε παιδιά, μου κάνετε εντύπωση μ αυτά που μου λέτε, εγώ το έχω δύο μήνες περίπου και με έχει σώσει, μήπως δεν κάνετε κάτι καλά; Εγώ ό,τι κι αν του χω ζητήσει έχω 100% επιτυχία, τι να πω...

Είπα να δοκιμάσω το NDrive χθες σε μία γνώριμη σ´εμένα διαδρομή.Το τι μαλακίες μου έλεγε να κάνω δεν περιγράφεται.Αν το είχα ακούσει,ακόμα θα έψαχνα τον προορισμό.

Σωκρατη,
Το gps ΜΟΝΟ σε αγνωστες διαδρομες,που δεν ξερεις τι σου γινεται.
Αν το βαλεις σε γνωστες, πρεπει να εισαι ποοοοοοοοολυ ψυχραιμος για να μην το πεταξεις απο το παραθυρο:flipout:

Μιχάλη εδώ διαφωνώ, μόνο σε περιοχές που τις ξέρεις τέλεια μπορείς να κρίνεις ένα λογισμικό πλοήγησης. Όπως επίσης εκεί μπορείς να καταλάβεις τις διάφορες επιλογές που μπορεί να έχει πως δουλεύουν (συντομότερη, ταχύτερη, οικονομικότερη κλπ).
Εκεί που δεν ξέρεις πας στα τυφλά και δεν ξέρεις αν σε κάνει κύκλους ή αν σε πάει στραβά. Μόνο σε απολύτως γνωστές περιοχές και δύσκολα σημεία μπορείς να αξιολογήσεις ένα λογισμικό πλοήγησης.
Όταν γράφω καλά λόγια για κάποιο λογισμικό ουσιαστικά κάνει λογικές επιλογές και σε 1-2 δύσκολα σημεία επιλέγει τον έξυπνο τρόπο όχι τον χαζό...

Παιδιά εγώ έχω μια απορία: Οι περισσότερες εφαρμογές πλοήγησης έχουν κοινό σύστημα χαρτών, βλέπε navteq, τι ακριβώς αλλάζει από λογισμικό σε λογισμικό; Επίσης παίζει ρόλο η συσκευή στο πως ταιριάζει ένα σύστημα πλοήγησης; Εγώ απ το NDRIVE για παράδειγμα είπα πως έχω μείνει ευχαριστημένος, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι τέλειο, απλά έχω καταλάβει και προσαρμοστεί στα κουσούρια του, αυτό γίνεται σε όλα τα πράγματα στη ζωή μας, απ τις γυναίκες μας μέχρι και τα αυτοκίνητα. Οταν παραδείγματος χάριν, μου λέει μείνετε δεξιά, την ώρα που εννοεί ευθεία, έχω καταλάβει ότι εννοεί ότι έχει και αριστερά στενό, και πρέπει να παραμείνω στην ευθεία πορεία μου, ξέρω ότι θα πρεπε να λέει μείνετε ευθεία, εντάξει, είπαμε 29 ευρώ δώσαμε όχι 80!!! Αυτό όμως που έχει σημασία για μένα κι ας κάνει όπως λέει κάποιος κύκλους, που δεν το χω διαπιστώσει αυτό, είναι να με πηγαίνει στον προορισμό του και προς το παρόν με έχει πάει σε όλους, αποτυχία θα ήταν να μήν με είχε πάει απ τις 40 περίπου που αναζήτησα στις 10, εκεί ναι πάει για πέταμα, ακόμα όμως δεν έχω χαθεί η μπερδευτεί κάπου. Αυτά δεν τα λέω για να υπερασπίσω την αγορά μου, πιστεύω όμως ότι μερικές φορές διυλίζουμε τον κώνοπα για πράγματα μάλλον ασήμαντα στη ζωή μας. Για την ιστορία, ακόμα κι όταν ζήτησα γνωστή διαδρομή, (σπίτι) με πήγε σε διαδρομή κοινή θα έλεγα, δηλαδή την επίσημη, εγώ πάω από πατέντες, τις οποίες τις παρέκαμψε κι αυτές όταν άλλαξα αναζήτηση από σύντομη σε κοντινότερη, με πήγε από στενάκια άλλα που δεν τα ξερα και τώρα άλλαξα τη διαδρομή μου χάρη σ αυτό, τέλος πάντων εγώ για να κρίνω καλύτερα θα πρεπε να χα άλλα 3 τουλάχιστον λογισμικά για να βγάλω ασφαλές συμπέρασμα, δυστυχώς όμως δεν έχω αυτή τη δυνατότητα.

Μιχάλη εδώ διαφωνώ, μόνο σε περιοχές που τις ξέρεις τέλεια μπορείς να κρίνεις ένα λογισμικό πλοήγησης. Όπως επίσης εκεί μπορείς να καταλάβεις τις διάφορες επιλογές που μπορεί να έχει πως δουλεύουν (συντομότερη, ταχύτερη, οικονομικότερη κλπ).
που δεν ξέρεις πας στα τυφλά και δεν ξέρεις αν σε κάνει κύκλους ή αν σε πάει στραβά. Μόνο σε απολύτως γνωστές περιοχές και δύσκολα σημεία μπορείς να αξιολογήσεις ένα λογισμικό πλοήγησης.
Όταν γράφω καλά λόγια για κάποιο λογισμικό ουσιαστικά κάνει λογικές επιλογές και σε 1-2 δύσκολα σημεία επιλέγει τον έξυπνο τρόπο όχι τον χαζό...
Συμφωνω απολυτα μαζι σου,γιαυτο ακριβως το εγραψα.
Σε γνωστες διαδρομες ΟΛΑ κανουν τα δικα τους ,που πρακτικα ειναι αλλου για αλλου.
Μεχρις στιγμης 3 διαφορετικα προγραμματα δεν εχουν καταφερει να με ικανοποιησουν.
Οταν βρεθω σε κανονικο κομπιουτερ θα σας γραψω το απιθανο που συνεβει(γραφω απο τον γαλαξια και μου εχουν βγει τα ματια!!!)

Όλα κάνουν τα δικά τους? Περίεργο πάντως. Ποια είναι τα 3 που έχεις δοκιμάσει? Αν τα 2 είναι ndrive και sygic ναι συμφωνώ για αυτά. Το τρίτο ποιο είναι?
Όσο αφορά τους χάρτες δεν έχει να κάνει μόνο ο προμηθευτής, αλλά και πως έχουν κωδικοποιηθεί τα δεδομένα στο αρχείο που χρησιμοποιεί η κάθε εφαρμογή. Για παράδειγμα το copilot και το ndrive έχουν και τα 2 χάρτες από την navteq, οι δρομολογήσεις όμως εμφανίζουν διαφορές.

Πριν από μερικές μέρες αγόρασα το Samsung Galaxy S5 wifi (Android 2.2, rooted, 5 καταπληκτικές ίντσες) και προσπαθώ να δοκιμάσω ποια προγράμματα είναι συμβατά και αποδοτικά.
Βρήκα στο ίντερνετ και εγκατέστησα iGO και Sygic Aura.
Κάποια άλλα όπως Ndrive δεν κατάφερα να τα εγκαταστήσω (δεν μπορώ να ξέρω αν είναι ασυμβατότητα συσκευής).
Το iGO το θεωρώ σχεδόν απαράδεκτο σαν interface και αργό. Στο Nokia 5800 είναι καλύτερη η πλοήγηση με το στάνταρ πρόγραμμα.

Αντίθετα το Aura είναι ίσως το καλύτερο από όσα προγράμματα έχω δει σε διάφορες πλατφόρμες. Μεγάλη διαφορά από οτιδήποτε άλλο έχω δει. Βρίσκει ακόμη και δρομάκια "πεζόδρομους" συνοικιών που σε χάρτες άλλων προγραμμάτων δεν υπάρχουν καθόλου, προτείνει μόνο του πιθανές διασταυρώσεις κ.λ.π, δεν μπερδεύει τις λωρίδες ενώ κινούμαι για χιλιόμετρα σε παράδρομο εθνικής και σε κόμβο που είναι ίσως ο χειρότερος στην Ελλάδα (Βελεστίνο).
Το έχω δοκιμάσει μέσα στην πόλη και πήγαινε-έλα στη δουλειά. Πολύ ωραία γραφικά επίσης!
Το περίεργο είναι πως με την έκδοση που έχω τώρα (Sygic Aura 2.0) έχει εγκατασταθεί και installer και βάζω-βγάζω όποιο χάρτη θέλω κάνοντας download από την εταιρία μέσω wifi.

Last edited by a moderator:
Μολις κατεβασα και δοκιμαζω το dont panic.....
Καπως απλοϊκο μου φαινεται ,αλλα απο την αλλη με πηγε απο το πιο σωστο δρομο....
Θα δειξει!!!

Ρε φιλαρακια,
Για καντε και σεις μια δοκιμη με το dont panic(δωρεαν για μια βδομαδα)
Για εξαιρετικο το κοβω σε "πρωτη αναγνωση".

Τα έχω γράψει πιο πάνω...έχει τον καλύτερο χάρτη και κάνει σούπερ δρομολογήσεις.

Και οχι μονο!!!
Σου λεει ποια λωριδα να ακολουθησεις,οταν τελειωνει ο δρομος σου λεει στο τελος του δρομου πηγαινε αριστερα ή δεξια!!!!!
Βεβαια και παλι, πηγαινοντας προς το γηπεδο του γκολφ της Γλυφαδας, με εβαζε απο Αλιμου,διαδρομη απειρως πιο δυσκολη απο το να με πηγαινε ευθεια και να εστριβα απο παραλια.
Τες παντων.....

Γιωργο, εσυ ποιο χαρτη κατεβασες???
Ελλαδα ή Αν.Ευρωπη???

Πριν από μερικές μέρες αγόρασα το Samsung Galaxy S5 wifi (Android 2.2, rooted, 5 καταπληκτικές ίντσες) και προσπαθώ να δοκιμάσω ποια προγράμματα είναι συμβατά και αποδοτικά.
Βρήκα στο ίντερνετ και εγκατέστησα iGO και Sygic Aura.
Κάποια άλλα όπως Ndrive δεν κατάφερα να τα εγκαταστήσω (δεν μπορώ να ξέρω αν είναι ασυμβατότητα συσκευής).
Το iGO το θεωρώ σχεδόν απαράδεκτο σαν interface και αργό. Στο Nokia 5800 είναι καλύτερη η πλοήγηση με το στάνταρ πρόγραμμα.

Αντίθετα το Aura είναι ίσως το καλύτερο από όσα προγράμματα έχω δει σε διάφορες πλατφόρμες. Μεγάλη διαφορά από οτιδήποτε άλλο έχω δει. Βρίσκει ακόμη και δρομάκια "πεζόδρομους" συνοικιών που σε χάρτες άλλων προγραμμάτων δεν υπάρχουν καθόλου, προτείνει μόνο του πιθανές διασταυρώσεις κ.λ.π, δεν μπερδεύει τις λωρίδες ενώ κινούμαι για χιλιόμετρα σε παράδρομο εθνικής και σε κόμβο που είναι ίσως ο χειρότερος στην Ελλάδα (Βελεστίνο).
Το έχω δοκιμάσει μέσα στην πόλη και πήγαινε-έλα στη δουλειά. Πολύ ωραία γραφικά επίσης!
Το περίεργο είναι πως με την έκδοση που έχω τώρα (Sygic Aura 2.0) έχει εγκατασταθεί και installer και βάζω-βγάζω όποιο χάρτη θέλω κάνοντας download από την εταιρία μέσω wifi.

Αυτό το ρημάδι το galaxy δεν κυκλοφορεί σε έκδοση με 3g στις 5 ιντσες;

Ημουν ετοιμος να αρχισω τους δυθυραμβους γαι το "dont panic" ,αλλα δυστυχως σημερα με ψιλοχαλασε
1) Αν δεν ειναι δικο μου λαθος με τις ρυθμισεις(και αν ναι παρακαλω βοηθηστε με) 2 φορες ανευ λογου και αιτιας εκλεισε μονο του

2) κολλησε αλλες δυο φορες και χρειαστηκε να κλεισω και να ξαναανοιξω το προγραμμα, για να δουλεψει

3) Εδειχνε την Πειραιως με 4 λωριδες και μαλιστα μου ελεγε να κρατησω την πρωτη λωριδα για να στριψω!!!!!

Παντως κανει τις επαναδρομολογησεις ακαριαια και εξακολουθει να εχει την καλυτερη δρομολογηση.

Και για τα σκαρτα 15 ευρω που το αγορασα, ειναι ΚΟΡΥΦΗ.

Last edited:
Καλησπερα να πω κ γω τις εντυπωσεις μου .Παλιοτερα σε galaxy s ειχα το mls destinator καλο προγραμμα γενικα με γρηγορο κλειδωμα αν κ στην πλοηγηση μερικες φορες ελεγε τις οδηγιες τελευταια στιγμη.
Εδω κ μερικους μηνες σε galaxy s2 εχω το navigon mobile navigator σαφως το καλυτερο gps σε android που εχω δει με πληρεστατο μενου δινει στιγμα σε δευτερολεπτα και το κυριοτερο δινει εγκαιρα τις οδηγιες οταν οδηγεις. Για καθε προορισμο υπολογιζει 3 διαφορετικες διαδρομες και επιλεγεις αυτη που προτιμας.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Πλοήγηση στο Android

Αυτό το ρημάδι το galaxy δεν κυκλοφορεί σε έκδοση με 3g στις 5 ιντσες;

Αν δεν κάνω λάθος όταν κυκλοφορήσει θα το λένε Note και αντί για 2 θα κοστίζει 7 κατοστάρικα :)

Πέρα από την πλάκα, με κρύα καρδιά το αγόρασα γιατί είναι φθηνό και το έχω λατρέψει. Δεν πίστευα πως θα μπορούσε κάτι να είναι τόσο λειτουργικό και εύχρηστο με "μόνο" 5 ίντσες! Τέλεια η ανάλυσή του για το μέγεθος.
Και για navigation ιδανικό μέγεθος επίσης.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Πλοήγηση στο Android

Αν δεν κάνω λάθος όταν κυκλοφορήσει θα το λένε Note και αντί για 2 θα κοστίζει 7 κατοστάρικα :)

Πέρα από την πλάκα, με κρύα καρδιά το αγόρασα γιατί είναι φθηνό και το έχω λατρέψει. Δεν πίστευα πως θα μπορούσε κάτι να είναι τόσο λειτουργικό και εύχρηστο με "μόνο" 5 ίντσες! Τέλεια η ανάλυσή του για το μέγεθος.

και εγώ για navigation το σκέφτομαι, αλλά θα ήθελα να έχει και 3g. Αν και για τα λεφτά του είναι :award:

Νεο Update για το Sygic βελτιστοποιημένο για galaxy S/SII και άλλα minor fixes.
Λένε επίσης για νέα πακέτα χαρτών whatsoever..

Mόλις το περνάω...

Αγόρασες το Note;

Αν ναι, πως πάει από μπαταρία;

Αγόρασες το Note;

Αν ναι, πως πάει από μπαταρία;

Παρεξήγησες το αστείο στο σχόλιο. Δεν αγόρασα το ΝΟΤΕ, το ανέφερα γιατί θα έχει τόσο μεγάλο μέγεθος οθόνης.