Δημοκηδής
Μέλος Σωματείου
- 23 June 2006
- 10,240
Αλήθεια, καμία πρόταση για εκτελέσεις του, υπάρχει στην κατηγορία;
Το έχουμε συζητήσει καμμιά χιλιάδα φορές,
Ψάξε λίγο ......
Αλήθεια, καμία πρόταση για εκτελέσεις του, υπάρχει στην κατηγορία;
Φαίνεται πως η αλήθεια υπάρχει και στις τρείς πλευρές..
Από μια πρόχειρη έρευνα βρήκα αυτά.
'Johannes Chrysostomus
Wolfgangus Theophillus Amadeus Mozart'
-Amadeus was added to his name after a trip to Italy,
That's the Italian translation of Theophillus
-Since his native language was German,
the German translation Gottlieb was sometimes added
-All these names mean the same thing:"Beloved of God"
Επίσης..
'It is a Latinization of the Greek Theophilos, which Mozart in turn sometimes Germanized as "Gottlieb". All three names translate to "beloved of God" or "God-lover"..'
Κατ αρχήν ευχαριστώ για τις τοποθετήσεις σας.
Συμφωνώ με τις απόψεις περί "υπεράνω κριτικής" αλλά εδώ βλέπουμε οτι υπάρχουν και φίλοι που ναι μεν αλλά.Εδώ δεν συζητούμε για την προφανή ιδιοφυία του αλλά για το αν μας αγγίζει ή οχι.
Μιας και ανήκω στην μειοψηφία που δεν της αρέσει ιδιαίτερα ο Wolfgang θα ήθελα να μας ...''υπερασπιστώ'' λέγοντας ότι προφανώς και δεν τίθεται θέμα μεγαλοφυίας ή όχι αλλά προτίμησης ή όχι.Μα αυτό ακριβώς ρώτησα αγαπητέ Διονύσιε και η απάντησή σου με κάλυψε πλήρως
Όχι τίποτε άλλο αλλά να μη μπούμε και σε καμμία Black list...Too Late for that !
![]()
Υπάρχει γνωστή ρήση στον χώρο των μουσικόφιλων, ότι ''... τέσσερις είναι οι μεγαλύτεροι συνθέτες : Ο Μπαχ, Ο Μότσαρτ, Ο Μπετόβεν και ο αγαπημένος μας .... '', ήτοι οι τρεις πρώτοι δεν υπόκεινται στην φθοροποιό μέγγενη της υποκειμενικής κρίσεως.
Όχι τίποτε άλλο αλλά να μη μπούμε και σε καμμία Black list...Too Late for that !
Είναι περίπου ιεροσυλία να ερωτώμεθα περί της προτιμήσεως μας στον Αμαντέ. Ιδίως όταν είναι σχεδόν αδύνατο, για κάποιον που δεν πολυενδιαφέρεται για την κλασσική, να έχει ακούσει το σύνολο του έργου του. Ας πούμε, για τους Pink Floyd, για τους οποίους ο Ντοκ άνοιξε ένα ωραίο νήμα, θεωρείται αυτονόητο ότι οι συμμετέχοντες έχουν επαφή με το σύνολο του (πεπερασμένου) έργου τους.
Υπάρχει γνωστή ρήση στον χώρο των μουσικόφιλων, ότι ''... τέσσερις είναι οι μεγαλύτεροι συνθέτες : Ο Μπαχ, Ο Μότσαρτ, Ο Μπετόβεν και ο αγαπημένος μας .... '', ήτοι οι τρεις πρώτοι δεν υπόκεινται στην φθοροποιό μέγγενη της υποκειμενικής κρίσεως.
Τεσπα, για εμένα η παρουσία του στον πλανήτη, αποτέλεσε μία εκ των ελαχίστων στιγμών φωτοβολίας του ανθρωπίνου είδους και υπάρχουν έργα του που συνθέμελα με συγκλονίζουν.
Φιλιά
Μάλιστα..
Δηλαδή να θεωρήσω ευατόν περίπου ιερόσυλο που άνοιξα ένα τέτοιο θρεντ.Εξ ού και η μικρή ανταπόκριση.
Μάλον εγώ πρέπει να θεωρηθώ ιερόσυλος που δεν μου αρέσει ιδιαίτερα (δεν είπαμε και καθόλου ...) ο Mozart, εσένα τουλάχιστον σου αρέσει αν έχω καταλάβει ορθώς...
:smile:
Λες να εκτέθηκα και να αρχίσουν τα μποϋκοτάζ στα thread που θα ανοίγω από δω και μπρος;
Κι έχω και δυο - τρία στα σκαριά...
Τζάμπα κόπος...
:frown:
Θα σε διαβάζω εγώ . Don't worry .
(αστειεύομαι βεβαίως βεβαίως...)
![]()
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.