Ποιά είναι η θέση σας για τον "Αγαπημένο"?

Status
Not open for further replies.
Μάλιστα..

Δηλαδή να θεωρήσω ευατόν περίπου ιερόσυλο που άνοιξα ένα τέτοιο θρεντ.Εξ ού και η μικρή ανταπόκριση.

Μα ακριβώς επειδή είναι απ τους μεγαλύτερους δημιουργούς από καταβολής της Μουσικής ήθελα να δώ αν τυχαίνει και της πλήρους ή μη αποδοχής του στα μουσικά κριτήρια πολλών εδώ μέσα.

Το οτι είναι "μεγάλος" δεν σημαίνει οτι είναι αρεστός σε όλους,πράγμα που επιβεβαιώνεται πολλάκις.

Ξέρω πολλούς που δεν τον κατατάσουν στους αγαπημένους τους. (άλλος προτιμάει πχ. τον Μπαχ,άλλος τον Μπετόβεν,αλλος τον Μάλερ κλπ..)
Μη βγώ και δαρμένος από πάνω..:slapface:

Δηλαδή έπρεπε να ανοίξω παρόμοιο θρεντ για τους Beatles ή τους Abba για να το πάρει και να το σηκώσει ή έστω να γράψουν την γνώμη τους περισσότεροι?
Η μερικά πράγματα "καίνε" για τους πολλούς και μόνο λίγοι μπορούν να τα πιάσουν ?

Καλά λοιπόν να αρκεστούμε μόνο στην Ροκ και στο index της κατηγορίας αφού τίθεται θέμα στεγανών και αυτονόητων..
Δημήτρη δεν μπορεί να παρεξηγείσαι από το τρόπο συμμετοχής τού καθενός ή και τήν μή συμμετοχή..Και εγώ το σκεφτηκα πρίν απαντήσω γιατί δεν είμαι υπέρ τών poll για τον Mozart ή τον Bach.
Θά πρέπει να ορισθούν και τά κριτήρια όμως..Για να αποφανθώ εάν μού αρέσει ή δεν μού αρέσει κάτι θά πρέπει να έχω ακούσει το μεγαλύτερο μέρος τών έργων ενός συνθέτη..Δεν μιλάμε για τον Μαζωνάκη για τον Mozart μιλάμε..
Ο Δημοκηδής νομίζω έθεσε το πλαίσιο και ο Ντόκ τήν πιό ειλικρινή απάντηση.

Υ.Γ.
Και ο Κούνελος τήν πιό συναισθηματική..!!!!!!!!!!!!!!!!!

Μα εδώ κάνουμε μια υποκειμενική συζητηση,δεν διασταυρώνουμε τα ξίφη μας για το ποιός είναι καλύτερος του άλλου..
Και δεν νομίζω να χρειάζεται να κατέχει κανείς όλο το έργο του Μότσαρτ για να αποφανθεί αν του ταιριάζει ή όχι.

Τεσπα εγώ το φαντάστηκα διαφορετικά,αλλιώς εκλείφθει από μερικούς λες και η κλασσική έχει συρματοπλέγματα..

Υ.Γ. Οι τοποθετήσεις του Ντοκ,του Διονύση και του Κουνελάκη ήταν σαφώς οι πλέον ειλικρινείς.

Re: Απάντηση: Ποιά είναι η θέση σας για τον "Αγαπημένο"?

Την δικιά σου την ήξευρα μπρε μπουμπούνα εκ των προτέρων !!:ernaehrung004: :music-smiley-005: :SFGSFGSF:

(καρφώνομαι επικίνδυνα..:smash:)

Ώστε σικέ η όλη ιστορία απλώς για να σπιλωθούν κάποιοι αγνοί φιλόμουσοι!!!
Σας παραδίδω στην κρίση του Μουσικού forum κύριοι!!!
:slapface:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά είναι η θέση σας για τον "Αγαπημένο"?

Ώστε σικέ η όλη ιστορία απλώς για να σπιλωθούν κάποιοι αγνοί φιλόμουσοι!!!
Σας παραδίδω στην κρίση του Μουσικού forum κύριοι!!!
:slapface:

Axaxaxaxaax:flipout::flipout::flipout:

"Μπήκες μόνος σου στη μαύρη λίστα,
Νύχτα έρχεσαι και φεύγεις νύχτα.."
(που λέει και το άσμα..:smash:)

Για να το διατυπώσω αλλιώς με ένα παράδειγμα, φαντάσου να με ρωτούσε κανείς από 'δω μέσα αν μου αρέσει ο Σοστακόβιτς! :rolleyes:

Μια και τό'φερε η κουβέντα Δαμιανέ , μια off topic ερώτηση με την ιδιότητά σου ως Shostakovichλόγου ;) :
είναι καλή περίπτωση α υ τ ό ς
ο κύκλος Shostakovich για ν'αρχίσει κάποιος μια πιο ενδελεχή ματιά στις συμφωνίες του;

Ευχαριστώ

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά είναι η θέση σας για τον "Αγαπημένο"?

είναι καλή περίπτωση α υ τ ό ς
ο κύκλος Shostakovich για ν'αρχίσει κάποιος μια πιο ενδελεχή ματιά στις συμφωνίες του;

Κοίταξε Διονύση, είναι θέμα προσέγγισης. Για το δικό μου στυλ, ενδελεχής ματιά σημαίνει ενασχόληση με μεμονωμένες συμφωνίες και ακρόαση και αγορά διαφορετικών ερμηνειών για κάθε μια απ' αυτές. Να φανταστείς πως στα είκοσι τέσσερα χρόνια περίπου που ακούω Σοστακόβιτς, ακόμη δεν έχω βάλει στη δισκοθήκη μου τη δεύτερη και την τρίτη συμφωνία του, τις οποίες έχω ν' ακούσω από φοιτητής.

Για επιλογή ενός πλήρους σετ των συμφωνιών του, λαμβάνοντας υπόψη μαέστρο, ορχήστρα, ποιότητα ηχογράφησης και τιμή πώλησης ;) θ' αγόραζα τον Μπαρσάι και ας μην έχω ακούσει τίποτε από αυτό το σετ. Η δική μου επαφή μαζί του είναι στην παλαιότερη ηχογράφηση της 14, που είχε κάνει και την πρεμιέρα. Εκτός από το σύνδεσμο που παραθέτεις, σέβομαι και υπολογίζω και το DSCH journal, το οποίο και αυτό ρέπει προς Μπαρσάι.

Σε υψηλότερη κατηγορία τιμής υπάρχει και ο Χάιτινγκ στη Decca, οι ερμηνείες του οποίου στις 5, 8, 11, 14 μου είχαν αφήσει καλές εντυπώσεις.

Yπάρχει και ο Jansons.
Αλλά ξεκινά κανείς,κατά την γνώμη μου,μέ βάση μία και μοναδική τον Mravinsky..
Υ.Γ.
Με τον Haitink έχω πάντα μιά προκατάληψη..

Ο Μραβίνσκυ είναι κατ' αρχήν εκτός εμβέλειας του Διονύση, γιατί δε γουστάρει τις παλιές ηχογραφήσεις. Και επειδή ο Σπύρος το είπε πως είναι προκατειλημμένος, Διονύση μην τον ακούς για το Χάιτινγκ. ;) Ήταν ο πρώτος δυτικός μαέστρος που θυμάμαι να ηχογράφησε πλήρη κύκλο συμφωνιών του. Και πιστεύω πως το έκανε με αγάπη ακολουθώντας το νήμα της αφοσίωσης του στα έργα του Μάλερ.

Για το Γιάνσονς, μέσα.

Ο Μραβίνσκυ είναι κατ' αρχήν εκτός εμβέλειας του Διονύση, γιατί δε γουστάρει τις παλιές ηχογραφήσεις. Και επειδή ο Σπύρος το είπε πως είναι προκατειλημμένος, Διονύση μην τον ακούς για το Χάιτινγκ. ;) Ήταν ο πρώτος δυτικός μαέστρος που θυμάμαι που ηχογράφησε πλήρη κύκλο συμφωνιών του. Και πιστεύω πως το έκανε με αγάπη ακολουθώντας το νήμα της αφοσίωσης του στα έργα του Μάλερ.

Για το Γιάνσονς, μέσα.
Και για τον Mahler του είμαι προκατειλημένος..
Ο Haitink μόνον Schnitke δεν έχει ηχογραφήσει στήν ζωή του.:smash::smash:
Kαι τί πάει να πεί δεν αρέσουν τού Διονύση παλιές ηχογραφήσεις?
Να μάθει να τού αρέσουν ειδικά όταν είναι μιά κλάση παραπάνω από τίς ´λουσάτες´-εν προκειμένω ο Mravinsky-.:worshippy:
Y.Γ.
Γι´αυτό μπήκε στό παρόν ´κατάστημα´...Γιά να ´διορθωθεί´.:2thumb22sup::flipout::flipout:

Kαι τί πάει να πεί δεν αρέσουν τού Διονύση παλιές ηχογραφήσεις?
Να μάθει να τού αρέσουν ειδικά όταν είναι μιά κλάση παραπάνω από τίς ´λουσάτες´-εν προκειμένω ο Mravinsky-.:worshippy:
Y.Γ.
Γι´αυτό μπήκε στό παρόν ´κατάστημα´...Γιά να ´διορθωθεί´.:2thumb22sup::flipout::flipout:

Jawohl mein General!!!
(συνοδεύεται με χτύπημα των φτερνών σε θέση προσοχής)
:D

Σοβαρά τώρα, το σκεπτικό σου (Γι´αυτό μπήκε στό παρόν ´κατάστημα´...Γιά να ´διορθωθεί) έχει βάση.

Last edited:
Πάντως Δαμιανέ με εξέπληξε κάπως το ότι δεν έχεις τον κύκλο Barshai , με δεδομένη και την προσωπική του σχέση με τον Shostakovich.
Κάτι ανάλογο με την σχέση Mahler -Walter η οποία βαρύνει για την "εγκυρότητα" των διευθύνσεων του Walter σε έργα Mahler όπως ο ίδιος έχεις τονίσει.
:smile::confused:

Απάντηση: Re: Ποιά είναι η θέση σας για τον "Αγαπημένο"?

Πάντως Δαμιανέ με εξέπληξε κάπως το ότι δεν έχεις τον κύκλο Barshai , με δεδομένη και την προσωπική του σχέση με τον Shostakovich.
Κάτι ανάλογο με την σχέση Mahler -Walter η οποία βαρύνει για την "εγκυρότητα" των διευθύνσεων του Walter σε έργα Mahler όπως ο ίδιος έχεις τονίσει.
:smile::confused:

Διονύση το αντίστοιχο της σχέσης Μάλερ - Βάλτερ, σε σαφώς μεγαλύτερη διάρκεια, είναι η σχέση Σοστακόβιτς - Μραβίνσκυ. Και σαν καλλιτεχνικά μεγέθη. Από κει και ύστερα υπάρχουν πολλές δευτερεύουσες, μεταξύ των οποίων οι συνεργασίες με τον Μπαρσάι, με το Ζάντερλινγκ κλπ.

Μωρέ μπορεί να τον "βαράνε" αλλά ο Καραγιάννης έχει αφήσει και υπέροχες εκτελέσεις , μην τον ισοπεδώσουμε τελείως τον μακαρίτη.
Αφήστε που στις αρχές τις καριέρας του ούτε αυτός "πήγαινε" τον Μότσαρτ.Ούτε με σφαίρες.!:rifle:

(για να επανέλθουμε κια στο θρεντ..:HTEHETH63:)

Μωρέ μπορεί να τον "βαράνε" αλλά ο Καραγιάννης έχει αφήσει και υπέροχες εκτελέσεις , μην τον ισοπεδώσουμε τελείως τον μακαρίτη.
Αφήστε που στις αρχές τις καριέρας του ούτε αυτός "πήγαινε" τον Μότσαρτ.Ούτε με σφαίρες.!:rifle:

(για να επανέλθουμε κια στο θρεντ..:HTEHETH63:)

Προσωπικά ουδέποτε τον ισοπέδωσα.
Τον θεωρώ έναν απο τούς Μεγίστους..
Και μπορώ να το τεκμηριώσω καταγράφοντας τουλάχιστον 25-30 μεγάλες ερμηνείες του σε διαφορετικούς συνθέτες.:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043
Υ.Γ.
Είδες πώς εξελίσσονται τά threads???
Σάν τά ποτάμια είναι...
Απο Mozart πάει αλλού καί παραπέρα.:grinning-smiley-043

Status
Not open for further replies.