Δημήτρη δεν μπορεί να παρεξηγείσαι από το τρόπο συμμετοχής τού καθενός ή και τήν μή συμμετοχή..Και εγώ το σκεφτηκα πρίν απαντήσω γιατί δεν είμαι υπέρ τών poll για τον Mozart ή τον Bach.Μάλιστα..
Δηλαδή να θεωρήσω ευατόν περίπου ιερόσυλο που άνοιξα ένα τέτοιο θρεντ.Εξ ού και η μικρή ανταπόκριση.
Μα ακριβώς επειδή είναι απ τους μεγαλύτερους δημιουργούς από καταβολής της Μουσικής ήθελα να δώ αν τυχαίνει και της πλήρους ή μη αποδοχής του στα μουσικά κριτήρια πολλών εδώ μέσα.
Το οτι είναι "μεγάλος" δεν σημαίνει οτι είναι αρεστός σε όλους,πράγμα που επιβεβαιώνεται πολλάκις.
Ξέρω πολλούς που δεν τον κατατάσουν στους αγαπημένους τους. (άλλος προτιμάει πχ. τον Μπαχ,άλλος τον Μπετόβεν,αλλος τον Μάλερ κλπ..)
Μη βγώ και δαρμένος από πάνω..:slapface:
Δηλαδή έπρεπε να ανοίξω παρόμοιο θρεντ για τους Beatles ή τους Abba για να το πάρει και να το σηκώσει ή έστω να γράψουν την γνώμη τους περισσότεροι?
Η μερικά πράγματα "καίνε" για τους πολλούς και μόνο λίγοι μπορούν να τα πιάσουν ?
Καλά λοιπόν να αρκεστούμε μόνο στην Ροκ και στο index της κατηγορίας αφού τίθεται θέμα στεγανών και αυτονόητων..
Την δικιά σου την ήξευρα μπρε μπουμπούνα εκ των προτέρων !!:ernaehrung004: :music-smiley-005: :SFGSFGSF:
(καρφώνομαι επικίνδυνα..:smash![]()
Ώστε σικέ η όλη ιστορία απλώς για να σπιλωθούν κάποιοι αγνοί φιλόμουσοι!!!
Σας παραδίδω στην κρίση του Μουσικού forum κύριοι!!!
:slapface:
Για να το διατυπώσω αλλιώς με ένα παράδειγμα, φαντάσου να με ρωτούσε κανείς από 'δω μέσα αν μου αρέσει ο Σοστακόβιτς!![]()
είναι καλή περίπτωση α υ τ ό ς
ο κύκλος Shostakovich για ν'αρχίσει κάποιος μια πιο ενδελεχή ματιά στις συμφωνίες του;
Και για τον Mahler του είμαι προκατειλημένος..Ο Μραβίνσκυ είναι κατ' αρχήν εκτός εμβέλειας του Διονύση, γιατί δε γουστάρει τις παλιές ηχογραφήσεις. Και επειδή ο Σπύρος το είπε πως είναι προκατειλημμένος, Διονύση μην τον ακούς για το Χάιτινγκ.Ήταν ο πρώτος δυτικός μαέστρος που θυμάμαι που ηχογράφησε πλήρη κύκλο συμφωνιών του. Και πιστεύω πως το έκανε με αγάπη ακολουθώντας το νήμα της αφοσίωσης του στα έργα του Μάλερ.
Για το Γιάνσονς, μέσα.
Kαι τί πάει να πεί δεν αρέσουν τού Διονύση παλιές ηχογραφήσεις?
Να μάθει να τού αρέσουν ειδικά όταν είναι μιά κλάση παραπάνω από τίς ´λουσάτες´-εν προκειμένω ο Mravinsky-.:worshippy:
Y.Γ.
Γι´αυτό μπήκε στό παρόν ´κατάστημα´...Γιά να ´διορθωθεί´.:2thumb22sup:![]()
Πάντως Δαμιανέ με εξέπληξε κάπως το ότι δεν έχεις τον κύκλο Barshai , με δεδομένη και την προσωπική του σχέση με τον Shostakovich.
Κάτι ανάλογο με την σχέση Mahler -Walter η οποία βαρύνει για την "εγκυρότητα" των διευθύνσεων του Walter σε έργα Mahler όπως ο ίδιος έχεις τονίσει.
:smile:![]()
Βέβαια η δέκατη τού Dmitri με Karajan ειναι εξαιρετική(το γράφω τώρα πού ο Δημοκηδής είναι off-line)
Άκουσες την ηχογράφηση του 1966 που πρότεινα; Μπες και γράψε κάτι στο νήμα της 10ης.
Μωρέ μπορεί να τον "βαράνε" αλλά ο Καραγιάννης έχει αφήσει και υπέροχες εκτελέσεις , μην τον ισοπεδώσουμε τελείως τον μακαρίτη.
Αφήστε που στις αρχές τις καριέρας του ούτε αυτός "πήγαινε" τον Μότσαρτ.Ούτε με σφαίρες.!:rifle:
(για να επανέλθουμε κια στο θρεντ..:HTEHETH63![]()
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.