Ποιά είναι η θέση σας για τον "Αγαπημένο"?

Status
Not open for further replies.
Fedra,
δεν αντιλαμβάνομαι γιατί επιμένετε σε μία αντιπαράθεση που δεν οδηγεί πουθενά...
όπως τόνισε ο Δαμιανός για κάθε μία αρνητική κριτική εύκολα μπορούν να αντιταχθούν χιλιάδες αποθεωτικές για τον Αμαντέ ... ο οποίος μαζί με τον Μπαχ και τον Μπετόβεν αποτελούν την ναυαρχίδα του ανθρωπίνου μουσικού πνεύματος .... ενώ στην περίιπτωση τους είναι αδύνατη η προσαρμογή στην μέγγενη του υποκειμενικού γούστου .... είναι παράλογο λόγω του όγκου και της συνολικής ποιότητος του έργου τους ....

Λυπούμαι γιατί ενώ φαίνεσθε ως άνθρωπος που θα μπορούσε να δώσει 'πράγματα' στην κατηγορία, επιμένετε σε πρακτικές που μόνον υποδαυλίζουν ανούσιες κόντρες,,,, ξέρετε υφίστανται και συναινετικές διαδικασίες ακόμη και στις διαδικτυακές σχέσεις ....

Προσωπικά θα παρακαλούσα να μην συνεχιστούν μηνύματα άσχετα με το θέμα καθώς και προσωπικές αντιπαραθέσεις.

Αν και ήμουν έτοιμος να διαγράψω κάποια μηνύματα δεν το κάνω για να βλέπουν και να κατανοούν και οι υπόλοιποι τι έχει γίνει.

Όσον αφορά τώρα στην κριτική που ασκήθηκε προς τον W.A.M , fedra παραθέτεις τις γνώμες κάποιων μουσικών και συνθετών με σημαντικότατο έργο, γνώση και ταλέντο στην μουσική. Αυτοί οι άνθρωποι εμφανώς κατέληξαν σε αυτά τα συμπεράσματα βασιζόμενοι στην δια βίου επαφή με την μουσική μεσω της ιδιότητάς τους και των δυνατοτήτων τους.
Δεν νομίζω κανένας απο εμάς τους απλούς ακροατές , ακόμα και ερασιτέχνες μουσικούς να μπορεί να διακρίνει τόσα αρνητικά στοιχεία στο έργο του Mοτσαρτ απο την στιγμή που δεν το έχουμε μελετήσει διεξοδικά και απο την στιγμή που δεν έχουμε τις γνώσεις και την ικανότητα να κάνουμε κάτι αντίστοιχο.
Καλά τα όσα λένε οι Μπερλιόζ , Γκούλντ και λοιποί , αλλά δεν είναι δυνατόν το μόνο επιχείρημά μας να είναι το τί είπαν- έγραψαν αυτοί.
Προσωπικά δεν με απασχολεί αν θεωρείς τον Μότσαρτ ιδιοφυΐα ή φαμφάρα .
Απλά δεν μπορούμε να μιλάμε απαξιωτικά για αυτόν τον άνθρωπο επειδή η μουσική του δε μας αρέσει.
Και δεν ήταν καλλιτέχνης τύπου "άρχοντας της πίστας" ή " έντεχνος της κλάψας" κτλ κτλ.
Γιατί αρχίζω να πιστέυω πως μπερδέυουμε τις π....ες με τις βούρτσες.

Την είπατε τη γνώμη σας. Έχετε εκθέσει και το γούστο σας. Μη νιώθετε μειονεκτικά γι' αυτό. Γνώμες, υπάρχουν πολλές, όλοι έχουμε μία. Από κει και ύστερα, όταν βρείτε χρόνο, ψάξτε καλύτερα και τις αξίες, γιατί αυτές είναι υπεράνω γνωμών.

Σας τα γράφω ως συνάδελφο μέλος και ως... φιλαράκι του Σπύρου του Σούρλα, που με τιμά με τη φιλία του.

Last edited:
Κυριοι...εαν προκειται να σβησετε ολες τις αποψεις απο την αρχη του νηματος....ας παρουμε μια παραταση...!

Θα ηθελα να κρατησω ορισμενες σημειωσεις,κι αυτην τη στιγμη δεν μπορω να το κανω...

Ευχαριστω....

Μην σας πιανει πανικος...Αυριο ξημερωνει μια νεα μερα...:smile:

Δεν σβήνονται απόψεις αγαπητή. Αυτές μας ενδιαφέρουν και θα παραμείνουν. Τα άσχετα μηνύματα θα πετάξουμε.

Last edited:
Χμμμ....Εμενα γιατι μου φαινονται ολα σχετικα....?:chinscratch:

Συμπερασματικά λοιπόν μετά απο δεκάδες γραμμές γεμάτες λέξεις, άλλες με ειρωνικά και άλλες όχι, σχόλια.

Αυτό που κράτησα εγώ είναι ότι υπάρχουν αυτοι που ανακαλύπτουν την μουσική μέσα απο ιδιοφυείς μουσικούς, μουσουργούς, κλπ και άλλοι που ανακαλύπτουν την μουσική μέσα απο έξυπνους ανθρώπους.

Ο Mozart, ήταν σίγουρα στην πρώτη κατηγορία.

Ανοίξτε τις παρωπίδες της ψυχής σας και βάλτε σκοπούς ουράνιους....απο οποιονδήποτε "ΘΕΟ" θέλετε, σίγουρα ακούγοντας σωστά, μαθαίνουμε περισσοτερα.:ears::ears::ears::ears::ears::ears::ears::ears:

Υπάρχει ενα παλιό θέμα τού Λύμπε,που το συνεχίσαμε λιγάκι.
Αξιζει να ξαναδιαβαστεί απ´όσους ενδιαφέρονται..Εχει πολλές πληροφορίες για άλλα έργα τού Mozart πού αξίζουν τον κόπο..
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=153

Και αυτά:http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=22023
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=441
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=3133
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=8380
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=19
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=23550

Yπάρχουν και άλλα που αξίζει να τα ξαναθυμηθούμε..
Υ.Γ.
Γιά οσους ενδιαφέρονται ειλικρινά.

Συγγνώμη, δεν είμαι τόσο φαντασμένος, :blush: αλλά μπορώ να προσθέσω και αυτό;

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?p=138309#post138309

είναι ότι πιο αγαπημένο έχω μαζέψει για το Μότσαρτ. :o

Sorry Ντέμιαν.
Τοχα επιλέξει πρώτο-πρώτο.:worshippy:
Αλλά κάπου ´χάθηκε´πανάθεμά το.
Υ.Γ.
Αυριο θα υπάρχουν δηλώσεις τού Μητσοτάκη οτι ο Don Giovanni θάχει ξεχαστεί σέ δέκα χρόνια.:flipout::flipout:
Αντε πάω νά φάω την σαλάτα μου γιατί τά ´ραπανάκια´ μούκατσαν στο στομάχι.:ADFADF1:

Re: Απάντηση: Ποιά είναι η θέση σας για τον "Αγαπημένο"?

Sorry Ντέμιαν.
Τοχα επιλέξει πρώτο-πρώτο.:worshippy:
Αλλά κάπου ´χάθηκε´πανάθεμά το.
Υ.Γ.
Αυριο θα υπάρχουν δηλώσεις τού Μητσοτάκη οτι ο Don Giovanni θάχει ξεχαστεί σέ δέκα χρόνια.:flipout::flipout:
Αντε πάω νά φάω την σαλάτα μου γιατί τά ´ραπανάκια´ μούκατσαν στο στομάχι.:ADFADF1:

fight fire with fire που λέει και το άσμα:flipout:

κατά τα άλλα εξαιρετικά αφιερώματα που νομίζω ότι υπάρχουν και στο index που πρόσφατα ανακάλυψα.....αρκετές ώρες διαβάσματος αλλά ιδανικά για αρχαρίους και μη...

Απάντηση: Re: Ποιά είναι η θέση σας για τον "Αγαπημένο"?

κατά τα άλλα εξαιρετικά αφιερώματα που νομίζω ότι υπάρχουν και στο index που πρόσφατα ανακάλυψα.....αρκετές ώρες διαβάσματος αλλά ιδανικά για αρχαρίους και μη...

To index ειναι συνονονόματε,μιά εξαιρετική δουλειά τών παιδιών(Τασου και Στέργιου)που το ξεκίνησε ο chief..
Δύσκολα βρίσκει κάποιος τέτοια διαδικτυακή βιβλιοθήκη μέ όλα τά είδη Μουσικής.
Και εγώ καταφευγω συχνά εκεί..

Υ.Γ.
Και λυπάμαι ελικρινά πού χάθηκαν άλλα τόσα αξιόλογα κείμενα αλλά και συζητήσεις απο το παλιό avforum...
Εκλεισε τόσο απότομα ,που οι περισσότεροι δεν προνοήσαμε να κρατήσουμε αντίγραφα...
Οταν το θυμάμαι σπάζομαι πολύ..

Re: Απάντηση: Re: Ποιά είναι η θέση σας για τον "Αγαπημένο"?

To index ειναι συνονονόματε,μιά εξαιρετική δουλειά τών παιδιών(Τασου και Στέργιου)που το ξεκίνησε ο chief..
Δύσκολα βρίσκει κάποιος τέτοια διαδικτυακή βιβλιοθήκη μέ όλα τά είδη Μουσικής.
Και εγώ καταφευγω συχνά εκεί..

Υ.Γ.
Και λυπάμαι ελικρινά πού χάθηκαν άλλα τόσα αξιόλογα κείμενα αλλά και συζητήσεις απο το παλιό avforum...
Εκλεισε τόσο απότομα ,που οι περισσότεροι δεν προνοήσαμε να κρατήσουμε αντίγραφα...
Οταν το θυμάμαι σπάζομαι πολύ..

αυτό είδα και εγώ,,,,στα συν, οι προσθήκες (-) απαντήσεις και συμπληρώματα (χαρακτηριστικά ενός forum) που κάθε φορά σου δίνει ολοκληρωμένη εικόνα για το κάθε έργο που παρουσιάζεται...

δείγματα απαλλαγμένα στην κυριολεξία από κάθε είδους μονομερούς προσέγγισης

Μια παράκληση , σχετικά με το Index. Επειδή τελευταία δεν υπάρχει πολύς χρόνος και λόγω εξεταστικής δεν θα υπάρχει για τουλάχιστον 3 εβδομάδες , οι πολυγραφότατοι της κατηγορίας , ας κρατάνε ένα αρχειάκι txt με τις παρουσιάσεις τους που δεν ανέβηκαν ακόμη στο Index. Οπότε μόλις βρεθεί λίγο παραπάνω χρόνος να το ενημερώσουμε.
γιατί προσωπικά έχω τουλάχιστον 10 μέρες να το δώ.

Πες μου τι σε απασχολει για να σε βοηθησω.Ελα....

Ευτυχώς Fraulein δεν χρειάζομαι τη βοήθειά σας...Βοήθεια χρειάζονται αυτοί που:
α) δεν καταλαβαίνουν γερμανικά
β) αυτοί που δεν καταλαβαίνουν ότι υπάρχουν και κάποιοι που δεν καταλαβαίνουν γερμανικά.

Τέλος πάντων έχουμε ξανακάνει συζητήσεις περί ελιτισμού και συναφών συμπεριφορών οι οποίες προφανώς δεν ήταν αρκετές. Απλά κρίμα...

Λυπούμαι που παρεμβαίνω, ....
..... αλλά η κα Κέλλερ δεν έχει δώσει ανάλογα δείγματα ελιτισμού ή αντίστοιχης συμπεριφοράς ... το συγκεκριμένο κείμενο ήταν πολύ μεγάλο για να το μεταφράσει κανείς, ενώ πάντα υπάρχουν για τους ενδιαφερομένους τα σχετικά εργαλεία .... η ουσία ήταν η μεταφορά της πρωτογενούς συγκινήσεως από μία παράσταση για τον Αμαντέ...

Ας μην είμαστε όλοι τόσο πικρόχολοι, ειδικά αυτές τις ημέρες που (δυστυχώς) και πάλι η κοινότητα μας αναστατώνεται, ως μη έδει, από φανταχτερές επιδείξεις μισαλλαδοξίας και κενότητας .....

και γιατί δεν διαμαρτύρεται κανείς για τα μεγάλα κείμενα στα Αγγλικά ; ( πρόσφατο παράδειγμα στο θρεντ για τους 22 που κλωτσούν μιά μπάλλα , όπου παρατέθηκε ένα ευμεγέθες κείμενο στην Αγγλική )

Ευτυχώς Fraulein δεν χρειάζομαι τη βοήθειά σας...Βοήθεια χρειάζονται αυτοί που:
α) δεν καταλαβαίνουν γερμανικά
β) αυτοί που δεν καταλαβαίνουν ότι υπάρχουν και κάποιοι που δεν καταλαβαίνουν γερμανικά.

Τέλος πάντων έχουμε ξανακάνει συζητήσεις περί ελιτισμού και συναφών συμπεριφορών οι οποίες προφανώς δεν ήταν αρκετές. Απλά κρίμα...

Ζητω συγνωμη εκ των προτερων, που αναγκαζομαι να καταχραστω και την ανοχη και την αντοχη σας,αλλα ισως να υπαρχει προβλημα στα ελληνικα μου.Λειπω πολλα χρονια ΑΠΟ την Ελλαδα και ισως να χρηζουν «αναβαθμισης».....:nounder:

Ημουν ειλικρινα διατεθειμενη να κατανοησω τι ακριβως ζητουσατε απο μενα κυριε Μακ Ζαμπ–προφανως ειστε αυταρκης-,αλλα κουβεντα να γινεται-...

Ο μονος λογος που δεν μετεφρασα τους πολυαριθμους στιχους ιn the first place ηταν,και το αναγνωριζω, η οκνηρια που με δερνει καποιες φορες λογω ελλειψης χρονου....
Απο την αλλη πλευρα,θα μπορουσατε σαν γνωστης της γερμανικης,να προσφερθειτε οικειοθελως να μας κανετε εσεις την μεταφραση,σαν ενδειξη καλης θελησεως ή κατανοησης...;)

Αναφορικα με την διαθεση ελιτιστικης συμπεριφορας για την οποια με μεμφεστε κυριε Μακ Ζαμπ,προσωπικα στερουμαι παντος κινητρου για να προσποιηθω οτι ανηκω σε μια «ελιτιστικη ταξη πραγματων»,διοτι ισως και ν ανηκω και να μην εχω την αναγκη να το κανω…Αν θα ειχα ν αποδειξω κατι,τοτε μονο στον εαυτο μου...

Παντως θα ηθελα ν αναφερω, πως με κολακευει το κοπλιμεντο της «Fraeulein»,-αυτο θελω να πιστευω οτι εννοουσατε-,μολονοτι ειναι εδω και πολλα χρονια ξεπερασμενο εδω....

Και καλά ο Wolfgang, ο William James στα γερμανικά είχε γράψει τους "αφορισμούς" του?

Τον Γουιλιαμ Τζειμς της υπογραφης μου τον ‘γνωρισα’ στα γερμανικα.Αυτοι που ενδιαφερθηκαν -απο τους συνφορουμιτες εννοειται- να τον «αποκωδικοποιησουν» το εκαναν, και μου προσεφεραν και δωρεαν την μεταφραση στα ελληνικα,την οποια δωριζω κι εγω με τη σειρα μου....

Η απαντηση μου με αφορμη το σχολιο σας ηταν υπερ του δεοντος κατατοπιστικη νομιζω οπως και διαφωτιστικη....Δεν θα ηθελα να στεναχωριεστε κυριε Μακ Ζαμπ για πραγματα που μπορουν να τακτοποιηθουν,με την προυποθεση πως μας διακατεχει καλη διαθεση...

Αν εχετε να συμπληρωσετε κατι ή ακομη και να διορθωσετε στην μεταφραση μου που ακολουθει,νοιωστε ελευθερος να το κανετε....
Ελπιζω να ειμαστε ολοι ικανοποιημενοι τωρα και να μην χρειαστει να κανουμε «κυκλους» με ασημαντοτητες...

Status
Not open for further replies.