Ποια entry dslr gia υψηλά ISO;

Υ.Γ
#1. Παρεμπιπτόντως, ο θόρυβος εξαρτάται άμεσα από τη θερμοκρασία. Να σκεφτείς ότι η ίδια μηχανή θα σου βγάλει πολύ περισσότερο θόρυβο σε μια φωτό λειτουργώντας την σε χαμηλές θερμοκρασίες τον χειμώνα απ' ότι εν μέσω καύσωνα το καλοκαίρι -ή και μόνο αν έχει "ανάψει" από την πολύωρη χρήση...

...τυπογραφικό λάθος! :D
Ακριβώς το αντίθετο ήθελα να πώ: Όσο μεγαλύτερη η θερμοκρασία τόσο περισσότερος ο θόρυβος.

Απάντηση: Re: Ποια entry dslr gia υψηλά ISO;

Φυσικά και αξίζει. Είναι βέβαιο πως εάν την ψάξεις θα καταφέρεις να βγάλεις ακριβώς τις φωτογραφίες που θέλεις. Όσο για τις "απλές" λήψεις, νομίζω ότι δεν είναι αυτές που ο πολύς κόσμος εννοεί. Ο τελευταίος εννοεί τις συνήθεις περιπτώσεις που χρησιμοποιεί τη φωτογραφική του, το οποίο είναι κάτι διαφορετικό.

Η συζήτηση εδώ είναι για απόδοση σε ψηλά iso. Μην ξεπεράσεις τα 800 με την K100D και όλα εντάξει! Να την πάρεις, εν ολίγοις, δεν το συζητώ σε τέτοια τιμή χώμα. Και η 400D έχει πέσει (ξεστοκάρεται λίγο παραπάνω από 450 ευρώ με την επιστροφή -μέχρι 30/6), αλλά τόσο πολύ πια, όχι.

Λογικά από την olympus camedia c-50 που έχω τώρα (μια απλή καλή compact) θα έχω πολύ καλύτερες φώτο και ας είναι και οι δύο 6 mp, έτσι? Και εάν αργότερα πάρω ένα καλύτερο φακό θα γίνει και λίογ καλύτερη? Ενημερωτικά ακόμα τώρα θα αρχίσω να ασχολούμαι με φωτογραφία, και δεν έχω ιδέα καν τι είναι το iso.

Απάντηση: Re: Ποια entry dslr gia υψηλά ISO;

Λογικά από την olympus camedia c-50 που έχω τώρα (μια απλή καλή compact) θα έχω πολύ καλύτερες φώτο και ας είναι και οι δύο 6 mp, έτσι? Και εάν αργότερα πάρω ένα καλύτερο φακό θα γίνει και λίογ καλύτερη? Ενημερωτικά ακόμα τώρα θα αρχίσω να ασχολούμαι με φωτογραφία, και δεν έχω ιδέα καν τι είναι το iso.
Εννοείται ότι θα βγάζεις καλύτερες φωτό από την olympus σου. Θέλει όμως το ψάξιμό της....όχι στο αυτόματο κ ότι βγει. Κ με καλύτερο φακό τότε θα είσαι σούπερ !

Τελικά την πήρα σήμερα. 250 + ΦΠΑ από multirama. Θα κοιτάξω ebay τώρα για μπαταρίες και handgrip. Ευχαριστώ όλους για την βοήθεια.

Ω ρε φίλε τρελό ξεστοκάρισμα έκανε μόνο απο μας η pentax... 3 άτομα σε 4 μέρες, αυτά είναι. Προβλέπω μεγάλη αναθέρμανση του σχετικού νήματος...

Με γεία και απο μένα φίλε!

Και εγω κάτοχος της k100s απο την πέμπτη,απο multirama-mall.
Πάμε full λοιπόν για club k100s.................-bye-

:listen:σσσσσ!Soto, Ηλια, μου φαινεται ιοτι απο κυβερνηση γιναμε αντιπολιτευση!

Καλοριζικες παιδια!:proud:

ανεβάστε μία φωτό ρε παιδιά τραβηγμένη με iso 1600 και στο χέρι!

Μια πρόχειρη που είχα ανεβάσει παλιότερα, της 350D (resize από crop) είναι αυτή:

attachment.php

1600iso με φακό 50/1.4 ανοικτό, στο χέρι, η ταχύτητα κάπου στο 1/40-50, δίχως sharpening

Αν μπορείς να περιμένεις μια μέρα ακόμα να επιστρέψει ο υπολογιστής απο το σερβις θα ανεβάσω έγώ μερικές απο όλο το φάσμα του iso να δείς να κρίνεις μόνος σου.

Έκανα ένα προχειρο τέστ μόλις. Πήρα απο όλα τα iso για να υπάρχει μία ολοκληρωμένη ιδέα. Πρσ θεού δεν θα το χαρακτήριζα και το πίο αξιόπιστο τεστ αλλα δεν είναι αυτός ο σκοπός του. Είναι ενδεικτικό όμως πιστεύω του πόσο θόρυβο εχει η δεν έχει η k100d super.

Συνθήκες:
Τυχαία αντικείμενα στο σαλόνι μου. Νύχτα με μόνο φωτισμό λάμπες χαμηλής κατανάλωσης μεσα σε κάλυμμα. Οι λάμπες είναι το αντίστοιχο για 60W οπότε δεν είναι και το πιό φωτεινό περιβάλλον...
Η μηχανή στο τρίποδο, ο φακός τέρμα ανοικτός σε όλες εκτός απο δυο που τον έκλεισα στο f8. Το AF εστίασε στον τοίχο πίσω και το πήρα χαμπάρι μέτα...

Λοιπόν
iso200
attachment.php

400
attachment.php

800

attachment.php

Attachments

• 200crop.jpg
    200crop.jpg
    42 KB · Views: 43
  • 400crop.jpg
    400crop.jpg
    76.4 KB · Views: 40
  • 800crop.jpg
    800crop.jpg
    97 KB · Views: 41
Τα παραπάνω είναι 100% crop

Για τα 1600 και 3200 παραθέτω και ολόκληρη την εικόνα για εξαγωγή συμπερασμάτων

attachment.php

attachment.php

μετα απο σμίκρυνση στο 20% για να χωρέσουν

μάλλον πουθενά δεν έχει εστιάσει....για παίξε λίγο και με την θερμοκρασία λευκού...θα πάρεις καλύτερα αποτελέσματα στα χρώματα