Ποιά interconnect;

Totsipaki

Supreme Member
27 February 2007
5,054
Μπορεί κάποιος να μου συστήσει κάποιο αξιόλογο interconnect με τιμή γυρω στα 50Ευρώ;.Μέχρι τώρα μου έχουν πεί για κάποια Ixos αλλα είναι λίγο τσιμπημένα (70 Ευρώ περιπου και θα χρειαστώ τρία set-1m).Τα δύο set θα χρησιμοποιηθούν σε έν πικάπ pro-ject perspective me Creek OBH 15 προενισχυτή.Τα φώτα σας παρακαλώ,ευχαριστώ...

Στα λεφτά αυτά δε νομίζω πως αξίζει να αγοράσεις καλώδιο.Βάζεις απλά το στάνταρ καλώδιο του πικάπ.

Ριξε μια ματια σε Van Den Hul D-102 mkiii. Ειναι εξαιρετικα κατασκευαστικα και ηχητικα νομιζω. (εχω τα D-300 αλλα δεν τα φερνει η ελληνικη αντιπροσωπεια,εχω ακουσει και τα D-102 στο συστημα μου οταν τα εφερε ενας φιλος).

:guitarist:

Ριξε μια ματια σε Van Den Hul D-102 mkiii. Ειναι εξαιρετικα κατασκευαστικα και ηχητικα νομιζω. (εχω τα D-300 αλλα δεν τα φερνει η ελληνικη αντιπροσωπεια,εχω ακουσει και τα D-102 στο συστημα μου οταν τα εφερε ενας φιλος).

:guitarist:

+1

Τα DNM είναι αθωράκιστα και ο Πετρουλοπ λέει ότι τα θέλει για πικάπ...

Βέβαια, τα Ντι Εν Εμ είναι μονό-clones και γίνονται και ιδιοκατασκευή. Παίρνεις χαλκό ~0,8 (για μετα/τες), παίρνεις και αυτοκόλλητη χαρτοταινία 2,5 ή 5αρα. Κόβεις χαλκό εις δύο τεμάχια ολίγον μακρύτερα του υπολογισθέντος (με ακρίβειαν) επιθυμητού μήκους καλωδίου -- έστω 2 εκ/μ εκατέρωθεν. Ξίνεις το βερνικη στα 4 άκρα. Βάνεις φλατ τη ταινεία κομμάτι της οποίας έχει κοπεί σε μήκος του υπολογισθέντος (με ακρίβειαν) επιθυμητού μήκους τελικού καλωδίου. Απλώνεις ταινία, το στίκυ μέρος πάνω. Αγωγοι κολλούνται παράλληλα πάνω στη ταινία (περί 2,5 μεταξύ των). Μέγιστη προσπάθεια να διατηρεί η παράλληλος γεωμετρία.
Πιάνουμε τους audiophile approved ακροδέκτες επιλογής μας και κολλάμε σύρματα επ'αυτών. Τεκάρουμε για βραχυκυκλώματα, μπερδέματα κι'άλλα δημιουργικά και... παίζουμε.

Break in time: ~27-32 λεπτά.
Σοβαρά. Παίζει. Είναι λίγο καπάσιτιβ (όπως λέγαν οι Αρχαίοι -- αλλά σε αμελητέες τιμές). Επίσης-1: ξεκολλάν τα ρημάδια τα σύρματα. Μπορείς να βάλεις και κομμάτια ταινίας από πάνω για σταθεροποίηση...

Επίσης-2: πολύ ευκολώτερο στη κατασκεύη απ'ότι στη περιγραφή (μου).
Επίσης -3: δοκιμές με σύρμα διαφόρων διατομών (0,6 / 1,0) επιτρέπονται για συγκρίσεις. Ιδία δε και παιχνίδια με ασύμμετρες διατομές (εγώ δεν είχα κανα σουπερ αποτέλεσμα -- αλλά χου νόουζ)
Αι χάϊ εντ υλοποιήσεις απαιτούν ασήμι ή χρυσό.

Re: Απάντηση: Ποιά interconnect;

Στα λεφτά αυτά δε νομίζω πως αξίζει να αγοράσεις καλώδιο.Βάζεις απλά το στάνταρ καλώδιο του πικάπ.

Αυτό υποστηρίζεις για καλώδιο πικάπ συγκεκριμένα ή γενικά για ic?
Από πόσα χρήματα και πάνω θα πρότεινες κάτι ώστε να ξεχωρίζει από τα στάνταρ?

Απάντηση: Re: Ποιά interconnect;

Βέβαια, τα Ντι Εν Εμ είναι μονό-clones και γίνονται και ιδιοκατασκευή. Παίρνεις χαλκό ~0,8 (για μετα/τες), παίρνεις και αυτοκόλλητη χαρτοταινία 2,5 ή 5αρα. Κόβεις χαλκό εις δύο τεμάχια ολίγον μακρύτερα του υπολογισθέντος (με ακρίβειαν) επιθυμητού μήκους καλωδίου -- έστω 2 εκ/μ εκατέρωθεν. Ξίνεις το βερνικη στα 4 άκρα. Βάνεις φλατ τη ταινεία κομμάτι της οποίας έχει κοπεί σε μήκος του υπολογισθέντος (με ακρίβειαν) επιθυμητού μήκους τελικού καλωδίου. Απλώνεις ταινία, το στίκυ μέρος πάνω. Αγωγοι κολλούνται παράλληλα πάνω στη ταινία (περί 2,5 μεταξύ των). Μέγιστη προσπάθεια να διατηρεί η παράλληλος γεωμετρία.
Πιάνουμε τους audiophile approved ακροδέκτες επιλογής μας και κολλάμε σύρματα επ'αυτών. Τεκάρουμε για βραχυκυκλώματα, μπερδέματα κι'άλλα δημιουργικά και... παίζουμε.

Break in time: ~27-32 λεπτά.
Σοβαρά. Παίζει. Είναι λίγο καπάσιτιβ (όπως λέγαν οι Αρχαίοι -- αλλά σε αμελητέες τιμές). Επίσης-1: ξεκολλάν τα ρημάδια τα σύρματα. Μπορείς να βάλεις και κομμάτια ταινίας από πάνω για σταθεροποίηση...

Επίσης-2: πολύ ευκολώτερο στη κατασκεύη απ'ότι στη περιγραφή (μου).
Επίσης -3: δοκιμές με σύρμα διαφόρων διατομών (0,6 / 1,0) επιτρέπονται για συγκρίσεις. Ιδία δε και παιχνίδια με ασύμμετρες διατομές (εγώ δεν είχα κανα σουπερ αποτέλεσμα -- αλλά χου νόουζ)
Αι χάϊ εντ υλοποιήσεις απαιτούν ασήμι ή χρυσό.

Gregm...δεν παίζεσαι...Μόνο και μόνο η περιγραφή σου αξίζει για OSCAR...
-Καλούμε σε δε ημείς, ει δύνασαι, συνforoumίτες όντες, ίνα παραθέσεις ημίν προς θέασιν απεικόνισιν τινα(φωτο) του παραχθέντος διασυνδετήρος(interconnect) δια της πρωτοτύπου αύτης τούτης μεθόδου.Η ως άνω εικών θέλει συνάδει ημάς ίνα προβώμεν εις την πραγμάτωσην του λαμπρού ως άνω πονήματος...
:award:

Δες και τα Mogami. Αξίζουν μέχρι και του τελευταίου ευρώ που ζητούν.

Τα VDH D102mkIII και τα Mogami δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τα κοινά φθηνά καλώδια. Εκτός αν θέλεις να γίνεις μέλος του ACA.. :violent-smiley-030:

Υ.Γ. : Αν έχεις όρεξη για DIY, δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις για IC την γκρι καλωδιοταινία που χρησιμοποιούν οι IDE συσκευές για την σύνδεση με το motherboard. Το καλύτερο IC που έχω δοκιμάσει. Μόνο για μικρές αποστάσεις γιατί έχει πρόβλημα θωράκισης. Τους αγωγούς τους συνδέεις εναλλάξ το 1 με το 3,5,7 το 2 με το 4,6,8 κ.ο.κ.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά interconnect;

Αλέξανδρε -- κάποιες σκέψεις
Τα καλώδια,ειδικά τα interconnect,είναι δύσκολη περίπτωση.Καταρχήν ο ρόλος τους είναι το τελικό tuning του ήχου..
Αντ'αυτού, θα πρότεινα ως ρόλο/στόχο τη καλύτερη μεταφορά ενέργειας μέσω των συρμάτων δηλ, όσο γίνεται να περιοριστούν οι απώλειες. Αν μη τι άλλο, τιούνινγκ κάνεις και με ισοσταθμιστή αν χρειάζεται -- ακόμη και με την τοποθέτηση των ηχείων πχ (δεν θα το συνιστούσα αλλά καταλαβαίνεις το πνέυμα).

Η αποτελεσματικότητα τους εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ποιότητα των μηχανημάτων που συνδέουν.
Θα προσέθετα, "και από τα ηλεκτρονικά χαρακτηριστικά και τη χρήση/θέση του σύρματος (διασύνδεση; ηχείων; ρεύμα;)"
Επίσης πιστεύω πως για λόγους ομοιογένειας θα πρέπει κάποιος να χρησιμοποιεί μια μόνο μάρκα για τα καλώδια του.
Με όλο το συμπάθιο, διαφωνώ μερικώς. Αλλη γεωμετρία απαιτείται για ενδοσύνδεση και άλλη για ηχεία (καμμιά φορά άλλα σύρματα για το ένα μηχ/μα και άλλο για το άλλο μηχ/μα)

Πχ, στις ενδοσυνδέσεις παίζουν πολύ υψηλές σύνθετες αντιστάσεις και πολύ χαμηλές τάσεις. Αντίθετα, μεταξύ ενισχυτή + ηχείου, παίζει το ανάποδο...

Πολλοί κατασκευαστές όμως χρησιμοποιούν την ίδια "γεωμετρία" για καλωδία που προτείνουν για διαφορετικές χρήσεις...
π.χ. ο Gοertz πουλάει καλώδια με χαμηλή σύνθετη αντίσταση -- που μάλλον ενδείκνυνται για ηχεία (αρκεί να είναι σταθεροποιημένος ο ενισχυτής ή να βάλεις παραλ/λο ζόμπελάκι αν παίζει λάμπα+μετ/της στην έξοδο προς τα ηχεία).
Πχ ο Νόρντοστ που αναφέρεις (ωραίο σύρμα, όντως) με παράλληλους αγωγούς σε πολλά σύρματα του, φαίνεται να θέλει να παίξει χωρητικότητα και επαγωγή που, ενδεχόμενα, βοηθάει την ισορροπημένη μεταφορά σε μικρές τάσεις -- ήγουν καλώδιο ιντερκοννεκτ...

Δεν λέω ότι δεν πρέπει να είναι ίδιου κατασκευαστή όλα τα σύρματα -- μόνο ότι η γεωμετρική "ταυτοσημότητα" (ήγουν: ο ίδιος κατασκευαστής) δεν είναι πάντα το καλύτερο πράγμα...

Re: Απάντηση: Re: Ποιά interconnect;

Gregm...δεν παίζεσαι...Μόνο και μόνο η περιγραφή σου αξίζει για OSCAR...
-Καλούμε σε δε ημείς, ει δύνασαι, συνforoumίτες όντες, ίνα παραθέσεις ημίν προς θέασιν απεικόνισιν τινα(φωτο) του παραχθέντος διασυνδετήρος(interconnect) δια της πρωτοτύπου αύτης τούτης μεθόδου.Η ως άνω εικών θέλει συνάδει ημάς ίνα προβώμεν εις την πραγμάτωσην του λαμπρού ως άνω πονήματος...
:award:
:flipout: Ευχαριστώ για την ευγενέστατη ευφημον μνεία. Θα προσπαθήσω -- παρά τις περιορισμένες μου ψηφιακές ικανότητες -- να ανταποκριθώ.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά interconnect;

Αυτό υποστηρίζεις για καλώδιο πικάπ συγκεκριμένα ή γενικά για ic?
Από πόσα χρήματα και πάνω θα πρότεινες κάτι ώστε να ξεχωρίζει από τα στάνταρ?
Τα καλώδια,ειδικά τα interconnect,είναι δύσκολη περίπτωση.Καταρχήν ο ρόλος τους είναι το τελικό tuning του ήχου.Η αποτελεσματικότητα τους εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ποιότητα των μηχανημάτων που συνδέουν.Επίσης πιστεύω πως για λόγους ομοιογένειας θα πρέπει κάποιος να χρησιμοποιεί μια μόνο μάρκα για τα καλώδια του.Εγώ έχω συνδέσει το πικάπ μου(RPM 9.1)με το phono stage με το nordost heimdall(300 ευρώ).Δε λέω πως δεν μπορείς να βρεις κάτι καλό με λιγότερα λεφτά,απλά εγώ είμαι φαν των nordost και αυτά που κάνουν στον ήχο δεν τα έχω ακούσει αλλού.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά interconnect;

το έχεις δοκιμάσει ? το έχεις βρεί στην Ελλάδα?

στο carfour εχει .(εχω παρει στερεο καρφι σε rca-πολυ καλη ποιοτητα κατασκευης)

Εαν εχω καταλαβει καλα ο φιλος petroloup χρειαζεσαι 3 interconnect,αν ειναι ετσι χρειαζεtαι μαλλον δυο διαφορετικους τυπους καλωδιων ,νομιζω οτι απο το πικαπ προς τον πρενισχυτη πρεπει να ειναι ιδιαιτερο καλωδιο λογω χαμηλου σηματος(περα απο την θωρακηση).
Καλυτερα να μας πει καποιος γνωστης γι αυτο ομως.

Last edited:
Ναι ρε παιδιά..
Καταρχάς ευχαριστώ για όλες σας τις απαντήσεις όμως ομολογώ οτι είμαι πιο μπερδεμένος απο πρίν.Επίσης αυτό που μερικοί φίλοι συμforumίτες δέν καταλάβαν είναι οτι επειδή θέλω τρία ζευγάρια interconnect με ενδιαφέρει ΠΟΛΥ ο λόγος ΤΙΜΗΣ προς απόδοση με το ΠΡΩΤΟ να κινείται δε ΔΙΨΗΦΙΑ νουμερα ευρώ....