Δε ζουν 40 χρόνια πλέον δε κατασκευάζονται απο προτογενη μέταλλα...:smile:
Πάντως οφείλω να προσθέσω ότι η καθοδική προστασία εφαρμόζεται σε πολεμικά πλοία από τη δεκαετία του 70. Έχουμε αρκετά τέτοια πλοία στο Πολεμικό Ναυτικό.
Δε σε καταλαβαίνω. Ποιά η διαφορά?
Ο στόχος είναι πάντα να μή λιώσει το πλοίο, θυσιάζοντας άλλα αναλώσιμα και αντικαταστάσιμα μέταλλα, πχ ψευδάργυρος.
Για εξήγησε. Θέλω να μάθω (και πιστεύω κι όλοι οι άλλοι) τη διαφορά.
Η ηλεκτρόλυση είναι πάντα το ίδιο φαινόμενο, μεταφορά ηλεκτρονίων σε περιβάλλον όξινο ή αλκαλικό, που την ευνοεί. Πάντα υπάρχει η άνοδος κι η κάθοδος και η φορά μετακίνισης των ηλεκτρονίων.
Ευχαριστώ.
Χαίρετε.
Έχω και εγώ μια κεραία εσωτερική (Selma) η οποία ναι μεν πιάνει καλά τα κανάλια της τηλεόρασης αλλά επειδή είναι κοντά πρόσωπα και άκουσα ότι βγάζει ακτινοβολία, έχετε να μου προτείνετε κάποια άλλη η οποία να είναι δυνατή αλλά να μην έχει ακτινοβολία; Μέσω τοίχου δεν μπορεί να συνδεθεί. Άρα μένει είτε δυνατή χωρίς ακτινοβολία, είτε εξωτερική.
Σας ευχαριστώ πολύ!
Μιλάμε δηλαδή για μια απλή εσωτερική κεραία που ενδέχεται να έχει και ενισχυτή......
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ ΣΤΙΣ ΚΕΡΑΙΕΣ ΛΗΨΗΣ!
Δες, το αλλιώς.
ΑΝ ακτινοβολούσε η κεραία, η τηλεόραση θα έπιανε σήμα χωρίς να συνδέσεις τη κεραία....
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.