ΠΟΙΑ LCD 46-47 ΙΝΤΣΕΣ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ?

etien

AVClub Addicted Member
9 November 2007
1,561
Χρειαζομαι βοηθεια. Καθε φορα που νομιζω οτι εχω καταληξει, κατι ακουω-βλεπω και αλλαζω γνωμη. Δεν παει αλλο. Παρακαλω βοηθεια.
Χρειαζομαι LCD 46-47 inch με την οποια κατα 90% θα παρακολουθω SD καναλια (mega etc). Δεν θελω Plasma διοτι μου αρεσουν τα εντονα χρωματα και η φωτεινοτητα των LCD εστω και εις βαρως της ακριβειας των χρωματων. Επισης διοτι οταν θα ξεκαθαρισει το τοπιο με τα blue ray και τα hd dvd νομιζω οτι οι LCD θα αποδιδουν καλυτερα σε HD υλικο.
Εαν αυτο βοηθαει στις προτασεις σας, με ενοχλει αφανταστα η "θαμπη" οικονα.
Παρακαλω να μου πειτε τη γνωμη/προταση σας μεταξυ των κατωθι, οι οποιες πιστευω οτι μετα τις γιορτες θα εχουν περιπου 2.000 ευρω που ειναι και το "ψυχολογικο" μου οριο:

1. SAMSUNG 46M86
2. PHILIPS 47 PFL9632D
3. SONY 46W3000
4. SHARP 46XL2
5. TOSHIBA 47Z330DG
6. TOSHIBA 46XF356

Εαν εχετε καποια αλλη αντιστοιχη προταση ειναι ευπροσδεκτη.

Ευχαριστω για τον χρονο σας.

Sony 46W3000 και καθαρισες. Κλεισε το PC τωρα για να μην αλλαξεις παλι γνωμη!!! :grinning-smiley-043

Re: Απάντηση: ΠΟΙΑ LCD 46-47 ΙΝΤΣΕΣ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ?

Sony 46W3000 και καθαρισες. Κλεισε το PC τωρα για να μην αλλαξεις παλι γνωμη!!! :grinning-smiley-043

Mηπως εχω ξεχασει λανθασμενα την 46v3000?

Re: Απάντηση: ΠΟΙΑ LCD 46-47 ΙΝΤΣΕΣ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ?

Mηπως εχω ξεχασει λανθασμενα την 46v3000?

Βρε ακου τν Τραπεζιτη τη σου λεει ............γιατι μετα θα σου προσφερει ανταλαγη .
Η philips εχει και μπονους απο 2008 κοιτα στο αναλογο thread http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=14588&page=34

5. TOSHIBA 47Z330DG στα λεφτά σου σήμερα για απολαύσεις και το Πρόγραμμα των Εορτών

συνεχιζω...... την philips εκτος, διοτι νομιζω οτι η γυναικα μου παροτι ευγενεστατη και μορφωμενη θα μου σπασει το κεφαλι.

5. TOSHIBA 47Z330DG στα λεφτά σου σήμερα για απολαύσεις και το Πρόγραμμα των Εορτών

εχεις προσωπικη εμπειρια στην τηλεοραση αυτη??

Οχι αλλά την πέμπτη θα παραγγείλω ή αυτη ή την Plasma LG 50pf95 . Ακομα δεν έχω αποφασίσει αν θέλω πλάσμα ή όχι .
Πάντος για την Toshiba ....
έχει όλα τα καλούδια
3 hdmi 1,3
έχει 24p 5:5
1080p
100HZ
κ.λ.π.
επίσης Καταπληκτικά και αληθινά χρώματα απο ότι διαβαζω στο ιντερνετ αλλά και στον HXO.
Super Design .... και τιμή που θα δόσουν οι άλλοι σε 3 μήνες ...

Οχι αλλά την πέμπτη θα παραγγείλω ή αυτη ή την Plasma LG 50pf95 . Ακομα δεν έχω αποφασίσει αν θέλω πλάσμα ή όχι .
Πάντος για την Toshiba ....
έχει όλα τα καλούδια
3 hdmi 1,3
έχει 24p 5:5
1080p
100HZ
κ.λ.π.
επίσης Καταπληκτικά και αληθινά χρώματα απο ότι διαβαζω στο ιντερνετ αλλά και στον HXO.
Super Design .... και τιμή που θα δόσουν οι άλλοι σε 3 μήνες ...

εχεις δικιο, απο καλουδια εχει τα παντα, ομως διαβασα προσφατα στο www.trustedreviews.com οτι σε τηλεοπτικο σημα ηταν κακη.

Επειδή αναφέρεις το συγκεκριμένο review. Ρίξε μια ματιά στο χρωματικό τρίγωνο της Z3030 που υπάρχει στο περιοδικό και μάλλον θα χρειαστεί να διαγράψεις το "αληθινά", δεν διαφωνώ πως μπορεί να είναι "καταπληκτικά" πάντως.

Επειδή το ίδιο τεύχος έχει και X3500 και LX508 ρίξε μια ματιά στα αντίστοιχα τρίγωνα.

Last edited:
Εμενα προσωπικα μου κανουν και τα σκετα "καταπληκτικα" χρωματα. Μου αρεσει να ειναι εντονα εστω και εαν δεν ειναι απολυτως φυσικα. Με ενδιαφερει η τηλεοραση κυριως να μην ειναι θαμπη. Μου ειναι πολυ σημαντικο επισης να ειναι "sharp", δεν ξερω ακριβως πως λεγετε αυτο, αλλα να ειναι πολυ καθαρα τα τελειωματα του καθε απεικονιζομενου "πραγματος" στην οθονη.

και ποια δεν είναι ?
Η απόσταση παίζει τον ποιο συμαντικό ρόλο.
Στα 4,5-5,5 μέτρα όλες θα παίζουν μια χαρά.

Επειδή αναφέρεις το συγκεκριμένο review. Ρίξε μια ματιά στο χρωματικό τρίγωνο της Z3030 που υπάρχει στο περιοδικό και μάλλον θα χρειαστεί να διαγράψεις το "αληθινά", δεν διαφωνώ πως μπορεί να είναι "καταπληκτικά" πάντως.

Επειδή το ίδιο τεύχος έχει και X3500 και LX508 ρίξε μια ματιά στα αντίστοιχα τρίγωνα.

Τα μόνα τρίγωνα που μπορούν να σου δωσουν τα λεφτά για την Χ3500 και την 508 είναι τα Χριστουγεννιάτικα ..... :BDGBGDB55:

Αν δεν κάνω λάθος μιλάμε για 2000 και 5 μέτρα

Αλλιώς ναι PIONEER και ξερό ψωμί.

Last edited:
και ποια δεν είναι ?
Η απόσταση παίζει τον ποιο συμαντικό ρόλο.
Στα 4,5-5,5 μέτρα όλες θα παίζουν μια χαρά.

Η αποσταση ειναι απο 3 μετρα ο κοντινοτερος μεχρι 5 ο πιο "μακρινος". Για παραδειγμα, ειχα παει προσφατα στο media markt του φαληρου και οσο και εαν επαιξα με το control της lg 42pf95(?), δεν καταφερα να την φερω στα μετρα μου, δεν ητα αυτο που λεμε "κοφτερη" ρε παιδι μου.

10-bit colour processing has significantly increased the number of available colours, and in combination with the processing capabilities of this screen we are provided with one of the richest and most authentic colour palettes around. Skin tones in particular benefit from the expanded range of colours and are never less than perfectly authentic.

Επαναλαμβάνω άλλο 3 άλλο 4 άλλο 5 ........ μην μπερδέυουμαι τα πράγματα.
δεν υπάρχει LCD 46-52 που στα 3 μέτρα θα παίζει καλά SD.

http://www.hdtvorg.co.uk/reviews/lcd/Toshiba_42Z3030D.htm

Last edited:
το καλα για εμενα ειναι αυτο που περιεγραψα πιο πανω. Εντονα και κοφτερα. για παραδειγμα τετοια ηταν η 40f86 αλλα βεβαια ειναι 40" και ακριβη στις 46"

lg 42pf95(?), δεν καταφερα να την φερω στα μετρα μου, δεν ητα αυτο που λεμε "κοφτερη" ρε παιδι μου.

Ποια είναι αυτή .?
Εγώ μίλησα για plasma 50pf95

Ολες οι LCD έχουν κοφτερά έντονα χρώματα.
Aπλά σε κάποια είναι ποιο αληθινα απο άλλες
Aλλο το ένα και άλλο το άλλο.
Το προσωπο είναι καλό να είναι στο χρώμα του δέρματος (έντονο η μή) και όχι κάτι άλλο όπως η Samsung που τα δείχνει κόκκινα.

Ποια είναι αυτή .?
Εγώ μίλησα για plasma 50pf95

Ολες οι LCD έχουν κοφτερά έντονα χρώματα.
Aπλά σε κάποια είναι ποιο αληθινα απο άλλες
Aλλο το ένα και άλλο το άλλο.
Το προσωπο είναι καλό να είναι στο χρώμα του δέρματος (έντονο η μή) και όχι κάτι άλλο όπως η Samsung που τα δείχνει κόκκινα.

Samsung ειναι αυτη που λεω. Ηταν ok αλλα πολυ ακριβη. Θα ειμαι εκτος για περιπου 30 λεπτα, εαν δεν απαντησω σε κατι δεν θα ειναι απο αγενεια.