Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Re: Ποια ταινια μόλις ειδατε?

Μόλις είδα το Attenberg της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη. Στο πρώτο μέρος δεν μπορούσα να εντοπίσω επακριβώς το σημείο εστιασμού της ταινίας. Στο δεύτερο, τα πράγματα είναι καλύτερα και σαφέστερα. Εξαιρετικές οι ερμηνείες όλων των ηθοποιών. Οι εμβόλιμες σκηνές τύπου μιούζικαλ (και καλά) τα σπάνε κανονικά. Η γραφή θυμίζει Κυνόδοντα. Η industrial αισθητική του film είναι εξαιρετική. Καλύτερη από τη Χώρα Προέλευσης του Τζουμέρκα. Ταινία ιδιαίτερη και απαιτητική. Χωρίς να είναι αριστούργημα, αξίζει τα λεφτά της. Μάλλον θα διχάσει και μας βλέπω σε λίγο καιρό να...τσακωνόμαστε εδώ μέσα.

ειδα την τελευταια ταινια του Γουντυ Αλλεν,"θα γνωρισεις ψηλο μελαχροινο",ο τιτλος αναφερεται στους διαφορους που προλεγουν το μελλον επι αμοιβη,προφανως ο Αλλεν εχει γνωρισει ειτε τετοιους ,ειτε ατομα που τους πιστευουν πολυ και αφιερωσε αυτη την ταινια στο να τους ειρωνευτει.Το υπολοιπο ειναι οι γνωστες αναφορες στα διαφορα προβληματα σχεσεων διαφορων ηλικιων.Εχει καποιο χιουμορ αλλα δεν θα την ελεγα απο τις δυνατες του.Το καστ συμπεριλαμβανει πρωτα ονοματα της εποχης που κανονικα ζητανε πολλα αλλα παιζουν για τον Αλλεν με μικρες αμοιβες.Καλη η εμπνευση της χρησιμοποιησης του Χοπκινς στο ρολο αυτο,καταφερε να τον κανει αστειο αυτο τον βαρυτατο ηθοποιο.

Το καλυτερο τρας που ειδαμε τελευταια.

avclubs.jpg

ειδα την τελευταια ταινια του Γουντυ Αλλεν,"θα γνωρισεις ψηλο μελαχροινο",ο τιτλος αναφερεται στους διαφορους που προλεγουν το μελλον επι αμοιβη,προφανως ο Αλλεν εχει γνωρισει ειτε τετοιους ,ειτε ατομα που τους πιστευουν πολυ και αφιερωσε αυτη την ταινια στο να τους ειρωνευτει.Το υπολοιπο ειναι οι γνωστες αναφορες στα διαφορα προβληματα σχεσεων διαφορων ηλικιων.Εχει καποιο χιουμορ αλλα δεν θα την ελεγα απο τις δυνατες του.Το καστ συμπεριλαμβανει πρωτα ονοματα της εποχης που κανονικα ζητανε πολλα αλλα παιζουν για τον Αλλεν με μικρες αμοιβες.Καλη η εμπνευση της χρησιμοποιησης του Χοπκινς στο ρολο αυτο,καταφερε να τον κανει αστειο αυτο τον βαρυτατο ηθοποιο.

Την είδα και εγώ και η διαπίστωσή μου είναι ότι Αγγλία, Γούντυ Άλεν και χιούμορ φαίνεται ότι δεν κολλάνε μαζί αν κρίνω και από την προηγούμενη κωμική "Βρετανική" του ταινία, το "Scoop". "Κουρασμένοι" χαρακτήρες και σενάριο "αμήχανο". Ό αγαπημένος Γούντυ φαίνεται ότι χρειάζεται τον Νεοϋορκέζικο αέρα για να γυρίσει κωμική ταινία όπως το "Whatever works".
Αντίθετα, οι "σοβαρές" Βρετανικές όπως το "Matchpoint" και το "Cassandra's dream" ήταν καλύτερες.

Απάντηση: Re: Ποια ταινια μόλις ειδατε?

Την είδα και εγώ και η διαπίστωσή μου είναι ότι Αγγλία, Γούντυ Άλεν και χιούμορ φαίνεται ότι δεν κολλάνε μαζί αν κρίνω και από την προηγούμενη κωμική "Βρετανική" του ταινία, το "Scoop". "Κουρασμένοι" χαρακτήρες και σενάριο "αμήχανο". Ό αγαπημένος Γούντυ φαίνεται ότι χρειάζεται τον Νεοϋορκέζικο αέρα για να γυρίσει κωμική ταινία όπως το "Whatever works".
Αντίθετα, οι "σοβαρές" Βρετανικές όπως το "Matchpoint" και το "Cassandra's dream" ήταν καλύτερες.

εξαιρετικη διαπιστωση ενος cineφιλ που ψαχνει και ξερει τι βλεπει
:SFGSFGSF:
και ο Γουντυ θα ειναι παντα αγαπημενος

Μόλις γύρισα από την προβολή της νέας ταινίας του Mike Leigh Μια Χρονιά Ακόμα. Κλασικός Mike Leigh: άψογες ερμηνείες από όλους τους άγνωστους (σε μένα) ηθοποιούς και ένας φοβερά ενορχηστρωμένος αυτοσχεδιασμός, σήμα κατατεθέν του σκηνοθέτη. Χωρίς να είναι η καλύτερή του, αξίζει και με το παραπάνω για όποιον αρέσκεται στον ιδιόρρυθμο κόσμο του. Υπάρχει, άραγε, άλλος σκηνοθέτης που να καταγράφει τόσο καλά την "ασήμαντη" καθημερινότητα;

Απάντηση: Re: Ποια ταινια μόλις ειδατε?

Μόλις γύρισα από την προβολή της νέας ταινίας του Mike Leigh Μια Χρονιά Ακόμα. Κλασικός Mike Leigh: άψογες ερμηνείες από όλους τους άγνωστους (σε μένα) ηθοποιούς και ένας φοβερά ενορχηστρωμένος αυτοσχεδιασμός, σήμα κατατεθέν του σκηνοθέτη. Χωρίς να είναι η καλύτερή του, αξίζει και με το παραπάνω για όποιον αρέσκεται στον ιδιόρρυθμο κόσμο του. Υπάρχει, άραγε, άλλος σκηνοθέτης που να καταγράφει τόσο καλά την "ασήμαντη" καθημερινότητα;

''η καταγραφη της ασημαντης καθημερινοτητας'' !!!!
πολυ ωραια το διατυπωσες αλλα προτιμω τον Καουρισμακι
τον chang dong lee και τους Ρουμανους μου

Δε νομίζω ότι ήθελε να γυρίσει κωμωδία. Η ταινία ξεκινάει βέβαια κάπως εύθυμα, αλλά μετατρέπεται σύντομα σε ένα πικρόχολο δράμα, όπου κανένας χαρακτήρας δεν μένει αλώβητος.

HTML:
Είχα την εντύπωση ότι μισούσε τους χαρακτήρες του, ειδικά το χαρακτήρα της Naomi Watts, η οποία αν και η πλέον συμπαθής καταλήγει να χάσει περισσότερα από όλους τους άλλους.

Εκπληκτικοί όλοι οι ηθοποιοί, ειδικά οι Anthony Hopkins, Naomi Watts.

2012

Απιστευτη ΜΠΟΥΡΔΑ!!!
Οσοι δεν το ειδατε ειστε κερδισμενοι...απλα ΜΑΚΡΥΑ

2012

Απιστευτη ΜΠΟΥΡΔΑ!!!
Οσοι δεν το ειδατε ειστε κερδισμενοι...απλα ΜΑΚΡΥΑ

Τι έγινε; Στο τέλος δε μας σώζουν οι αμερικανοί; :flipout::flipout:

ειδα μια απιστευτη ανοησια με τη Μεγκ Ραιαν και τον Τιμοθυ Χατον,δεν θυμαμαι τον τιτλο αλλα ειναι καινουργιο,ΜΑΚΡΙΑ!!!!!

Απάντηση: Ποια ταινια μόλις ειδατε?

"τα ταξίδια του Γκιούλιβερ" με τον Jack Black, την είδα στο σινεμα πριν καμιά βδομάδα. Ωραία ταινία, είχε γέλιο αλλα το 3D ήταν πολύ μούφα..
Και πριν λίγο καιρό είδα το "the count of monte cristo" που έπαθα πλάκα.. Φοβερή ταινία, την ξαναβλέπω χαλαρά :a0210:

never-let-me-go.jpg

ο νεος χρονος αρχισε με την πρωτη μεγαλη ταινια
ειναι δυο μερες τωρα και στριφογυριζει μεσα μου

CAREY MULLIGAN ---- UN EDUCATION !!!

.

Re: Απάντηση: Ποια ταινια μόλις ειδατε?

never-let-me-go.jpg

ο νεος χρονος αρχισε με την πρωτη μεγαλη ταινια
ειναι δυο μερες τωρα και στριφογυριζει μεσα μου

CAREY MULLIGAN ---- UN EDUCATION !!!

.

Τι ροή...τι πανέμορφα αφηρημένη ροή...τι διλήμματα..τι ενοχές..τι ζωές αποκομμένες απο τις ζωές των "άλλων".

Πάθη που αναδύονται ανάμεσα σε δόγματα που επιβάλλονται στην σάρκα σου και σκέψεις που μπορείς να δημιουργήσεις μέσα σε αποστειρωμένα περιβάλλοντα "δήθεν".

Εξαιρετική...

Για πες Στέλιο....

Υ.Γ Πως με συγκλονίζει αυτή η η ροή....
Έπαθες πλάκα ξανά με την CAREY MULLIGAN ε??? Απίστευτη....

Last edited:

λίγο παλιά αλλά υπέροχη..
"The notebook"

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποια ταινια μόλις ειδατε?

Τι ροή...τι πανέμορφα αφηρημένη ροή...τι διλήμματα..τι ενοχές..τι ζωές αποκομμένες απο τις ζωές των "άλλων".

Πάθη που αναδύονται ανάμεσα σε δόγματα που επιβάλλονται στην σάρκα σου και σκέψεις που μπορείς να δημιουργήσεις μέσα σε αποστειρωμένα περιβάλλοντα "δήθεν".

Εξαιρετική...

Για πες Στέλιο....

Υ.Γ Πως με συγκλονίζει αυτή η η ροή....
Έπαθες πλάκα ξανά με την CAREY MULLIGAN ε??? Απίστευτη....

Μπραβο βρε Αιμιλιε τα ειπες ολα σε τρεις σειρες !!

:a0210:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποια ταινια μόλις ειδατε?

Μπραβο βρε Αιμιλιε τα ειπες ολα σε τρεις σειρες !!

:a0210:

Άσε ακόμα μου γυρίζουν σκηνές στο μυαλό.....

Υ.Γ Ψάχνω να βρω την ταινία που είπες στο άλλο thread....:flipout::flipout::flipout::BDGBGDB55: