Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Αβρααμ Λινκολν κυνηγός βρυκολάκων

Τι ήταν αυτό τώρα ? Ιστορία με παραμύθι ? Δεν κατάλαβα γιατί χρησιμοποίησαν το συγκεκριμένο όνομα. Κατά όλα τα άλλα αρκετά καλή ήταν. Πολύ δράση και πολλά εφέ με καλούς ηθοποιούς με όμορφα κοστούμια εποχής και εντυπωσιακά σκηνικά.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Εγώ πήγα να το δω και στο Αττικόν τρομάρα μου... :laugh:

Μάσησα εντελώς από την προπαγάνδα του περιοδικού ΣΙΝΕΜΑ και τελικά όχι μόνο δεν μου άρεσε, αλλά διαπίστωσα και πως οι μοναδικές στιγμές της ταινίας που άξιζαν, είχαν συμπεριληφθεί στο trailer... :p

Χμμμμ, κι εγω στο Αττικον το ειχα δει. Aν υποψιαστω οτι ησουν απο τα καλοπαιδα που εκραζαν συνεχεια...
θα τη σκισω τη γατα. :grandpa:
Περαν του προσωπικου γουστου που υπεισερχεται παντα η ταινια ειχε καποια συν, αντικειμενικα.
Πρωτοτυπια για παραδειγμα και μια πανεξυπνη ιδεα κινηματογραφησης που ανοιξε σχολη πλεον.
Τωρα, προσωπικα μιλωντας, βλεπω ταινιες τρομου απο 4 ετων (χωρις πλακα). Πλεον δεν υπαρχει
κατι που να με τρομαζει. Επιτυχια λοιπον σε μια ταινια τρομου θεωρω το να με κανει να αυθυποβαλλομαι.
Ε, αυτη το πετυχε χωρις να εχει καν πρωταγωνιστες που ταυτιζομουν μαζι τους. Το θεωρησα επιτυχια.
Ενδεχομενως μου αρεσε και πολυ το γεγονος οτι δεν εδειχνε τιποτα on camera.
Ανεκαθεν θεωρουσα τον υπαινικτικο τρομο ανωτερο, οπαδος του Λαβκραφτ γαρ.
(οχι οτι ειχε καμμια σχεση ε?)

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Χμμμμ, κι εγω στο Αττικον το ειχα δει. Aν υποψιαστω οτι ησουν απο τα καλοπαιδα που εκραζαν συνεχεια...
θα τη σκισω τη γατα. :grandpa:

Όχι... Υπήρξα άκρως σιωπηλός κατά τη διάρκεια της προβολής και με το που έπεσαν οι τίτλοι αναφώνησα απεγνωσμένα "Τί μ@@@@@@!"... :laugh:

Περαν του προσωπικου γουστου που υπεισερχεται παντα η ταινια ειχε καποια συν, αντικειμενικα.
Πρωτοτυπια για παραδειγμα και μια πανεξυπνη ιδεα κινηματογραφησης που ανοιξε σχολη πλεον.

Δεν θα την χαρακτήριζα και τόσο πρωτότυπη, αυτό το είδος κινηματογράφησης είχε χρησιμοποιηθεί και παλαιότερα (π.χ. Cannibal Holocaust). Η μεγαλύτερη επιτυχία αυτής της ταινίας ΙΜΗΟ, ήταν στον τομέα του marketing... :p

Απόλαυσα πολύ περισσότερο το συνοδευτικό mockumentary που είχε δώσει σε κασέτα το περιοδικό, πάντως...

Τωρα, προσωπικα μιλωντας, βλεπω ταινιες τρομου απο 4 ετων (χωρις πλακα). Πλεον δεν υπαρχει
κατι που να με τρομαζει. Επιτυχια λοιπον σε μια ταινια τρομου θεωρω το να με κανει να αυθυποβαλλομαι.
Ε, αυτη το πετυχε χωρις να εχει καν πρωταγωνιστες που ταυτιζομουν μαζι τους. Το θεωρησα επιτυχια.
Ενδεχομενως μου αρεσε και πολυ το γεγονος οτι δεν εδειχνε τιποτα on camera.
Ανεκαθεν θεωρουσα τον υπαινικτικο τρομο ανωτερο, οπαδος του Λαβκραφτ γαρ.
(οχι οτι ειχε καμμια σχεση ε?)

Με εξαίρεση το ότι σε εμένα απέτυχε να λειτουργήσει το Blair Witch Project με αυτόν τον τρόπο και το ότι η δική μου καριέρα ξεκίνησε στα 5, εδώ συμφωνούμε... :2thumb22sup:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Όχι... Υπήρξα άκρως σιωπηλός κατά τη διάρκεια της προβολής και με το που έπεσαν οι τίτλοι αναφώνησα απεγνωσμένα "Τί μ@@@@@@!"... :laugh:

Δεν θα την χαρακτήριζα και τόσο πρωτότυπη, αυτό το είδος κινηματογράφησης είχε χρησιμοποιηθεί και παλαιότερα (π.χ. Cannibal Holocaust). Η μεγαλύτερη επιτυχία αυτής της ταινίας ΙΜΗΟ, ήταν στον τομέα του marketing... :p

Απόλαυσα πολύ περισσότερο το συνοδευτικό mockumentary που είχε δώσει σε κασέτα το περιοδικό, πάντως...

Με εξαίρεση το ότι σε εμένα απέτυχε να λειτουργήσει το Blair Witch Project με αυτόν τον τρόπο και το ότι η δική μου καριέρα ξεκίνησε στα 5, εδώ συμφωνούμε... :2thumb22sup:

Κατσε να υποθεσω τι αναφωνησες:
1.Tι μ...εγαλειωδης ταινια?
2.τι μ...υσταγωγια ηταν αυτη?
3.τι μ...εγεθος boxerακι φορανε οι ατιμοι οι δημιουργοι της? :flipout:
4.τι μ..ου απομενει πλεον στο ματαιο τουτο κοσμο?Μπορω πια να πεθανω ευτυχισμενος.

Εχεις δικιο για το holocaust. Αλλα ετσι ειναι η ζωη. Ποσοι εμαθαν ας πουμε τον χανιμπαλ απο το Μαικλ Μαν?
Ελαχιστοι. Ολοι τη Σιωπη των Αμνων θα θυμουνται.
Ετσι και η τανια που εχει τα τελευταια χρονια ανοιξει σχολη σε αυτο το ειδος παγκοσμιως
και μαλιστα με δειγματα ακομα καλυτερα (βλεπε Rec) ειναι αυτη.
Και σε παρακαλω μην κατακρινεις και το Rec :grandpa:
ή οποιαδηποτε ισπανικη ταινια genre γενικοτερα, γιατι επιφυλασσομαι να συνεχισω τη λιστα απο το νο5 και μετα...:antlers:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Εχεις δικιο για το holocaust. Αλλα ετσι ειναι η ζωη. Ποσοι εμαθαν ας πουμε τον χανιμπαλ απο το Μαικλ Μαν?
Ελαχιστοι. Ολοι τη Σιωπη των Αμνων θα θυμουνται.
Ετσι και η τανια που εχει τα τελευταια χρονια ανοιξει σχολη σε αυτο το ειδος παγκοσμιως
και μαλιστα με δειγματα ακομα καλυτερα (βλεπε Rec) ειναι αυτη.
Και σε παρακαλω μην κατακρινεις και το Rec :grandpa:
ή οποιαδηποτε ισπανικη ταινια genre γενικοτερα, γιατι επιφυλασσομαι να συνεχισω τη λιστα απο το νο5 και μετα...:antlers:

Πως να θυμούνται τον Hannibal απο το Manhunter; Ένα μικρό πέρασμα έκανε, δεν ήταν πρώτος χαρακτήρας όπως στο Silence...

Τώρα για τις ταινίες τύπου BWP, REC κτλ, φυσικό είναι να ανοίξει σχολή. Φτηνές είναι, πολλή δουλειά δεν θέλουν για στήσιμο πλάνων και φέρνουν λεφτά.

Δεν το συνεχίζουμε στο θέμα των θρίλερ;

Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Αβρααμ Λινκολν κυνηγός βρυκολάκων

Τι ήταν αυτό τώρα ? Ιστορία με παραμύθι ? Δεν κατάλαβα γιατί χρησιμοποίησαν το συγκεκριμένο όνομα. Κατά όλα τα άλλα αρκετά καλή ήταν. Πολύ δράση και πολλά εφέ με καλούς ηθοποιούς με όμορφα κοστούμια εποχής και εντυπωσιακά σκηνικά.

Κάτι μεταξύ ιστορία με παραμύθι ακριβώς όπως το είπες! Περνάει πάντως η ώρα, κάτι είναι κι αυτό!

kxADoeq7iEfpgCtNYtT5V1Wx51W.jpg
Near Dark

Είχα ακούσει πολύ καλά λόγια για την ταινία της Kathryn Bigelow και μπορώ να πω οτι δεν απογοητεύτηκα. Αρκετά αντισυμβατική ιστορία βρυκολάκων, θα μπορούσα να πω οτι είναι μια "ενήλικη" εκδοχή του The Lost Boys.

Πολύ καλή μουσική απο τους Tangerine Dreams, ταιριάζει απόλυτα στην απόκοσμη ατμόσφαιρα της ταινίας
Winter's Bone

Άλλη μια ταινία που ήθελαν να δω καιρό τώρα αλλά την "φοβόμουν". Η ταινία δικαίωσε όλα όσα είχα ακούσει. Σκοτεινή, μελαγχολική σαν τα χειμερινά τοπία της Minnesota. Ακόμα και το τέλος δεν δίνει πραγματικά κάποια αχτίδα ελπίδας στην πρωταγωνίστρια (πολύ καλή η Jennifer Lawrence). Απλά είναι μια ανάσα πριν ξαναπέσει στο τέλμα της ορεινής κοινότητας οπού μένει, ένα είδος αποζημίωσης για αυτό που έχασε απο τη ζωή της.
aeIJ1o9B4FT37JbPosJIqAcNGvg.jpg

[tr]
9C1C6G506dqLTB7ibbIYcVf83ij.jpg

Altered States

Είδα δια πολλοστή φορά την ταινία του Ken Russell και διαπίστωσα οτι ακόμα με εντυπωσιάζει όπως την πρώτη φορά που την πέτυχα σε κάποιο κρατικό κανάλι. Δεν είναι ταινία για ένα ευχάριστο απόγευμα με φίλους. Είναι αρκετά δύσκολη, όπως και όλες οι ταινίες του Russell που έτυχε να δω.
Πολλές θρησκευτικές αναφορές περνούν απο την οθόνη καθώς ο Δρ. Jessup (William Hurt)προσπαθεί να βρει την αρχή των πάντων. Οι εικόνες και οι ήχοι κατα τη διάρκεια των πειραμάτων του Jessup μένουν σίγουρα στο μυαλό, αν και ως εφε φαίνονται πλέον πολύ ξεπερασμένα.
Αξίζει αν θέλετε κάτι διαφορετικό.

Είχα ακούσει πολύ καλά λόγια για την ταινία της Kathryn Bigelow και μπορώ να πω οτι δεν απογοητεύτηκα. Αρκετά αντισυμβατική ιστορία βρυκολάκων, θα μπορούσα να πω οτι είναι μια "ενήλικη" εκδοχή του The Lost Boys.

Πολύ καλή μουσική απο τους Tangerine Dreams, ταιριάζει απόλυτα στην απόκοσμη ατμόσφαιρα της ταινίας

Winter's Bone

Άλλη μια ταινία που ήθελαν να δω καιρό τώρα αλλά την "φοβόμουν". Η ταινία δικαίωσε όλα όσα είχα ακούσει. Σκοτεινή, μελαγχολική σαν τα χειμερινά τοπία της Minnesota. Ακόμα και το τέλος δεν δίνει πραγματικά κάποια αχτίδα ελπίδας στην πρωταγωνίστρια (πολύ καλή η Jennifer Lawrence). Απλά είναι μια ανάσα πριν ξαναπέσει στο τέλμα της ορεινής κοινότητας οπού μένει, ένα είδος αποζημίωσης για αυτό που έχασε απο τη ζωή της.

Eξαιρετικες ταινιες και οι 2.
Για το Winter's Bone τα εχω πει και αλλου προκειται για διαμαντι αστραφτερο.
Το Near Dark ειναι ενα εναλλακτικο (και μεχρι ενος σημειου και αλληγορικο) σκοτεινο γουεστερν.Συμμορια βαμπιρ αλα Τζεσι Τζειμς,νοσηρη βρωμιαρα ατμοσφαιρα,ενα καλτ διαμαντι.

Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Με ψησατε για το near dark...
Κωστα αν σου αρεσαν οι Tangerine Dream να προτεινω και το The keep.
Απο τις πρωτες ταινιες του Michael Mann και κατ'εμε πολυ υποτιμημενη
ακομα και στη βαθμολογια της στο imdb.

Με ψησατε για το near dark...
Κωστα αν σου αρεσαν οι Tangerine Dream να προτεινω και το The keep.
Απο τις πρωτες ταινιες του Michael Mann και κατ'εμε πολυ υποτιμημενη
ακομα και στη βαθμολογια της στο imdb.

Ειναι η μονη ταινια απο Μαν που δεν εχω καταφερει να δω.Παντως το imdb δεν ειναι και το πιο αξιοπιστο...
Ασε που οταν μιλαμε για Μαν να πανε να κουρευονται οι....κριτικοι.
Και μια και το ανεφερες Tangerine Dream ειχε χρησιμοποιησει ο Μαν και στο The Thief.

Ευχαριστω για τις προτάσεις, θα δω το The Keep και το The Thief με την πρώτη ευκαιρία.

Βλέποντας το Near Dark αναρωτιόμουν που έχω ξανακούσει παρόμοια μουσική επένδυση. Μήπως στο Manhunter;

Μόλις είδαμε το "to Rome with love". Κλασσικός καλός woody Allen. Μου θύμισε παλιότερες και καλύτερες του στιγμές. Η φωτογραφία μαγική και το δέσιμο με την μουσική μοναδικό. Η αλήθεια είναι ότι με ταξίδεψε, αλλά ίσως είμαι και λίγο υπερβολικός λόγο του ότι στη Ρώμη έζησα ένα χρόνο και την αγάπησα την πόλη.
Σίγουρα όμως αξίζει και με το παραπάνω να την δει κάποιος.

Ειναι η μονη ταινια απο Μαν που δεν εχω καταφερει να δω.Παντως το imdb δεν ειναι και το πιο αξιοπιστο...
Ασε που οταν μιλαμε για Μαν να πανε να κουρευονται οι....κριτικοι.
Και μια και το ανεφερες Tangerine Dream ειχε χρησιμοποιησει ο Μαν και στο The Thief.

Για τους κριτικους εγω το λεω και γενικοτερα να πανε να κουρευονται.
Ποσο μαλλον οσον αφορα στον Μαν.
Το Thief ειναι η μονη ταινια του που δεν εχω δει εγω. Αντε μαζι με το τελευταιο του, αλλα αυτο δεν το ειδα
για αλλους λογους. Δεν αντεχω τη βιντειλα στις τελευταιες του ταινιες. Δεν λεω οτι ειναι χειροτερες σε κατι
αλλα ειναι θεμα αισθητικης. Collateral και Miami Vice με δυσκολεψαν πολυ μεχρι να συνηθισω το οτι δεν εβλεπα
φιλμ απο εναν τετοιο σκηνοθετη. Του τελευταιου που ηταν και εποχης δεν αντεχα ουτε το τρειλερ να δω.
Δεν μου κολλαγε με τιποτα η ψηφιακη που χρησιμοποιησε.

Ευχαριστω για τις προτάσεις, θα δω το The Keep και το The Thief με την πρώτη ευκαιρία.

Βλέποντας το Near Dark αναρωτιόμουν που έχω ξανακούσει παρόμοια μουσική επένδυση. Μήπως στο Manhunter;

Απ'οτι ειδα μετα το The Keep τους εγκατελειψε. Η αληθεια ειναι οτι η μουσικη τους καπελωνει λιγακι την ταινια,
ακομη και μια ταινια του Μαν, αλλα εμενα σπανια με ενοχλει αυτο. Στο The Keep ειδικα ειναι που ειναι
ψυχεδελικα αυτα που δειχνει, με τους tangerine ερχεσαι και δενεις ως θεατης. Προειδοποιω απλα οτι ειναι περιεργη ταινια.
Αλλα για μενα αυτο ειναι σχεδον παντα ενα συν.

Κι ομως τετοιο ψηφιακο τεχνικολορ δεν εχει γυριστει με τετοια αισθητικα αποτελεσματα.Στο Collateral η "ψηφιακη νυχτα" του Μαν ειναι αριστουργημα.
Και φιλε Galen κανε πετρα την καρδια σου και δες το Public Enemies.Θα σε ανταμειψει.

Και μια και μιλαμε για Μαν

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/53933-Mάικλ-Μαν-–-Michael-Mann

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/53933-Mάικλ-Μαν-–-Michael-Mann/page2

Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Απ'οτι ειδα μετα το The Keep τους εγκατελειψε. Η αληθεια ειναι οτι η μουσικη τους καπελωνει λιγακι την ταινια,
ακομη και μια ταινια του Μαν, αλλα εμενα σπανια με ενοχλει αυτο. Στο The Keep ειδικα ειναι που ειναι
ψυχεδελικα αυτα που δειχνει, με τους tangerine ερχεσαι και δενεις ως θεατης. Προειδοποιω απλα οτι ειναι περιεργη ταινια.
Αλλα για μενα αυτο ειναι σχεδον παντα ενα συν.
To The Keep είναι στο δρόμο αλλα έρχεται με το pony express και θα αργήσει :p
Κι ομως τετοιο ψηφιακο τεχνικολορ δεν εχει γυριστει με τετοια αισθητικα αποτελεσματα.Στο Collateral η "ψηφιακη νυχτα" του Μαν ειναι αριστουργημα.
Και φιλε Galen κανε πετρα την καρδια σου και δες το Public Enemies.Θα σε ανταμειψει.
Όντως εντυπωσιακή η νύχτα στο Collateral.

Το Public Enemies ξεκίνησα να το δω αλλα το σταμάτησα στο 10λεπτο για κάποιο λόγο.

Μόλις είδα με την κοπέλα μου το "The Last Exorcism", ταινία του 2010. Είναι στύλ footage. Από τις τελευταίες ταινίες που έχω δει στο ίδιο στυλ (Paranormal Activity και Grave Encounters) είναι μακράν η καλύτερη με ενδιαφέρον σενάριο. Βασικά μ'άρεσε γιατί κατάφερε να με κάνει να το παρακολουθώ σαν να είναι ένα ρεπορτάζ κι όχι ταινία. Σε όσους αρέσουν τα θρίλερ, την συνιστώ.. :a0210:

Kωστα απ'οτι καταλαβα σου αρεσει και σενα ο Μαν.
Οποτε ισχυει και για σενα η προτροπη μου στον Galen.
Δως του μια ευκαιρια...

Πιράνχας 2

Πρώτη φορά ένιωσα ότι σπαταλάω τον χρόνο μου εντελώς τσάμπα..... Μακράν καλύτερο το πρώτο.

Αφου πιάσαμε τα θριλερ, το ΣΚ είδα τα παρακάτω:

8ubUwjONB5xh7qBn6pQyRS2U8ha.jpg

Exorcismus

H 15χρονη Emma Evans ζει μια φυσιολογική ζωή σε προάστιο βρετανικής πόλης αλλα ξαφνικά αρχίζει να παρουσιάζει συμπτώματα που μοιάζουν με επιληπτικές κρίσεις. Ο ιερέας θείος της καλείται να βοηθήσει όταν οι γιατροί σηκώνουν τα χέρια ψηλά.

Οι Ισπανοί παραγωγοί του REC έφτιαξαν μια ταινία με Βρετανούς ηθοποιούς. Τα 2/3 της ταινίας κυλούν σαν μια εκμοντερνισμένη version του Εξορκιστή. Μόνο στο τελευταίο ημίωρο υπάρχει μια ανατροπή που δίνει ένα ενδιαφέρον στην υπόθεση.

Η ταινία δεν είναι άσχημη, έχει ατμόσφαιρα. Η πρωταγωνίστρια μόνο ίσως να μην είναι η κατάλληλη για το ρόλο. Χρειαζόταν κάποια ποιο εκφραστική, ειδικά στις σκηνές όπου αλλάζει προσωπικότητα.

The Tunnel

Το πιο ενδιαφέρον στο The Tunnel δεν είναι η ίδια η ταινία αλλά η παραγωγή και η διανομή της. Οι παραγωγοί στράφηκαν στο κοινό για να μαζέψουν τα χρήματα που χρειαζόταν για να γυριστεί η ταινία ενώ κυκλοφόρησε ταυτόχρονα σε DVD και σε...torrent! Υπάρχει μάλιστα ολόκληρη στο YouTube και με ελληνικούς υπότιτλους.

Η ταινία δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο. Ακόμα ένα "mockumentary" γυρισμένο με την κάμερα στο χέρι. Αν έχετε δει το The Descent δεν χρειάζεται να δείτε και το The Tunnel. Είναι το ίδιο πράγμα μόνο που αντι για σπηλιά, χώρος δράσης είναι παλιές σήραγγες κάτω απο το Σίδνεϊ. Η κυριότερη διαφορά είναι οτι ξέρεις απο το πρώτο πεντάλεπτο ποιοι θα επιβιώσουν επειδή οι ίδιοι διηγούνται τι συνέβη!
Είχε 1-2 καλές σκηνές αλλά, ενώ είχα διαβάσει οτι έχει πολύ αγωνία και σε "κρατάει", ομολογώ οτι με πήρε ο ύπνος σε κάποιο σημείο.
u4axz8stKFypUP3BHNIun3owSJT.jpg

Last edited:

Αφου πιάσαμε τα θριλερ, το ΣΚ είδα τα παρακάτω:

8ubUwjONB5xh7qBn6pQyRS2U8ha.jpg

Exorcismus

H 15χρονη Emma Evans ζει μια φυσιολογική ζωή σε προάστιο βρετανικής πόλης αλλα ξαφνικά αρχίζει να παρουσιάζει συμπτώματα που μοιάζουν με επιληπτικές κρίσεις. Ο ιερέας θείος της καλείται να βοηθήσει όταν οι γιατροί σηκώνουν τα χέρια ψηλά.

Οι Ισπανοί παραγωγοί του REC έφτιαξαν μια ταινία με Βρετανούς ηθοποιούς. Τα 2/3 της ταινίας κυλούν σαν μια εκμοντερνισμένη version του Εξορκιστή. Μόνο στο τελευταίο ημίωρο υπάρχει μια ανατροπή που δίνει ένα ενδιαφέρον στην υπόθεση.

Η ταινία δεν είναι άσχημη, έχει ατμόσφαιρα. Η πρωταγωνίστρια μόνο ίσως να μην είναι η κατάλληλη για το ρόλο. Χρειαζόταν κάποια ποιο εκφραστική, ειδικά στις σκηνές όπου αλλάζει προσωπικότητα.

The Tunnel

Το πιο ενδιαφέρον στο The Tunnel δεν είναι η ίδια η ταινία αλλά η παραγωγή και η διανομή της. Οι παραγωγοί στράφηκαν στο κοινό για να μαζέψουν τα χρήματα που χρειαζόταν για να γυριστεί η ταινία ενώ κυκλοφόρησε ταυτόχρονα σε DVD και σε...torrent! Υπάρχει μάλιστα ολόκληρη στο YouTube και με ελληνικούς υπότιτλους.

Η ταινία δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο. Ακόμα ένα "mockumentary" γυρισμένο με την κάμερα στο χέρι. Αν έχετε δει το The Descent δεν χρειάζεται να δείτε και το The Tunnel. Είναι το ίδιο πράγμα μόνο που αντι για σπηλιά, χώρος δράσης είναι παλιές σήραγγες κάτω απο το Σίδνεϊ. Η κυριότερη διαφορά είναι οτι ξέρεις απο το πρώτο πεντάλεπτο ποιοι θα επιβιώσουν επειδή οι ίδιοι διηγούνται τι συνέβη!
Είχε 1-2 καλές σκηνές αλλά, ενώ είχα διαβάσει οτι έχει πολύ αγωνία και σε "κρατάει", ομολογώ οτι με πήρε ο ύπνος σε κάποιο σημείο.
u4axz8stKFypUP3BHNIun3owSJT.jpg

Αν δεν το έχεις δει, δες το "The last exorcism" http://www.imdb.com/title/tt1320244/, το REC δεν το έχω δει που λένε πως είναι κορυφή, αλλά από ταινίες του είδους footage, με κάμερα στο χέρι, πιστεύω πως είναι από τις καλύτερες. Δεν είναι ότι σε τρομάζει, απλά δείχνει πιο αληθινό από τα άλλα..