Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Αν δεν το έχεις δει, δες το "The last exorcism" http://www.imdb.com/title/tt1320244/, το REC δεν το έχω δει που λένε πως είναι κορυφή, αλλά από ταινίες του είδους footage, με κάμερα στο χέρι, πιστεύω πως είναι από τις καλύτερες. Δεν είναι ότι σε τρομάζει, απλά δείχνει πιο αληθινό από τα άλλα..

Το έχω δει αλλα δεν εντυπωσιάστηκα. Μου φάνηκε προχειροφτιαγμένο.
Τα mockumentaries έχουν αρχίσει να με κουράζουν. Δεν είναι δυνατόν επαγγελματίες υποτίθεται καμεραμεν να μην μπορούν να κρατήσουν σταθερή μια κάμερα για 2 λεπτά...

Το έχω δει αλλα δεν εντυπωσιάστηκα. Μου φάνηκε προχειροφτιαγμένο.

Επιεική σε βρίσκω ως προς το "The Last Exorcism"...

Ποιός τον ακούει τον Gal'en τώρα... :BDGBGDB55:

Ας μην είχε περάσει τόσος καιρός απο τότε που το είδα και θα σου 'λεγα. Το φτυάρι Νο45 θα έβγαζα, το μεγάλο :p

Καταπληκτική ταινία, κορεάτικη για φάν των Μαντσούριων και όχι μόνο..

War of Arrows

war-of-arrows%20quad%20pos.jpg

Να με συγχωράτε, αλλά εχω μια μεγάλη συμπάθεια με την Κορέα και τον κινηματογράφο τους,
ειδικά απο τότε που ταξίδεψα εκεί και χανόμουν μοναχός μου σε μεσονύχτιες περιπλανήσεις μεσα στην πολυβοη και πολύχρωμη Σεούλ.

Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Ποιός τον ακούει τον Gal'en τώρα... :BDGBGDB55:

αχαχαχα πρωτη φορα βλεπω troll moderator :flipout::2thumb22sup:
Eιπα εγω ποτε να μην βριζετε τα θριλερ? Τα ισπανικα ειπα να μην βριζετε μονο, μην το κανω Αμερικαν μπαρ εδω μεσα...
Για να ειμαι ειλικρινης νομιζω οτι θαβετε το The Last Exorcism χωρις να λαμβανετε υπ'οψιν καθολου τις αρετες του.
Μεχρι τα μεσα πχ της ταινιας δεν ησουν σιγουρος για κανεναν απο την οικογενεια και αυτο συντηρουσε ενα
αστυνομικης υφης ενδιαφερον. Επισης η ταινια ειχε ευπροσδεκτο χιουμορ, το οποιο δεν ειχε μπει με το ετσι θελω
για να βγει αλλο ενα horror/comedy αλλα ειχε οργανικη θεση αφου η ταινια ηταν ενα αγριο κραξιμο για τους πλειστους
παρεμφερεις ιερεις που υπαρχουν στην Αμερικη και τις μεθοδους τους. Τωρα μην περιμενετε να πω οτι ηταν και απο τις πολυ καλες
ταινιες του ειδους, γιατι ουτως ή αλλως τα τελευταια χρονια τις κυνηγαμε με το ντουφεκι. Απλα εγω την ειδα αρκετα ευχαριστα.

@grbl: Μιας και εισαι φαν του ειδους να σου προτεινω το Masters of Horror. Μερικα επεισοδια ηταν καταπληκτικα.

Και για να μην ειμαι μια ζωη οφτοπικ ειδα προσφατα το The Blade(1995) του Tsui Hark.
Ειχα ακουσει πολλα για τον εν λογω κυριο και μαλλον ειχα πολυ υψηλες προσδοκιες, γιατι
δεν με δικαιωσε απολυτα. Τα τελευταια χρονια εχουν βγει απο καλυτερους σκηνοθετες πολυ καλυτερες ταινιες
του ειδους (wuxia).Αυτες του Γιμου για μενα παραμενουν απλησιαστες. Παντως θεωρω οτι και σε αυτην
περνουσε ευχαριστα η ωρα. (Αρα μαλλον σε εσας δεν θα αρεσει καθολου)

Last edited:

hNDBeS4cZNkckSv3BDglFfXu3Rt.jpg

The Keep (1983)

Είδα μετά απο την προτροπή σας μια απο τις πρώτες ταινίες του Michael Mann και σίγουρα δεν το μετάνιωσα.

Β' Παγκόσμιος Πόλεμος. Η ιστορία αρχίζει με μια ομάδα Γερμανών στρατιωτών να φτάνει σε ένα μικρό χωρίο της Ρουμανίας και να καταλαμβάνει το αρχαίο οχυρό του τίτλου. Μετά απο το θάνατο δύο απο αυτούς, μία ομάδα των SS έρχεται για να επιβάλει την τάξη. Ακόμα όμως και η αγριότητα των SS δεν μπορει να συγκριθεί με αυτό που βρίσκεται πίσω απο τους τοίχους.

Δεν περίμενα τέτοια ταινία απο τον Mann, είναι η αλήθεια. Η ταινία δεν είναι κακή, κάθε άλλο. Επιφανειακά φαίνεται σαν ταινία τρόμου αλλα κάτω απο το τις πρώτες εντυπώσεις υπάρχει μια πάλη του κακού με το καλό ακόμα και ανάμεσα στους Γερμανούς που δίνει μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Η ατμόσφαιρα είναι υποβλητική, τα σκηνικά κλειστοφοβικά, η μουσική ταιριαστή και τα εφε αρκετά καλά για την εποχή και το μπάτζετ. Καλό και το καστ με τους Scott Glenn, Gabriel Byrne και Ian McKellen στα νιάτα τους (περίπου).

Να προσθέσω οτι είδα την ταινία απο κάτι που έμοιαζε με γερμανική βιντεοκασέτα. Βρήκα και το LD rip που φαίνεται να έχει πιο καθαρή εικόνα. Το κακό είναι οτι προβλήματα με πνευματικά δικαιώματα αλλα και η απροθυμία του σκηνοθέτη κάνουν δύσκολη την κυκλοφορία της σε DVD

Να με συγχωράτε, αλλά εχω μια μεγάλη συμπάθεια με την Κορέα και τον κινηματογράφο τους,
ειδικά απο τότε που ταξίδεψα εκεί και χανόμουν μοναχός μου σε μεσονύχτιες περιπλανήσεις μεσα στην πολυβοη και πολύχρωμη Σεούλ.

γεια σου sokos !
μαζι σου

.

Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Με τους σημερινους ρυθμους που ζουμε το να βλεπεις ταινια του 1940
οσο και καλη να ειναι καπου θα κουραστεις
αλλα υπαρχουν παντα οι εξαιρεσεις ...
εδω εχουμε μεσα σε ελαχιστες εικονες μια
τελεια απεικονιση μιας επαρχιακης αμερικανικης πολης
μια συνηθισμενη αστικη οικογενεια
ερχεται επισκεψη ο θειος , το πρωτυτο της ανηψιας
ενας πλατωνικος ερωτας ,
η μητερα μαγειρευει στην κουζινα
το αλλο κοριτσακι διαβαζει ενα βιβλιο

και αυτος μετατρεπει
μια απλη ρομαντικη κινηση
ενα σχισιμο μιας εφημεριδας
ενα καθημερινο γευμα
σε απολυτο τρομο και συνεχομενη αγωνια
δεν ειναι απο τις ποιο γνωστες του

ειναι ομως ενα ακομη αριστουργημα
μιας παραξενης ιδιοφυιας που λεγεται
ΑLFERD HICHCOCK
shadow7.jpg

SHADOW OF A DOUBT

πως μπορει να μην το εχετε δει ακομα ?

Ο Θεός αγαπάει το Χαβιάρι...

και μισεί εμένα και τον χρόνο μου....

2 ώρες και κάποια ευρώ τσάμπα...

Μπούρδα...

Ο Θεός αγαπάει το Χαβιάρι...

και μισεί εμένα και τον χρόνο μου....

2 ώρες και κάποια ευρώ τσάμπα...

Μπούρδα...

Δεν ηξερες,δε ρωταγες?
Τον Κουβελη του Ελληνικου Κινηματογραφου (Σμαραγδης) πηγες να δεις τι περιμενες?

Re: Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Δεν ηξερες,δε ρωταγες?
Τον Κουβελη του Ελληνικου Κινηματογραφου (Σμαραγδης) πηγες να δεις τι περιμενες?

δεν είχα ιδέα... pointless η ταινία...

πραγματικά κανένα νόημα ύπαρξης...

και εκτός αυτού...

ούτε σκηνοθεσία, ούτε καλές ερμηνείες... τίποτα...

Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Με τους σημερινους ρυθμους που ζουμε το να βλεπεις ταινια του 1940
οσο και καλη να ειναι καπου θα κουραστεις
αλλα υπαρχουν παντα οι εξαιρεσεις ...
εδω εχουμε μεσα σε ελαχιστες εικονες μια
τελεια απεικονιση μιας επαρχιακης αμερικανικης πολης
μια συνηθισμενη αστικη οικογενεια
ερχεται επισκεψη ο θειος , το πρωτυτο της ανηψιας
ενας πλατωνικος ερωτας ,
η μητερα μαγειρευει στην κουζινα
το αλλο κοριτσακι διαβαζει ενα βιβλιο

και αυτος μετατρεπει
μια απλη ρομαντικη κινηση
ενα σχισιμο μιας εφημεριδας
ενα καθημερινο γευμα
σε απολυτο τρομο και συνεχομενη αγωνια
δεν ειναι απο τις ποιο γνωστες του

ειναι ομως ενα ακομη αριστουργημα
μιας παραξενης ιδιοφυιας που λεγεται
ΑLFERD HICHCOCK

SHADOW OF A DOUBT

πως μπορει να μην το εχετε δει ακομα ?

Και απο ότι βλέπω έχουν αρχίσει να εμφανίζονται και τα υπόλοιπα έργα του σε blu ray δείγματα.......(είχαν κυκλοφορήσει ελάχιστα...)...

Καιρός για επανάληψη λοιπόν.....

Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Και απο ότι βλέπω έχουν αρχίσει να εμφανίζονται και τα υπόλοιπα έργα του σε blu ray δείγματα.......(είχαν κυκλοφορήσει ελάχιστα...)...

Καιρός για επανάληψη λοιπόν.....

30 Οκτωβρίου βγαίνει το Alfred Hitchcock: The Masterpiece Collection. Μάλλον διέρρευσε νωρίτερα στα γνωστά στέκια.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

δεν είχα ιδέα... pointless η ταινία...

πραγματικά κανένα νόημα ύπαρξης...

και εκτός αυτού...

ούτε σκηνοθεσία, ούτε καλές ερμηνείες... τίποτα...

αχαχα ειχα παει και ειδα το προηγουμενο του και ετσι γλιτωσα αυτο.
Απο τα λαθη μας μαθαινουμε παντα.:p

Ο Δρόμος του Χρήματος

Δεν θυμάμαι να έχω ξαναδεί παρόμοια ταινία. Εξελίσσεται πολύ σιγά και το τέλος είναι απότομο και περίεργο. Παρ όλο που παίζουν καλοί ηθοποιοί δεν έλεγε και πολλά....

the-conspirator-movie-poster-550x814.jpg

Τον μπαγασα το Ρεντφορντ.Αγυριστο κεφαλι.Εχει φτασει τα 76 αλλα εκει επιμενει...
Επιμενει να κανει πολιτικη στις ταινιες του και να θεωρει οτι ο κινηματογραφος δεν ειναι διασκεδαση σκετη,αλλα και αγωγη της ψυχης (ψυχαγωγια) και τροφη για το μυαλο.
Αλληλενδετα στοιχεια.Το ενα δεν μπορει χωρις το αλλο.Αυτο που ηταν παντα ο καλος Αμερικανικος Κινηματογραφος.
Και σ'αυτην την ταινια αυτο κανει.Με βαση μια αληθινη ιστορια φτιαχνει ενα δικαστικο δραμα που στη βαση του ειναι πολιτικο καθαρα.
Η Δημοκρατια βασιζεται στη λειτουργια της δικαιοσυνης ανεξαρτητα αν οι συνθηκες επιβαλουν παρασπονδιες.Και ειναι ακριβως τοτε που η δικαιοσυνη οφειλει να υψωσει αναστημα.Οταν οι συνθηκες επιβαλλουν αλλα.Οταν το κοινο διψαει για εκδικηση,η δικαιοσυνη οφειλει να στρεψει αλλου το κεφαλι και να μην υποκυψει.Γιατι μακροπροθεσμα αυτη που χανει ειναι η Δημοκρατια.Την ωρα που χτιζεται απο την αρχη,μετα απο ενα καταστροφικο εμφυλιο πολεμο,τοτε πρεπει να υποστηριχτει.Αλλιως τα θεμελια ειναι σαθρα.
Ο Ρεντφορντ αυτο επισημαινει.Το ποτε η Αμερικη εχασε το παιχνιδι να γινει πραγματικη Δημοκρατια.
Αμετανοητος Δημοκρατικος,δεν σταματησε ποτε να παλευει γι'αυτη.Καποιοι του χρεωναν παντα οτι τα κανει ολα αυτα γιατι ποτε δεν μπορεσε να ξεπερασει ο ιδιος το συνδρομο του ωραιου.Οτι η εμφανιση του ηταν ο λογος της επιτυχιας του και εκτοτε προσπαθει να αποδειξει οτι δεν ειναι μονο αυτο.
Ολα αυτα ειναι τριχες κατα τη γνωμη μου.Και οχι τωρα που μετα απο τοσα χρονια κοιτας πισω και κανεις το αθροισμα.Αλλα τοτε τη δεκαετια του 70 που ενω θα μπορουσε να ειναι ο μεγαλυτερος σταρ,ο ιδιος αποφασισε να ακολουθησει αλλους δυσβατους δρομους.

Και ακομα και τωρα να επιμενει.Χωρις να πεφτει στην παγιδα τη ηθικολογιας,ουτε να γινεται περαν του δεοντος διδακτικος.Στα δινει στο πιατο και σου λεει βγαλε μονος σου τα συμπερασματα σου.Κουβαλει ολοκληρη την κινηματογραφικη κουλτουρα των πολιτικων θριλερ των 70'ς,στην οποια ειχε και ο ιδιος καθοριστικο ρολο (Ο Υποψηφιος,Ολοι οι Ανθρωποι του Προεδρου,Τρεις Μερες του Κονδορα).

Ως ταινια σκηνοθετικα βρισκεται στα γνωστα στανταρντ του Ρεντφορντ.Σωστη δομη,αφηγηση και αναλυση των χαρακτηρων και εξαιρετικες ερμηνειες.Πολυ καλο το καστ. James McAvoy,Robin Right,Tom Wilkinson,Kevin Kleine.

Mπορει καποιοι να τη βρουν νωχελικη,παρωχημενη,παλιομοδιτικη.Ο Ρεντφορντ ουδεποτε υπηρξε βιρτουοζος σκηνοθετικα.Παντα επεμενε στα βασικα.Γιατι δεν τον ενδιεφερε το εφε και ο εντυπωσιασμος του ματιου,αλλα η σωστη αποδοση της ιστοριας.Γιατι,προφανως,για τον ιδιο ειναι η ουσια που εχει σημασια,ιδιως οταν πραγματευεσαι τετοια θεματα και οχι τα παρελκομενα.

the-conspirator-movie-poster-550x814.jpg

Τον μπαγασα το Ρεντφορντ.Αγυριστο κεφαλι.Εχει φτασει τα 76 αλλα εκει επιμενει...
Επιμενει να κανει πολιτικη στις ταινιες του και να θεωρει οτι ο κινηματογραφος δεν ειναι διασκεδαση σκετη,αλλα και αγωγη της ψυχης (ψυχαγωγια) και τροφη για το μυαλο.
Αλληλενδετα στοιχεια.Το ενα δεν μπορει χωρις το αλλο.Αυτο που ηταν παντα ο καλος Αμερικανικος Κινηματογραφος.
Και σ'αυτην την ταινια αυτο κανει.Με βαση μια αληθινη ιστορια φτιαχνει ενα δικαστικο δραμα που στη βαση του ειναι πολιτικο καθαρα.
Η Δημοκρατια βασιζεται στη λειτουργια της δικαιοσυνης ανεξαρτητα αν οι συνθηκες επιβαλουν παρασπονδιες.Και ειναι ακριβως τοτε που η δικαιοσυνη οφειλει να υψωσει αναστημα.Οταν οι συνθηκες επιβαλλουν αλλα.Οταν το κοινο διψαει για εκδικηση,η δικαιοσυνη οφειλει να στρεψει αλλου το κεφαλι και να μην υποκυψει.Γιατι μακροπροθεσμα αυτη που χανει ειναι η Δημοκρατια.Την ωρα που χτιζεται απο την αρχη,μετα απο ενα καταστροφικο εμφυλιο πολεμο,τοτε πρεπει να υποστηριχτει.Αλλιως τα θεμελια ειναι σαθρα.
Ο Ρεντφορντ αυτο επισημαινει.Το ποτε η Αμερικη εχασε το παιχνιδι να γινει πραγματικη Δημοκρατια.
Αμετανοητος Δημοκρατικος,δεν σταματησε ποτε να παλευει γι'αυτη.Καποιοι του χρεωναν παντα οτι τα κανει ολα αυτα γιατι ποτε δεν μπορεσε να ξεπερασει ο ιδιος το συνδρομο του ωραιου.Οτι η εμφανιση του ηταν ο λογος της επιτυχιας του και εκτοτε προσπαθει να αποδειξει οτι δεν ειναι μονο αυτο.
Ολα αυτα ειναι τριχες κατα τη γνωμη μου.Και οχι τωρα που μετα απο τοσα χρονια κοιτας πισω και κανεις το αθροισμα.Αλλα τοτε τη δεκαετια του 70 που ενω θα μπορουσε να ειναι ο μεγαλυτερος σταρ,ο ιδιος αποφασισε να ακολουθησει αλλους δυσβατους δρομους.

Και ακομα και τωρα να επιμενει.Χωρις να πεφτει στην παγιδα τη ηθικολογιας,ουτε να γινεται περαν του δεοντος διδακτικος.Στα δινει στο πιατο και σου λεει βγαλε μονος σου τα συμπερασματα σου.Κουβαλει ολοκληρη την κινηματογραφικη κουλτουρα των πολιτικων θριλερ των 70'ς,στην οποια ειχε και ο ιδιος καθοριστικο ρολο (Ο Υποψηφιος,Ολοι οι Ανθρωποι του Προεδρου,Τρεις Μερες του Κονδορα).

Ως ταινια σκηνοθετικα βρισκεται στα γνωστα στανταρντ του Ρεντφορντ.Σωστη δομη,αφηγηση και αναλυση των χαρακτηρων και εξαιρετικες ερμηνειες.Πολυ καλο το καστ. James McAvoy,Robin Right,Tom Wilkinson,Kevin Kleine.

Mπορει καποιοι να τη βρουν νωχελικη,παρωχημενη,παλιομοδιτικη.Ο Ρεντφορντ ουδεποτε υπηρξε βιρτουοζος σκηνοθετικα.Παντα επεμενε στα βασικα.Γιατι δεν τον ενδιεφερε το εφε και ο εντυπωσιασμος του ματιου,αλλα η σωστη αποδοση της ιστοριας.Γιατι,προφανως,για τον ιδιο ειναι η ουσια που εχει σημασια,ιδιως οταν πραγματευεσαι τετοια θεματα και οχι τα παρελκομενα.

Και μονο για οσα εχει κανει για τον ανεξαρτητο κινηματογραφο (βλεπε φεστιβαλ Σαντανς)
ειναι αξιεπαινος.