Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Ξαναείδα το Fargo (1996) να το ξαναθυμηθώ καλά!

Να δούμε πως θα πάει και η σειρά στην συνέχεια! :cool:

Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

3 days to kill

Σχεδον απαραδεκτο! Ουτε περιπετεια, ουτε κωμωδια ουτε ταινια σχεσεων αν και προσπαθησε να ειναι και τα 3. Τελικα ηταν το τριτο το μακρυτερο...

Χαμενος χρονος... Μονο το Παρισι αξιζε και η Αμπερ...

Χορεύουμε;

όχι όμως το ξενέρωτο αμερικάνικο ρημέικ του 2004. το ιαπωνικό πρωτότυπο του 1996. Μιά υπέροχα τρυφερή, πανέμορφη ταινία για συναισθήματα και ανθρώπινες σχέσεις, για το χορό και την ομορφιά, για το πάθος που λείπει από τις ρουτινιάρικες ζωές μας. Το αμερικάνικο ούτε καν έξυσε την επιφάνεια, εκεί που το ιαπωνικό εξερευνάει σε βάθος. Αν από την περιγραφή μου σας φαίνεται βαρύ κι ασήκωτο, μην ανησυχείτε. Είναι από τις ταινίες που σου φτιάχνουν τη διάθεση. Δείτε το οπωσδήποτε.

Χορεύουμε;

όχι όμως το ξενέρωτο αμερικάνικο ρημέικ του 2004. το ιαπωνικό πρωτότυπο του 1996. Μιά υπέροχα τρυφερή, πανέμορφη ταινία για συναισθήματα και ανθρώπινες σχέσεις, για το χορό και την ομορφιά, για το πάθος που λείπει από τις ρουτινιάρικες ζωές μας. Το αμερικάνικο ούτε καν έξυσε την επιφάνεια, εκεί που το ιαπωνικό εξερευνάει σε βάθος. Αν από την περιγραφή μου σας φαίνεται βαρύ κι ασήκωτο, μην ανησυχείτε. Είναι από τις ταινίες που σου φτιάχνουν τη διάθεση. Δείτε το οπωσδήποτε.

ενδιαφερον !
για στειλε βρε Κωστα pm
δεν ......

Amen-poster01.jpg

http://www.imdb.com/title/tt0280653/

Τι και αν ο ήλιος κοκκινίζει κάτω απο τον μανδύα των απάνθρωπων ιερέων και τον βρώμικο ρόλο της Εκκλησίας? Τι και αν το αίμα πλημμυρίζει ποτάμια, όταν οι απάνθρωποι νιώθουν παντοδύναμοι κάτω απο τον μανδύα που ονομάζουν στολή?

Τι και αν ο άνθρωπος ειναι ικανός για τα πάντα? Χωρίς έλεος και χωρίς δισταγμό, αρκεί να ακούσει την προσταγή του ανθρώπου που του δίνει ένα κομμάτι ψωμί την ώρα που πεινάει.

Τι και αν έγιναν όλα αυτά και συνεχίζουν να γίνονται υπο άλλες συνθήκες....Πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που θα προτάσσουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια τους και την "αξία" της ανθρώπινης ζωής, πάνω από όλα.

Ακόμη και απο την δική τους.

Τι σκηνοθέτης.

Η αρχική σεκάνς με το κορίτσι που χαμογελάει στον δήμιο της και ταυτόχρονα είναι "χαμένη" στον ιδιόμορφο κόσμος της, λόγω νοητικής αναπηρίας, καθώς πηγαίνει στα δωμάτια αερίου, θα μου μείνει αιώνια.

να σαι καλά Κώστα Γαβρά.

Έβαλα σε ένα γκρούπ (προβληματισμένων) μαθητών μου μια "εργασία" για το σπίτι,να δουν το "Αμήν" του Γαβρά..Τα παιδιά έπαθαν σόκ και δέος,μετά απο αυτό είδαν τα χρυσάβγουλα αλλοιώς..

Έβαλα σε ένα γκρούπ (προβληματισμένων) μαθητών μου μια "εργασία" για το σπίτι,να δουν το "Αμήν" του Γαβρά..Τα παιδιά έπαθαν σόκ και δέος,μετά απο αυτό είδαν τα χρυσάβγουλα αλλοιώς..

:grinning-smiley-043

Το Godzilla. (Έκπληξη στη 10χρονη κόρη μου). Ευχάριστη έκπληξη. Καλές ερμηνείες, σφιχτοδεμένο σενάριο χωρίς ασυνέπειες και τρύπες, πολύ καλός ρυθμός και μερικά αξιοσημείωτα σκηνοθετικά κόλπα.
Για παράδειγμα, τις δύο-τρεις πρώτες φορές που συναντιούνται τα τέρατα, αντί να μας δείξει 5-10 λεπτά μάχη την κόβει στα πρώτα καρέ και μας αφήνει με την όρεξη. Έτσι, αντί να αναλώνεται σε συνεχείς τερατομαχίες, σαν το Pacific Rim, εξάπτει το ενδιαφέρον του θεατή για το τι θα δει στο μεγάλο φινάλε.
Πολύ μου άρεσε και η σκηνή της πτώσης με αλεξίπτωτο από μεγάλο ύψος. Υπέροχη κινηματογραφία συνοδεία μουσικής από το 2001, Οδύσσεια του Διαστήματος!(του Ligeti αν δεν απατώμαι).

Εν κατακλείδι: δείτε το αν έχετε όρεξη για μιά χορταστική περιπέτεια που δεν υποτιμά εντελώς τη νοημοσύνη σας. Επίσης για να δείτε το Bryan Cranston να παίζει απέναντι στη Juliette Binoche (σε πολύ λίγες σκηνές, δε βρίσκεται ένας σκηνοθέτης να γυρίσει μιά ολόκληρη ταινία με αυτούς τους δύο;) Είναι σίγουρα πολύ ανώτερο, σαν κινηματογράφος, από το ανεκδιήγητο Godzilla του Έμεριχ και το Pacific Rim.(Το τελευταίο βέβαια είχε την πλάκα του).

mantela.jpg

Τελικά οι αληθινές ιστορίες είναι ίσως οι μόνες ταινίες που πραγματικά αξίζει να δεις και αποκομίζεις κάτι. Η ταινία από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό είναι εξαιρετική. Ήξερα ότι ο Μαντέλα ήταν ήρωας για τον λαό της Αφρικής, αλλά δεν ήξερα αυτός και η γυναίκα του τι πραγματικά είχαν περάσει. Ο Idris Elba είναι καταπληκτικός!!

Είδα πρόσφατα το The East (2013) και ανέλπιστα μου άρεσε, γι' αυτό και το αναφέρω. Το τέλος είναι λίγο ξενέρωμα αλλά σε γενικές γραμμές παρακολουθείται με ενδιαφέρον (αν δεν έχετε κάτι καλύτερο να κάνετε).

The-East-Sundance.jpg

TRANSCENDENCE

Πολυ λιγη η ταινια σε συγκριση με το "καλάθι" που κρατούσα...

Κρίμα... Καλη ιδεα αλλα δεν αρκει

102436_medium.jpg
images

2 ταινιες που ειδα προσφατα. Δεν προσφερονται για ξεγνοιαστα καλοκαιρινα βραδια αλλα κι οι δυο μου αφησαν περιθωριο για σκεψη μετα τη θεαση τους.

Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Jodorowsky's Dune.

Περσινό ντοκυμαντέρ στο οποίο ο ίδιος ο σκηνοθέτης αφηγείται την ιστορία της καλύτερης ταινίας που δεν γυρίστηκε ποτέ.
Ο ιδιοφυής Χιλιανός εξηγεί την ιστορία του πως αποφάσισε να γυρίσει σε ταινία το γνωστό μυθιστόρημα του Frank Herbert, φυσικά βάζοντας την δική του οπτική, ερμηνεία και τέλος (παραλλαγμένο ως προς το βιβλίο). Επίσης υπάρχουν συνεντεύξεις των εν ζωή συντελεστών που στρατολόγησε ο Jodorowsky οι οποίοι ήταν όλοι τους ότι καλύτερο υπήρχε στον χώρο των τεχνών (Moebius, H.R. Giger, Dan O'Bannon, Chris Foss) αλλά το πιο βασικό απ'όλα είναι η θεώρηση του σκηνοθέτη για το τι είναι τέχνη αλλά και για την ίδια τη ζωή.
Η ταινία φυσικά δεν γυρίστηκε ποτέ λόγω μη εύρεσης χρημάτων.

Attachments

• 1.jpg
    1.jpg
    12.6 KB · Views: 194
Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Jodorowsky's Dune.

Περσινό ντοκυμαντέρ στο οποίο ο ίδιος ο σκηνοθέτης αφηγείται την ιστορία της καλύτερης ταινίας που δεν γυρίστηκε ποτέ.
Ο ιδιοφυής Χιλιανός εξηγεί την ιστορία του πως αποφάσισε να γυρίσει σε ταινία το γνωστό μυθιστόρημα του Frank Herbert, φυσικά βάζοντας την δική του οπτική, ερμηνεία και τέλος (παραλλαγμένο ως προς το βιβλίο). Επίσης υπάρχουν συνεντεύξεις των εν ζωή συντελεστών που στρατολόγησε ο Jodorowsky οι οποίοι ήταν όλοι τους ότι καλύτερο υπήρχε στον χώρο των τεχνών (Moebius, H.R. Giger, Dan O'Bannon, Chris Foss) αλλά το πιο βασικό απ'όλα είναι η θεώρηση του σκηνοθέτη για το τι είναι τέχνη αλλά και για την ίδια τη ζωή.
Η ταινία φυσικά δεν γυρίστηκε ποτέ λόγω μη εύρεσης χρημάτων.

'''Αναζητω στις ταινιες εκεινο που οι περισσοτεροι αμερικανοι αναζητουν στα ψυχοτροπα ναρκωτικα ""
Αλεχαντρο Γιοντοροφσκι

:worshippy::worshippy::worshippy:

Να το δειτε Ολοι !!

.

αυτο το

la danza de la realidad

που μπορουμε να το δουμε
δεν το βρισκω :frusty:

μηπως εχει βγει στα βιντεοκλαμπ ?