Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

απο Κομπαγιασι, οτι εχω δει (απο τα γνωστα.. λεμε τωρα..), ειναι τουλαχιστον πολυ καλο!

καποια ομως ειναι αγνωστα. οπως η συλλογη αυτή.
Eclipse Series 38: Masaki Kobayashi Against the System

THE THICK-WALLED ROOM
Masaki Kobayashi 1956

I WILL BUY YOU
Masaki Kobayashi 1956

BLACK RIVER
Masaki Kobayashi 1956

THE INHERITANCE
Masaki Kobayashi 1962

εχετε παρακολουθησει καποιο απο αυτά;

Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Tρισμεγιστος....:worshippy:

I stand corrected!

@auteur Δεν τα εχω δει αλλα σκοπευω καποια μερα να δω τα παντα απο Κομπαγιασι.

@Stel δεν ακουω ακομα σχολια για το Kwaidan...:ears:

Κορεάτικο σινεμά "The Veteran"...
Γιατί ειναι αφάσια οι Κορεάτες και μου αρέσει πολύ η ιδιοσυγκρασία τους :)

http://www.imdb.com/title/tt4768764/

Αντε να δείς μετά Holywood ομοιές τους.. δεν τις φτάνουν..

Ξανά...

burden-of-dreams-film-by-les-blank.jpg

"I don't want to live in a world without lions, and without people who are lions" - Werner Herzog

Ξανά...

burden-of-dreams-film-by-les-blank.jpg

"I don't want to live in a world without lions, and without people who are lions" - Werner Herzog

To fitzcarraldo το ειχα δει. Μου αφησε γευση, οπως ολες οι συνεργασίες (ας τις κανει ο θεος συνεργασίες) Herzog-Kinski, παραξενότητας, μπαροκ, εντασης... κατι που μενει δηλαδη.

Αρα το ντοκυμαντερ θα εχει ενδιαφερον.

Παντως πανω απ'ολα κραταω την επιγραφη.

"I don't want to live in a world without lions, and without people who are lions"

Ολη η ουσια.

gg16.jpg

Πάρα πολύ καλή!
Περιγράφει (όσο πιο απλά γίνεται) το όλο παιχνίδι που παίζεται κάθε μέρα πίσω από την πλάτη μας.
Επιφανειακή μεν και πιάνει μόνο ένα θέμα, αλλά είναι ήδη βαριά για όσους δεν έχουν ασχοληθεί καθόλου με τραπεζικά προϊόντα.
Πριν από 20 χρόνια θα μιλούσαμε για θεωρίες συνωμοσίας, σήμερα μιλάμε για την ανατομία ενός εγκλήματος.

To Σαββατοκυριακο ειδα 2 ταινίες σχετικα προσφατες.

Το Water Deviner

Μετριο, αλλα ενταξει πρωτη προσπαθεια σκηνοθεσίας απο τον Russel. Ας ειμαστε επιεικείς. Βλεπεται sans plus.

file_123572_0_waterdivinerposter.jpg

Μετα ειδα ενα φιλμ απο το οποιο περιμενα πολυ περισσοτερα, κατι πιο βαθυ, κατι ισως πιο ουσιωδες και προσωπικο...

Το The end of the Tour.

Nα πω οτι απογοητευτηκα ; Αντε δεν το λέω θα του δωσω μια δευτερη ευκαιρια αποψε ( Το ειδα μισό)

the_end_of_the_tour-still.jpg

Exam-2009-Front-Cover-41781.jpg

IMDB: Exam
Όταν δεις τα πρώτα 5 λεπτά, είναι σχεδόν αδύνατο να μην το συνεχίσεις. Έτσι συνέβη και με εμένα.
Τελευταίο στάδιο μίας συνέντευξης για μία θέση σε τεράστια εταιρεία. Μία μικρή αλλά επιβλητική αίθουσα, 8 διαγωνιζόμενοι, ένας ένοπλος φρουρός και ένας επιτηρητής. Σε κάθε τραπέζι ένα χαρτί και ένα μολύβι. Μία μόνο ερώτηση. 80 λεπτά περιθώριο για να δοθεί μία και μόνο απάντηση. Τίθενται 3 όροι, όποιος δεν τους τηρήσει, αποκλείεται και ο φρουρός τον βγάζει εκτός αίθουσας.
1) Δεν επιτρέπεται η αλλοίωση του χαρτιού του καθενός,
2) Δεν επιτρέπεται καμία συνομιλία με τον φρουρό ή τον επιτηρητή και
3) Δεν επιτρέπεται η έξοδος από την αίθουσα για κανέναν λόγο.

Η αντίστροφη μέτρηση ξεκινάει, ο επιτηρητής αποχωρεί, ο φρουρός μένει.

Γενικά, μία φθηνή παραγωγή. Όλη η ταινία είναι γυρισμένη σε έναν χώρο. Μου έκανε όμως εντύπωση η σκηνοθεσία, τα πλάνα. Πολύ καλή δουλειά. Επίσης, σεναριακά, σε βάζει να σκεφτείς. Δεν σταματάς μέχρι το τέλος να αναρωτιέσαι τι συμβαίνει και σε βάζει στη θέση των διαγωνιζομένων, καθώς σε "αναγκάζει" να προσπαθείς να βρεις τη λύση πριν από αυτούς. Το φινάλε είναι λίγο "απογοητευτικό" για μένα, αλλά τα 100 λεπτά που διαρκεί η ταινία με κράτησαν σε ένταση.
Stuart Hazeldine ο σκηνοθέτης, έγραψε και το σενάριο. Θα ψάξω να βρω και άλλες δουλειές του γιατί νομίζω ότι το να κάνεις μία ταινία με τόσο χαμηλό budget να είναι τόσο καλύτερη από άλλες που κόστισαν πολύ παραπάνω χρήματα, είναι δύσκολο και μάλλον υπάρχει πολύ ταλέντο.

Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Εκ πρώτης όψεως το σενάριο θυμίζει El Metodo, το οποίο μου άρεσε αρκετά.
Δεν είχα υπόψη μου το exam, thanks.

Τελικα οσον αφορα το The End of the Tour παραμενω στην γνωμη που ειχα πριν το δω ολοκληρο...μαλλον απογοητευτικο.

Αντιθετα ειδα ενα αστυνομικο θριλλερ Αγγλικο, που γυρναει στο μυστηριο και ειναι αρκετα ιδιαιτερο, εξαιρετικα βιαιο, και διαφυλασει καποιες εκπληξεις...

Ειναι το Kill List

20131369.jpg

Πολυ σκληρο φιλμ

Τελικα οσον αφορα το The End of the Tour παραμενω στην γνωμη που ειχα πριν το δω ολοκληρο...μαλλον απογοητευτικο.

Αντιθετα ειδα ενα αστυνομικο θριλλερ Αγγλικο, που γυρναει στο μυστηριο και ειναι αρκετα ιδιαιτερο, εξαιρετικα βιαιο, και διαφυλασει καποιες εκπληξεις...

Ειναι το Kill List

20131369.jpg

Πολυ σκληρο φιλμ

Κάτι φρέσκο, καταπληκτικό!!! Το συστήνω και εγώ λοιπόν ανεπιφύλακτα (ειδικά σε όλους εσάς που έχετε βαρεθεί να βλέπετε προβλέψιμα τέλη)