Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Eιδα τελικα κι εγω τον "Αστακο".

Τι να πω...ειναι απο τα φιλμ που η θα τα θαυμασεις (για ενα σωρο "εσωτερικους" λογους) ειτε θα το απεχθανθεις.

Εγω βρισκομαι στην πρωτη κατηγορία, το φιλμ ειναι freak και weirdο, πραγματικα και οχι για "να το παιξει"...και μια φορα εισαγωμενος στην γραμματικη του ειναι υποθεση του καθενος να βρει ποιο ειναι το νοημα.

Παντως αγγιζει οτι πιο ευθραυστο υπαρχει σ'αυτον τον πλανητη.

Δεν το προτεινω ουτε το αντιπροτείνω. Ειναι αποφαση και "δρομος" του καθενος, αλλα χρειαζεται λιγο ορεξη και λιγο κουραγιο.

Ο Κολιν ειναι απιστευτος σ'αυτο το εργο.

lobster_the_ben_wishaw_john_c_riley.jpg

Exam-2009-Front-Cover-41781.jpg

IMDB: Exam
Όταν δεις τα πρώτα 5 λεπτά, είναι σχεδόν αδύνατο να μην το συνεχίσεις. Έτσι συνέβη και με εμένα.
Τελευταίο στάδιο μίας συνέντευξης για μία θέση σε τεράστια εταιρεία. Μία μικρή αλλά επιβλητική αίθουσα, 8 διαγωνιζόμενοι, ένας ένοπλος φρουρός και ένας επιτηρητής. Σε κάθε τραπέζι ένα χαρτί και ένα μολύβι. Μία μόνο ερώτηση. 80 λεπτά περιθώριο για να δοθεί μία και μόνο απάντηση. Τίθενται 3 όροι, όποιος δεν τους τηρήσει, αποκλείεται και ο φρουρός τον βγάζει εκτός αίθουσας.
1) Δεν επιτρέπεται η αλλοίωση του χαρτιού του καθενός,
2) Δεν επιτρέπεται καμία συνομιλία με τον φρουρό ή τον επιτηρητή και
3) Δεν επιτρέπεται η έξοδος από την αίθουσα για κανέναν λόγο.

Η αντίστροφη μέτρηση ξεκινάει, ο επιτηρητής αποχωρεί, ο φρουρός μένει.

Γενικά, μία φθηνή παραγωγή. Όλη η ταινία είναι γυρισμένη σε έναν χώρο. Μου έκανε όμως εντύπωση η σκηνοθεσία, τα πλάνα. Πολύ καλή δουλειά. Επίσης, σεναριακά, σε βάζει να σκεφτείς. Δεν σταματάς μέχρι το τέλος να αναρωτιέσαι τι συμβαίνει και σε βάζει στη θέση των διαγωνιζομένων, καθώς σε "αναγκάζει" να προσπαθείς να βρεις τη λύση πριν από αυτούς. Το φινάλε είναι λίγο "απογοητευτικό" για μένα, αλλά τα 100 λεπτά που διαρκεί η ταινία με κράτησαν σε ένταση.
Stuart Hazeldine ο σκηνοθέτης, έγραψε και το σενάριο. Θα ψάξω να βρω και άλλες δουλειές του γιατί νομίζω ότι το να κάνεις μία ταινία με τόσο χαμηλό budget να είναι τόσο καλύτερη από άλλες που κόστισαν πολύ παραπάνω χρήματα, είναι δύσκολο και μάλλον υπάρχει πολύ ταλέντο.

Σε οποιον αρεσε το exam ας δει και το circle (2015)
http://www.imdb.com/title/tt3118452/?ref_=nv_sr_2

φτηνη παραγωγη, αλλα με μια ενδιαφερουσα κεντρικη ιδεα την οποια προσπαθουν να ξεδιπλωσουν. Το exam θυμαμαι οτι ηταν πιο "ταινια", το circle τεινει πιο πολυ προς θεατρο.

The dreamers

http://www.imdb.com/title/tt0309987/?ref_=nm_flmg_dr_3

απίστευτη ανοησία... κλασσική περίπτωση δημιουργού που έκανε μιάμιση ταινία της προκοπής, προ αμνημονεύτων ετών, και δυστυχώς θα λουζόμεθα τις π@π@ριές του εσαεί, αφού τεχνηέντως οι wannabe κινηματογραφόφιλοι θα πείθουν εαυτούς ότι δεν μπορεί, κάτι θα τρέχει αφού το γύρισε ο Μπερνάρντο...

Αυτό δεν ήταν εκείνο με τον ενοχλητικό τύπο που κατουρούσε στο νιπτήρα? Το χα δει στο σινεμά όταν βγηκε, ήταν ένα μπέρδεμα από μαη του '68 και δυο αδέρφια που συμπεριφερόντουσαν σαν εφηβικού ζευγαράκι. Αλλά ήμουν μικρός όταν το είδα και τα πολύ κουλτουρέ δεν τα πολύ έπιανα. Ποιες είναι οι καλές του για να μην δω τις κακές?

Αυτό δεν ήταν εκείνο με τον ενοχλητικό τύπο που κατουρούσε στο νιπτήρα? Το χα δει στο σινεμά όταν βγηκε, ήταν ένα μπέρδεμα από μαη του '68 και δυο αδέρφια που συμπεριφερόντουσαν σαν εφηβικού ζευγαράκι. Αλλά ήμουν μικρός όταν το είδα και τα πολύ κουλτουρέ δεν τα πολύ έπιανα. Ποιες είναι οι καλές του για να μην δω τις κακές?

-Il conformista
(εργο με πολιτικο κοινονικο νοημα σε μια εποχη που η λεξη ειχε επισης νόημα; με ψυχολογικο βαθος, νεες καταστασεις νεες ιδεες για εκεινη την εποχη, ενας αισθησιασμός που αναδυεται στο σινεμα. Αλλη εποχη για μας, αλλα και για αυτους τοτε, ολα αυτα στο πανί σε 2 διαστασεις. Θα μπορουσα επισης να πω..."χωρις λογια")

-Τελευταιο Τανγκο στο Παρισι
(Οπωσδηποτε, θα γνωρισεις το Παρισι η τελος παντων το πνευμα του ακομα και αν δεν εχεις παει, εγω προτεινω παντα αυτο το εργο και το αργεντινο El Sur για οποιον ξενο θελει μια "ιδεα" της πολης, τουλαχιστον για μυηση)

- 1900 (Οπωσδηποτε)

- Little Budha ( θα ελεγα επισης οπωσδηποτε εαν υπαρχει καποιο ιχνος πνευματικης ανησυχιας )

- Εαν δεν σε κουραζει η Ασια και τα ο ο απωανατολιτικος κόσμος δεσ και τον Τελευταιο αυτοκρατορα

- Stealing Beauty ( για την ομορφια και μονο, ετσι απο μονη της. Μεσα παιζει η Liv Tyler κορη του τραγουδιστη των Aerosmith....Νεραϊδένια ! )

Last edited:

Για μένα το αριστούργημα του είναι ο κονφορμίστας ...και η υπόλοιπη ''μισή'' που ανέφερα το 1900 ... τα άλλα εάν είσαι νοήμων και έχεις περάσει τα 20-22 έτη είναι με άλλα λόγια να αγαπιόμαστε ... μια σκηνή εδώ, μια εκεί, ένα αέναο μπουρδολογικό μανιφέστο σετάκι με σεξ σε ρόλο φολκρορικού σεμεδακίου ...

-Il conformista
(εργο με πολιτικο κοινονικο νοημα σε μια εποχη που η λεξη ειχε επισης νόημα; με ψυχολογικο βαθος, νεες καταστασεις νεες ιδεες για εκεινη την εποχη, ενας αισθησιασμός που αναδυεται στο σινεμα. Αλλη εποχη για μας, αλλα και για αυτους τοτε, ολα αυτα στο πανί σε 2 διαστασεις. Θα μπορουσα επισης να πω..."χωρις λογια")

-Τελευταιο Τανγκο στο Παρισι
(Οπωσδηποτε, θα γνωρισεις το Παρισι η τελος παντων το πνευμα του ακομα και αν δεν εχεις παει, εγω προτεινω παντα αυτο το εργο και το αργεντινο El Sur για οποιον ξενο θελει μια "ιδεα" της πολης, τουλαχιστον για μυηση)

- 1900 (Οπωσδηποτε)

- Little Budha ( θα ελεγα επισης οπωσδηποτε εαν υπαρχει καποιο ιχνος πνευματικης ανησυχιας )

- Εαν δεν σε κουραζει η Ασια και τα ο ο απωανατολιτικος κόσμος δεσ και τον Τελευταιο αυτοκρατορα

- Stealing Beauty ( για την ομορφια και μονο, ετσι απο μονη της. Μεσα παιζει η Liv Tyler κορη του τραγουδιστη των Aerosmith....Νεραϊδένια ! )

Il conformista, 1900 και stealing beauty θα τα δω μέσα στην εβδομάδα λοιπόν, μαζί με το every man fo himself (1980) που λέγατε πιο πάνω, το βρήκα με υποτίτλους και με όλα τα extras!!!
Τον βούδα και το last tango in paris τα έχω δει αλλά δεν ήξερα ότι είναι αυτουνού. Να σας προτείνω λοιπόν εγώ με την σειρά μου αν δεν τα έχετε δει τα έργα του Éric Rohmer (ότι έχω δει ήταν καλό) δεν μιλάω για αριστουργήματα ούτε τίποτα profoundly βαθυστόχαστο αλλά τουλάχιστον είναι κλάσεις ανώτερο από Hollywood. Ιδανικές ταινίες για να δείτε με την Γυναίκα/κοπέλα και να ρίξετε ένα mini καβγαδάκι μετά για το ποιος χαρακτήρας είναι σωστός και ποίος μ@λακας.... α και το Contempt (1963) ήταν πολύ δυνατό! Όταν το είδα ένιωσα λες και έφαγα χαστούκι.

Xθες ειδα το Vertigo του Χιτσκοκ.

Εγχρωμο και σε HD οπως αρμοζει.
Τοτε συνειδητοποιησα οτι οταν το ειχα δει, ηταν ασπρομαυρο στην ΤΒ αρα δεν ειχαμε ακομα εγχρωμη στο σπιτι των γονιων μου και θα πρεπει να ημουν πολυ νεος...
Καμμία σχεση.
Με το εγχρωμο σχεδον η καθε σκηνη ειναι και ενας πινακας, η καθε ληψη η καθε γωνια απ'οπου φιλμαρεται ενας χωρος, ενας δρομος του Σαν Φρανσισκο...
Και η εικονα μπροστα στην Σεκογια και οι διαλογοι...Επισης η μυσικη κλασσικης χροιας ειναι αρτια συγχρονισμενη με τις σκηνες....αρχιζει με το πλανο και το κομματι τελειωνει με το τελος της σκηνης.
Ενταξει καπου τα "εφφέ" φαινονται κεπερασμενα αλλα δεν ενοχλει.

Πραγματικα ενα ποιημα για τις αισθησεις.

- Αν και HD BR, υπαρχει καποιος κόκος στην εικονα. Ειναι νορμαλ ;

Midnight Special σε αιθουσα

sci fi παλαιας κοπης με παρα πολυ ωραιο soundtrack. Εχουν ακουστει πολλες γκρινιες για το τελειωμα. Δεν με χαλασε ιδιαιτερα, αλλα νομιζω η ταινια θα ηταν καλυτερη αν ειχαν αφησει πιο πολλα πραγματα στην φαντασια. Αλλωστε ολο το στυλ της σε επιπεδο εξιστορησης ηταν ακρως μινιμαλιστικο, μεταφεροντας ελαχιστες πληροφοριες. Τι ηθελαν τα πολλα στο τελος; Το Take Shelter μου αρεσε σιγουρα περισσοτερο, αλλα σιγουρα ειναι κατι το ιδιαιτερο το οποιο θεωρω οτι αξιζει κανεις να δει. Αν το δειτε με παρεα, καντε τους τη χαρη ομως και να τους εχετε προειδοποιησει τι θα πανε να δουνε :)

Ο Michael Shannon παντα απολαυστικος...

Πολύ καλό το TAKE SHELTER!!!

@CIcadelic Ranger εγώ έπαθα το ίδια με το " It's a wonderfull life". Ναι ο κόκκος είναι φυσιολογικός (κάποιες φορές μάλιστα ενώ μπορούν να τον αφαιρέσουν τον αφήνουν επίτηδες)

Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Για μένα το αριστούργημα του είναι ο κονφορμίστας ...και η υπόλοιπη ''μισή'' που ανέφερα το 1900 ... τα άλλα εάν είσαι νοήμων και έχεις περάσει τα 20-22 έτη είναι με άλλα λόγια να αγαπιόμαστε ... μια σκηνή εδώ, μια εκεί, ένα αέναο μπουρδολογικό μανιφέστο σετάκι με σεξ σε ρόλο φολκρορικού σεμεδακίου ...

Β εθνικη Ιταλιας Σπυρο,μαζι με τον Τζεφιρελι.
Καταντζαρο-Λετσε ενα πραμα....

Nαι αλλα αυτο δε λεει και πολλα, αν σκεφτεις ποιοι ειναι στην... Α εθνικη στην Ιταλια.
Παρολα αυτα νομιζω το παρακανες που τον εβαλες με τον Τζεφιρελι. Ειπαμε, αλλα οχι και τοσο πολυ...

Για το Take Shelter που αναφερθηκε, να συμφωνησω οτι προκειται για σπουδαια ταινια. Το Mud, αν και καλο, το βρηκα αρκετα κατωτερο. Ελπιζω με το καινουριο του να ανακαμπτει παλι. Δε θα ηθελα να αποδειχτει σκηνοθετης της μιας ταινιας...

Nαι αλλα αυτο δε λεει και πολλα, αν σκεφτεις ποιοι ειναι στην... Α εθνικη στην Ιταλια.
Παρολα αυτα νομιζω το παρακανες που τον εβαλες με τον Τζεφιρελι. Ειπαμε, αλλα οχι και τοσο πολυ...

Γιωργη τo ειπα οχι σε σχεση με το τωρα αλλα με το τοτε....Αλλωστε δεν ειναι τιποτα πιτσιρικαδες.

Γιωργη τo ειπα οχι σε σχεση με το τωρα αλλα με το τοτε....Αλλωστε δεν ειναι τιποτα πιτσιρικαδες.

Κατανοητο.
Απλα εγω τον Τζεφιρελι τον εχω μια κατηγορια πιο κατω απο τον Μπερτολουτσι.
Ο οποιος βεβαια συμφωνω οτι ειναι μια κατηγορια κατω απο την πρωτη της Ιταλιας.
Αλλα εκει παιζουν μπαλα ιερα τερατα!

ο Μπερτολουτσι δεν μπαινει σε κατηγοριες
γιατι ειναι μια κατηγορια μονος του
και οι Dreamers του ειναι ενα ακομα εκχειλισμα σινεφιλικης ελευθεριας

ο Τζεφιρελι ειναι ο Σμαραγδης της Ιταλιας