Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

σωστος... και εγω τις ταινιες του Αρονοφσκυ στην κατηγορια κωμωδια τις εχω
την συγκεκριμενη δεν την εχω δει
με το κυκνο γελασα αλλα οχι πολυ

Χτυπα κι αλλο ρε παπαστελιο...:slapface:

three-billboards-outside-ebbing-missouri.jpg

Ενα ειναι σιγουρο οτι ο Ιρλανδος ξερει να περιγραψει την αμερικανικη επαρχια πολυ καλυτερα απο πολλους ντοπιους συναδελφους του.
Διαλογοι κεντημα,που μονιμως ισορροπουν σε τεντωμενο σχοινι μεταξυ της τραγωδιας και της κωμωδιας,του σαρκασμου και του ρομαντισμου,του κυνισμου και του πονου,σε ενα σεναριο-rollercoaster που σε ξεγελα για το που θελει να παει αρχικα και στο που καταληγει.
Δεν εχουμε να κανουμε βεβαια με who done it εδω,αλλα με αγριο και in your face ψυχογραφημα.
Για αλλη μια φορα η ΜcDormand ειναι θυελλα,ο Ροκγουελ (μεγαλη πανκ μουρη) o ορισμος του white trash,αλλα η ψυχη της ταινιας ειναι o Harelson (και ο χαρακτηρας του) ακριβως γιατι εκφραζει ολη αυτη την αντιθεση που ανεφερα παραπανω.
Και τελικα ειναι αυτη η αντιθεση και αυτο το-μεχρι το μεδουλι-politically incorrect που κανει αυτη την ταινια να εχει κανταρια ανθρωπιας χωρις να χαριζει καστανα σε κανενα
(Και σε αυτο,μαζι με το χιουμορ,μου θυμιζει το Calvary του αδερφου του).

Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Ε ναι βρε παιδί μου, αλλά χάνεται το concept σε κάποια φάση...
Άμα είναι, αντί για το Mother να δω καμία καλή κωμωδία.
Να μη γελάω με τα χάλια του.

Τον Κυκνο που λετε τον ειχα δει στο Ολυμπιον, σε τελετη ληξης του φεστιβαλ κινηματογραφου.
Προσωπικα το βρηκα τη λιγοτερο καλη μεχρι τοτε ταινια του Αρονοφσκι. Εντουτοις θα το χαρακτηριζα ανω του καλου.
Παντως σιγουρα δε θυμαμαι να προξενησε γελιο σε κανεναν στην αιθουσα.
Με αυτα που λετε εχω αρχισει να πιστευω οτι στην Αθηνα κατεβασαν αλλη κοπια, με σφηνες απο Σεφερλη...

Φιλε βασικα γελαγα γιατι εβλεπα εναν τυπο (τον σκηνοθετη) να μου λεει σ'ολη την ταινια "κοιτα φιλε μπορω και χωρις χερια"...

Φιλε βασικα γελαγα γιατι εβλεπα εναν τυπο (τον σκηνοθετη) να μου λεει σ'ολη την ταινια "κοιτα φιλε μπορω και χωρις χερια"...

Mιλας με γριφους γεροντα.
Αν σε πιανω, τον κατηγορεις για φορμαλισμο στο συγκεκριμενο?

Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Ε ναι βρε παιδί μου, αλλά χάνεται το concept σε κάποια φάση...
Άμα είναι, αντί για το Mother να δω καμία καλή κωμωδία.
Να μη γελάω με τα χάλια του.
Πες μας κι εμάς αυτή τη καλή κωμωδία, υπάρχει τέτοιο πράγμα τα τελευταία 20 χρόνια;

Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Ένας φίλος για το mother του Aronofsky,
έγραψε.

"Η σχέση με τα επιφανειακά πράγματα δεν ήταν ποτέ πρόβλημα. Αντιθέτως, η επιφανειακή σχέση με τα πράγματα είναι μάστιγα."

Προσωπικά δεν το είδα αλλά κάποια στιγμή θα γίνει και αυτό. Εδώ είδα το it.
Ευτυχώς το ξέχασα ήδη. Αλλά χαίρεσαι ποιότητα εικόνας (οχι καλλιτεχνική), περιφερειακό ήχο και συχνότητες για το subwoofer.

Last edited:

Mιλας με γριφους γεροντα.
Αν σε πιανω, τον κατηγορεις για φορμαλισμο στο συγκεκριμενο?

Μπα,μακρια απο μενα αυτα.
Για φτηνο εντυπωσιασμο ναι.

Υ.Γ Τι εκανες στον σταθμο της Ομονοιας το Σαββατοβραδο?

Μπα,μακρια απο μενα αυτα.
Για φτηνο εντυπωσιασμο ναι.

Νομιζω οτι αλλες ταινιες του φανταζουν πιο... επιδεικτικες. Οποτε, γιατι το λες για αυτην ειδικα?
Μου φαινεται κολλησες κι εσυ την παραξενια να πιστευεις οτι εισαι μεσα στο μυαλο του σκηνοθετη. :p
Με αυτα που διαβαζεις εδω μεσα δε σε αδικω βεβαια...
Υπενθυμιζω απλα οτι για παρομοια πραγματα κατηγορουσαν τον Κιουμπρικ στο Μπαρι Λιντον...:slapface:

Νομιζω οτι αλλες ταινιες του φανταζουν πιο... επιδεικτικες. Οποτε, γιατι το λες για αυτην ειδικα?

Γιατι σε αυτη εξαιτιας ενος εντελως αδυναμου στορυ,φαινεται πολυ περισσοτερο (η επιδειξη) και φαινεται σαν "χαντρες στους ιθαγενεις".
Οι μεχρι τοτε ταινιες του ειχαν και καλο στορυ αλλα και (παρ'όλο το εντυπωσιακό της κατασκευης) ειχε μια ισορροπια.

Δεν ειναι το ιδιο με τον Κιουμπρικ και το ξερεις.Οπως και το The Fountain δεν εχει καμμια σχεση (ποιοτικα) με τον Κυκνο.Και αυτο το ξερεις.
Τα'χα γραψει εδω και οταν βγηκε,πριν καν αρχισω να διαβαζω....:rolleyes:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

οσο τον λες παπα.. τοσο θα σε χτυπαει:silly:

εγω τον αγαπαω
ειμαι σιγουρος οτι αν αποφασισει να γυρισει ταινια
θα την κανει καλυτερη ακομη και απο τον κυκνο και απο τον παλαιστη

Γιατι σε αυτη εξαιτιας ενος εντελως αδυναμου στορυ,φαινεται πολυ περισσοτερο (η επιδειξη) και φαινεται σαν "χαντρες στους ιθαγενεις".
Οι μεχρι τοτε ταινιες του ειχαν και καλο στορυ αλλα και (παρ'όλο το εντυπωσιακό της κατασκευης) ειχε μια ισορροπια.

Δεν ειναι το ιδιο με τον Κιουμπρικ και το ξερεις.Οπως και το The Fountain δεν εχει καμμια σχεση (ποιοτικα) με τον Κυκνο.Και αυτο το ξερεις.
Τα'χα γραψει εδω και οταν βγηκε,πριν καν αρχισω να διαβαζω.

Δυστυχως δεν ειχα συμμετασχει στην κουβεντα τοτε.
Η ταινια ειναι ενας φορος τιμης στον μαλλον αγαπημενο σκηνοθετη του Αρονοφσκι, τον τρισμεγιστο Satoshi Kon. Ουσιαστικα θελησε να κανει κατι σα ριμεικ (kind of) του Perfect Blue. Το προβλημα του σεναριου που αναφερεις ειναι βεβαιως υπαρκτο. Κριμα που προσπαθησε να κανει πιο προσιτο σε δυτικα κοινα το πρωτοτυπο υλικο. Επεσε στην παγιδα της προβλεψιμοτητας και καποιων κλισε. Οχι οτι δεν εχει και πολυ καλες αυτοαναφορικες στιγμες η ταινια. Γιατι ακομη και σε μια απο τις λιγοτερο καλες στιγμες της καριερας του ο Αρονοφσκι εχει προσθεσει σχολια για την τεχνη που αν τα εβλεπες εσυ που τον κραζεις σε ταινια του Ταρκοφσκι (ας πουμε), θα...μπορουσες εσυ χωρις χερια.:p Εχω αδικο?

Η αγαπη του παντως για τον Γιαπωνα εχει εκφραστει ξανα στην καριερα του. Εχει αγορασει τα δικαιωματα σκηνης για να τη βαλει αυτουσια στο Ρεκβιεμ. Δεν ξερω πολλους του χωρου που θα ηταν τοσο εντιμοι... Ας πουμε ο Νολαν που πολλοι πινουν νερο στο ονομα του, εχει κατακλεψει το Paprika του Kon στο Inception σε βαθμο αθλιοτητας.

Τις 2 προαναφερθεισες ταινιες (Paprika και Perfect Blue) αξιζει να τις δει κανεις για να καταλαβει ποση επιδραση ειχε στη δυση και κυριως τι κλεψιμο πεφτει...
Περισσοτερα για τον Αρονοφσκι αλλη φορα...

Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Τις 2 προαναφερθεισες ταινιες (Paprika και Perfect Blue) αξιζει να τις δει κανεις για να καταλαβει ποση επιδραση ειχε στη δυση και κυριως τι κλεψιμο πεφτει...
Περισσοτερα για τον Αρονοφσκι αλλη φορα...

Δεν σε εχω πετυχει να ξαναμιλας για ανιμε. Τις εβαλα και τις 2 στο προγραμμα!