Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Αμέ.
Bienvenue chez les Ch'tis

http://www.imdb.com/title/tt1064932/

με δεύτερο το
Qu'est-ce qu'on a fait au Bon Dieu?

http://www.imdb.com/title/tt2800240/
Καλό το πρώτο, θα βρω το δεύτερο, ελπίζω να μην είναι γλωσσικό το χιούμορ γιατί με τα γαλλικά του γυμνασίου...

Πάντως, μόνο από γαλλόφωνους χιούμορ πλέον, οι άλλοι το κλείσανε το μαγαζί

Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Όχι, δεν έχει καμία σχέση με γλωσσικό χιούμορ. :smile:
Σε κωμωδίες την έχω καταβρεί με τις Γαλλικές και σε θρίλερ με τα Ισπανικά.

Ειδα το Αmerican Made...

movie1.jpg

Tι να πω, δεν εχω να πω και πολλα γιατι δεν μ'αρεσε η ταινια.
Ενω ειμαι ισως απο τους ελαχιστους ανθρωπους που τους αρεσει ο σιεντολογος σαν ηθοποιος, ακομα κι αυτος ηταν "λιγος" και δεν εσωνε το ενδιαφρον για το φιλμ.

Ρυθμος που με ενοχλουσε - τα φλας μπακ του αποτυχημενος ταραντινο, χαρακτηρες λιγοι και επιφανιακοι, προβλεπομενο και σεναριο με κοιλια.

Bref.... Bof....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Δεν σε εχω πετυχει να ξαναμιλας για ανιμε. Τις εβαλα και τις 2 στο προγραμμα!

Περιεργο.
Ειμαι μεγαλος φαν της κουλτουρας εκεινης της γωνιας του πλανητη.
Γουσταρω πλειστα ρευματα και παμπολλους δημιουργους απο Κινα, Κορεα και Ιαπωνια.
Οποτε δε θα μπορουσα να μη λατρευω και τα καλα anime.
Ξεκινα με Paprika.
Απλα αριστουργημα!
Οχι οτι το αλλο παει πισω... Απλα για να δεις τι θα πει ο κλεψας του κλεψαντος. Αν εχεις δει το Inception ειναι σιγουρο οτι θα φωναξεις μαζι μας...
https://www.youtube.com/watch?v=VjLrLt5LOLs

MV5BMTg4NTAzMDY5Ml5BMl5BanBnXkFtZTgwMTE4NjQ0MzI@._V1_UX182_CR0,0,182,268_AL_.jpg

IMDB

Μου αρεσουν ταινιες σχετικες με αθλητικα γεγονοτα οπως επισης και το ιδιο το αθλημα, οποτε η ταινια αυτη ηταν κομμενη και ραμμενη στα μετρα μου. Ειχα κανει μια αποπειρα παλαιοτερα να δω ολον τον αγωνα, αλλα η αληθεια ειναι οτι το τενις που παιζοταν τοτε ειναι τοσο διαφορετικο απο αυτο που παιζεται τα τελευταια 20 χρονια που ειναι σχεδον σαν να βλεπεις διαφορετικο αθλημα.

Δεν ξερω ποσο πιστα ακολουθει τα γεγονοτα (τον αγωνα προφανως τον ακολουθει πιστα) και τη ζωη των borg & McEnroe, αλλα μου αρεσε παρα πολυ. Εστιαζει περισσοτερο στις προσωπικοτητες και στο τι σημαινε για τον καθενα τους αυτος ο αγωνας. Απο την μια εχουμε τον "ψυχρο" Borg στο απογειο της δοξας του και υπο την πιεση να καταφερει τον 5ο συνεχη τιτλο στο wimbledon, γνωριζοντας οτι αν και χαιρει αγαπης ολοι περιμενουν να δουν ποτε θα παραπατησει και θα πεσει. Απο την αλλη εχουμε τον νεαροτερο McEnroe με την "εκρηκτικη" και "βλασφημη" προσωπικοτητα, που εχοντας ανωδικη πορεις και ηδη κερδισει το 1ο του US Open προσπαθει να εκθρονισει τον βασιλια Borg και να κερδισει καθολικη αποδοχη. Απιστευτη πιεση και για τους δυο, ενω η ταινια δειχνει και στιγμες απο τα παιδικα τους χρονια και πως εφτασαν στο κρισιμο αυτο σημειο της καριερας τους. Η ταινια ασχολειται περισσοτερο με τον εσωτερικο κοσμο των δυο αθλητων, τις στιγμες αδυναμιας τους και αυτο-αμφισβητησης. Πιστευω οτι ταιριαζει απολυτα σε ενα τοσο ησυχο,μοναχικο και εσωτερικο αθλημα οπως το τενις.

Η ταινια ειναι σουηδικη παραγωγη και ειναι λογικο να εστιαζει περισσοτερο πανω στον Borg, απο την αλλη ομως ο McEnroe ουτε δαιμονοποιειται ουτε καταληγει σε κομπαρσο. Παρα πολυ καλος ο σουηδος που παιζει τον Borg, ενω ο LeBouf ειναι επισης εξαιρετικος. Παρα πολυ καλος (δυσκολο να μην ειναι) και ο Stelan Skarsgard στο ρολο του μεντορα-coach του Borg. Το τελευταιο 25% της ταινιας ασχολειται καθαρα με τον αγωνα, οπου θεωρω οτι τον αναπαριστα με παρα πολυ ωραιο τροπο, κρατωντας την αγωνια του θεατη, κατι στο οποιο συμβαλλει παρα πολυ και η μουσικη υποκρουση.

Γενικα την χαρηκα παρα πολυ και ηταν καλυτερη απο οσο περιμενα. Ηθελα να την δω λογω του αντικειμενου που με ενδιαφερει και φοβομουν οτι θα ηταν απλα διαδικαστικη, αλλα τελικα ξεπερασε τις προσδοκιες μου! Καταλαβαινω οτι δεν ειναι για ολους, αλλα νομιζω οτι σε οσους αρεσουν οι μεγαλες αθλητικες μονομαχιες αξιζει να δουν αυτη την ταινια για ενα απο τα κορυφαια αθλητικα γεγονοτα του περασμενου αιωνα.

Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

MV5BMTg4NTAzMDY5Ml5BMl5BanBnXkFtZTgwMTE4NjQ0MzI@._V1_UX182_CR0,0,182,268_AL_.jpg

IMDB

Μου αρεσουν ταινιες σχετικες με αθλητικα γεγονοτα οπως επισης και το ιδιο το αθλημα, οποτε η ταινια αυτη ηταν κομμενη και ραμμενη στα μετρα μου. Ειχα κανει μια αποπειρα παλαιοτερα να δω ολον τον αγωνα, αλλα η αληθεια ειναι οτι το τενις που παιζοταν τοτε ειναι τοσο διαφορετικο απο αυτο που παιζεται τα τελευταια 20 χρονια που ειναι σχεδον σαν να βλεπεις διαφορετικο αθλημα.

Δεν ξερω ποσο πιστα ακολουθει τα γεγονοτα (τον αγωνα προφανως τον ακολουθει πιστα) και τη ζωη των borg & McEnroe, αλλα μου αρεσε παρα πολυ. Εστιαζει περισσοτερο στις προσωπικοτητες και στο τι σημαινε για τον καθενα τους αυτος ο αγωνας. Απο την μια εχουμε τον "ψυχρο" Borg στο απογειο της δοξας του και υπο την πιεση να καταφερει τον 5ο συνεχη τιτλο στο wimbledon, γνωριζοντας οτι αν και χαιρει αγαπης ολοι περιμενουν να δουν ποτε θα παραπατησει και θα πεσει. Απο την αλλη εχουμε τον νεαροτερο McEnroe με την "εκρηκτικη" και "βλασφημη" προσωπικοτητα, που εχοντας ανωδικη πορεις και ηδη κερδισει το 1ο του US Open προσπαθει να εκθρονισει τον βασιλια Borg και να κερδισει καθολικη αποδοχη. Απιστευτη πιεση και για τους δυο, ενω η ταινια δειχνει και στιγμες απο τα παιδικα τους χρονια και πως εφτασαν στο κρισιμο αυτο σημειο της καριερας τους. Η ταινια ασχολειται περισσοτερο με τον εσωτερικο κοσμο των δυο αθλητων, τις στιγμες αδυναμιας τους και αυτο-αμφισβητησης. Πιστευω οτι ταιριαζει απολυτα σε ενα τοσο ησυχο,μοναχικο και εσωτερικο αθλημα οπως το τενις.

Η ταινια ειναι σουηδικη παραγωγη και ειναι λογικο να εστιαζει περισσοτερο πανω στον Borg, απο την αλλη ομως ο McEnroe ουτε δαιμονοποιειται ουτε καταληγει σε κομπαρσο. Παρα πολυ καλος ο σουηδος που παιζει τον Borg, ενω ο LeBouf ειναι επισης εξαιρετικος. Παρα πολυ καλος (δυσκολο να μην ειναι) και ο Stelan Skarsgard στο ρολο του μεντορα-coach του Borg. Το τελευταιο 25% της ταινιας ασχολειται καθαρα με τον αγωνα, οπου θεωρω οτι τον αναπαριστα με παρα πολυ ωραιο τροπο, κρατωντας την αγωνια του θεατη, κατι στο οποιο συμβαλλει παρα πολυ και η μουσικη υποκρουση.

Γενικα την χαρηκα παρα πολυ και ηταν καλυτερη απο οσο περιμενα. Ηθελα να την δω λογω του αντικειμενου που με ενδιαφερει και φοβομουν οτι θα ηταν απλα διαδικαστικη, αλλα τελικα ξεπερασε τις προσδοκιες μου! Καταλαβαινω οτι δεν ειναι για ολους, αλλα νομιζω οτι σε οσους αρεσουν οι μεγαλες αθλητικες μονομαχιες αξιζει να δουν αυτη την ταινια για ενα απο τα κορυφαια αθλητικα γεγονοτα του περασμενου αιωνα.

Μαλιστα..
Αρκετα ενδιφερουσα δειχνει η ταινια.
Στα υποψιν, ευχαριστουμε για την παρουσιαση.
Για την ιστορια.. who won? :huh2:

O Borg. Την επομενη χρονια βρεθηκαν παλι στον τελικο οι δυο τους, το σηκωσε ο McEnroe, πηρε το Νο1 στα rankings και ο Borg σταματησε την καριερα του μολις στα 26 του χρονια.

Υποψιν οτι τα κατορθωματα και των δυο ωχριουν μπρος σε οτι εχει κανει ο Federer.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Περιεργο.
Ειμαι μεγαλος φαν της κουλτουρας εκεινης της γωνιας του πλανητη.
Γουσταρω πλειστα ρευματα και παμπολλους δημιουργους απο Κινα, Κορεα και Ιαπωνια.
Οποτε δε θα μπορουσα να μη λατρευω και τα καλα anime.
Ξεκινα με Paprika.
Απλα αριστουργημα!
Οχι οτι το αλλο παει πισω... Απλα για να δεις τι θα πει ο κλεψας του κλεψαντος. Αν εχεις δει το Inception ειναι σιγουρο οτι θα φωναξεις μαζι μας...
https://www.youtube.com/watch?v=VjLrLt5LOLs

Eιπαμε οι μεγαλοι καλλιτεχνες κλεβουν...παρθενογεννεση κατα καποιο τροπο,δεν υπαρχει στον κινηματογραφο, που εχουν βγει μιλουνια ταινιες,
δεν σε ειδα να λες τιποτα για τον μπουλη οταν εκλεψε τον Μεξικανο:beee:
θα το δω με τα μπουνια το paprika
το inception παντως εαν δεν ειχε τα περιττα μπαμ-μπουμ , θα το χαρακτηριζα εξαιρετικο..αλλα την εκανε την βλακεια του ο Νολαν για να ικανοποιησει τους χορηγους..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Eιπαμε οι μεγαλοι καλλιτεχνες κλεβουν...παρθενογεννεση κατα καποιο τροπο,δεν υπαρχει στον κινηματογραφο, που εχουν βγει μιλουνια ταινιες,
δεν σε ειδα να λες τιποτα για τον μπουλη οταν εκλεψε τον Μεξικανο:beee:
θα το δω με τα μπουνια το paprika
το inception παντως εαν δεν ειχε τα περιττα μπαμ-μπουμ , θα το χαρακτηριζα εξαιρετικο..αλλα την εκανε την βλακεια του ο Νολαν για να ικανοποιησει τους χορηγους..

Eκει στη Γιαπωνια ευτυχως δεν κανουν τετοιες βλακειες.
Θα το καταλαβεις μολις δεις ποσο ανωτερα ειναι και τα 2 που προτεινα απο τις αντιστοιχες χολιγουντιανες αποπειρες... επαναπροσεγγισης τους. ;)

Αναμενω τα σχολια σας:ears:

Paprika ή parupika; Ψάχνω και δεν βρίσκω. Έχουμε link; IMDb;

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ευχαριστώ! Αυτό έβλεπα κι εγώ αλλά στο IMDb μου το έβγαζε έτσι
90b3e60faae87bd60606866391cce46c.jpg
και μπερδεύτηκα

Sent from my iPhone using Tapatalk

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Eκει στη Γιαπωνια ευτυχως δεν κανουν τετοιες βλακειες.
Θα το καταλαβεις μολις δεις ποσο ανωτερα ειναι και τα 2 που προτεινα απο τις αντιστοιχες χολιγουντιανες αποπειρες... επαναπροσεγγισης τους. ;)

Αναμενω τα σχολια σας:ears:

Μάλλον δεν έχεις κατανοήσει την διαφορά του κλέβω με αντιγράφω...

Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Δεν σε εχω πετυχει να ξαναμιλας για ανιμε. Τις εβαλα και τις 2 στο προγραμμα!
κ.avpap καθόλου δεν μας έχετε καταλάβει..

Μας ενδιαφέρει ότι έχει αίμα, δάκρυα και ιδρώτα, μερικές φορές, ακόμα και αν υπάρχει μια τέτοια υπόνοια μόνο στον τίτλο (πχ cemetery...) sci fi, horror, Thriller, είναι το στέκι μας. Όχι όμως τα "εύκολα" συνήθως πρέπει να ξεφεύγει, παρεκκλίνει, να κάνει dial up, αγαπάμε και την υπέρμετρη δραματοποιηση & manipulation.. Μας ενδιαφέρει αυστηρά η μυθολογία, δεν παρακολουθούμε ντοκιμαντέρ, εκτός και αν έχουν θέμα αγαπημένο μας δημιουργό (και πάλι σπανίως) πχ jodorofsky.

Κατα τα άλλα δεν διαλέγουμε με βάση την (κινηματογραφικη) αισθητική :flipout: γιατί θεωρούμε ότι το περιεχόμενο είναι πιο σημαντικό από την φόρμα, αφού αυτά τα δύο είναι ξέχωρα :flipout:

Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα το απόγευμα με τα καιρικά φαινόμενα να δίνουν ισχυρές καταιγίδες, ισως και μπόρες, σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα με τα εντονότερα καιρικά φαινόμενα να σημειώνονται στο βόρειο τμήμα της.

Πολύ γρήγορα, και πριν το ξημέρωμα, οι βροχές και οι καταιγίδες φαίνεται ότι θα κινηθούν βόρειοανατολικά και θα επηρεάσουν κυρίως το βόρειο τμήμα της χώρας.
Ο καιρός θα είναι άστατος με μπόρες, βροχές, τοπικές καταιγίδες ή ακόμη και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Last edited:
Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Πολύ γρήγορα, και πριν το ξημέρωμα, οι βροχές και οι καταιγίδες φαίνεται ότι θα κινηθούν βόρειοανατολικά και θα επηρεάσουν κυρίως το βόρειο τμήμα της χώρας.
Ο καιρός θα είναι άστατος με μπόρες, βροχές, τοπικές καταιγίδες ή ακόμη και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

στα καταφυγια!!!!
MV5BNzgzODA5MTU3MF5BMl5BanBnXkFtZTcwODY4MDEwNg@@._V1_UX182_CR0,0,182,268_AL_.jpg

Το είχα απολαύσει σε αίθουσα, εξαιρετικός ο πρωταγωνιστής (Shannon)

Ασε δεν μας σώζει κανένα shelter.

Το είχα απολαύσει σε αίθουσα, εξαιρετικός ο πρωταγωνιστής.

ΠΑΝΤΟΥ και ΠΑΝΤΑ... και η συμπρωταγωνιστρια και η συμπρωταγωνιστρια ομως δεν παει πισω (μην τα ξαναλεμε)

Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

ΠΑΝΤΟΥ και ΠΑΝΤΑ... και η συμπρωταγωνιστρια και η συμπρωταγωνιστρια ομως δεν παει πισω (μην τα ξαναλεμε)

+1000 για τη συμπρωταγωνιστρια
Για τον Σανον απλα θα υπενθυμισω το Μan of Steel. Μια απο τις χειροτερες ερμηνειες που εχω δει στη ζωη μου. Αλλα δεν του το καταλογιζω γιατι ειναι μεγιστος. Ποιος θα επαιζε καλα σε τετοιο χάλι? Μονο η Αmy Adams διασωθηκε.
Τωρα που το σκεφτομαι... αυτη η κουφαλα ο Σανον εχει παιξει με τις καλυτερες κοκκινομαλλες!