IMDB
Μου αρεσουν ταινιες σχετικες με αθλητικα γεγονοτα οπως επισης και το ιδιο το αθλημα, οποτε η ταινια αυτη ηταν κομμενη και ραμμενη στα μετρα μου. Ειχα κανει μια αποπειρα παλαιοτερα να δω ολον τον αγωνα, αλλα η αληθεια ειναι οτι το τενις που παιζοταν τοτε ειναι τοσο διαφορετικο απο αυτο που παιζεται τα τελευταια 20 χρονια που ειναι σχεδον σαν να βλεπεις διαφορετικο αθλημα.
Δεν ξερω ποσο πιστα ακολουθει τα γεγονοτα (τον αγωνα προφανως τον ακολουθει πιστα) και τη ζωη των borg & McEnroe, αλλα μου αρεσε παρα πολυ. Εστιαζει περισσοτερο στις προσωπικοτητες και στο τι σημαινε για τον καθενα τους αυτος ο αγωνας. Απο την μια εχουμε τον "ψυχρο" Borg στο απογειο της δοξας του και υπο την πιεση να καταφερει τον 5ο συνεχη τιτλο στο wimbledon, γνωριζοντας οτι αν και χαιρει αγαπης ολοι περιμενουν να δουν ποτε θα παραπατησει και θα πεσει. Απο την αλλη εχουμε τον νεαροτερο McEnroe με την "εκρηκτικη" και "βλασφημη" προσωπικοτητα, που εχοντας ανωδικη πορεις και ηδη κερδισει το 1ο του US Open προσπαθει να εκθρονισει τον βασιλια Borg και να κερδισει καθολικη αποδοχη. Απιστευτη πιεση και για τους δυο, ενω η ταινια δειχνει και στιγμες απο τα παιδικα τους χρονια και πως εφτασαν στο κρισιμο αυτο σημειο της καριερας τους. Η ταινια ασχολειται περισσοτερο με τον εσωτερικο κοσμο των δυο αθλητων, τις στιγμες αδυναμιας τους και αυτο-αμφισβητησης. Πιστευω οτι ταιριαζει απολυτα σε ενα τοσο ησυχο,μοναχικο και εσωτερικο αθλημα οπως το τενις.
Η ταινια ειναι σουηδικη παραγωγη και ειναι λογικο να εστιαζει περισσοτερο πανω στον Borg, απο την αλλη ομως ο McEnroe ουτε δαιμονοποιειται ουτε καταληγει σε κομπαρσο. Παρα πολυ καλος ο σουηδος που παιζει τον Borg, ενω ο LeBouf ειναι επισης εξαιρετικος. Παρα πολυ καλος (δυσκολο να μην ειναι) και ο Stelan Skarsgard στο ρολο του μεντορα-coach του Borg. Το τελευταιο 25% της ταινιας ασχολειται καθαρα με τον αγωνα, οπου θεωρω οτι τον αναπαριστα με παρα πολυ ωραιο τροπο, κρατωντας την αγωνια του θεατη, κατι στο οποιο συμβαλλει παρα πολυ και η μουσικη υποκρουση.
Γενικα την χαρηκα παρα πολυ και ηταν καλυτερη απο οσο περιμενα. Ηθελα να την δω λογω του αντικειμενου που με ενδιαφερει και φοβομουν οτι θα ηταν απλα διαδικαστικη, αλλα τελικα ξεπερασε τις προσδοκιες μου! Καταλαβαινω οτι δεν ειναι για ολους, αλλα νομιζω οτι σε οσους αρεσουν οι μεγαλες αθλητικες μονομαχιες αξιζει να δουν αυτη την ταινια για ενα απο τα κορυφαια αθλητικα γεγονοτα του περασμενου αιωνα.