Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Re: Ποια ταινια μόλις ειδατε?

Max Payne......Καλη μεχρι ενος σημειου και μετα μια μεγαλη πατατα...

Απάντηση: Ποια ταινια μόλις ειδατε?

Βρε Στέλιο, τι το ήθελες;

Και μια που λέμε για πατατοσερί, ας πω και εγώ για το The Air I Breathe του μάλλον άγνωστου Jieho Lee. Κλασσική πατάτα που σε τραβάει λόγο cast (Forest Whitaker, Kevin Bacon, Emile Hirsch, Brendan Fraser, Andy Garcia, Julie Delpy, Sarah Michelle Gellar). Όλοι αποδίδουν ωραία, αλλά για να κάνεις ένα καλό ημι-σπονδυλωτό κοινωνικό δράμα, πρέπει να αποφέυγεις σεναριακές ακροβασίες που με το ζόρι δουλεύουν σε action movies.

Είδα και το Half Nelson, που ενώ ξεκίνησε καλά, με κούρασε από τη μέση και μετά. Πολύ καλοί οι ηθοποιοί και η σκηνοθεσία.

THAT'S THE WAY IT IS

1970 επιστροφη
μεχρι το τελος ο μεγαλυτερος ολων
οταν λεει το ...Polk salad Annie κανει ενα θεικο live, δεν εχω ξαναδει ποτε μου καλυτερο !

.

Last edited:

Τελευταια ειδα με την γυναικα (εκεινη το ηθελε) το Sex & The City αλλα μπορω να πω ηταν καλο! Δεν ειχα δει ποτε την σειρα αλλα η ταινια σε βαζει στο νοημα! Διασκεδαστικη!
Και απο πλευρας εικονας και ηχου ηταν ποιοτικο Dvd!Sex&The City.jpg

The Happening

the_happening_poster.jpg

Ατμοσφαιρικό θρίλερ, γενικώς μου αρέσουν πολύ οι ταινίες του M. Night Shyamalan, είναι πολύ κοντά στο να σε βάζει σε Stephen King mood αλλά έχουν καλύτερες ποιότητα και φωτογραφία.

http://www.imdb.com/title/tt0949731/

Million Dollar Baby.

Μου είχε ξεφύγει και είπα να της ρίξω μια ματιά.
Τελικά την είδα όλη. Ήταν βαριά, ήταν και χάλια μέρα, μου έκατσε κάπως.

1572522445.01.LZZZZZZZ.jpg

Εric Rohmer - To γόνατο της Κλαίρ
Ο τίτλος ειναι λίγο περίεργος, αλλά η ταινία διαμάντι. Η 5η από τις "Εξι ηθικές ιστορίες" του Ρομέρ, ασχολείται με την περίπτωση του δεσμευμένου άντρα που ερωτεύεται διαφορετική γυναίκα. Πολλοί διάλογοι, πολλή τροφη για σκέψη, φωτογραφία για σεμινάριο. Το μονο "μειον" ειναι οτι θέλει...ξεκούραστο κι ορεξάτο κοινό. Οσο βυθίζεσαι στους διαλόγους, τοσο την απολαμβάνεις.

Είδα και εγώ τη Vicky και την Christina στην Barcelona.

Η Rebecca Hall, η οποία μου είχε κάνει εντύπωση στο αγγλικό Starter For Ten, σήκωνε πολύ καλά το κύριο βάρος της ταινίας. Scarlett και Javier νομίζω απλώς καλοί και η Penelope, όταν τελικά εμφανίζεται, δεν αφήνει τίποτα όρθιο. Απίστευτο ταμπεραμέντο!

Σεναριακά μου άρεσε, ακόμα και αν και κάποια σημεία μου φάνηκαν κλισέ. Το μόνο που δεν άντεχα ήταν ο αφηγητής. Νομίζω ότι η ταινία θα λειτουργούσε μια χαρά και χωρίς αυτόν. Αλλά αν ο Woody ένοιωθε ότι χρειάζεται αφήγηση ντε και καλά, θα προτιμούσα να την έκανε ο ίδιος.

Λευτέρη, είναι ιδέα μου, ή ο αντίστοιχος χαρακτήρας του Woody στην ταινία είναι... η Rebeca Hall;

Πάντως εμένα μου άρεσε περισσότερο ο Javier, η Penelope μου φάνηκε λίγο υπερβολική...

Δε νομίζω ότι ταυτιζόταν με κάποιον ήρωα. Αλλά φαντάζομαι ποιος θα ήθελε να ήταν. :D

Chocolate (Blu-ray)
JeeJa Yanin, Ammara Siripong & Hiroshi Abe
Ασιατική ταινία με απίστευτη δράση, απίθανη η JeeJa.

Είδα μία από τις πιο ιδιαίτερες ταινίες που έχω δει ποτέ...
Låt den rätte komma in (Let the Right one In)

Σουηδική παραγωγή, τοποθετημένη σε κάποιο προάστιο της Στοκχόλμης, φαντάζομαι χρονικά πριν 20 χρόνια...
12χρονος πιτσιρίκος, απόμακρος και μοναχικός, που τον πειράζουν τα μαγκάκια της τάξης του ασταμάτητα αλλά δεν έχει το θάρρος ούτε να ανταποδώσει αλλά ούτε και να αμυνθεί, με τους γονείς του σε διάσταση, βρίσκει την φιλία (αλλά και τον έρωτα, την δύναμη και την παρότρυνση για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα του) στο πρόσωπο συνομήλικης πιτσιρίκας που μετακομίζει στο διπλανό από αυτόν σπίτι... Το μόνο πρόβλημα είναι πως αυτή είναι βαμπίρ... Εγκλωβισμένη για άγνωστο χρονικό διάστημα, στο 12χρονο σώμα της (αφού δεν γερνάει άλλο), αλλά χωρίς να έχει χάσει την παιδική της υπόσταση... Την οποία πρέπει να την συνδυάσει με το ότι πρέπει να σκοτώσει για να τραφεί...

Ολα γύρω τους είναι παγωμένα, τα μέρη, οι άνθρωποι, οι διαπροσωπικές σχέσεις...

Η ταινία είναι του 2008, και ήδη έχει ανακοινωθεί πως θα γίνει remake χολιγουντιανό... Όμως ο τρόπος κινηματογράφησης, η ροή, και όλες οι λεπτομέρειες που το συνθέτουν, δεν θα φτάσουν ποτέ στην αντίστοιχη αμερικανιά... Υπάρχουν και κάποιες σκηνές, που επίσης αποκλείεται να υπήρχαν σε χολιγουντιανή παραγωγή... Αυτά... Σε όποιον κέντρισα το ενδιαφέρον, κάνει μια αναζήτηση με το όνομα του στους τράκερ του εξωτερικού, και το κατεβάζει... Προσοχή μόνο να είναι "subbed" (αγγλικά), γιατί είπαμε πως το έργο είναι Σουηδικό, και φυσικά μιλάνε Σουηδικά.

Όλα τα όμορφα άλογα.

Μια κοινωνική ταινία με στοιχεία γουέστερν.
Ωραία τοπία και πάρα πολύ καλή μουσική.
Την είδα πολύ ευχάριστα. Μου άρεσε.
Ο σχολιαστής στο λινκ λέει οτι δεν έπαιζαν καλά οι ηθοποιοί, εγώ δεν το κατάλαβα αυτό, της δίνω καλύτερη βαθμολογία απ' αυτόν.

http://www.in.gr/homecinema/mdvddsk.asp?mcdi=0005679

Nights in Rodanthe

R.Gere-Lane D.

http://www.imdb.com/title/tt0956038/

Αδιαφορη,βαρετη....

Αυτο που μου μενει σαν εικονα στο μυαλο απο την ταινια,ειναι το ξυλινο σπιτι πανω στη θαλασσα....:a0210:

http://www.imdb.com/media/rm1085379584/tt0956038

Αυτον τον Γκιρ....ποτε δεν τον συμπαθησα...:rolleyes:

The Funeral του Έιμπελ Φεράρα.

Ενδιαφέρουσα ηθογραφική ταινία για την Αμερική του 40. Πολύ καλές ερμηνίες από τον Γουόκεν και τον Πεν. Καλοί και οι δεύτεροι ρόλοι, με τον Ντελ Τόρο να ξεχωρίζει. Την είδα από το δισκάκι που έδωσε η εφημερίδα (δεν θυμάμαι ποια) και το κάδρο ήταν πετσοκομμένο στα 4:3 από το 1.85 που θυμάμαι ότι είχε γυριστεί. Και η εικόνα θα μπορούσε να είναι καλύτερη.

The Maltese Falcon του Τζων Χιούστον

Όσες φορές και να τη δω ποτέ δεν τη χορταίνω. Απόλαυση. Ήταν και η πρώτη φορά που την είδα σε προτζέκτορα και ήταν κάπως ξεχωριστή...

The Maltese Falcon του Τζων Χιούστον
Και μένα είναι από τις ταινίες που έχω δει άπειρες φορές (όχι τόσες όσο την Καζαμπλάνκα) και μ'αρέσει κάθε φορά να ξεχνάω την υπόθεση, να μην καταλαβαίνω τι γίνεται, και να μην έχει απολύτως καμιά σημασία το να καταλάβω!!