Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Re: Απάντηση: Re: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

ο Παπαστελιος δεν παει πλεον σε αιθουσα να δει Λανθο ισως το δει σε ιδιωτικη προβολη .... καποτε
στην αιθουσα απολαμβανει Σειλαν Ντογκμαν και Βurning !!
ο Κουαρον μου εχει δωσει τρεις απογοητευσεις δεν εχω δει ΡΟΜΑ
Gravity,
children of men
θέλω και την μαμά σου;

Τριτωσε το κακό.
Πάνε δες Roma σε κινηματογράφο.

Απάντηση: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

Δεν το περίμενα, το The Favorite είναι όντως σπουδαία ταινία, αξία του hype γύρω από αυτήν. Αν και δεν ήμουν φαν του Λανθιμου, εντυπωσιάστηκα και θεωρώ ότι έχει πολύ μεγάλες πιθανότητες για oscars.
Ενδιαφέρουσα η επιλογή του να τραβάει με ευρυγώνιους φακούς παρά το εμφανές distortion, προφανώς για να δώσει μεγαλύτερο scale.
Οι ερμηνείες που απέσπασε από την τριάδα των πρωταγωνιστριών εξαιρετικές, όπως και τα κοστούμια, σκηνικά, φωτογραφία, μουσική.
Εύγε!

Απάντηση: Re: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

ο Παπαστελιος δεν παει πλεον σε αιθουσα να δει Λανθο ισως το δει σε ιδιωτικη προβολη .... καποτε
στην αιθουσα απολαμβανει Σειλαν Ντογκμαν και Βurning !!
ο Κουαρον μου εχει δωσει τρεις απογοητευσεις δεν εχω δει ΡΟΜΑ

Netflix εχεις?
Δες το στην τηλεοραση το Ρομα να χαρεις και το hdr.
Kαλα κανεις και δεν πηγαινεις σε αιθουσα να δεις Λανθιμο. Απο το να ενοχλεις τον κοσμο, καλυτερα στο σπιτακι σου...:7SFGSFG:

Re: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

Το Μακεδονικον ηταν sold out και πηγα στην Βακουρα να δω Λανθιμο..τι το θελα..ονομα και πραγμα ο σινεμας
περιμενα να δω τα χρωματα απο την φυση το παλατι τα κουστουμια,τα πλανα με τον ευρυγωνιο,απο το τρειλερ που χα δει
λες να αφησεις τιποτα σε κανενα συνοικιακο να μην τα παιρνουν ολα τα plex,ε καλα να παθω,
η αιθουσα βρωμαγε,η ευκρινεια μαυρο χαλι,φως ο προβολεας τοσο σκοτιδα που δεν εβλεπες σχεδον τα χρωματα,πραγματικα ουτε την μιση ταινια δεν ειδα (απο την πληροφορια που εχασα) οσο και εαν ακουστω αιρετικος θα προτιμουσα να το βλεπα 1080 σε λαπτοπ(και ας μην το χω κανει ποτε αυτο)
και χω εναν ταπεινο benq2000+ για συγκριση εαν ειχα jvc θα χα αυτοκτονησει,εννοειται οτι πρεπει να το ξαναδω σπιτι μου,σαν γενικη εικονα συμφωνω σε ολα με τον κυριο Γαλεν να προσθεσω οτο εκτος απο την σκηνη του χορου weird ειναι η μουσικη,ενω θα συμφωνησω και οτι δεν την λογιζω σαν την καλυτερη του ταινια,παντως παιρνει απιστευτες ερμηνειες και απο τις τρεις...ο ευρυγωνιος συντελει στην αφηγηση και του βγαζω το καπελο γι αυτο...οπως και τα καδρα που χανονται οι ανθρωπινες φιγουρες στην απεραντοσυνη των δωματιων του παλατιου και αλλωτε γινονται ενα με το ντεκορ του..θα επανελθω μολις την ξαναδω..

Το Μακεδονικον ηταν sold out και πηγα στην Βακουρα να δω Λανθιμο..τι το θελα..ονομα και πραγμα ο σινεμας
περιμενα να δω τα χρωματα απο την φυση το παλατι τα κουστουμια,τα πλανα με τον ευρυγωνιο,απο το τρειλερ που χα δει
λες να αφησεις τιποτα σε κανενα συνοικιακο να μην τα παιρνουν ολα τα plex,ε καλα να παθω,
η αιθουσα βρωμαγε,η ευκρινεια μαυρο χαλι,φως ο προβολεας τοσο σκοτιδα που δεν εβλεπες σχεδον τα χρωματα,πραγματικα ουτε την μιση ταινια δεν ειδα (απο την πληροφορια που εχασα) οσο και εαν ακουστω αιρετικος θα προτιμουσα να το βλεπα 1080 σε λαπτοπ(και ας μην το χω κανει ποτε αυτο)
και χω εναν ταπεινο benq2000+ για συγκριση εαν ειχα jvc θα χα αυτοκτονησει,εννοειται οτι πρεπει να το ξαναδω σπιτι μου,σαν γενικη εικονα συμφωνω σε ολα με τον κυριο Γαλεν να προσθεσω οτο εκτος απο την σκηνη του χορου weird ειναι η μουσικη,ενω θα συμφωνησω και οτι δεν την λογιζω σαν την καλυτερη του ταινια,παντως παιρνει απιστευτες ερμηνειες και απο τις τρεις...ο ευρυγωνιος συντελει στην αφηγηση και του βγαζω το καπελο γι αυτο...οπως και τα καδρα που χανονται οι ανθρωπινες φιγουρες στην απεραντοσυνη των δωματιων του παλατιου και αλλωτε γινονται ενα με το ντεκορ του..θα επανελθω μολις την ξαναδω..
χιλιοευχαριστουμε

Το Ρόμα έχει τις στιγμές του, την εξαιρετική μικρή Ινδιάνα με τις τόσο εκφραστικές σιωπές της, πλην είναι φτιαγμένη με attitude : πως να κάνετε ταινία για να συγκινήσετε την Ακαδημία... 6,5/10 για μένα...

Στάλθηκε από το SM-G965F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Και γω ετσι ελεγα στην αρχη...αβανταδορικη η ασπρομαυρη φωτογραφια,αβανταδορικη η τοποθεσια,εποχη,στορυ,κλπ κλπ ε μετα απο καποια στιγμη λες ας τα παρει ο οποιοσδηποτε ολα αυτα τα "αβανταδορικα" και να φτιαξει αυτην την αναμνηση εμπειρια,ποτε και πουθενα
υπαρχουν στιγμες οπως ειπε και ο Τακης που μοιαζει με Φελινι και οχι μονο αυτο αλλα μοιαζει να τον αφηνει πισω...
για μενα κορυφαια στιγμη η "διασωση" στην θαλασσα..

MV5BMTcyNTAxOTg4NV5BMl5BanBnXkFtZTgwMTMwNjQ2NjM@._V1_UX182_CR0,0,182,268_AL_.jpg

The Front Runner (2018)

Λατρευω τις ταινιες σχετικα με την πολιτικη, διοτι, μαζι με μια αλλη μου αγαπη, την επιστημονικη φαντασια, ειναι συχνα αφορμη να γινουν ερωτηματα γυρω απο την κατασταση στην οποια βρισκεται ο κοσμος και αν βαδιζουμε προς τη σωστη κατευθυνση. Η ταινια βασιζεται σε αληθινη ιστορια και τα γεγονοτα ειναι σχετικα προσφατα (30 χρονια), ενω οι πρωταγωνιστες ειναι εν ζωη. Φανταζομαι οτι σε γενικες γραμμες η αληθεια εχει αποτυπωθει στην ταινια.

Στην πραγματικοτητα ομως δεν με ενδιαφερει καθολου η πιστη αποτυπωση των γεγονοτων, θα μπορουσαν να ειναι τελειως φανταστικα. Στο κεντρο της ταινιας βρισκεται ο υποψηφιος προεδρος Gary Heart, ο οποιος "κατηγορειται" απο τον Τ(ή τ αναλογως με το τι πιστευετε)υπο οτι ειχε εξωσυζυγικες σχεσεις. Δεν το θεωρω σποιλερ μιας και αυτο ακριβως γραφεται και στο plot summary στο imdb. Θεωρω οτι αξιζει να δειτε την ταινια για τα ερωτηματα που εγειρει. Ο συγκεκριμενος υποψηφιος παρουσιαζεται (ιδεα δεν εχω αν ειναι αληθεια) ως ενας διαβασμενος ηγετης με ενδιαφερουσες ιδεες και καλα διαβασμενος. Οι fan του West Wing, φανταστειτε τον Jed Bartlett, αλλα στο πιο "πηδηχτουλης" :)

Το κεντρικο ερωτημα που θετει η ταινια ειναι που τελειωνει η υποχρεωση του τυπου να ενημερωνει τους πολιτες σχετικα με τους πολιτικους και που ξεκιναει η προσωπικη ζωη αυτων. Στην πραγματικοτητα, το ερωτημα αυτο εχει απαντηθει εδω και τουλαχιστον 20 χρονια. Στην αμερικη τουλαχιστον, προσωπικη ιδιωτικοτητα δεν θεωρειται οτι υπαρχει και τιποτα δεν ειναι "off limits". Εν τουτοις δεν παυει να ειναι ενα ενδιαφερον ηθικο αλλα και φιλοσοφικο ερωτημα για το τι θα επρεπε να συμβαινει. Θα μπορουσε κανεις μαλιστα να πει οτι ειναι ενδιαφερον θεμα, τωρα στην εποχη του facebook/instagram και λοιπον κοινωνικων δικτυων, οπου οι ιδιοι οι ανθρωποι επιλεγουν να μοιραστουν προσωπικες τους στιγμες με αγνωστους και φαινεται οτι τα τειχη της ιδιωτικοτητας τα καταστρεφουμε μονοι μας. Η ταινια φερεται να παιρνει θεση πανω στο θεμα της ιδιωτικοτητας, τουλαχιστον για τον πρωταγωνιστη της, καθως υποστηριζει πως απο τοτε εως σημερα υπαρχει μια συνεχης πτωτικη πορεια της ποιοτητας των προεδρων των ΗΠΑ. Απο την αλλη, σεβομαι απολυτα το γεγονος, οτι προσπαθει να δειξει και την αλλη πλευρα και τελικα πρεπει να παραδεχτω οτι το θεμα το ισορροπει εξαιρετικα αφηνοντας τον θεατη να σκεφτει μονος του και να καταληξει στα δικα του συμπερασματα.

Ειχα σκοπο να παω να την δω στο σινεμα, αλλα οι πολυ μετριες κριτικες που ελαβε, δυστυχως με απετρεψε. Δεν ξερω αν και εσεις θα την βρειτε τοσο ενδιαφερουσα οσο εγω, αλλα θεωρω οτι αν την δειτε υπο το πρισα που ανεφερα, εχει να πει πραγματα. Καθολη τη διαρκεια της ταινιας δεν μπορουσα να σταματησω να σκεφτομαι οτι ο τωρινος προεδρος των ηπα ειναι ο Τραμπ, οτι στο ηνωμενο βασιλειο ειναι η Μει και οτι στην ελλαδα ειναι ο αλεξης τσιπρας. Αν αυτο δεν ειναι αποδειξη της υπαρξης εντροπιας....

...συνεχεια

μια κριτικη με την οποια συμφωνω απολυτα.
Πραγματικα αδυνατώ να κατανοησω πως εχει παρει χειροτερες κριτικες απο το Ides of March, την οποια θεωρω πιο εντυπωσιακη (με την αρνητικη ομως εννοια) αλλα πολυ πιο ρηχη ταινια.

Είδα την ταινία Ρόμα και αφενός δεν έχασα το χρόνο μου, αφετέρου δεν ειδα κάτι που να με εντυπωσιάσει ιδιαίτερα. Αναμενόμενο από σκαρική" ταινία.
Όποιος έχει εμπειρία από τον ιταλικό νεορεαλισμό: Ντε Σικα, Ροσελίνι, Βισκόντι, πρώιμους Φελίνι, Αντονιόνι, Παζολίνι
δεν μπορεί να μην κάνει τη σύγκριση και το αποτέλεσμα δεν είναι καθόλου καλό για τον Κουαρόν.
Άλλη κλάση το Ρόμα και άλλη το Μάμμα Ρόμα και ας λένε οτι θέλουν οι κριτικοί που αγαπούν μεταμοντέρνα τέχνη
ένα εφταράκι (στα δέκα)

Netflix εχεις?
Δες το στην τηλεοραση το Ρομα να χαρεις και το hdr.
Kαλα κανεις και δεν πηγαινεις σε αιθουσα να δεις Λανθιμο. Απο το να ενοχλεις τον κοσμο, καλυτερα στο σπιτακι σου...:7SFGSFG:
μπα δεν ενοχλειτε κανεις τους ειδα που μπαινανε μεσα με το πατατακια και ποπκορν
ενας κρατουσε και μια la trappe εσυ ησουν ?

Re: Απάντηση: Re: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

μπα δεν ενοχλειτε κανεις τους ειδα που μπαινανε μεσα με το πατατακια και ποπκορν
:flipout:

:flipout::grinning-smiley-043
Δεν ηταν λατραπ, τα μπερδεψες.
Ο κυριος θα ηταν μαλλον...
1.jpg

Κωστα δεν ειναι οπως τα λες με τα πατατακια... Καλα και αγια να τα παρεις να τα φας σε ταινια του Εμεριχ ή του Μαικλ Μπει, αλλα δεν ειναι για ολες τις ταινιες. Οταν δεν εχει μπαμ μπουμ η ταινια καθε λιγο και λιγακι, ενοχλουν πολυ τα ατιμα. Στην αιθουσα που ειδα εγω το Favourite ηταν ενα ζωο που ετρωγε ηλιοσπορους. Κανενας σεβασμος για τους διπλανους...

Widows

Ενδιαφέρουσα σκηνοθεσία (με μερικά πολύ ιδιαίτερα / πρωτοτυπα πλάνα) και γενικά ωραία ατμόσφαιρα.

Από τις λίγες φορές που ο Φάρελ ήταν καλός.

Καλη.

Widows

Ενδιαφέρουσα σκηνοθεσία (με μερικά πολύ ιδιαίτερα / πρωτοτυπα πλάνα) και γενικά ωραία ατμόσφαιρα.

Από τις λίγες φορές που ο Φάρελ ήταν καλός.

Άκυρο αγαπητέ. Ο Φάρελ συνήθως είναι πολύ καλός, απλά δεν παίζει σε αβανταδόρικες ταινίες.

:flipout::grinning-smiley-043
Δεν ηταν λατραπ, τα μπερδεψες.
Ο κυριος θα ηταν μαλλον...
1.jpg

Κωστα δεν ειναι οπως τα λες με τα πατατακια... Καλα και αγια να τα παρεις να τα φας σε ταινια του Εμεριχ ή του Μαικλ Μπει, αλλα δεν ειναι για ολες τις ταινιες. Οταν δεν εχει μπαμ μπουμ η ταινια καθε λιγο και λιγακι, ενοχλουν πολυ τα ατιμα. Στην αιθουσα που ειδα εγω το Favourite ηταν ενα ζωο που ετρωγε ηλιοσπορους. Κανενας σεβασμος για τους διπλανους...

ο Κωστας εχει δικιο :grinning-smiley-043
γιατι βρε το παιδι να μην τρωει ηλιοσπορους τι ηθελες να ετρωγε, μπακλαβα ?

Απάντηση: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

Είδα το First Man και to The Favourite.
Το πρώτο συμπαθητικό πρός καλό... Ο Λάνθιμος δεν μου είπε κάτι, μάλλον αδιάφορη ταινία.