Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Απάντηση: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

Το είχα δει πολύ παλιά και δε το θυμάμαι. Ίσως να το ξαναδώ. Πάντως με βάση το imdb του δίνουν κατώτερη αξιολόγηση από το Duel.

Το Duel είναι πιό "ξαφνικό" σαν έργο,δεν το περιμένεις.

Το εξπρές του Σούγκαρλαντ είναι πιό road trip ταινία χαρακτήρων.Αλλο στύλ.Της (τότε) εποχής δηλαδή.Δεν έχει το στοιχείο του αιφνιδιασμού.

και εγώ προτιμώ το Duel απ τα πρώιμα έργα του.

Re: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

Είδα το Doctor Sleep

Ωραίο ήταν ! Αξίζει θέασης ενώ λειτουργεί και σαν φόρος τιμής στην Λάμψη. Είχε και κάποιες εξαιρετικά συγκινητικές σκηνές...

Στάλθηκε από το SM-G965F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

Downsizing (2017) 6/10

Απογοήτευση η τελευταία ταινία του Alexander Payne. Μου φάνηκε άνιση. Περισσότερο δόθηκε έμφαση στο δράμα παρά στην επιστ. φαντασία. Η υπόθεση είχε περισσότερο ενδιαφέρον στο κομμάτι της συρρίκνωσης και στη προστασία του πλανήτη παρά στο δράμα μεταξύ χαρακτήρων που τέτοιο έχουμε δει καλύτερο και αλλού. Μετριότατη με μόνο θετικό σημείο την ερμηνεία της Hong Chau.

Dogma (1999) 7/10

Ταινία του Kevin Smith που έδωσε τα Clerks και άλλες ιδιόρρυθμες κωμωδίες. Η υπόθεση δεν έχει τόση σημασία όσο οι χαρακτήρες και οι διάλογοι που φέρνουν γέλιο. Δεν είναι για όλους αλλά πιστεύω οι περισσότεροι θα περάσουν καλά.

Απάντηση: Re: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

Είδα το Doctor Sleep

Ωραίο ήταν ! Αξίζει θέασης ενώ λειτουργεί και σαν φόρος τιμής στην Λάμψη. Είχε και κάποιες εξαιρετικά συγκινητικές σκηνές...

Το Theatrical είδες ή το Director's Cut?

Εγώ είδα το δεύτερο που είναι πιό ολοκληρωμένο (τρείς ώρες !!),αλλά όντως αξίζει και σαν συνέχεια της λάμψης και ως αυτόνομη ταινία.

Ξεκίνησα και το βιβλίο πρόσφατα..

Re: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

Εδέησα και είδα το Ford vs Ferrari. Απολαυστικότατο, όπως ακριβώς το περίμενα. Ρυθμός, γκάζια, μια 2μισάωρη ερωτική εξομολόγηση στο αυτοκίνητο. Εξαιρετική η επιλογή των δύο ρόλων.

Το μόνο που μετάνιωσα είναι ότι δεν το είδα σε πανί, και του άξιζε χωρίς αμφιβολία. Δυστυχώς δεν το πρόλαβα στα σινεμά. Βέβαια το 4Κ/HDR ήταν όλα τα λεφτά.

Re: Απάντηση: Re: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

Το Theatrical είδες ή το Director's Cut?

Εγώ είδα το δεύτερο που είναι πιό ολοκληρωμένο (τρείς ώρες !!),αλλά όντως αξίζει και σαν συνέχεια της λάμψης και ως αυτόνομη ταινία.

Ξεκίνησα και το βιβλίο πρόσφατα..
Να σου πω, δεν ξέρω ποιο ειδα... Μάλλον το δεύτερο, γιατί ήταν όντως τρεις ώρες...

Ειδα χθες το 1917

Πραγματικα εντυπωσιακη κινηματογραφηση
Η αισθηση ότι εισαι μαζι με τους πρωταγωνιστες είναι εντονη.
Αν με καποιο τροπο μπορουσες να μυρισεις την λασπη και την σαπιλα των νεκρων θα ησουν μεσα... μονο αυτό ελειπε
Αποφευγει αμερικανιες και ηρωισμούς περα από τα ορια.
Μου αρεσε πολύ, όχι περισσοτερο από το ΤΖΟΚΕΡ αλλα σιγουρα πολύ καλη ταινια...

Champions[Campeones][2018]
MV5-BYTU1-Mz-Mx-YTAt-NDg2-Yy00-ODhj-LWEz-ZDct-MTU3-Ym-I2-NDg5-Yj-E5-Xk-Ey-Xk-Fqc-Gde.jpg

Ενα υπεροχο διαμαντακι απο Ισπανια που μπορει να ειδικευονται στα θριλερ μυστηριου αλλα απεδειξαν οτι τα καταφερνουν εξισου καλα και στις κωμωδιες/δραμα. Βαζουν στην κυριολεξια τα γυαλια στις χαζοκωμωδιες που βλεπουμε κατα διαστηματα απο Hollywood και πανε 10 βηματα παραπερα. Εξυπνη αληθινη συγκινητικη με απλετο χιουμορ μεχρι δακρυων και πολλα νοηματα για τον καθενα μας. Η ταινια ειναι υμνος για τα παραπληγικα ατομα που ζουν σε αυτο τον κοσμο. Ολοι εχουν δικαιωμα στη ζωη και κανενας δεν ειναι πανω απο τον αλλο. Μπραβο στους Ισπανους για αυτο το μαθημα ζωης. Μην την χασετε. 8.1/10

Jojo Rabbit[2019]
04Si6W.jpg

https://www.imdb.com/title/tt2584384/

Μια πολυ ιδιαιτερη ταινια απο τον σκηνοθετη Taika Waititi ο οποιος μας εχει χαρισει μερικα διαμαντακια τα τελευταια χρονια και θα μας απασχολησει σιγουρα και στο μελλον. Βαζει την σφραγιδα του στην πιο αντισυμβατικη ναζιστικη ταινια που εχουμε δει μεχρι σημερα. Η ταινια εχει την δικη της ταυτοτητα με το δικο της ευφανταστο χιουμορ με τον fake Hitler τις ομορφες στιγμες μεταξυ Elsa-Jojo και Rosie-Jojo και μας δειχνει πρωτα απ'ολα την ολη προπαγανδα που επικρατουσε τοτε κατα των Εβραιων και την πλυση εγκεφαλου απο μικρες ηλικιες αλλα ταυτοχρονα μας δειχνει και την ελπιδα μεσα στην καταντια του πολεμου. Η Johansson χαιρομαι που παιζει σε τετοιες ταινιες και μας δειχνει το ταλεντο της γιατι με αυτες της Marvel δεν μπορει να κανει και πολλα. Ο μικρος Roman Griffin Davis δινει ρεσιταλ στο πρωτο του ντεμπουτο και ελπιζω να τον δουμε σε αρκετες ταινιες τα επομενα χρονια. Ο Rockwell τελευταια μας εχει συνηθισει σε τετοιου ειδους ρολους και τους στηριζει εξαιρετικα. Ο Waititi αυτο που θελει να πει το λεει αλλα οχι με τον πιο απλο τροπο και μπραβο του. 7.8/10

Knives Out[2019]
knivesout-quad-quotes-1680x1120-1.jpg

https://www.imdb.com/title/tt8946378/?ref_=nv_sr_srsg_0

Δεν ηταν ασχημη αλλα ουτε και καποια ταινια που θα σου μεινει να σκεφτεσαι μετα απο μερες. Ενα ευχαριστο 2ωρακι με μπολικο μυστηριο να προσπαθεις να καταλαβεις τι πραγματικα συνεβη, θυμιζει αρκετα Sherlock προς το τελος. Γνωστοι ηθοποιοι αλλα παιζουν απλα οκ. Αρκετα μαεστρικος ο τροπος της εξηγησης του εγκληματος και αυτο ανεβαζει κυριως την ταινια. Παιζει με τον θεατη και το κανει καλα. Οι χαρακτηρες σε αρκετα flat mood θα μπορουσε να ειχε διαφοροποιηθει εδω αλλα κρατανε απλα τα προσχηματα ωστε να στηριχθει το ολο σεναριο. Θα την ξαναδω σιγουρα ωστε να βαλω τα κομματια του puzzle μονος μου τωρα που ξερω το τελος. Τσιμπηστε pop corn και απολαυστε την. 7.7/10

Down by Law (1986) 7/10

Καλούτσικη κωμωδία στην οποία κλέβει τη παράσταση ο Roberto Benigni. Δεν είχε πολύ γέλιο αλλά πέρασε ευχάριστα η ώρα.

Dumb and Dumber (1994) 8/10

Ξεκαρδιστική ταινία με Jim Carrey και Jeff Daniels από τους αδελφούς Φαρέλι που έκαναν μεταξύ άλλων το There's Something About Mary (1998). Οι πρωταγωνιστές έπαιξαν υποδειγματικά τους ρόλους ηλίθιου και πανηλίθιου και τα περισσότερα αστεία μου φάνηκαν καλά. Γενικώς μια ταινία που οι περισσότεροι θα περάσουν καλά.

Dumb and Dumber To (2014) 6/10

Έχει κάποια καλά αστεία αυτή η συνέχεια αλλά όχι αρκετά για να δώσω καλύτερο βαθμό. Δεν ήταν απογοήτευση αλλά πιστεύω μπορούσαν και καλύτερα. Επίσης 20 χρόνια διαφορά με τη πρώτη ταινία ήταν πάρα πολλά, έπρεπε να τη γυρίσουν πιο σύντομα.

Re: Απάντηση: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

Knives Out[2019]
knivesout-quad-quotes-1680x1120-1.jpg

https://www.imdb.com/title/tt8946378/?ref_=nv_sr_srsg_0

Δεν ηταν ασχημη αλλα ουτε και καποια ταινια που θα σου μεινει να σκεφτεσαι μετα απο μερες. Ενα ευχαριστο 2ωρακι με μπολικο μυστηριο να προσπαθεις να καταλαβεις τι πραγματικα συνεβη, θυμιζει αρκετα Sherlock προς το τελος. Γνωστοι ηθοποιοι αλλα παιζουν απλα οκ. Αρκετα μαεστρικος ο τροπος της εξηγησης του εγκληματος και αυτο ανεβαζει κυριως την ταινια. Παιζει με τον θεατη και το κανει καλα. Οι χαρακτηρες σε αρκετα flat mood θα μπορουσε να ειχε διαφοροποιηθει εδω αλλα κρατανε απλα τα προσχηματα ωστε να στηριχθει το ολο σεναριο. Θα την ξαναδω σιγουρα ωστε να βαλω τα κομματια του puzzle μονος μου τωρα που ξερω το τελος. Τσιμπηστε pop corn και απολαυστε την. 7.7/10

Να σε ρωτήσω κάτι ? οι βαθμολογίες σου 7,7 με 7,8 ή 8,1 τι διαφορά έχουν στην κλίμακα σου?

Ευχαριστώ

Έτερος εγώ 6/10
Μου την είχαν εκθειάσει..Όχι ότι δεν ήταν καλή απλά είχε κάποια θέματα με κτυπητα μειονεκτήματα..το πιο σημαντικό για μένα η ερμηνεία το Δαδακαριδη..φτωχή τουλάχιστον..υποτονική σε όλη τη διάρκεια..άνευρη χωρίς λόγο..παρ' όλα αυτά την είδα ευχάριστα αλλά μέχρι εκεί...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

Να σε ρωτήσω κάτι ? οι βαθμολογίες σου 7,7 με 7,8 ή 8,1 τι διαφορά έχουν στην κλίμακα σου?

Ευχαριστώ
Η διαφορά έγκειται σε παραμέτρους που για μένα διαφοροποιουν την συνολική βαθμολογία. Το 7.7 σημαίνει αρκετά καλή ταινία αλλά με αδυναμίες που συνήθως αναφέρω στην κριτική μου. Το 8.1 σημαίνει πολύ καλή ταινία βρισκόμαστε στην κλίμακα 8 προς 9 αλλά λόγω αδυναμιών δεν της έβαλα παραπάνω. Θα ήταν άδικο να βαθμολογώ μόνο με στρογγυλα νούμερα η με .5. Για οποιαδήποτε άλλη απορία ευχαρίστως να απαντήσω μιας και καταλαβαίνω ότι ο καθένας έχει το δικό του σύστημα στις βαθμολογίες που μπαίνουν.

Dark Waters[1993]
MV5-BYm-M0-Yj-Fk-Njkt-Zjdj-NC00-N2-Y3-LWFl-N2-Yt-NTBk-OGI3-Zj-Jk-Nz-Ez-Xk-Ey-Xk-Fqc-Gde.jpg

https://www.imdb.com/title/tt0109550/?ref_=nv_sr_srsg_3

Μια ταινια horror απο Ρωσια που προσφερει μια πρωτόγνωρη εμπειρια πανω στο ειδος και αν αναλογιστουμε το ποτε βγηκε θεωρω οτι δεν πηρε την αναγνωριση που της αξιζε. Πολυ δυνατες στιγμες που θα μεινουν χαραγμενες στο μυαλο του θεατη και μαζι με την μουσικη επενδυση φτιαχνουν μια αρκετα κλειστοφοβικη και dark ατμοσφαιρα. Το μυστηριο παραμενει μεχρι και το τελευταιο λεπτο και αν και ξεδιπλωνεται πολυ αργα η ταινια δεν κανει κοιλια πουθενα. Κριμα που η μαζα αρεσκεται περισσοτερο σε πιο εμπορικες ταινιες και χανει αυτα τα μικρα αριστουργηματα. Για σινεφιλ και horror fan η ταινια ειναι must. 8.5/10

Re: Απάντηση: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

Champions[Campeones][2018]

MV5-BYTU1-Mz-Mx-YTAt-NDg2-Yy00-ODhj-LWEz-ZDct-MTU3-Ym-I2-NDg5-Yj-E5-Xk-Ey-Xk-Fqc-Gde.jpg

Πολύ καλή ταινία, θα έλεγα και 8.5/10!
Και 9άρι εύκολα από τη στιγμή που υπάρχουν στο IMDB ταινίες υπνοστεντόν όπως ο Νονός στο 9.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

Πολύ καλή ταινία, θα έλεγα και 8.5/10!
Και 9άρι εύκολα από τη στιγμή που υπάρχουν στο IMDB ταινίες υπνοστεντόν όπως ο Νονός στο 9.

Ποιός Νονός; Ο κανονικός;
Αυτή τη ταινία θεωρείς υπνοστεντόν; :nounder:

Satanic-panic-600x889.jpg

Μία παραγωγή της Fangoria συνδιάζει το horror με την κωμωδία.
Σίγουρα επιρρεασμένο από το Τhe Witches του Nicolas Roeg, έχει και αυτό
μάγισσες που προκαλούν το γέλιο, αλλά και δυνατές splatter σκηνές που ανεβάζουν το film.
Και ορισμένες είναι εφευρετικές ως προς το gore στοιχείο.
Η φωτογραφία πολύ καθαρή και εντυπωσιακή.
Eνα διασκεδαστικό pop corn horror μόνο για τους φίλους του είδους!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

Ποιός Νονός; Ο κανονικός;
Αυτή τη ταινία θεωρείς υπνοστεντόν; :nounder:

Ω ναι...
Προσπάθησα να την δω 2 φορές, τη μία δεν κατάφερα ούτε να κλείσω την τηλεόραση πριν κοιμηθώ.
Πιο υπερεκτιμημένη και από τα πικάπ της Linn!

(και κάπως έτσι ξεκίνησε ο καυγάς :flipout:)

Όχι ρε συ Μιχαλη... Τι λες τωρα...
Τελος παντων, γνωμη σου και σεβαστη αλλα διαφωνω.