Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Αν θέλεις γράψε μερικές ταινίες που πιστεύεις είναι καλύτερες όλων των εποχών και αντέχουν στο πέρασμα του χρόνου.

Οι ταινίες που εγώ θεωρω καλύτερες όλων των εποχών είναι σύγχρονες (1970+)

Στα μάτια μου απο τις παλαιότερες στέκονται μόνο κωμωδίες και ταινίες εποχής (Dr Strangelove, Mad mad mad world, Laurence of Arabia κλπ)

Είναι ο ρυθμός, οι χαρακτήρες και οι διάλογοι που μου φαίνονται παρωρημένοι.

Πολυ σωστα το εθεσες. Ο ρυθμος ειναι ακριβως αυτο που με "απωθει" απο τις πολυ παλιες ταινιες.

Οι διαλογοι πολλες φορες αναποφευκτα θα ναι παρωχημενοι.

Θα το πω και ας πεσει φωτια να με καψει. Οταν πρωτοειδα το ψυχω σχεδον γελουσα....οταν ειδα τον εξορκιστη κυριολεκτικα μου κοπηκε το γελιο και ειναι η μονη ταινια που δε θελω να ξαναδω και αν και ειμαι 37 χρονων βοιδι ΔΕΝ την εβλεπα μονος σπιτι μου ουτε με σφαιρες! Τοσο με εχει σημαδεψει. Τοση μαυριλα και τετοια νοσηρη ατμοσφαιρα δεν εχω ξαναδει ποτε. Ακομα και τα συγχρονα θριλερ μοιαζουν με στρουμφακια μπροστα στο feeling αυτης της ταινιας.

Αντιστοιχα και ο οιωνος ειχε εξαιρετικη ατμοσφαιρα οπως και το μωρο της ροζμαρι. Αλλα για το ψυχω αν και δεχομαι οτι ηταν αριστουργημα τωρα δε βλεπεται. Και δε βλεποτανε και πριν 20 χρονια που το ειχα δει.

Υπ'οψιν ολα αυτα τα θριλερ τα ειχα δει σχεδον ταυτοχρονα στην τρυφερη ηλικια των 17 ετων.

Πολυ σωστα το εθεσες. Ο ρυθμος ειναι ακριβως αυτο που με "απωθει" απο τις πολυ παλιες ταινιες.

Θα το πω και ας πεσει φωτια να με καψει. Οταν πρωτοειδα το ψυχω σχεδον γελουσα....οταν ειδα τον εξορκιστη κυριολεκτικα μου κοπηκε το γελιο και ειναι η μονη ταινια που δε θελω να ξαναδω και αν και ειμαι 37 χρονων βοιδι ΔΕΝ την εβλεπα μονος σπιτι μου ουτε με σφαιρες! Τοσο με εχει σημαδεψει. Τοση μαυριλα και τετοια νοσηρη ατμοσφαιρα δεν εχω ξαναδει ποτε. Ακομα και τα συγχρονα θριλερ μοιαζουν με στρουμφακια μπροστα στο feeling αυτης της ταινιας.

Αντιστοιχα και ο οιωνος ειχε εξαιρετικη ατμοσφαιρα οπως και το μωρο της ροζμαρι. Αλλα για το ψυχω αν και δεχομαι οτι ηταν αριστουργημα τωρα δε βλεπεται. Και δε βλεποτανε και πριν 20 χρονια που το ειχα δει.

Υπ'οψιν ολα αυτα τα θριλερ τα ειχα δει σχεδον ταυτοχρονα στην τρυφερη ηλικια των 17 ετων.

Μέχρι κεραίας!!

Eιδα χτες ( η μαλλον ξαναειδα μετα απο πολλα χρονια) το Mean Streats.

263567.jpg

To ξαναειδα γιατι δεν μου ειχε αφησει εντυπωσεις αρα δεν μου ειχε πει πολλα πραμματα οταν το ειχα δει.

Ε παλι χτες ειχα το ιδιο συναισθημα. Δεν βρηκα καποιο ενδιαφερον ουτε κατι που θα μου μεινει οποτε ειναι οριστικα απο τα φιλμ που "δεν θα κρατησω".

Το μονο ενδιαφερον ειναι ενας καπως πρωτοτυπος τροπος κινηματογραφησεις με καποια πλανα απο μακρυα τυπου ντοκυμνταιρ με καλη Ροκ μουσικη, και η καταπληκτικη ερμηνεια του διδυμου Κεϊτελ- ΝτεΝιρο. Ειδικα ο δευτερος δινει μια δωση τρελας στην ερμηνεια, με μια ματια που μεσα λαμπει η παρανοια που σκεφτεσαι μηπως πραγματι του λειπει καποια βιδα.
Ομως βρηκα το σεναριο μικρο και χωρις αξιωσεις οπου και το τελος ηταν προσμενομενο. Αυτο που καταφερνει να δειξει το φιλμ στην "μικροτητα" του ειναι ποσο μικρος και ρηχος ειναι ουσιαστικα και αυτος ο κοσμος η μαλλον ο υποκοσμος που περιγραφει.

Επρεπε να την ξαναδω για να κατασταλαξω και να εχω την συνειδηση μου υσηχη οτι (οπως μου εχει ηδη συμβει) δεν μου ξεφυγε καποιο αριστουργημα. Πραγμα που εγινε. :)

meanstreets.jpg

Απάντηση: Re: Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Μέχρι κεραίας!!

Να υποθέσω οτι έτσι απαξιώνετε και την κλασσική μουσική,ε ??

THE UPSIDE

The_Upside.png

Remake του υπεροχου The Intouchables

Αν καποιος δεν εχει δει το γαλλικο μπορει και να την πει καλη ταινια.
Το καστινγκ είναι πολύ καλο και προσπαθει οσο μπορει να κοπιαρει τα παντα από το αρχικο.
Όμως... "ουτε στο μικρο του δακτυλακι"!
Η ατμοσφαιρα, τα αστεια η μουσικη του 1ου είναι αξεπέραστα.
Αν δεν εχετε δει το 1ο και καλυτερο δειτε το.
Μετα μονο για λογους σύγκρισης δειτε και το 2ο.

Re: Απάντηση: Re: Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Το ότι είναι και τα 2 παλιά, δε σημαίνει ότι είναι αντίστοιχα..

Τα έργα του του Σοστακόβιτς, του Μπετόβεν και του Βιβάλντι, έχουν απόσταση πάνω απο τα 125 χρόνια που έχει εφευρεθεί ο κινηματογράφος!!

Είναι η φυσική εξέλιξη της δυτικής μουσικής παράδοσης χιλιάδων ετών!!

Πατάνε σε ώμους γιγάντων για να χρησιμοποιήσω ένα κλισε.

Προφανώς και αυτές οι ταινίες που συζητάμε, δημιούργησαν την τέχνη του κινηματογράφου, παρόλα αυτά, παραμένουν πρωτόλεια δείγματα.

Ο Μότσαρτ είναι η κορύφωση, όχι η αρχή.

Που κολλαει αυτο;
Παντως δεν ακουω κλασικη μουσικη.

Επισης αν το πας εκει που νομιζω αλλη η εννοια της κλασικης μουσικης και αλλη εννοια της "κλασικης" ταινιας η "κλασικου" σινεμα. Τουλαχιστον οπως τα αντιλαμβανομαι εγω.

Και δεν απαξιωνουμε κατι απλως λεμε οτι δεν αντεξε στον χρονο. Δεν ειναι κακο ουτε σημαινει οτι δεν ηταν αριστουργημα τοτε. Απλως ο χρονος ειναι αμειλικτος. Επισης δεν ειναι ολα τα εργα ιδια, ειτε μουσικα ειτε κινηματογραφικα. Και δεν αντεχουν ολα το ιδιο στον χρονο...

Αποψη μου οτι κριτικη για τον τροπο γραφης των μελων δεν εχει θεση εδω, αλλο να αντιπαρατεθεις με δικα σου ετυπωσεις-επιχειρηματα πανω στο εργο
απο κει και περα ενα εργο τεχνης δεν απαξιωνεται,
ειτε αγγιζει καποιους ,ειτε οχι
ειτε διοτι δεν ειναι σε καταλληλο mood, ειτε γιατι εχει λαθος θυρες ανοιχτες, ειτε διοτι δεν εχει εμπειρια γνωσεις
ειτε διοτι ειναι σε "αλλη συχνοτητα", ειτε ειτε.
Ενας φιλος εγραψε οτι το Ψυχω του θυμησε ποσο εχει προχωρησει σημερα ο κινηματογραφος,
εγω βλεποντας το vertigo ξανα περσι μου θυμησε το αντιθετο (πλην εφε) ,πολυ καιρο ειχε να μου προκαλεσει εντονα τις αισθησεις και τα συναισθηματα ετσι εντονα μια ταινια,
τα καδρα οι επινοησεις τα στησιματα του Χιτς αντιγραφηκαν οσο λιγα, ηταν 100 χρονια μπροστα
το αυτο και για τον Πολιτη Κειν που εχει αμιγως πιο κινηματογραφικα εκφραστικα μεσα-γλωσσα απο τον δεσμωτη
εαν μου επιτρεπεται η εκφραση.

Αρα εχουμε και λεμε.

Οποιος δεν ακουει κλασικη μουσικη και του αρεσει ο εξορκιστης δεν του αρεσει το ψυχω;;!;!

Που κατεληξες ακριβως;

Αρα εχουμε και λεμε.

Οποιος δεν ακουει κλασικη μουσικη και του αρεσει ο εξορκιστης δεν του αρεσει το ψυχω;;!;!

Που κατεληξες ακριβως;

Παντως οτι το Ψυχω δεν βλεπεται πλεον ειναι κατι στο οποιο πολυ δυσκολα καταληγει ενας σινεφιλ.

Ρε παιδια δεν υπαρχει καταληξη για να καταληξουμε καπου.
Περι γουστων δεν υπαρχει κατι να επιλογευσεις.

Απλα με την δηλωση γουστων των μεν και των δε, τι ακουνε η τι δεν ακουνε, τι μπορουν η οχι να δουν σχηματιζει ο καθενας και μια εικονα προσωπικη για το ποσο θα παρει υποψιν του μια γνωμη.

Τιποτα περισσοτερο τιποτα λιγοτερο.

Παντως οτι το Ψυχω δεν βλεπεται πλεον ειναι κατι στο οποιο πολυ δυσκολα καταληγει ενας σινεφιλ.

Το πιστευω ακραδαντα. Οπως και πιστευω οτι ειμαι σινεφιλ.

Αλλα το τι πιστευω εγω μειωνει η αυξανει την αξια μιας ταινιας; Αποψη μου ειναι. Οπως ειπα πολλες δε βλεπονται αλλα δεν εχει νοημα να τα λεμε εδω γιατι τα παιρνετε τοις μετρητοις ενω δε θα πρεπε. Τιποτα και κανεις δεν ειναι στο απυροβλητο.

Για τον εξορκιστη τι πιστευετε ολοι εσεις, βλεπεται η δε βλεπεται σημερα?

Το mean streets ειναι τρανταχτο παραδειγμα του οτι πλεον δε βλεπεται ας πουμε. Μειωνει τον σκηνοθετη; Η μειωνει την αξια του;

Απάντηση: Re: Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Αρα εχουμε και λεμε.

Που κατεληξες ακριβως;

Είναι τελείως λάθος η αναγωγή σου.

Μην το παίρνεις προσωπικά,είπα οτι καλύφθηκα και το σταματάω εδώ.

Το νήμα δεν είναι τσατ.

Πάμε παρακάτω.

Είναι τελείως λάθος η αναγωγή σου.

Μην το παίρνεις προσωπικά,είπα οτι καλύφθηκα και το σταματάω εδώ.

Το νήμα δεν είναι τσατ.

Πάμε παρακάτω.

Δε το παιρνω προσωπικα. Σου μιλαω περα για περα ειλικρινα. Απλως αν θες θα με ενδιεφερε η αποψη σου. Γιατι για να το λες καποια αποψη εχεις σχηματισει.

Δε θα παρεξηγηθω οπως ελπιζω και συ και οι περισσοτεροι να μη παρεξηγηστε. Κουβεντα κανουμε και ο γραπτος λογος δυστυχως ειναι τελειως απροσωπος.

MV5BMjA5YzRlYzQtNjQ0OS00OGExLTg4OWUtZWZhNDM2YTQyZjZjXkEyXkFqcGdeQXVyODEwMTc2ODQ@._V1_SY1000_CR0,0,674,1000_AL_.jpg

https://www.imdb.com/title/tt9894470/
Οταν μία κοπέλα που έχει κλέψει όλα τα ναρκωτικά μίας συμμορίας,
βρίσκει καταφύγιο σε ένα μπάρ βετεράνων τι νομίζετε ότι θα συμβεί?
Διασκεδαστική ταινία που θυμίζει Carpenter (Assault on Precinct 13),
και λίγο From dusk till down, με ένα νοσταλγικό action στυλ των 80s.
Η μουσική υπόκρουση κοπιάρει την Απόδραση από την Νέα Υόρκη,
αλλά εδώ τα πανκιά είναι εθισμένοι σε ουσίες σαν ζόμπι.
Θρυλικοί πρωταγωνιστές, ιδιαίτερα ο Stephen Lang (Don't Breathe),
δεν μπορώ όμως να ξεχάσω τον παλαιό πρωταγωνιστή των πολεμικών τεχνών
Fred Williamson, σε μία ανδρική ταινία με μπαλντάδες, κομμένα κεφάλια,
αίμα και whisky σε όλη την διάρκεια του film.
Κλισεδιάρικο χιουμοριστικό με καταιγιστική δράση, για χαλαρή προβολή.. :violent-smiley-008:

The Straight Story[1999]
MV5-BNm-E1-MDk4-OWEt-Yjk1-NS00-MWU2-LTk5-ZWIt-Yj-Zh-Ym-Rk-ODRj-MDc0-Xk-Ey-Xk-Fqc-Gde-QXVy-Nj-E5-Mj-Uy-OTM-V1.jpg

https://www.imdb.com/title/tt0166896/?ref_=fn_al_tt_1

Απο τις πιο ομοφες και αληθινες ταινιες που εχω δει. Ρεαλιστικη με εναν Richard Farnsworth στον τελευταιο ρολο της ζωης του να δινει ρεσιταλ ερμηνειας. Ισως να ειναι και απο τις καλυτερες του David Lynch. Μεγαλα νοηματα ζωης και ανθρωπιας σε αυτο το ταξιδι που θα δειτε. Ανετα ξανα βλεπετε και δευτερη και τριτη φορα με τοσα που εχει να πει. 8.5/10