Μπορει να ειναι θεμα γεννιας Κωστα.
Δεν ξερω τι ηλικια εχει ο φιλος αλλα το εχω διαπιστωσει στους νεους. Απο μια εποχη και πριν, "δεν εχει νοημα, δεν τους λεει τιποτα"
Και δεν μιλαω για δεκαετια του 60, αλλα οτι ειναι πριν το 2000.
Οσο νεωτεροι ειναι τοσο πλησιαζει το χρονικο σημειο οπου "δεν τους λεει τιποτα".
Φυσικα οχι ολους. Αλλα την μεγαλη πλειοψηφια.
Λογικό δεν είναι? Το ίδιο όμως ισχύει και για εμάς. Οι περισσότερες σημερινές ταινίες είναι αναμασημένο φαγητό. Π.χ. το 1917 του Μέντες. Καταπληκτική φωτογραφία, ωραίες ερμηνείες, φανταστικός ήχος..... Τέλος. Το σενάριο είναι τόσο χιλιοειπωμένο που απλά κρατιέσαι να τελειώσει, να πεις την είδα. Οι σκηνές βίας ή και καλά με σασπένς, ξαναζεσταμένο φαγητό.
Αλλά άμα το δει ένας νέος, ειδικά τώρα που ανάθεμα εάν ξέρουν τι είναι ο 2ος παγκόσμιος, πόσο μάλλον ο πρώτος, είναι ταινία αριστούργημα.
Πως λοιπόν περιμένουμε από ένα νέο 20-30 χρονών, να εκτιμήσει ασπρόμαυρες ταινίες ή άλλες με τόσο τραγικά εφέ. Όταν την σήμερον ημέρα έχουν δει τα μάτια τους τρελούς και τρελούς ακόμα και στον δρόμο, με τι να ταυτιστούν στον Ταξιτζή? Εικονικές σκηνές ή νοήματα, απλά τους διαφεύγουν. Και δεν είναι κακό, λογικό είναι.
Ας συνεχίσουμε λοιπόν να γράφουμε εδώ, ποια ταινία άρεσε σε εμάς, και εάν κάποιος άλλος την δει και του αρέσει, έστω και εάν είναι μόνο ένας, η δουλειά έγινε.
υ.γ. Είδα και εγώ το The guard και απορώ πως μου είχε ξεφύγει. Ο Gleeson είναι από τους αγαπημένους μου ηθοποιούς και τίποτα δεν είναι καλύτερο για εμένα, από την σάτιρα στα στερεότυπα του τόπου σου.
Αν χρειάζεται να επεκταθώ κάπου, θα επεκταθώ. Δε νομίζω να έχει κάποιος παράπονο σε διάλογο μαζί μου. Όποιος χρειάζεται περισσότερες διευκρινήσεις σε αυτά που γράφω ευχαρίστως θα τις δώσω.
Το θέμα φίλε μου, δεν είναι να κάνουμε διάλογο σε αυτό το νήμα. Κάποιος προτείνει μια ταινία, με ανάλυση του τι προσφέρει αυτή η ταινία, ώστε να καταλάβουν και οι υπόλοιποι και εάν χρειαστεί κάποια διευκρίνηση ή σχόλιο. Εάν κάνουμε διάλογο, θα χαθούνε οι ταινίες μέσα στον χαμό και το νήμα δεν θα έχει νόημα.
Και εγώ πολλές φορές, σκέφτηκα να γράψω για μια ταινία, αλλά από την στιγμή που δεν είχα το χρόνο να το κάνω όπως πρέπει, δεν το έκανα. Όταν βρω, θα φροντίσω να την γράψω.
Τέλος και χωρίς να θέλω να σε προσβάλω, προσωπική μου εκτίμηση, είναι ασέβεια προς τους άλλους, από τους οποίους βλέπεις ολοκληρωμένες και αναλυτικές παρουσιάσεις, εσύ, απλά να γράφεις ένα μήνυμα με τον τίτλο και 2 γραμμές για την ταινία.