Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Απάντηση: Re: Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Το ότι βλέπω 30 ταινίες τον μήνα, δεν σημαίνει ότι πρέπει να το μοιραστώ με όλους. Υπάρχει το φασεμπούκι για αυτά. Το νήμα είναι προτάσεις για καλές ταινίες ή τι να αποφύγουμε. Και το ξεκινήσαμε με την προϋπόθεση να αναλύουμε την άποψη μας. Αλλιώς δεν έχει κανένα νόημα.

Εάν λοιπόν κάποια άτομα μερικές φορές, δεν έχουν κάνει την ανάλυση, δεν είναι αυτό που θέλουμε, αλλά δεν είναι αυτό που κάνουν μόνιμα ή συχνά.
Ο φίλος έχει πάρει έναν λάθος (προσωπική άποψη πάντα) δρόμο, που έχει ήδη σχολιαστεί από αρκετά μέλη. Αυτό από μόνο του, θα έπρεπε να τον κάνει να σκεφτεί.

Όσο για την τελευταία σου φράση, δεν υπάρχει κανένα ψευτοδίλημμα. Το νήμα έχει συγκεκριμένο σκοπό, δεν περιορίζουμε κανέναν στο τι θα ποστάρει ή τι θα γράψει. Να το κάνει τεκμηριώνοντας αυτή την άποψη ζητάμε, όχι να μαζεύει likes.

Δεν έχω να απολογηθώ για κάτι pontios. Η "ασέβεια" που προανέφερες προς άλλους και ο λάθος δρόμος είναι προσωπική σου άποψη.
Προφανώς δεν έχουμε το ίδιο γούστο στις ταινίες όλοι εδώ μέσα.
Πολύ απλά, αν δε σου αρέσουν αυτά που γράφω τότε να μη ξανασχοληθείς με δικά μου post.

Re: Απάντηση: Re: Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Δεν έχω να απολογηθώ για κάτι pontios. Η "ασέβεια" που προανέφερες προς άλλους και ο λάθος δρόμος είναι προσωπική σου άποψη.
Πολύ απλά, αν δε σου αρέσουν αυτά που γράφω τότε να μη ξανασχοληθείς με δικά μου post.

Δεν είναι εκεί το θέμα. Δεν αρέσουν όλα σε όλους, ούτε θα έπρεπε. Έμένα ας πούμε δε με συγκινεί καθόλου ο Αγγελόπουλος, άλλοι δε χωνεύουν με τίποτα τον Clint Eastwood, ενώ για άλλους είναι Θεός κλπ.

Είναι ότι και τις ταινίες που (λες ότι) σου αρέσουν τις ξεπετάς σε δυο γραμμές. Σα να μη σε αγγίξανε καθόλου. Γράφεις εδώ ας πούμε το εξής:

Irrational Man (2015) 6/10

Σκηνοθεσία-σενάριο Woody Allen. Πρωταγωνιστής ο Joaquin Phoenix που παίζει πολύ καλά τον παράλογο άνθρωπο. Ειδικά το βλέμμα του μετά τη σκηνή της δολοφονίας μοναδικό. Η Emma Stone έδωσε επίσης καλή ερμηνεία. Καλή η κεντρική ιδέα αλλά ήθελε πιο ανατρεπτικό σενάριο για να με κερδίσει. Τελευταία καλή ταινία του Allen είναι κατά τη γνώμη μου το Midnight in Paris (2011).

Au revoir les enfants (1987) 8/10

Σκηνοθεσία-σενάριο Louis Malle. Πολύ καλό δράμα με ανάπτυξη χαρακτήρων δύο αγοριών σε σχολείο κατά τη διάρκεια πολέμου. Η τελική σκηνή που τα δύο αγόρια λένε αντίο λόγω των εξελίξεων μένει αξέχαστη. Αξίζει να τη δείτε. Πρόσφατα είχα δει και το Ascenseur pour l'echafaud (1958) του ίδιου σκηνοθέτη που επίσης αξίζει.

Με τον ίδιο τρόπο και το ίδιο ύφος θα μπορούσες να έχεις σχολιάσει και το πιτόγυρο που έφαγες χθες...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Δεν είναι εκεί το θέμα. Δεν αρέσουν όλα σε όλους, ούτε θα έπρεπε. Έμένα ας πούμε δε με συγκινεί καθόλου ο Αγγελόπουλος, άλλοι δε χωνεύουν με τίποτα τον Clint Eastwood, ενώ για άλλους είναι Θεός κλπ.

Είναι ότι και τις ταινίες που (λες ότι) σου αρέσουν τις ξεπετάς σε δυο γραμμές. Σα να μη σε αγγίξανε καθόλου. Γράφεις εδώ ας πούμε το εξής:

Με τον ίδιο τρόπο και το ίδιο ύφος θα μπορούσες να έχεις σχολιάσει και το πιτόγυρο που έφαγες χθες...

Αυτό μπορώ να προσφέρω και αυτό προσφέρω.
Λυπάμαι αν το θεωρείτε ασέβεια.
Εσένα μπορεί να μη σου αρέσει να διαβάζεις μόνο 2 γραμμές. Σε άλλους μπορεί να τους καλύπτει.
Το κείμενο που έγραψες στη προηγούμενη σελίδα για τη ταινία με τον Τομ Χανκς εμένα με κούρασε.

Re: Απάντηση: Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Όπως είπα και πριν το νήμα για εμένα έχει φάει κόκκινη κάρτα, που πριν καιρό το διάβαζα και έβρισκα πολύ ενδιαφέρουσες ταινίες.
Το συγκεκριμένο μέλος, σαν να έχει αγγαρεία να γράψει 2 γραμμές κάθε μέρα σώνει και καλά βρέξει χιονίσει, απαξιώνει φοβερές προτάσεις με ουσιαστικό λόγο, απόψεις για ωραίες και καλές ταινίες.
Ακόμα και οι ταινίες που πιθανώς προτείνει χάνουν αξία όταν είναι απαξιωτικός ο τρόπος γραφής και συμπεριφοράς ως προς τα άλλα μέλη.

Κοκκινη καρτα δεν χρειαζεται.

Συμμεριζομαι πληρως αυτα που λες, απλα να θυμησω οτι τα μελη ειναι αυτα που διαμορφωνουν ενα νημα με την συμμετοχη τους.

Εννοω οτι αν δεν συμμετεχεις πχ εσυ γραφοντας εστω και μια φραση για μια ταινια που ειδες και αφηνεις το νημα σε οσους δειχνει να "κανουν αγγαρεια" ( για να γινω δικηγορος του διαβολου μπορει και να μην μπορουν να γραψουν αλλιως ισως , δεν εχουμε ολοι τον ιδιο οιστρο γραφοντας ) τοτε το νημα παιρνει την μορφη που δεν θες.

Εγω το νημα αυτο συνηθως το ειχα για μια επιδερμικη επαφη και τα περισσοτερα αν ηθελα τα εθετα στο νημα της ταινιας .

Εκει που εχει οντως σημασια ειναι στις παλιες ταινιες για τις οποιες δεν υπαρχει καν νημα για αυτες.

Ε και;
Πιο είναι το πρόβλημα;
Σοβαρά τώρα υπάρχει λογική σε αυτό;
Την λέτε σε ένα μέλος επειδή ειναι ( ας πουμε) επιγραμματικός στα κείμενα του που αφορούν ένα τοπικ που έχει μάλιστα τίτλο Ποια ταινία μόλις είδατε;
Δεν το πιστεύω αυτό που διαβάζω.

Καταρχας ας πουμε το αυτονοητο. Οτι οσο περνανε τα χρονια καποιες ταινιες απλα δε βλεπονται και ας θεωρουνται αριστουργηματα....ο χρονος τις εχει ξεφτισει. Δε λεω παραδειγματα αλλα ο νοων νοειτο. Επειδη καποια θεωρουνταν αριστουργημα το 1960 ειναι εξαιρετικα δυσκολο να θεωρειται αριστουργημα το 2020. Υπαρχουν και εξαιρεσεις φυσικα. Επισης το χασμα γενεων μπαινει και εδω και ξανα ο νοων νοειτο. Και εδω θα δωσω παραδειγμα. Το πρωτο ματριξ για εμενα ειναι σπουδη στην τεχνη του σινεμα. Ενας τωρινος 75αρης ενδεχομενως να μη του λεει τιποτα και δε τον αδικω.

Τωρα κατα δευτερον εδω σε αυτο το νημα απλα λεμε μια γνωμη. Δε κανουμε σινεκριτικη. Οποιος θελει ας κανει αλλα ο σκοπος νομιζω ΔΕΝ ειναι αυτος. Εγω απολαμβανω να διαβασω απλα 2 3 γραμμες οπαδικα και φιλικα γραμμενες παρα σεντονια με αναλυση επι αναλυση. Ολα θεμιτα αλλα χανεται η ουσια του θεματος.

Επισης ποτε προλαβαινετε ρε παιδια και βλεπετε τοσες ταινιες!! Σας θαυμαζω!

....και σας ζηλευω....

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Ε και;
Πιο είναι το πρόβλημα;
Την λέτε σε ένα μέλος επειδή ειναι ( ας πουμε) επιγραμματικός στα κείμενα του που αφορούν ένα τοπικ που έχει μάλιστα τίτλο Ποια ταινία μόλις είδατε;

Γιατί; Όλοι κρινόμαστε για τα γραπτά μας, εφόσον γράφουμε δημόσια. Κανείς δεν απαγόρεψε στον StandArd να γράφει όπως θέλει, αυτό δε σημαίνει ότι δε θα πούμε τη γνώμη μας σχετικά.

Ε και;
Πιο είναι το πρόβλημα;

Πριν μερικές σελίδες είχα γράψει αρνητικό σχόλιο για μια ταινία που ήταν αγαπημένη για κάποιους.

Αυτό οδήγησε σε δυσαρέσκεια, παρεξηγήσεις και στη κατάληξη που βλέπεις σήμερα.

Λυπάμαι πολύ που δεν καταλαβαίνεις το πόσο άσχημα και απαξιωτικά αντιδράς και γράφεις. Τίποτα άλλο φίλε μου.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Πριν μερικές σελίδες είχα γράψει αρνητικό σχόλιο για μια ταινία που ήταν αγαπημένη για κάποιους.

Αυτό οδήγησε σε δυσαρέσκεια, παρεξηγήσεις και στη κατάληξη που βλέπεις σήμερα.

Καμία σχέση. Δέν είναι ότι δε σου άρεσε η ταινία (δεν ξέρω καν σε ποια αναφέρεσαι). Είναι ο τρόπος.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Καμία σχέση. Δέν είναι ότι δε σου άρεσε η ταινία (δεν ξέρω καν σε ποια αναφέρεσαι). Είναι ο τρόπος.

Πιστεύω είναι μια καλή στιγμή να το λήξουμε και να πάμε παρακάτω. (Αν είστε σύμφωνοι)

Φίλε, StandArd, oι καθ' ύλην αρμόδιοι της κατηγορίας στα #13058 & #13060 τοποθετήθηκαν διατυπώνοντας την θέση του χώρου. Το θέμα δηλαδή, από κείνη τη στιγμή έχει λήξει και δεν υφίσταται, οπότε θα παρακαλούσα να μην το κουράζουμε άλλο.

Σας ευχαριστώ, έστω και για την καθυστερημένη κατανόηση.

Καταρχας ας πουμε το αυτονοητο. Οτι οσο περνανε τα χρονια καποιες ταινιες απλα δε βλεπονται και ας θεωρουνται αριστουργηματα....ο χρονος τις εχει ξεφτισει. Δε λεω παραδειγματα αλλα ο νοων νοειτο. Επειδη καποια θεωρουνταν αριστουργημα το 1960 ειναι εξαιρετικα δυσκολο να θεωρειται αριστουργημα το 2020. Υπαρχουν και εξαιρεσεις φυσικα. Επισης το χασμα γενεων μπαινει και εδω και ξανα ο νοων νοειτο. Και εδω θα δωσω παραδειγμα. Το πρωτο ματριξ για εμενα ειναι σπουδη στην τεχνη του σινεμα. Ενας τωρινος 75αρης ενδεχομενως να μη του λεει τιποτα και δε τον αδικω.

Τωρα κατα δευτερον εδω σε αυτο το νημα απλα λεμε μια γνωμη. Δε κανουμε σινεκριτικη. Οποιος θελει ας κανει αλλα ο σκοπος νομιζω ΔΕΝ ειναι αυτος. Εγω απολαμβανω να διαβασω απλα 2 3 γραμμες οπαδικα και φιλικα γραμμενες παρα σεντονια με αναλυση επι αναλυση. Ολα θεμιτα αλλα χανεται η ουσια του θεματος.

Επισης ποτε προλαβαινετε ρε παιδια και βλεπετε τοσες ταινιες!! Σας θαυμαζω!

....και σας ζηλευω....

1 ώρα πριν γράψεις τελειωσα το Vertigo το οποίο είχα δει πριν 30 χρόνια!!!

Πραγματικά ένιωθα τύψεις για αυτά που σκεφτόμουν πριν τα διαβάσω και απο εσένα..!!

Ναι μεν ακόμα και σήμερα βλέπεις πόσο μπροστά ήταν ο A.H. αλλά βλέπεις και πόσο έχει προχωρήσει η βιομηχανία του θεάματος.

Kαλώς το διευκρίνησες αν και,στα δικά μου μάτια τουλάχιστον,ο pontios σε καμμία περίπτωση δεν υπονόησε ότι ο standard δεν είναι ευπρόσδεκτος.
Απλά τόνισε κάποια πράγματα που τον ξενίζουν στη γραφή του,σαν συμβουλή και όχι σαν απαξίωση.
Τώρα ο καθένας γράφει όσο μπορεί και όπως μπορεί και όλοι είναι ευπρόσδεκτοι

Δεν υπήρχε συγκεκριμένο post απο κανέναν, γιαυτό και δεν quotαρα κάποιο. Όμως ήταν πολλοι που εξέφρασαν δυσαρέσκεια και όλα μαζί έδιναν άλλη εντύπωση.
Επιπλέον, είναι άλλο το «και ο κριτής θα κριθεί» και άλλο το «γράφεις λάθος/λίγο» γιατί ο άνθρωπος είναι ελεύθερος να γράψει όποτε και όσο θέλει. Οποιος διαφωνεί μπορεί να του γράψει ένα σεντόνι απο κάτω για το πόσο άδικο έχει!!

Μίλησαν οι διαχειριστές,οπότε καλό είναι να πάμε παρακάτω.

(Κανείς δεν ξέρει τι είναι ο άλλος που γράφει ή τι κάνει στην ζωή του και πολύ περισσότερο στο "πόσο" γράφει κανείς.Δεν υπάρχει γραφόμετρο.

Υπάρχει και νήμα για αφιερώματα σε ταινίες,εδώ γράφουμε για την ταινία που μόλις είδαμε.!)

Ducksong,

Το Vertigo είναι εξαιρετική ταινία. Τη πρώτη φορά που την είδα πριν περίπου 15 χρόνια δε περίμενα τέτοιο φινάλε 10'' πριν κλείσει η ταινία. Και γενικώς το μυστήριο που είχε σε όλη τη διάρκεια κρατάει το ενδιαφέρον.
Δε ξέρω αν τη δω ξανά σήμερα πως θα μου φανεί. Ο Χίτσκοκ πιστεύω αντέχει στο χρόνο.

Όσο για το δεύτερο post που έγραψες, πιστεύω το θέμα έχει λήξει και έχω τοποθετηθεί ξεκάθαρα ο ίδιος όσο χρειαζότανε. Ελπίζω να λύθηκαν οι απορίες όσων είχαν και να πάμε παρακάτω. Επαναλαμβάνω, δεν έχω να απολογηθώ για τίποτα, καλό θα είναι να κοιτάει ο καθένας τη δουλειά του.

Δύο ταινίες:

An Inspector Calls (1954) 7/10

Πολύ καλή ταινία μυστηρίου. Πρωταγωνιστής ο ντετέκτιβ Alastair Sim ο οποίος εξιχνιάζει ένα έγκλημα σε ένα σπιτικό όπου τελικά όλοι είχαν μέρος της ευθύνης. Έχει πολύ ενδιαφέρον και το φινάλε θέλει να δώσει αίσθηση μεταφυσικού.

Anchors Aweigh (1945) 6/10

Μόνο για οπαδούς κλασικού μιουζικάλ. Οι υπόλοιποι θα βαρεθούν. Ενδιαφέρον το κομμάτι με τον συνδυασμό κιν. σχεδιού και live-action. Τα τραγούδια αδιάφορα, τα χορευτικά αξεπέραστα.

becky-tainia-cineramen.jpg

αφού τόξερα, το επιχείρησα, Becky
Mια έφηβη, η Becky, πηγαίνει ένα Σαββατοκύριακο μαζί με τον πατέρα της, Jeff, εκδρομή σε ένα εξοχικό σπίτι δίπλα στη λίμνη προκειμένου να πλησιάσουν
ξανά ο ένας τον άλλον μιας που η μεταξύ τους σχέση ήταν κάπως ψυχραμένη. Σύντομα όμως, η απόδρασή τους αυτή παίρνει αναπάντεχη τροπή όταν μία ομάδα
κατάδικων που το έχουν σκάσει, κάνει ξαφνικά την εμφάνισή της. Ο επικεφαλής αυτών των κακοποιών είναι ο αμείλικτος Dominick,
ο οποίος εισβάλλει απροειδοποίητα μέσα στην κατοικία τους.
Η πιτσιρίκα, καταφέρνει να ξεπαστρέψει 4 κατάδκους,με πολύ σουρεαλιστικό τρόπο, το Becky σκηνοθέτησε το δίδυμο Jonathan Milott & Cary Murnion (Cooties) και πρωταγωνιστούν οι Lulu Wilson (Annabelle: Creation), Joel McHale (The Happytime Murders), Amanda Brugel (Room) και φυσικά ο Kevin James, τίποτε καλύτερο για ένα βράδυ Σαββατου

Re: Απάντηση: Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Ducksong,

Το Vertigo είναι εξαιρετική ταινία. Τη πρώτη φορά που την είδα πριν περίπου 15 χρόνια δε περίμενα τέτοιο φινάλε 10'' πριν κλείσει η ταινία. Και γενικώς το μυστήριο που είχε σε όλη τη διάρκεια κρατάει το ενδιαφέρον.
Δε ξέρω αν τη δω ξανά σήμερα πως θα μου φανεί. Ο Χίτσκοκ πιστεύω αντέχει στο χρόνο.

Αν μιλάμε για καλές ταινίες τότε συμφωνούμε, δεν μπορεί όμως πλέον να σταθεί σαν μια απο τις καλύτερες όλων των εποχών.

Είναι το ότι ο Hitchcock παίζει με τους χαρακτήρες και τσιγκλάει συνέχεια τον θεατή που κάνει την ταινία ενδιαφέρουσα.

Την ξαναείδα με ενδιαφέρον γιατί ελάχιστα την θυμόμουνα και πραγματικά στέκεται ακόμα, αλλά η ηλικία της φαίνεται.

Intimacy (2001)

https://images.app.goo.gl/n95g9zVCcpaQKwg69

https://www.imdb.com/title/tt0256103/

Άγαρμπη πλην συναισθηματικά συνταρακτική, (νοητή) συνέχεια/ σύνδεση με το Τελευταίο Τάνγκο στο Παρίσι.

Οι δύο ηθοποιοί καταπληκτικοί, η ταινία έμεινε στις μνήμες για τις σχεδόν (ηθελημένες) σκηνές πορνό, και αυτό δεν της αξίζει... Είναι πραγματικά καλή ταινία, και το 6,1 στο IMDb έχει μάλλον διαμορφωθεί από συντηρητικές θεούσες... Η ταινία είναι 7,5αρι.

Στάλθηκε από το SM-G965F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Αν μιλάμε για καλές ταινίες τότε συμφωνούμε, δεν μπορεί όμως πλέον να σταθεί σαν μια απο τις καλύτερες όλων των εποχών.

Είναι το ότι ο Hitchcock παίζει με τους χαρακτήρες και τσιγκλάει συνέχεια τον θεατή που κάνει την ταινία ενδιαφέρουσα.

Την ξαναείδα με ενδιαφέρον γιατί ελάχιστα την θυμόμουνα και πραγματικά στέκεται ακόμα, αλλά η ηλικία της φαίνεται.

Αν θέλεις γράψε μερικές ταινίες που πιστεύεις είναι καλύτερες όλων των εποχών και αντέχουν στο πέρασμα του χρόνου.