Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Το Crow δεν το άκουμπησα καν, καλύτερα να δω Νικολούλη! Το Venom για μένα ήταν τίμιο, ένα 6 το έβαζα!!
Θα συμφωνήσω, μετά το φιάσκο του 2ου venom, περίμενα κάτι πολύ χειρότερο για το 3ο και τελευταίο. Ωστόσο, ήταν αξιοπρεπές θα έλεγα. Οπότε και από μένα, ένα εξαράκι το παίρνει.

• Like
Reactions: karamela
xZIGHoHj0DF0zdibwa66cRWHdHO.jpg

Μία ακόμα δημιουργία στο κορεσμένο είδος της υπερφυσικής δραστηριότητας,
απο ένα βραβευμένο σκηνοθέτη με φόντο μία "άνετη" οικογένεια,
σε ένα καινούργιο σούπερ-ντούπερ σπίτι.
Απο την αρχή είναι ξεκάθαρο ότι δεν πρόκειται για τρόμο,
γιατί αρχίζουν να περιγράφονται αναλυτικά οι χαρακτήρες του σπιτιού.
Ο ισορροπιστης πατέρας, η μητέρα με τον αλαζονικό κανακάρη της,
η κόρη με θέματα, με μία κάμερα που παρακολουθεί τις κινήσεις
υποδειγματικά.
Στα (-) τώρα, παρά την καλή αφήγηση και άριστη κινηματογράφηση,
δεν έχουμε τίποτα φρέσκο εδώ,
με τον θεατή να αδιαφορεί για τους χαρακτήρες,
και την τύχη τους,
μειώνοντας την ένταση που έχει ανάγκη ένα τέτοιο film.
Το END ακολουθεί την γνωστή πεπατημένη τόσων άλλων ταινιών,
οπότε προτείνεται για προβολή σε όσους θέλουν μία τυπική
καλογυρισμένη περισσότερο ψυχολογική ταινία με poltergeist.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Last edited by a moderator:
6QKVCIoDEJptEf41JbQsRK8amzG.jpg

Το δικαίωμα της ευθανασίας διαπραγματεύεται η ταινία,
ευτυχώς με ηθοποιάρες σαν την Τζούλιαν Μουρ..
Με το θανατερό του θέματος, πλασσάρονται και διάφορα κοινωνικά
και πολιτικά ζητήματα και διαφορετικότητας ψιλοασύνδετα,
σαν σύνθημα μαζί με ένα εστέτ τρόπο φιλοσοφίας και αντίληψης
της ματαιότητας για το μέλλον του πολιτισμού γενικά.
Αν και το ύφος του film δεν κάνει για μένα, οι φίλοι του είδους
θα χαρούν την περοσέγγιση των ρόλων από την Τζούλιαν Μουρ,
και της Τίλντα Σουίντον..

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Like
Reactions: protrudi
εχουν εξαντληθει τα ορια, καλες ταινιες βγαινουν, παρα πολυ καλες δεν βγαινουν
δεσ σε αλλη κατηγορια το TOP10 μου σε περασμενες χρονιες και κοιτα και τα σημερινα τοπ10
για το brutalist συμφωνω απολυτως
Eδω κανεις ενα μεγαλο λαθος Στελιο.
Δε μπορεις να συγκρινεις τις σημερινες ταινιες με κλασσικες, για τον πολυ απλο λογο οτι ενα βασικο προαπαιτουμενο για να γινει ενα εργο κλασσικο ειναι η παροδος ικανου χρονικου διαστηματος.
Καμια απο αυτες τις ταινιες απο τα παλια τοπ 10 σου δεν εγινε κλασσικη τη χρονια που βγηκε.
Και αντιστοιχα δεν ξερεις ποιες απο αυτες που βλεπουμε σημερα θα θεωρουνται τετοιες στο μελλον.

Παντως εχεις και ενα δικιο... Το Ανορα που εβαλες νο1, σιγουρα δε συγκρινεται με τα παλια σου νο1. :p

2f0f04615534410d80b39fd4ebe6a9d7.jpg

Ένα ξέγνοιαστο ΣΚ, σε ένα πολυτελές σπίτι στην εξοχή και ενώ νομίζεις από τα πρώτα 5-10 λεπτά, ότι θα έχεις να κάνεις, με μια σύγχρονη γλυκανάλυτη κομεντί, όλα ανατρέπονται, δε γράφω άλλα όχι spoilers
περισσότερα στην ταινία, τη βρήκα πολύ καλή

• Like
Reactions: Gal'en
1741624925737.png

Θα μπορουσε ναναι και σειρα μιας σαιζον.

Λες και ηταν συμπυκνωμενο σιροπι για αραιωμα με σοδα.

Συμπαθητικο παρολα αυτα λογω πρωταγωνιστων.

• Like
Reactions: sokos
Δεν το εχει βαλει κανεις ακομα στα νεα φιλμ, ουτε εδω νομιζω οποτε ς το κανω

A perfect Uknown

affiche-un-parfait-inconnu-6797548c7c692304313446.jpg

Oτι καλυτερο εχω δει για τον ημιθεο, παρασσαγκες μακραν απο την μουφα (woke ?) I'm not there.
Και ισως αναφερομενο στην πιο ενδιαφερουσα και κρισιμη τροπη για την μουσικη... εννοω την παγκοσμια μουσικη. Πιστευω οτι θα αρεσει στον Grio και οποιον κλασσικο της φαρας μας.

Οτι καλυτερο μαζι με ενα που ειχα δει αλλα δεν θυμαμαι τον ακριβη τιτλο. Οχι για τον Ντυλαν αλλα με τον Ντυλαν. Το ειχα ισως αναφερει εδω... επαιζε σαν ηθοποιος. Ισως να ηταν το masked & anonymus χωρις πλεον να ειμαι σιγουρος το ειχα δει σινεμα και δεν το βρηκα πουθενα μετα.
Εν τελει οτι καλυτερο ειδα το νεο ετος και περιμενα οσκαρ που βεβαια δεν πηρε κανενα τα πηρε ολα η σαπονομουφια. Μονο και μονο να σκεφτει κανεις οτι οι ηθοποιοι οι ιδιοι ερμηνευαν και επαιζαν μουσικη οι ιδιοι αξιζει σεβας. Και ο Σαλαμέ ανεβηκε δεκα πηχες στην εκτιμηση μου.

Καναμε ενα αφιερωμα και εμεις στη αμερικανικη φολκ το σκ και ειδαμε πρωτα το complete unknown kai μετα to inside llewin davis back to back.
Το ενα ηταν αοσμο αγευστο και αδιαφορο και στο αλλο μεχρι και η γατα επαιζε καλυτερα απο τον τιμοθεο.

Το είδα όταν βγήκε στις αίθουσες, καλή ταινία ήταν, με διάχυτη συγκίνηση για μας τους ακραίους Ντυλανικούς ...

Μετά διάβασα εδώ μέσα τις συνήθεις παπαρίτσες για το αν είναι ο Ντύλαν σημαντικός (έλεος 🫨 )και επειδή δεν την παλεύω πλέον με τέτοια, είπα να ξεχάσω, οπότε και δεν αναφέρθηκα ...

Επίσης στις αίθουσες είδα και μια πολύ ενδιαφέρουσα ταινία που με κάποιες, ΚΤΓΜ, διαφορετικές πινελιές θα ήταν στην συνείδηση μου αστεράτη. Αξίζει θέασης σε κάθε περίπτωση:

Το είδα όταν βγήκε στις αίθουσες, καλή ταινία ήταν, με διάχυτη συγκίνηση για μας τους ακραίους Ντυλανικούς ...
μονο η σκηνη στην αρχη που τραγουδαει στο νοσοκομειο μου φτανει
Μετά διάβασα εδώ μέσα τις συνήθεις παπαρίτσες για το αν είναι ο Ντύλαν σημαντικός (έλεος 🫨 )και επειδή δεν την παλεύω πλέον με τέτοια, είπα να ξεχάσω, οπότε και δεν αναφέρθηκα ...
δεν το πιστευω ! ποιος το ειπε αυτο , ονοματα !!
Επίσης στις αίθουσες είδα και μια πολύ ενδιαφέρουσα ταινία που με κάποιες, ΚΤΓΜ, διαφορετικές πινελιές θα ήταν στην συνείδηση μου αστεράτη. Αξίζει θέασης σε κάθε περίπτωση:

καλο το κοριτσι με την βελονα αλλα το ξεχασα γρηγορα

Καναμε ενα αφιερωμα και εμεις στη αμερικανικη φολκ το σκ και ειδαμε πρωτα το complete unknown kai μετα to inside llewin davis back to back.
Το ενα ηταν αοσμο αγευστο και αδιαφορο και στο αλλο μεχρι και η γατα επαιζε καλυτερα απο τον τιμοθεο.
αυτα ουτε ο Ζαγογιαννης δεν τα λεει :p

αυτα ουτε ο Ζαγγογιαννης δεν τα λεει :p
Για το Complete Unknown δεν έχω άποψη, το Inside Lewyn Davis μου άρεσε πολύ τότε που το είδα. Για τον Ντύλαν δεν έχω ιδιαίτερη εκτίμησ, προτιμώ χίλιες φορές τον Leonard Cohen. Πρέπει να ήμουν ένας απο αυτούς που φρίκαραν το Δημοκηδή.

• Haha
Reactions: Δημοκηδής
To Complete Uknown θεωρώ ότι είναι καθαρά για τους fan του Dylan, την είδα και εγω στο Cinema, άλλα θα την πω την αμαρτία μου, βαρέθηκα, και βαρέθηκα πολύ...ναι παίζει καλά ο Τιμόθεος κλπ. άλλα δεν βρήκα το νόημα σε αυτή την ταινία, τα 3/4 είναι τραγούδι και μάλιστα Folklore που το συχαίνομαι και στο υπόλοιπο 1/4 κάτι προσπαθεί να μας πεί, άλλα νιώθω ότι είναι σκηνές χύμα κομμένες ίσα ίσα για να συνδέσουν τα τραγούδια....δεν νιώθω ότι πήρα κάτι από την ταινία, ούτε έμαθα κάτι από την ζωή του Dylan μιας και η ταινία επικεντρώνεται μόνο σε μια περίοδο της ζωής του και κάνει και κάτι άλματα, με το ζόρι ένα 5 θα έβαζα.

To Complete Uknown θεωρώ ότι είναι καθαρά για τους fan του Dylan, την είδα και εγω στο Cinema, άλλα θα την πω την αμαρτία μου, βαρέθηκα, και βαρέθηκα πολύ...ναι παίζει καλά ο Τιμόθεος κλπ. άλλα δεν βρήκα το νόημα σε αυτή την ταινία, τα 3/4 είναι τραγούδι και μάλιστα Folklore που το συχαίνομαι και στο υπόλοιπο 1/4 κάτι προσπαθεί να μας πεί, άλλα νιώθω ότι είναι σκηνές χύμα κομμένες ίσα ίσα για να συνδέσουν τα τραγούδια....δεν νιώθω ότι πήρα κάτι από την ταινία, ούτε έμαθα κάτι από την ζωή του Dylan μιας και η ταινία επικεντρώνεται μόνο σε μια περίοδο της ζωής του και κάνει και κάτι άλματα, με το ζόρι ένα 5 θα έβαζα.
Μιας που είμαι Dylan-ικός και απόλαυσα την ταινία, να συνηγορήσω ότι βλέποντάς την, ένιωσα πως είναι δύσκολο να την εκτιμήσεις, εάν δεν πέρασες τη ζωή σου διαβάζοντας τις ροκ ιστορίες, τους μύθους και τα περιστατικά για αυτόν, τα αμέτρητα αφιερώματα στο ZOO και το Pop&Rock. Με δύο λέξεις, όντως: Fans only.

καλο το κοριτσι με την βελονα αλλα το ξεχασα γρηγορα

αυτα ουτε ο Ζαγογιαννης δεν τα λεει :p
απο το κοριτσι περιμενα κι εγω περισσοτερα.
Ειχε κατι σκηνες που σου επεφτε το σαγονι με τη φωτογραφια, αλλα δυστυχως τις ειχαν βαλει στο τρειλερ για να δημιουργησουν προσδοκιες οι κουφαλες.
Εχουν μαθει και οι ευρωπαιοι πλεον να κανουν τα τρειλερ παραπλανητικα.
Πηγα και νομιζα οτι θα δω κατι αναμεσα σε Μπελα Ταρ και Μπεργκμαν.
Τελικα ομως, οπως το περιγραφεις.
Καλο, αλλα μια που το ειδα και μια που το ξεχασα.
Ισως βεβαια το αδικω λιγακι γιατι το ειδα μεσα στο φεστιβαλ και η πλειοψηφια των ταινιων που εβλεπα ηταν καλυτερη!

• Like
Reactions: Stellios papa
1741892589584.png

Δεν ηταν κακη ταινια πολυ στυλιριζασμενη και προσεκτικη. Ισως αν ειχε λιγο καλυτερο καστινγκ και καλυτερη σκηνοθεσια ....

• Like
Reactions: protrudi
1742075739346.png

Σκετη απολαυση σαν να βλεπεις ταινια του Ζεμεκις ( προβλεψιμοτητα με πολυ αγαπη ομως, οικειο συναισθηματικα περιβαλλον, απογνωση για το παρον και ελπιδα για το μελλον )

Για το Complete Unknown δεν έχω άποψη, το Inside Lewyn Davis μου άρεσε πολύ τότε που το είδα. Για τον Ντύλαν δεν έχω ιδιαίτερη εκτίμηση, προτιμώ χίλιες φορές τον Leonard Cohen. Πρέπει να ήμουν ένας απο αυτούς που φρίκαραν το Δημοκηδή.
ε, τότε Κωστή μου, ας δούμε αν τον έχει σε εκτίμηση ο Λέοναρντ :

https://www.facebook.com/share/v/19yLmd3TJp/?mibextid=wwXIfr