Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Στην αρχη ειπα δε θα το δω. Παλι ιστορια με γκανγκστερς και μαφιοζους με ενα παραγηρασμενο Ντε Νιρο ...

Τελικα οπως δεν ειχα κατι αλλο το ειδα. Και δεν το μετανοιωσα.

Alto Knights

alto-1.jpg

Η αληθεια ειναι οτι οντως αλλη μια ΝΥμαφιοζικη ιστορια με ενα ψιλο-ραμολι πλεον ΝτεΝιρο αλλα βασιζεται σε μια υποθεση που θεωρειται πλεον Ιστορια στα χρονικα της Εγκληματολογιας και της Νομικης επιστημης, μετεπειτα της γνωστης ιστοριας του Καπονε. Προκειται για την ιστορια των Τζενοβεζε και Κοστελλο. Πως ενας μαφιοζως εκανε και επεσαν ολοι οι αλλοι μαφιοζοι επι της επικρατειας. Πολυ ενδιαφερουσα ιστορια. Και θα μπορουσε να δωσει μαθηματα και σημερα.

Οποτε μου ανοιξε η ορεξη για τον υποκοσμο αυτον και ειπα αν δω αλλο ενα προσφατο και σχετικο...

Και παλι δεν το μετανοιωσα.
Γιατι παλι βασισμενο σε μια αληθινη υποθεση που εγραψε ιστορια στα χρονικα της εγκληματολογιας της Αμερικης.

Ειναι το Mob Cops

u9kzooZbxDUMVlCzXGS8GbfPQcT.jpg

Oταν η σηψη φτανει τοσο βαθεια οπου δεν μπορεις πια να την σταματησεις γιατι παυεις να την βλεπεις. Αλλα ειναι εκει.

Πολυ καλα γυρισμενο που αποδιδει την ονειρεμενη (στα ονειρα μου) εποχη, που τελικα δεν ηταν και τοσο ονειρεμενη.

Το διδυμο των διεφθαρμενων αστυνομικων σε στυλ χοντρου-λιγνου ειναι πολυ πετυχημενο.

Βεβαια με ολα αυτα τα φιλμ αυτης της "λογοτεχνιας" υποθαλπτει παντα ενας κινδυνος. Εξοικιωνεσαι με τα προσωπα, παρακολουθοντας τα απο κοντα και σχεδον εισαι σε σασπενς και σκεφτεσαι πως να ξεφυγουν. Ενω αξιζουν να υποστου την μοιρα που οι ιδιοι διαλεξαν.

Last edited by a moderator:
Θυμάμαι μια δικιά σου πρόταση, μια απίστευτη ταινίαγια διεφθαρμένους μπάτσους στην Μασσαλία. Σφίχτηκε το στομάχι μου.

Χαιρομαι φιλε που σου αφησε κατι η προταση μου.
Δεν μ'αρεσει να χανεται ο χρονος με ταινιες που δεν αφηνουν κατι.
Για γερα στομαχια που λεμε 😄

Αν δεν τα χεις δει τολμησε τα. Δεν νομιζω οτι θα χασεις χρονο.
Τελικα επεξεργαζονται τη μεγιστη ερωτηση σε αυτον τον κοσμο. Αυτην του Κακου. Και την πληρωμη του.

Να σαι καλα.

Χαιρομαι φιλε που σου αφησε κατι η προταση μου.
Δεν μ'αρεσει να χανεται ο χρονος με ταινιες που δεν αφηνουν κατι.
Για γερα στομαχια που λεμε 😄

Αν δεν τα χεις δει τολμησε τα. Δεν νομιζω οτι θα χασεις χρονο.
Τελικα επεξεργαζονται τη μεγιστη ερωτηση σε αυτον τον κοσμο. Αυτην του Κακου. Και την πληρωμη του.

Να σαι καλα.
Εσύ Ζωρζ.Μου έχεις τάξει μια επίσκεψη στην Κρήτη!

Εσύ Ζωρζ.Μου έχεις τάξει μια επίσκεψη στην Κρήτη!

Φιλε Νικο. Εχω 23 χρονια να ερθω Ελλαδα αλλα με την δικια μου εχουμε σχεδον αποφασισει να ερθουμε μεσα σε ενα εναμισυ χρονο Ελλαδα για το υπολοιπο της ζωης μας. Οποτε η υποσχεση ισχυει και η Κρητη ειναι μεσα στις options για διαμονη. Θ βρεθουμε σιγουρα. (y)

u53wFzLoJD7om52Hjma8G27LS2h.jpg

Της μοδός είναι τα νεανικά ροζουλί θριλεράκια,
έτσι και το ανταγωνιστικό των γυναικών στην εμφάνιση,
έχει και εδώ την τιμητική του.
Αρκετό Face Off, λίγο Substance, λίγο Cronenberg,
πάντως έχει γυριστεί με κέφι και απρόβλεπτη εξέλιξη,
για μία χαλαρή προβολή..
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Fight or Flight

Μια φαινομενικά συνηθισμένη πτήση που τίποτα δεν είναι αυτό που φαϊνεται..

Απολαυστική περιπέτεια με ωραίο story με ανατροπές+black humor+άπειροι σκοτωμοί με κάθε ευφάνταστο τρόπο και με χορογραφίες. Το ότι είναι από τους παραγωγούς του John Wick δεν είναι τυχαίο. Πολύ καλός ο πρωταγωνιστής , δίνει ρέστα.

. Προφανώς υπάρχουν υπερβολές, αλλά όπως είπα είναι just for fun 😁

be54e371c230fb0367037d260089fcb7.jpg

• Like
Reactions: Kosh
Ενα απο τα καλυτερα της κλασικης σειρας Δον Καμιγιο. Le petit Monde de Don Camillo.

Πραγματικα σπουδαιο σινεμα βασισμενο στην σειρα διηγηματων ευθυμου δραματος. που εγιναν μπεστ σελλερς στην Μεταπολεμικη και μαρτυρικη πολιτικα Ιταλια. Αλλα και στην Γαλλια επισης.
Σε ενα χωριο της Ιταλιας, ο δυναμικος και αυταρχης κομμουνιστης δημαρχος Πεπονε, και ο παραδοσιακος αλλα αφοβος ιερεας Δον Καμγιο, οπου ολα τους εναντιονουν, συγκρουονται. Αλλα στην βαση και οι δυο αποβλεπουν στο κοινο καλο για τον πληθυσμο.

Με τον γιγαντα οπως δεν βγαζει πια το σινεμα, Φερναντελ.

Ενα φιλμ η μια σειρα που πρεπει καθε Ευρωπαιος να δει σε καποια φαση της ζωης του. Γιατι εκτος απο διασκεδαση ειναι και ενα ειδος μαθησης.

Εγω το ειχα δει και τωρα το ξαναβλεπω. Που κανει δυο φασεις :unsure:

1b9fd273ac88f6666b36977bd417e4dc.webp

Η παραγωγη ηταν Ιταλο γαλλικη,

Το φιλμ βρισκεται ευκολα και στο Αμαζον με υποτιτλους Αγγλικους και Ισπανικους αν θελετε συν αυτων της παραγωγης.
Και σε γνωστες πλατφορμες αλλα στην γλωσσα εκδοσης του.

Η εκδοση σε μπλου ρευ ισως να εχει παραπανω υποτιτλους απο αυτους του Ντι Βι Ντι.

5 αστερια

Ειπα να τα μεταφερω σε αυτο το νημα αντι αυτου του ευρωπαϊκου.
Καποιες Ευρωπαϊκες παραγωγες που αξιζει κατ εμε να ριξεις ενα βλεμα.
Η διαχειρηση μπορει να τα βγαλει απο το αλλο νημα εαν θεωρει οτι βαραινει το στοκαζ των δεδωμενων
2 Ευρωπαϊκα φιλμ που ειδα τελευταια και μου αφησαν πολυ θετικη εντυπωση, παρα οτι και τα δυο δεν ηταν πολυ μακροχρονα. Καπου λιγοτερο απο 90 λεπτα νομιζω οποτε μου αφησαν και τα δυο καποια αισθηση του να ηθελα λιγο παραπανω...
Και τα δυο ειναι απο τα Βαλκανια. "Δεν ειναι παιξε γελασε" που λεει και ο Διονυσης

:cool:
Το πρωτο προερχεται απο την Ρουμανια και ειναι η Τιγρισα. Το βαζω επιτηδες ετσι μεταφρασμενο γιατι το ειδος ειναι ηδη σε θυληκο γενος ενω ο τονος της ονομασιας πεφτει πανω στο οτι ειναι μια θυληκη τιγρης ενος ζωολογικου κηπου οπου την φροντιζει μια κτηνιατρος.

c457dfdf-4913-bc57-330d-86d13abbe667

Μου αρσε το θεμα. Λατρευω το ζωο γιαυτο και ειπα να το δω και δεν το μετανοιωσα. Λεγεται το φιλμ που χρησιμοποιησε το μεγαλυτερο μπατζετ στην ιστορια του Ρουμανικου κινηματογραφου.
Περιεργο γιατι μοιαζει πολυ ταπεινο σαν παραγωγη παρ'ολα αυτα.

Το αλλο ειναι το Ελληνικο "Τανγκο των Χριστουγεννων"
TANGO_NEA_KUKL3.jpg

Αποφασισα να το δω γιατι ειδα οτι διαδραματιζεται στον Εβρο μεσα στο στρατευμα και μου τραβηξε το ενδιαφερον.
Εξ αλλου πλεον μονο ετσι βλεπω ταινιες, εαν το θεμα η το τι διαπραγατευεται με ενδιαφερει η οχι.
Και δεν απογοητευτηκα αντιθετα.
Ξαναειδα σχεδον οσα ειχα σαν εμπειρια παρ'οτι οτι ημουν εκει πανω απο μια δεκαετια μετα απ'οτι διδραματιζοταν στην ταινια.

Ιδια χρωματα, ιδιο σταρτοπεδο, ιδια μουντομενη ατμοσφαιρα, ιδιοι λασπομενοι δρομοι σε επιπεδα πεδια μεχρι να φτασεις καπου, ιδια βαρεμαρα που βαρενει τους ανθρωπους...
Ιδια ατμοσφαιρα που ειναι εκει παρουσα, ενω ταυτοχρονα μια καποια κρυμενη ομορφια.

1318154182.jpg

Προσωπικα μου θυμησε πολλα καθ'οτι και προσωπικα ημουν υπευθυνος για την γιορτη των Χριστουγεννων που περιμεναν ολοι...

Συγκινητικο αλλα ισως ολοι δεν μπορουν να το νοιωσουν. Αλλα πολυ καλο σαν φιλμ, σαν φωτογραφια, σαν ερμηνεια και χαρακτηρες, συναισθηματικη εξερευνηση και πιστοτητα στην τοτε στρατιωτικο-κοινωνικη πραγματικοτητα.

Oχι δεν ειναι ενα ντοκυμαντερ. Ειναι μια ποιηση εικονοληπτουμενη.

Και δεν ειναι αλληγορικο αυτο που λεω περι ποιησεως. Ειναι η εμπειρια της μιας ιερης αναζητησης, η λεξη Quête οπως στο θρυλικο τραγουδι του Μπρελ χαρακτηριζει αυτην την δημιουργια του Συλβαιν Τεσσον, του σπουδαιοτερου μαλλον Γαλλοφωνου ποιητη της εποχης μας, δεν υπαρχει ακριβως στα Ελληνικα αλλα επειδη ειστε ολοι ξουραφια στα αμερικανικα η λεξη Quest αντιστοιχει στο πνευμα του εργου. Και του βιβλιου του Τεσσον και του αντοιστιχου φιλμ αυτης της αναζητησης.

Α το φιλμ !? Κοντεψα να το ξεχασω.

Ειναι Ο Πανθηρας των χιονιων. La Panthère des Neiges . Kαι το βιβλιο ειναι συγκλονιστικο επισης. Δειχνει μια αλλη διασταση απ'οτι μπορει να ειναι η ζωη.

images

Μην το μπερδεψετε με την σχεδον ομονυμη Κινεζια - Η Λεοπαρδαλη των χιονιων ... Καμμια σχεση.

• Like
Reactions: ihodemon
IDEM

Nostalgia
του Mario Martone

nostalgia.jpg

Με φοντο αν οχι με "πρωταγονιστη την μεγαλοπολη της Ναπολης και ολη της την φθορα. Υλικη και ηθικη.

Πολυ καλη ταινια για μενα, πολυ καλυτερη απο διαφορες μουφες σεζαρ και καννων και τοιαυτα, που περασε απαρατηρητη.

Ληγει λιγο γρηγορα και αποτομα, θα περιμενα ακομα περισσοτερο ακομα μια ωρα ιστοριας κλπ κλπ...
Αποτομα αλλα καπως οπως και η ζωη η ιδια.

Tελικα και ολως τυχαιως, ειλικρινα δεν ηξερα γιατι δεν διαβαζα περι των ταινιων πριν τις δω.

Η Ναπολη με διωκει... τοσο οσο προσπαθω να την αποφυγω εδω και 40 χρονια τωρα.

Ενα δευτερο Ιταλικο φιλμ που ειδα μεσα σε δυο μερες, Ε και τα δυο εχουν πραγνατικα σαν κυριο οχημα τους την Ναπολη.

Αυτη την φορα ειναι η "Παρθενοπη" του Ναπολιτανου Σορεντινο.

Δεν το εχω κρυψει ποτε μου ειμαι 100% Σορεντινικος. Οποτε καταλαβαινετε την εκτιμηση μου του φιλμ. Αιθεριο, νοσταλγικο, στοχαστικο, βαθυ, και αισθησιακο.
Μονο που εχει μια ασχημη σκηνη που προσωπικα με χαλαει και λεω γιατι την εκανε ο μαεστρος... αλλα ενταξει. Την εκανε.

Το φιλμ του 25 για μενα μεχρι στιγμης.

1444x920_affiche-du-film-parthenope

• Like
Reactions: protrudi
Ζωρζ, με πήρες στον λαιμό σου με την Παρθενόπη ... ίσως δεν ήμουν και με μουντ ...

G20 (2025)

Δείτε απλά το trailer και θα καταλάβετε. Αν τώρα επιμένετε να την δείτε ολόκληρη, ας προσεχατε.

G20 ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΤΑΙΝΙΑΡΑ
σιγουρη για την χρυση λεμονοκουπα της χρονιας δεν μπορει να γινει κατι χειροτερο

μ αρεσει ο Σορεντινο κυριως για την αισθητικη του προσεγγιση, την Παρθενοπη δεν θα την ελεγα απο τις καλυτερες του..

Ζωρζ, με πήρες στον λαιμό σου με την Παρθενόπη ... ίσως δεν ήμουν και με μουντ ...

Δεν σ'αρεσε ; Λυπαμαι. Εμενα μ'αρεσε πολυ, και το υφος και η θλιψη και η σκοτεινη της σατιρα,. Και φυσικα η αισθητικη. Βεβαια οπως ειπα, υπαρχει μια πολυ "ασχημη" στιγμη οπως ειπα. Που ανατρεπει ολη την ομορφια σαν ενα ζωγραφο που εκανε ενα πινακα και αιφνης του τη δινει και παιρνει μια βουρτσα με μαυρη μπογια και σκεπαζει πανω με μαυριλα.

Αλλα ακομα και αυτο εχει ενα νοημα πιστευω δεν το κανει απο παιδιαστικη αλαζονια ο Σορεντινο, και ας με χαλαει.