Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Οχι θα το αφηνα να το δω την αλλη εβδομαδα...
πρωτη μερα ,πρωτη παρασταση, ωρα 1745 στο Δαναο
12 ατομα θεατες
αναμεσα τους ο Γιαννης Πετριδης οπως παντα μονος του

123 λεπτα με την καμερα στο χερι
σπανια ο ρεαλισμος μιας ταινιας σταζει τοση αληθεια
κινηματογραφικη αφηγηση σε συνδυασμο απο ενα ηλεκτρισμενο μονταζ
σε ενα δραματικο ταξιδι που αναζητα τα ορια της ανθρωπινης υπαρξεως

Βερολινο 3 αρκουδες για τον Φαρχαντι και την παρεα του

aseparation1.jpg

.ΕΝΑΣ ΧΩΡΙΣΜΟΣ

.

Με πρόλαβες! Εγώ το είδα σήμερα. Ακαταμάχητο ατού της ταινίας το εξαιρετικά δομημένο και πυκνό σενάριο που ανατέμνει δια της μεθόδου της αναγωγής άτομο - οικογένεια - κοινωνία - χώρα. Και θα συμφωνήσω: η ταινία στάζει ρεαλισμό και αλήθεια.
Η πιτσιρίκα που πρωταγωνιστεί κορυφαία μεταξύ ίσων σε ένα φοβερό καστ. Στέλνει όλα τα σχολιαρόπαιδα του Hollywood για βρούβες.
Ίσως μία από τις μεγάλες ταινίες της χρονιάς.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Με πρόλαβες! Εγώ το είδα σήμερα. Ακαταμάχητο ατού της ταινίας το εξαιρετικά δομημένο και πυκνό σενάριο που ανατέμνει δια της μεθόδου της αναγωγής άτομο - οικογένεια - κοινωνία - χώρα. Και θα συμφωνήσω: η ταινία στάζει ρεαλισμό και αλήθεια.
Η πιτσιρίκα που πρωταγωνιστεί κορυφαία μεταξύ ίσων σε ένα φοβερό καστ. Στέλνει όλα τα σχολιαρόπαιδα του Hollywood για βρούβες.

ετσι Σωτηρη
απο τις ταινιες που δεν τελειωνουν
μετα την προβολη !!!!

.

Έτσι ακριβώς Σωτήρη και Στέλιο!
Θα συμφωνήσω ιδιαίτερα με την προτελευταία πρόταση...

(Στέλιο, τελικά τις είδαμε και τις δύο, με ανάποδη σειρά βέβαια από αυτή που μου πρότεινες, αλλά τελικά ίσως να είναι καλύτερα έτσι... Και σε αντίθεση με ότι συνέβη σε σένα, το ΑΣΤΥ, Δευτέρα απόγευμα 18:00 γεμάτο σχεδόν, και στη βραδινή, ουρά στο ταμείο!)
-bye-

Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

To Green Lantern απο DC comics, χμμμμμ σαν το Thor ηταν λιγο γλυκαναλατο..

Έτσι ακριβώς Σωτήρη και Στέλιο!
Θα συμφωνήσω ιδιαίτερα με την προτελευταία πρόταση...

(Στέλιο, τελικά τις είδαμε και τις δύο, με ανάποδη σειρά βέβαια από αυτή που μου πρότεινες, αλλά τελικά ίσως να είναι καλύτερα έτσι... Και σε αντίθεση με ότι συνέβη σε σένα, το ΑΣΤΥ, Δευτέρα απόγευμα 18:00 γεμάτο σχεδόν, και στη βραδινή, ουρά στο ταμείο!)
-bye-

Το είδα Σάββατο απόγευμα και δυστυχώς γινόταν χαμός. Αλλά και τη Δευτέρα; Όταν φέρνουν μία πολυβραβευμένη ταινία, έστω και ιρανική, και την προβάλουν μόνο δύο κινηματογράφοι εκ των οποίων ο ένας κεντρικός, αυτά είναι τα αποτελέσματα. :bigcry:

Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Fright Night (2011).

Πηγα απο περιεργεια.Το πρωτο του '85 ηταν σκελετος στη ντουλαπα.Διασκεδαστικοτατο ποπ διαμαντι στο οποιο κυριαρχουσε το χιουμορ και η μορφη του Κρις Σαραντον.
Αυτο το καινουριο ειναι η αποθεωση της βαρεμαρας,φαινεται στη φατσα του Κολιν Φαρελ,ανευρη,χωρις καμμια κλιμακωση και πανω απ'ολα χωρις χιουμορ.
Ο σκηνοθετης απλα διεκπεραιωνει,αντε να τελειωνουμε,οι ηθοποιοι το χουν παρει χαμπαρι και κανουν το ιδιο και η μονη ευχαριστη νοτα ειναι ο David Tennant που σωζει λιγο το σαγονι απο την εξαρθρωση λογω συνεχομενου χασμουριτου....

Fright Night (2011).

Πηγα απο περιεργεια.Το πρωτο του '85 ηταν σκελετος στη ντουλαπα.Διασκεδαστικοτατο ποπ διαμαντι στο οποιο κυριαρχουσε το χιουμορ και η μορφη του Κρις Σαραντον.
Αυτο το καινουριο ειναι η αποθεωση της βαρεμαρας,φαινεται στη φατσα του Κολιν Φαρελ,ανευρη,χωρις καμμια κλιμακωση και πανω απ'ολα χωρις χιουμορ.
Ο σκηνοθετης απλα διεκπεραιωνει,αντε να τελειωνουμε,οι ηθοποιοι το χουν παρει χαμπαρι και κανουν το ιδιο και η μονη ευχαριστη νοτα ειναι ο David Tennant που σωζει λιγο το σαγονι απο την εξαρθρωση λογω συνεχομενου χασμουριτου....

Βλέπεις, την περιέργεια για τον Γούντυ στην έλυσα εγώ οπότε πήγες να δεις αυτό....

Fright Night (2011).

Πάντως το original ήταν ταινιάρα. Αν ήσουν τυχερός και το έβλεπες στο σωστό timing (πιτσιρικάς στα μέσα του 80) σου έμενε αλησμόνητο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Πάντως το original ήταν ταινιάρα. Αν ήσουν τυχερός και το έβλεπες στο σωστό timing (πιτσιρικάς στα μέσα του 80) σου έμενε αλησμόνητο.

Ετσι ακριβως Σωτηρη.Ενα ποπ trademark.Κουβαλουσε ολη την ελαφροτητα των 80'ς μπολιασμενη με την ατμοσφαιρα της Hammer των 60'ς.Σκελετος στη ντουλαπα που λεει και ο Λυμπε.Οτι και να πουμε για εκεινο το φιλμ,βαρετο δεν το λεμε.Σε αντιθεση με το καινουριο..

Last edited:

+1
Eγω πειραζει που ειχα δει και το 2 πανω απο 10 φορες;Τρελη καψουρα με την πρωταγωνιστρια λεμε...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Ετσι ακριβως Σωτηρη.Ενα ποπ trademark.Κουβαλουσε ολη την ελαφροτητα των 80'ς μπολιασμενη με την ατμοσφαιρα της Hammer των 60'ς.Σκελετος στη ντουλαπα που λεει και ο Λυμπε.Οτι και να πουμε για εκεινο το φιλμ,βαρετο δεν το λεμε.Σε αντιθεση με το καινουριο..

Αν και δεν έχω βρει κάποια σχετική πληροφορία, δε μου βγαίνει από το μυαλό ότι ο κυνηγός βρυκολάκων στο original film ήταν αναφορά στον Peter Cushing - Van Helsing.

Είδα χθες στην ΕΤ1 το Okuribito (Departures). Καιρό είχα να δω τόσο ζεστή και ανθρώπινη ταινία, παρά το σχετικά μακάβριο θέμα της. Χωρίς φλυαρίες, χωρίς υπερβολές. Αυτό που μεταδίδεται με ένα βλέμμα στη σκηνή όπου η γυναίκα του Daigo τον βλέπει πρώτη φορά να δουλεύει, θα ήταν πεντάλεπτη, δακρύβρεχτη σκηνή αν είχε γυριστεί στο Hollywood. Πραγματικά εξαιρετική.

Μήπως ξέρετε ποιο είναι το μουσικό κομμάτι που ακούγεται στην ταινία και παίζει ο πρωταγωνιστής στο cello;

Υ.Γ. Όταν θα κλείσει η ΕΤ1, πως θα ανακαλύπτουμε τέτοια διαμάντια;

Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

KING OF DEVIL'S ISLAND (KONGEN AV BASTOY)

http://www.youtube.com/watch?v=ti3qZHtuHAM

Βασισμένη στην αληθινή ιστορία μιας παρέας αγοριών που ζούσαν φυλακισμένα στις αρχές του αιώνα στα Νορβηγικά φιόρδ.

Οι φύλακες μαζί με το διευθυντή τα εκμεταλλεύονται σωματικά και ψυχικά αντί να τα εκπαιδεύουν όπως κανονικά θα έπρεπε και απλά τα χρησιμοποιούν για τις βαριές χειρονακτικές εργασίες.
Τα παιδιά προσπαθούν να επιβιώσουν σε αυτές τις απάνθρωπες συνθήκες μέχρι που ο 17χρονος Erling έρχεται αποφασισμένος να μην ανεχτεί τα δεινά και να αποδράσει.

Μου αρεσε πολυ η ταινια.
Ο Stellan Skarsgård ως συνηθως πολυ καλος αλλα η εκπληξη ερχεται απο τους πιτσιρικαδες που για μενα ειναι εξαιρετικοι.
Γενικα η ατμοσφαιρα της σκανδιναβιας βγαζει μια περιεργη συμπεριφορα στα ορια...
Δειτε την!!

Απο λαθος το εβαλα αλλου πριν αυτο το ποστ...

Είδα χθες στην ΕΤ1 το Okuribito (Departures). Καιρό είχα να δω τόσο ζεστή και ανθρώπινη ταινία, παρά το σχετικά μακάβριο θέμα της. Χωρίς φλυαρίες, χωρίς υπερβολές. Αυτό που μεταδίδεται με ένα βλέμμα στη σκηνή όπου η γυναίκα του Daigo τον βλέπει πρώτη φορά να δουλεύει, θα ήταν πεντάλεπτη, δακρύβρεχτη σκηνή αν είχε γυριστεί στο Hollywood. Πραγματικά εξαιρετική.

Μήπως ξέρετε ποιο είναι το μουσικό κομμάτι που ακούγεται στην ταινία και παίζει ο πρωταγωνιστής στο cello;

Υ.Γ. Όταν θα κλείσει η ΕΤ1, πως θα ανακαλύπτουμε τέτοια διαμάντια;

Πραγματικα συγκλονιστικη, απο τις αγαπημενες μου. Θαυμαζω τον απλο τροπο που εχουν οι Ιαπωνες να μεταδιδουν συναισθηματα χωρις να γινονται δρακρυβρεχτα μελο, καθως και τον ειλικρινη σεβασμο που εχουν για τη ζωη και τον ανθρωπο. Πραγματα που πηγαζουν απο την κουλτουρα τους, ενας λαος τοσο διαφορετικος απο τον δυτικο κοσμο, που μοιαζει εξωγηινος...

Το soundtrack ειναι του εξαιρετικου Joe Hisaishi, που εχει γραψει τη μουσικη για ολες τις ταινιες του Hayao Miyazaki και μερικες του Takeshi Kitano. Το κομματι λεγεται Memory.

Last edited:

Πραγματικα συγκλονιστικη, απο τις αγαπημενες μου. Θαυμαζω τον απλο τροπο που εχουν οι Ιαπωνες να μεταδιδουν συναισθηματα χωρις να γινονται δρακρυβρεχτα μελο, καθως και τον ειλικρινη σεβασμο που εχουν για τη ζωη και τον ανθρωπο. Πραγματα που πηγαζουν απο την κουλτουρα τους, ενας λαος τοσο διαφορετικος απο τον δυτικο κοσμο, που μοιαζει εξωγηινος...

Το soundtrack ειναι του εξαιρετικου Joe Hisaishi, που εχει γραψει τη μουσικη για ολες τις ταινιες του Hayao Miyazaki και μερικες του Takeshi Kitano. Το κομματι λεγεται Memory.

Ευχαριστώ. Ήμουν σίγουρος οτι το συγκεκριμένο κομμάτι είναι κάποιου κλασικού συνθέτη και το έχω ξανακούσει κάπου.