Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Παίζει ρόλο η εθνικότητα???

(εκτός του ότι δεν καταλαβαίνω η αναγωγή απο που προκύπτει)...

Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Σε μια αναγωγή στην Ελλάδα του σήμερα να περιμένουμε έναν Αλβανό ή πακιστανο πρωθυπουργό στη χώρα στο μέλλον?

Να υποθεσω οτι θα την εβλεπες με το ιδιο ματι που ειδες και την εκλογη Ομπαμια?

Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Βρε κουτό (με το συμπάθειο) η εκλογή Ομπάμα είναι η κορύφωση του δράματος, η λύτρωση των μαύρων Αμερικάνων που πριν τραβούσαν τα πάνδεινα και οι οποίοι αποτελούν, όπως θα έπρεπε να καταλάβεις βλέποντας τη ταινία, το εργατικό δυναμικό που συντήρησε τη χώρα. Από Ομπάμα και δώθε, τέρμα τα βάσανα του παρελθόντος για το φτωχό πλην τίμιο έγχρωμο πληθυσμό, της ιστορίας του οποίου μόνο μελανό σημείο οι απαίσιοι Μαύροι Πάνθηρες...

:flipout:
Όπως τα λες ακριβώς !!!
Πάλι καλά που η συγκίνηση με την εκλογή του Ομπάμα συμβαίνει στο τέλος της ταινίας, αλλιως θα την είχα σταματήσει νωρίτερα.

Δε συνεχίζω γιατί θα ξεφύγουμε απο το θέμα των ταινιών.
Η εκλογή στην Αμερική δεν ελέγχεται απο το εκλογικό σώμα.

The Butler
http://www.imdb.com/title/tt1327773/

Καταρχην και ειναι καθαρα προσωπικη αποψη, ειναι η τελευταια φορα που βλεπω ταινια με τον Whitaker.
Δεν αναφερομαι στις υποκριτικες ικανοτητες του, αλλα δεν μπορω να τον βλεπω σαν φατσα.
Μου ειναι αντιπαθεστατος. Οπως δεν μπορω να αντικρυσω τον "δικο" μας Πετρο Φιλλιπιδη, έτσι και ο Whitaker ηρθε να προστεθει στην λιστα μου.
Την χαριστικη βολη βεβαια την έδωσε και η ταινια Butler
Μια ταινια που γυρίστηκε για να τιμησει ποιον; Εναν house nigger;
Και φυσικα ολο αυτο να εξελισεται μέσα σε μια αμερικανια, με τα δακρυα να τρεχουν ποταμι στην εκλογη του Ομπαμα.
Παραλίγο να ξεράσω τα ποπκορν.

το Butler πρεπει να ειναι η χειροτερη ταινια του 2004
ευτυχως που δεν την ειδα
εγω μολις ακουω Whitaker δεν κοιταζω τιποτε αλλο ... φευγω

.

το Butler πρεπει να ειναι η χειροτερη ταινια του 2004
ευτυχως που δεν την ειδα
εγω μολις ακουω Whitaker δεν κοιταζω τιποτε αλλο ... φευγω

.

Ουτε οταν παιζει σε ταινιες του Τζαρμους?:p
Μεταξυ μας τωρα, πες την αληθεια...μηπως την πατησες και ειδες το Battlefield Earth?
Γιατι μετα, λογικο ειναι να φυσας και το γιαουρτι.:flipout:

ο Galen την πατησε οχι εγω :chinese:

Ο Galen ας την πατησε.
Ο Gal'en να μην την πατησει.:p
Ακομα περιμενω σχολια για την ταινια που προτεινα ε? Μην ξεχνιομαστε...

Σορυ για το διπλο ποστ. Αν μπορει καποιος ας σβησει το απο πανω.

hpmv.jpg

Κανονικα θα'πρεπε να το ανεβασω στα Θριλερ.
Ομως το Berberian Sound Studio ειναι κατι πολυ παραπανω απο horror.
Βγαλμενη απο τις καλυτερες στιγμες του Πολανσκι-στην πραγματικοτητα εχουμε να κανουμε με ταινια του Πολανσκι χωρις αυτον στη σκηνοθεσια.
Ο Βρεττανος Peter Strickland εχει σπουδασει τον Ρομαν χωρις αμφιβολια και στο προσωπο του Toby Jones βρισκει τον ιδανικο εκφραστη του μοναχικου ηρωα.
Ο Jones θα μπορουσε να ειναι ο Ενοικος.
Εξαιρετικη σκηνοθεσια,αφηγηματικα και εικαστικα υπεροχη-οι ρυθμοι,τα χρωματα και τα ρετρο σκηνικα παραπεμπουν αισθητικα στο Tinker,Taylor,Soldier,Spy-ατμοσφαιρα πνιγηρη,η ταινια ειναι μια σπουδαια "κλεψια" απο φιλμ αλλων εποχων.Γυρισμενο ολοκληρο σχεδον σε ενα στουντιο ηχου της δεκαετιας του 70 παραλληλα ειναι και μια μουσειακη εκθεση στουντο ηχου των 70'ς (αφου αυτη ειναι η "εποχη" της) με θρυλικα μηχανηματα να παρελαυνουν μπροστα στα ματια σου και με μεγαλη σκηνοθετικη μαεστρια να αναδεικνυονται σε πρωταγωνιστες του φιλμ.Χωρια που ειναι και μια πολυ ενδιαφερουσα αναπαρασταση του τροπου κατασκευης των ηχητικων εφε εκεινη την εποχη.
Νagra μαγνητοφωνα,Revox μπομπινοφωνα,AKG μικροφωνα και ακουστικα,κονσολες ηχου-δεν πιστευεις οτι ορισμενες φορες μπορει να δειχνουν....απειλητικα.

Η ιστορια εχει να κενει με εναν μαεστρο των ηχητικων εφε ο οποιος επισκεφτεται την Ιταλια για να δουλεψει σε ενα φιλμ.
Συντομα ομως θα καταλαβει οτι το φιλμ δεν ειναι αυτο που νομιζε αλλα ενα Giallo....

Προτεινεται ανεπιφυλακτα...

Last edited by a moderator:

Ο Galen ας την πατησε.
Ο Gal'en να μην την πατησει.:p
Ακομα περιμενω σχολια για την ταινια που προτεινα ε? Μην ξεχνιομαστε...

Σορυ για το διπλο ποστ. Αν μπορει καποιος ας σβησει το απο πανω.

Γιωργο σε εμπιστευομαι αλλα δεν το εχω δει ακομα
-bye-

Γιωργο σε εμπιστευομαι αλλα δεν το εχω δει ακομα
-bye-

Oυφ, κανεις δε μ'ακουει εδω μεσα...:grandpa:
Το Berberian sound studio το χω προτεινει τοσους μηνες και τωρα βρεθηκε ενας ανθρωπος να το δει.
Δειτε τα και τα δυο. Σπουδαιες ταινιες!

Oυφ, κανεις δε μ'ακουει εδω μεσα...:grandpa:
Το Berberian sound studio το χω προτεινει τοσους μηνες και τωρα βρεθηκε ενας ανθρωπος να το δει.
Δειτε τα και τα δυο. Σπουδαιες ταινιες!

Δεν το'χα προσεξει Γιωργη οτι το'χες προτεινει,λυπαμαι.
Το ανακαλυψα προχτες στις σαπιες ντοματες ψαχνοντας κατι ασχετο και επεσα πανω του...
Anyway χαιρομαι που ειμαστε δυο που μας αρεσε...

Last edited:

Δεν το'χα προσεξει Γιωργη οτι το'χες προτεινει,λυπαμαι.
Το ανακαλυψα προχτες στις σαπιες ντοματες ψαχνοντας κατι ασχετο και επεσα πανω του...
Anyway χαιρομαι που ειμαστε δυο που μας αρεσε...

Α, με ειχε ενθουσιασει πραγματικα, χωρις να το περιμενω ομολογω.
Παρολο που πιστευα οτι θα ειναι καλο σαν θριλερ (ηθελα να το δω και στο φεστιβαλ που
πρωτοπαιχτηκε αλλα δεν βρηκα εισιτηριο), δεν περιμενα οτι θα αποδεικνυοταν και
τοσο...σινεφιλικα καλο. Κι εγω χαιρομαι που σου αρεσε!:ernaehrung004:

Παιδιά sorry αλλά δεν......
Συμφωνώ σε όλα όσα γράφει ο Superfly αλλά στο τέλος αδιέξοδο!
Αυτό θεωρώ πως είναι και το μεγαλύτερο μειονέκτημα των ταινιών μυστηρίου/τρόμου!Ξεκινούν καλά, έχεις αγωνία και δυστυχώς δε καταλήγουν πουθενά!
Πραγματικά προσεγμένη ταινία με πολύ ωραία ατμόσφαιρα αλλά στο τέλος τζίφος, για μένα.

Παιδια ειδα προχθες το RONI 47, απλα μην πατε να πεταξετε 8 ευρω τσαμπα, φατε τα σουβλακια. :) το τρειλερ ειναι τελειως παραπλανητικο αφηνει να ενοηθει οτι θα δεις μια υπερπεριπετεια, με μαχες κλπ, και καταληγεις να βλεπεις το οι αναμνησεις μιας γκεισας... Πολυ βαρυ, κανει κοιλια στο μεγαλυτερο μερος. με λιγα λογια τρατζικ. υποκειμενικη αποψη.

Παιδια ειδα προχθες το RONI 47, απλα μην πατε να πεταξετε 8 ευρω τσαμπα, φατε τα σουβλακια. :) το τρειλερ ειναι τελειως παραπλανητικο αφηνει να ενοηθει οτι θα δεις μια υπερπεριπετεια, με μαχες κλπ, και καταληγεις να βλεπεις το οι αναμνησεις μιας γκεισας... Πολυ βαρυ, κανει κοιλια στο μεγαλυτερο μερος. με λιγα λογια τρατζικ. υποκειμενικη αποψη.

Δεν λέει να "πετάμε" πολλά 10ευρα έτσι τώρα..
Και το Home προσφέρει άλλη ευχαρίστηση! ;)
.. απλώς λίγη υπομονή θέλει!

Αυτό θεωρώ πως είναι και το μεγαλύτερο μειονέκτημα των ταινιών μυστηρίου/τρόμου!Ξεκινούν καλά, έχεις αγωνία και δυστυχώς δε καταλήγουν πουθενά!
Πραγματικά προσεγμένη ταινία με πολύ ωραία ατμόσφαιρα αλλά στο τέλος τζίφος, για μένα.

Γουστα ειναι αυτα...
Για μενα παλι το τελος ειναι απο τα στοιχεια που εξυψωνουν τη συγκεκριμενη ταινια σε αλλο
επιπεδο. Παρεμπιπτοντως ειμαι απο τους ανθρωπους που σπανιοτατα μενουν ικανοποιημενοι απο το τελος μιας
ταινιας. Πολυ συχνα μου τη λενε οι γνωστοι μου γι'αυτο. Συνηθεστατα μου αρεσουν οι ταινιες μεχρι την
κορυφωση τους. Εκει πιστυω οι περισσοτεροι σεναριογραφοι τα χαλανε προσπαθωντας να το παιξουν
εξυπνοι εις βαρος του θεατη.
Στη συγκεκριμενη ταινια θεωρω οτι το closure ηταν απλα εμπνευσμενο και παραπλησιο με τα καλυτερα
τελη που εχω δει. Μου θυμισε οντως κι εμενα τον Ενοικο... και τη Χαμενη Λεωφορο.

Οπως ειπε και ο Gal'en γουστα ειναι αυτα,αλλα μην ξεχνας φιλε οτι εδω δεν εχουμε να κανουμε με ενα θριλερ που ψαχνεις να βρεις το δολοφονο ή ενα horror με διαβολους και τριβολους οπου το "κακο" πρεπει να νικηθει.
Εδω εχουμε να κανουμε με καθαροαιμο ψυχολογικο θριλερ οπου τα πραγματα ειναι πιο μπερδεμενα.Και η απαντηση σ'αυτα ειναι σχεδον παντα διφορουμενη ή απλα δεν υπαρχει.Δεν υπαρχει μαυρο ασπρο.Ασε που τετοια φιλμ που προσπαθησαν να δωσουν καθαρη απαντηση,σχεδον παντα την πατησαν με την απλοικοτητα του τελους σε σημειο βλακειας.
Γι'αυτο και η ταινια αυτη εμενα μου θυμιζε Πολανσκι στην προσεγγιση της ή-οπως σωστα εγραψε ο Γιωργος-Ντειβιντ Λυντς.

Ετσι κι αλλιως το θεμα δεν ειναι η αναζητηση της τελειοτητας σε μια ταινια (καμμια δεν ειναι αλλωστε τετοια) αλλα αν ικανοποιουνται οι αισθησεις σου.
Εμενα αυτο το τελευταιο η συγκεκριμενη ταινια το επραξε με το παραπανω.Και αυτο μου φτανει..

blacknarcissus4.jpg

Όταν η ανθρώπινη ύπαρξη ταλανίζεται με εσωτερικές διαμάχες, τότε νικάει πάντα ο πιο "δυνατός". Ή όχι?

Πάνο σε ευχαριστώ. Ένα διαμάντι του κινηματογράφου....

http://www.imdb.com/title/tt0039192/