Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Μα ο τροπος διαδικασιας, σκεψης καθως και η ευαισθησια του καθε δημιουργου αποτυπωνεται στο εργο του...
φυσικα και η διαδικασια φαινεται αλλα και παιζει μεγαλο ρολο στην δημιουργια..
Η διαδικασια παιρνει την μορφη της φορμας που θα ακολουθησει μια ταινια..
παντα μιλαμε για ταινιες εκτος του mainstream γιατι εκει δεν φαινεται και δεν αφηνεται τιποτα στην τυχη. Ενδιαφερον εχει οπου ακομα και ο Lucas των studios και της μιας και μοναδικης δημιουργιας, πλεον τιθεται εναντιoν των studios που πριν πολλααα χρονια συνεργαζοταν.

http://www.cbsnews.com/news/star-wars-director-george-lucas-on-changing-movie-industry-and-studios/

Σαφως και καθε εργο εχει την σφραγιδα του δημιουργου του.Και γι'αυτο αγαπαμε τους δημιουργους γιατι οι ταινιες τους εχουν προσωπικοτητα.
Ειναι εναλλακτικοι κοσμοι που θα'θελες να ζεις μεσα τους.
Το κοινο ομως παει αντιθετα.Βλεπει πρωτα το αποτελεσμα και υστερα ψαχνει να βρει το πως προεκυψε.
Και εν τελη επειδη εγω μπορει διαφωνω με την προσεγγιση του Χιτς αυτο δεν κανει οι ταινιες του Χιτς λιγοτερο καλες ή του Κρονεμπεργκ καλυτερες,κυριως γατι απο τον καθε δημιουργο εισπρατω διαφορετικα πραγματα που στην ουσια ειναι αυτα που θελει να μου προσφερει αυτος...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Σαφως και καθε εργο εχει την σφραγιδα του δημιουργου του.Και γι'αυτο αγαπαμε τους δημιουργους γιατι οι ταινιες τους εχουν προσωπικοτητα.
Ειναι εναλλακτικοι κοσμοι που θα'θελες να ζεις μεσα τους.
Το κοινο ομως παει αντιθετα.Βλεπει πρωτα το αποτελεσμα και υστερα ψαχνει να βρει το πως προεκυψε.
Και εν τελη επειδη εγω μπορει διαφωνω με την προσεγγιση του Χιτς αυτο δεν κανει οι ταινιες του Χιτς λιγοτερο καλες ή του Κρονεμπεργκ καλυτερες, κυριως γατι απο τον καθε δημιουργο εισπρατω διαφορετικα πραγματα που στην ουσια ειναι αυτα που θελει να μου προσφερει αυτος...

Δεν συγκρινε ταινιες κανεις.. ουτε δημιουργους.
Απλη διατυπωση εκανα οτι η διαδικασια φαινεται στο τελικο αποτελεσμα, ασχετος αν καποιος δεν το παρατηρει ή δεν το δινει σημασια.. ουτως η αλλως η διαδικασια επαιξε τον ρολο της εστω και ασυνηδειτα στο αποτελεσμα.

Δεν τιθεται θεμα προσφορας και ζητησης.. καθως μια ταινια μπορει να ειναι και ο διαλογος μεταξυ θεατη και δημιουργου/συντελεστων, μεσω της ενσυναίσθησης.. δεν γνωριζουν ακριβως, αλλα ιχνηλατουν, βαδιζουν σε ανεξερευνητες περιοχες..
παρε για παραδειγμα τα αριστουργηματα του Mallick..
The Thin Red line
στο 1:50:00
- Αυτο το παντοδυναμο κακο,
- Απο που προερχεται;
- Πως κρυφο-μπαινει σε αυτον τον κοσμο;
- Απο ποιο σπορο; ποια ρίζα βλαστησε;
- Ποιος το κανει αυτο;
- Ποιος μας σκοτωνει;
- Ποιος μας στερει τη ζωη και το φως;

Ειναι το σημειο οπου οι σκεψεις του δημιουργου ειναι πλεον αυτες του θεατη, η ενσυναίσθηση επιτευχθηκε διχως δραματουργια ενω ο θεατης οδηγηθηκε εκει απο μονος του.. με μονο οδηγο την σειρα των πραγματων που εγιναν στην διαρκεια της ταινιας και μεσα απο τις εικονες και τους ηχους..
σκετο το κειμενο μου παραπανω ειναι αδυνατο και δεν λεει τιποτα..

Οτι και να γραψει κανεις για τον Mallick ειναι λιγο.. ειχα παραβρεθει σε μια ομιλια για την κινηματογραφικη γλωσσα που χρησιμοποιει στο "to the wonder", ενα κινηματογραφικο θαυμα, υποτιμημενο εργο, σιγουρα ομως δυσκολο για το ευρυ κοινο.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Δεν συγκρινε ταινιες κανεις.. ουτε δημιουργους.
Απλη διατυπωση εκανα οτι η διαδικασια φαινεται στο τελικο αποτελεσμα, ασχετος αν καποιος δεν το παρατηρει ή δεν το δινει σημασια.. ουτως η αλλως η διαδικασια επαιξε τον ρολο της εστω και ασυνηδειτα στο αποτελεσμα.

Δεν τιθεται θεμα προσφορας και ζητησης.. καθως μια ταινια μπορει να ειναι και ο διαλογος μεταξυ θεατη και δημιουργου/συντελεστων, μεσω της ενσυναίσθησης.. δεν γνωριζουν ακριβως, αλλα ιχνηλατουν, βαδιζουν σε ανεξερευνητες περιοχες..
παρε για παραδειγμα τα αριστουργηματα του Mallick..
The Thin Red line
στο 1:50:00
- Αυτο το παντοδυναμο κακο,
- Απο που προερχεται;
- Πως κρυφο-μπαινει σε αυτον τον κοσμο;
- Απο ποιο σπορο; ποια ρίζα βλαστησε;

Ειναι το σημειο οπου οι σκεψεις του δημιουργου ειναι πλεον αυτες του θεατη, η ενσυναίσθηση επιτευχθηκε διχως δραματουργια ενω ο θεατης οδηγηθηκε εκει απο μονος του.. με μονο οδηγο την σειρα των πραγματων που εγιναν στην διαρκεια της ταινιας και μεσα απο τις εικονες και τους ηχους..

Οτι και να γραψει κανεις για τον Mallick ειναι λιγο.. ειχα βρεθει σε μια ομιλια για την κινηματογραφικη γλωσσα που χρησιμοποιει στο "to the wonder", ενα πραγματικα κινηματογραφικο θαυμα, υποτιμημενο εργο, σιγουρα ομως δυσκολο για το ευρυ κοινο.

Μισο γιατι μπερδευτηκαμε.
Οι αναφορες μου ηταν πανω σ'αυτα που ειπε ο Κρονεμπεργκ για τον Χιτσκοκ.Δεν εγραψα οτι συνεκρινες εσυ δημιουργους..
Οσο για την προσφορα και τη ζητηση που αναφερεις,ισως να σε μπερδεψα,αλλα εννοω-ως προσφορα-ολα αυτα που μου δινει ενας δημιουργος μεσα απο το εργο του.
Στα οποια ειναι και ο "διαλογος" του μαζι μου.Αλλωστε η διαλεκτικη του δημιουργου με το κοινο στην τεχνη ειναι τοσο φυσικο σαν την αναπνοη.
Ειτε προκειται για τους διαλογους του Μαλικ,ειτε για τις εικονες του Ταρκοφσκι...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Μισο γιατι μπερδευτηκαμε.
Οι αναφορες μου ηταν πανω σ'αυτα που ειπε ο Κρονεμπεργκ για τον Χιτσκοκ.Δεν εγραψα οτι συνεκρινες εσυ δημιουργους..
Οσο για την προσφορα και τη ζητηση που αναφερεις,ισως να σε μπερδεψα,αλλα εννοω-ως προσφορα-ολα αυτα που μου δινει ενας δημιουργος μεσα απο το εργο του.
Στα οποια ειναι και ο "διαλογος" του μαζι μου.Αλλωστε η διαλεκτικη του δημιουργου με το κοινο στην τεχνη ειναι τοσο φυσικο σαν την αναπνοη.
Ειτε προκειται για τους διαλογους του Μαλικ,ειτε για τις εικονες του Ταρκοφσκι...

:)

Ο Mallick δεν λειτουργει μονο με τους διαλογους αλλα καταλαβα που αναφερεσαι..

απλα οταν καποιος εχει απαιτησεις απο ενα εργο, ποσο μαλλον συγκεκριμενες, ειναι σχεδον βεβαιο οτι δεν θα μπορεσει να αφαιθει για να αισθανθει και μεσω των αισθησεων, να κατανοησει ολα αυτα που του προσφερονται..ή που ανακαλυπτει ο θεατης μονος του, χωρις να εχουν γινει συνειδητα απο τον δημιουργο.. (σε κατι τετοιο αναφεροταν και ο Cronenberg) εξαλλου ενα εργο ποτε δεν μπορει, και θα ηταν παντελως αδυναμο, αν ειχε μονο ενα διαβασμα..

Ο Ταρκοσκι μεγαλος ποιητης της εικονας, και το Stalker μεσα στις 10 αγαπημενες μου.. αν ομως υπηρχε καποιος πολυ περιεργος λογος, oπου με αναγκαζε να διαλεξω ποιηση, σιγουρα θα διαλεγα αυτη που βρισκεται στην καθημερινοτητα (Ozu) και οχι στην μεταφυσικη του (Ταρκοφσι). Δεν συγκρινω εργα, ουτε δημιουργους, παρα μονο αναγκαιότητα.

Last edited:
Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

πολύ ωραια συζήτηση και διαλογος
ευχαριστω
αλλα βρε auteur δεν θα μας πεις το ονομα σου ?

Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Nobody :p

Ειδα κυκλοφόρησε η νεα των αδερφών νταρτνανιαν :)
Και βγήκε το προγραμμα το φεστιβαλ.

Αν το Δράμα βρισκεται στον ρεαλισμό της καθημερινότητας, η κωμωδία στην περιοχή της φαντασίας και η αληθινή ομορφια στην κομψότητα, την ταπεινότητα, στην απλότητα της ύπαρξης μας, στον μεγάλο Οzu βρίσκονται ολα αυτα σε απόλυτη ισορροπία...
Οτι και να πω ή να πιω θα ειναι λιγο...
http://youtu.be/8YG3XnGC0o8

Κρίμα που το σημερινό indie δεν φτάνει την κομψότητα και την ομορφια των ταινιων του.. Πριν το little miss sunshine, me you and everyone I know, Kings of summer, Juno, κτλ υπήρχε το I was born but.. Και το good morning remake του πρώτου..
Είδικα το μεγάλο αριστουργημα I was born but...

Μπορει να μου πήρε 12 χρονια (3 προβολές) για να αισθανθώ τον λόγο του θανάτου της γριάς μητέρας στην καλυτερη ταινια στην ιςτορια του κινηματογράφου (για μένα και ευτυχώς για αρκετούς ακομα..πριν πείτε μεγαλα λόγια γράφω..) ομως ποτε ενας και μοναδικός θάνατος δεν ειχε τοσο συγκίνηση, βαθιά κατανόηση και ανθρωπιά..
Tokyo story.. Το "δικό μας" στόρυ...

Αν σε κάποιον δεν αρεσει η ταινια, παρακαλώ ας ξαναπροσπαθήσει μετα απο λίγα χρονια... Ιςως καποια στιγμή συμβεί..και θα ειναι ενα πολυ μεγάλο δώρο στον εαυτό του..

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

:)

απλα οταν καποιος εχει απαιτησεις απο ενα εργο, ποσο μαλλον συγκεκριμενες, ειναι σχεδον βεβαιο οτι δεν θα μπορεσει να αφαιθει για να αισθανθει και μεσω των αισθησεων, να κατανοησει ολα αυτα που του προσφερονται..ή που ανακαλυπτει ο θεατης μονος του, χωρις να εχουν γινει συνειδητα απο τον δημιουργο.. (σε κατι τετοιο αναφεροταν και ο Cronenberg) εξαλλου ενα εργο ποτε δεν μπορει, και θα ηταν παντελως αδυναμο, αν ειχε μονο ενα διαβασμα..

Ο Ταρκοσκι μεγαλος ποιητης της εικονας, και το Stalker μεσα στις 10 αγαπημενες μου.. αν ομως υπηρχε καποιος πολυ περιεργος λογος, oπου με αναγκαζε να διαλεξω ποιηση, σιγουρα θα διαλεγα αυτη που βρισκεται στην καθημερινοτητα (Ozu) και οχι στην μεταφυσικη του (Ταρκοφσι). Δεν συγκρινω εργα, ουτε δημιουργους, παρα μονο αναγκαιότητα.

Η λέξη που "μαύρισα" τα λέει όλα για το ποιος είναι ο λόγος που λατρεύουμε ετερόκλητες ταινίες όχι μόνο υφολογικά ή μεθοδολογικά αλλά και με διαφορετικές "προθέσεις" ή αφετηρίες.
Η αγαπημένη μου ταινία, το "Marienbad" είναι μια παραβολική και μη γραμμική θεώρηση μιας πραγματικότητας, υποκειμενικής ή μη, αλλά αγαπάω και την "Casablanca" μια ταινία που με πιο "ταπεινά" κριτήρια ούσα μια αντι-Ναζιστική ταινία προορισμένη να τονώσει το πατριωτικό αίσθημα των Αμερικανών επενδεδυμένη με μια ιστορία αγάπης.
Ο λόγος που η δεύτερη είναι αγαπημένη σε τόσο ετερόκλητο κοινό αγγίζει το υπερφυσικό, όπως και να'χει όμως η συνταγή για την συγκεκριμένη ταινία πέτυχε.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Η λέξη που "μαύρισα" τα λέει όλα για το ποιος είναι ο λόγος που λατρεύουμε ετερόκλητες ταινίες όχι μόνο υφολογικά ή μεθοδολογικά αλλά και με διαφορετικές "προθέσεις" ή αφετηρίες.
Η αγαπημένη μου ταινία, το "Marienbad" είναι μια παραβολική και μη γραμμική θεώρηση μιας πραγματικότητας, υποκειμενικής ή μη, αλλά αγαπάω και την "Casablanca" μια ταινία που με πιο "ταπεινά" κριτήρια ούσα μια αντι-Ναζιστική ταινία προορισμένη να τονώσει το πατριωτικό αίσθημα των Αμερικανών επενδεδυμένη με μια ιστορία αγάπης.
Ο λόγος που η δεύτερη είναι αγαπημένη σε τόσο ετερόκλητο κοινό αγγίζει το υπερφυσικό, όπως και να'χει όμως η συνταγή για την συγκεκριμένη ταινία πέτυχε.

Χεχε, μολις πριν λιγο γυρισα απο την αγαπημενη σου ταινια.:p

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Χεχε, μολις πριν λιγο γυρισα απο την αγαπημενη σου ταινια.:p

Που την είδες?

Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Ida (2013)

affiche-uk.jpg

Μαυρόασπρο ευρωπαϊκό road movie αυστηρής αισθητικής, βαθειά συγκινησιακό, υπόκρουση από το σαξόφωνο του Coltrane μέχρι τα χορωδιακά του Bach, ακαδημαϊκό όσο και τυφλό πήδημα πίστης στο κενό, υπέροχο και άνισο - ένα διαμάντι.

****/5

Nobody :p

Είδικα το μεγάλο αριστουργημα I was born but...

Μπορει να μου πήρε 12 χρονια (3 προβολές) για να αισθανθώ τον λόγο του θανάτου της γριάς μητέρας στην καλυτερη ταινια στην ιςτορια του κινηματογράφου (για μένα και ευτυχώς για αρκετούς ακομα..πριν πείτε μεγαλα λόγια γράφω..) ομως ποτε ενας και μοναδικός θάνατος δεν ειχε τοσο συγκίνηση, βαθιά κατανόηση και ανθρωπιά..
Tokyo story.. Το "δικό μας" στόρυ...

Αν σε κάποιον δεν αρεσει η ταινια, παρακαλώ ας ξαναπροσπαθήσει μετα απο λίγα χρονια... Ιςως καποια στιγμή συμβεί..και θα ειναι ενα πολυ μεγάλο δώρο στον εαυτό του..

το I was born but δεν το εχω δει ( απαραδεκτος )
αληθεια πως θα μου φανει σημερα για πρωτη φορα αν το δω ?

για το ΤΟΚΥΟ ΣΤΟΡΥ οτι και αν πεις ειναι λιγο ειναι η ποιο λιτη ανθρωπινη ταινια στο σινεμα

αλλα επειδη ειμαι και λιγο προκαταλελημενος και δεν γουσταρω τους γιαπωνεζους σαν λαο
θα προτιμησω απο τον αγαπημενο σου Γιαπωνεζο τον Δανο γιγαντα της ακινητης εικονας που λεει τοσα πολλα

.

Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Στα αριςτουργηματα του δεν λεει.. τα ασθανεσαι με όλο σου το ειναι.. Στις ταινίες passion of Jean d arc και ordet αν δεν φύγει καποιος με αναφιλητά απο τα καθαρά συναισθήματα, που προκαλούν οι ταινίες αυτές, την συνταρακτική αντίληψη του, περί του δικαίου και την καθαρή πίστη, οπου κατακτιέται μεςω της καθημερινότητας και οχι δια της βάπτισης, τοτε έχουνε την πλήρη αρτηριοσκλήρωση των αισθήσεων.

Δεν εχω δει πέρα απο mizoguchi μεγαλύτερη αφαίρεση και έκφραση καθαρών συναισθήματων.. Αν καποια στιγμή πρεπει να παραδεχτώ (καθώς δεν πιστεύω στις ερμηνείες και στην φυσικότητα, ούτε στην θεατρική ηθοποιία, παρα στην φύση την ίδια) καποια ερμηνεία ειναι αυτή της Falconetti.. Λένε οτι στα γυρίσματα της ταινίας έκλαιγαν όλοι οι συντελεστές απο την καθαρότητα της ερμηνείας της και την εμμονή των κοντινών πλάνων...

Last edited:

The Frozen Ground

O Nicolas Cage επιστρέφει με ερμηνεία που ειχε να μας δώσει πολύ καιρό.(δεν κάνω πλάκα)
Μαζί του και ο πάντα καλός Κιουζακ.
Αστυνομικο θρίλερ που σε κρατάει ως το φινάλε.
Για ενα βραδινό δίωρο στον καναπέ είναι ότι πρέπει.

Στα αριςτουργηματα του δεν λεει.. τα ασθανεσαι με όλο σου το ειναι.. Στις ταινίες passion of Jean d arc και ordet αν δεν φύγει καποιος με αναφιλητά απο τα καθαρά συναισθήματα, που προκαλούν οι ταινίες αυτές, την συνταρακτική αντίληψη του, περί του δικαίου και την καθαρή πίστη, οπου κατακτιέται μεςω της καθημερινότητας και οχι δια της βάπτισης, τοτε έχουνε την πλήρη αρτηριοσκλήρωση των αισθήσεων.

Δεν εχω δει πέρα απο mizoguchi μεγαλύτερη αφαίρεση και έκφραση καθαρών συναισθήματων.. Αν καποια στιγμή πρεπει να παραδεχτώ (καθώς δεν πιστεύω στις ερμηνείες και στην φυσικότητα, ούτε στην θεατρική ηθοποιία, παρα στην φύση την ίδια) καποια ερμηνεία ειναι αυτή της Falconetti.. Λένε οτι στα γυρίσματα της ταινίας έκλαιγαν όλοι οι συντελεστές απο την καθαρότητα της ερμηνείας της και την εμμονή των κοντινών πλάνων...

ειναι ο εμπνευστης του Ταρκοφσκι και του Μπεργκμαν
ειναι ο αγιος των σκηνοθετων
λεγεται ακομη για την Φαλκονετι οτι οταν πηγαινε στην πυρα ειχε περασει απο πυροβασια
και μηδεν μακιγιαζ στο προσωπο

Είδα το Stonehearst Asylum (2014) ή αλλιώς Eliza Graves (2014) http://www.imdb.com/title/tt1772264/ , ένα ατμοσφαιρικό , σκοτεινό , ανατρεπτικό θρίλερ. Με πολύ καλά στα μάτια μου : σκηνογραφία , κοστούμια , σκοτεινό μουντό φωτισμό , και αναπαράσταση της εποχής (αρχές του 20ου αιώνα). Οι ερμηνείες πάρα πολύ καλές και γενικά μια πραγματικά υπέροχη ταινία.
Με κράτησε σε απόλυτη εγρήγορση ενώ έξω μαίνονταν η βροχή.
Για τους λάτρεις του είδους. Του δίνω 9 στα 10.

Last edited:

the-zero-theorem-poster.jpg

Εξαιρετικος ο γερμανος για αλλη μια φορα!
Καλο καστ, ατμοσφαιρα...

Σαν συνολο οχι σε φοβερο επιπεδο αλλα αξιζει να το δει κανεις.

Ξεκινησα να δω το Hercules.

Με πηρε ο υπνος... Αμεσως μολις ειπωθηκε οτι σκοτωσε τον Μινωταυρο.... Με 49 ροπαλιες, Αχ βρε Θησεα
Εμαθα κιολας πως ο Ευρυσθεας κατα το Hollywood ηταν βασιλιας της Αθηνας...

Ida (2013)

Μαυρόασπρο ευρωπαϊκό road movie αυστηρής αισθητικής, βαθειά συγκινησιακό, υπόκρουση από το σαξόφωνο του Coltrane μέχρι τα χορωδιακά του Bach,
ακαδημαϊκό όσο και τυφλό πήδημα πίστης στο κενό, υπέροχο και άνισο - ένα διαμάντι.

****/5

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Ida

Είχα πει ότι ήθελα να το δω και εγώ και το είδα!
Όντως πολύ όμορφη ταινία!

** Spoilers στο trailer **

Δεν μου πέρασε από το μυαλό ότι τελικά θα έκανε την αμαρτωλή δοκιμή! :cool: