Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Μας προσβάλεις αγαπητέ, και είσαι και νέος στην παρέα μας. Μπορεί να μη γνωρίζουμε τη γαλλική, αλλά γνωρίζουμε από κινηματογράφο. Έστω και αν δεν πολυβλέπουμε nouvelle vague. Και ότι δε γνωρίζουμε δηλώνουμε πρόθυμοι να το μάθουμε.
Συγνωμη δεν ηταν προθεση μου,
Νομιζα οτι το θεμα θα ζαλιζε τους περισσοτερους, ξερεις και στη Γαλλια ακομα. Οποτε θα επανελθω αλλα θα το ετοιμασω λιγο για να ειναι πιο κατανοητο ελπιζω.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Τωρα που σας βρηκα θα περναω γιατι ειμαι σινεφιλ. Αλλα προσεχε γιατι μπορει να ριξω και κανα Σταλονε και να φρικαρεις LOOOL !
Αυριο θα περασω να πω για 2 φιλμς που ειδα προσφατα/

δεν φρικαρω με κανενα Σταλονε
ο καθενας εχει την προσωπικοτητα του

ακομα και ο Κλιντ ο καουμπου εχει μερικες στιγμες
που ειναι πανω απο το μετριο
:redface1:

Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Μας προσβάλεις αγαπητέ, και είσαι και νέος στην παρέα μας. Μπορεί να μη γνωρίζουμε τη γαλλική, αλλά γνωρίζουμε από κινηματογράφο. Έστω και αν δεν πολυβλέπουμε nouvelle vague. Και ότι δε γνωρίζουμε δηλώνουμε πρόθυμοι να το μάθουμε.
Οτι ειναι να μάθετε το μάθατε κυριε Κώστα!
Τα λεει και ο ευφυής αυτιστικός Barnett
http://youtu.be/Uq-FOOQ1TpE

Απο δω και πέρα ας αρχιςουμε να μάθαινουμε μεςω των αισθήσεων, της διαίσθησης και με ενα ολότελα δικό μας τροπο σκέψης. Για αυτο μιλάει κυριως ο "μικρός" ανήλικος Barnett.

Ακριβώς αυτη την πρωτόγονη αλλα απόλυτος εσωτερική γλωςςα, εκφράζει ο Bresson με τις περιςςοτερες ταινίες του.. Και κυριως με το Balthazar..
http://youtu.be/FED1zl5p-kA
Νομιζω δεν μπορει να αποτυπωθεί καλυτερα με λόγια...

Το ίδιο ιςχυει και για τους τεραςτιους μαύρους πίνακες του Τιτάνα Rothko και γενικά ολους τους συνθέτες acousmatic music/musique concrete οπου ηγούνται κυριως Γάλλοι και καναδοί με Pierre Henry, Francis Dhomont, Pierre Schaefer, Varese, Boulez, Parmegiani αλλα και τον "δικό μας" Xenaki και πολλούς άλλους φυςικα..

Να δουμε ποτε θα υπάρξει ποστ χωρις το επίθετο του bre.. Χαχαχα

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

δεν φρικαρω με κανενα Σταλονε
ο καθενας εχει την προσωπικοτητα του

ακομα και ο Κλιντ ο καουμπου εχει μερικες στιγμες
που ειναι πανω απο το μετριο
:redface1:

Όντως, γύρω στα 90 λεπτά ανά ταινία.

πέραν τούτου, εμένα μου αρέσει καμιά φορά να ψάχνω για διαμάντια στις λάσπες, για όμορφες στιγμές σε ταινίες blockbuster.

Τη σκηνή στο Χόμπιτ που οι Νάνοι τραγουδάνε a capela και ο Bilbo/Martin Freeman αρχίζει να νιώθει πόσο στενόχωρο είναι το σπίτι του, τον πόθο της περιπέτειας (που εκφράζεται τόσο όμορφα με την εικόνα από τις σπίθες που βγαίνουν από την καμινάδα για να χαθούν μέσα στη νύχτα).

Την πρώτη σκηνή από το Lucy, όπου η Scarlet, ο συμπρωταγωνιστής της και ο Luc Besson στήνουν ενα υπέροχο παιχνίδι γάτας με ποντίκι.

Τη σκηνή της πτώσης με αλεξίπτωτο στο Godzilla, με υπόκρουση τη μουσική του Ligeti.

Άλλες ταινίες είναι μόνο λάσπη, π.χ. το Pacific Rim.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Το ίδιο ιςχυει και για τους τεραςτιους μαύρους πίνακες του Τιτάνα Rothko και γενικά ολους τους συνθέτες acousmatic music/musique concrete οπου ηγούνται κυριως Γάλλοι και καναδοί με Pierre Henry, Francis Dhomont, Pierre Schaefer, Varese, Boulez, Parmegiani αλλα και τον "δικό μας" Xenaki και πολλούς άλλους φυςικα..

Να δουμε ποτε θα υπάρξει ποστ χωρις το επίθετο του bre.. Χαχαχα

Varese, Boulez, Xenakis. Εσείς έχετε πάει στα σκληρά αγαπητέ. Προσωπικά έχω σταματήσει το ρολόι στο Bartok και το δικό μας Σκαλκώτα. Αν και προχτές άκουγα στο France Musique τον Pierrot Lounaire του Schönberg και κάτι μίλησε μέσα μου. Ίσως είναι η κατάλληλη μουσική υπόκρουση για νυχτερινό ταξίδι σε χειμερινό γερμανικό τοπίο...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Ε οχι ρε Κωστα.
Μονο λασπη η ονειρικη σκηνη με τη μικρη Γιαπωνεζουλα?
Μονο λασπη η σκηνη του παππου με το εγγονι στην παραλια που βγαινει το κατεστραμμενο ρομποτ?
Οι σκηνες με τους εργατες που χτιζουν τα τειχη?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Όντως, γύρω στα 90 λεπτά ανά ταινία.

πέραν τούτου, εμένα μου αρέσει καμιά φορά να ψάχνω για διαμάντια στις λάσπες, για όμορφες στιγμές σε ταινίες blockbuster.

Τη σκηνή στο Χόμπιτ που οι Νάνοι τραγουδάνε a capela και ο Bilbo/Martin Freeman αρχίζει να νιώθει πόσο στενόχωρο είναι το σπίτι του, τον πόθο της περιπέτειας (που εκφράζεται τόσο όμορφα με την εικόνα από τις σπίθες που βγαίνουν από την καμινάδα για να χαθούν μέσα στη νύχτα).

Την πρώτη σκηνή από το Lucy, όπου η Scarlet, ο συμπρωταγωνιστής της και ο Luc Besson στήνουν ενα υπέροχο παιχνίδι γάτας με ποντίκι.

Τη σκηνή της πτώσης με αλεξίπτωτο στο Godzilla, με υπόκρουση τη μουσική του Ligeti.

Άλλες ταινίες είναι μόνο λάσπη, π.χ. το Pacific Rim.

Varese, Boulez, Xenakis. Εσείς έχετε πάει στα σκληρά αγαπητέ. Προσωπικά έχω σταματήσει το ρολόι στο Bartok και το δικό μας Σκαλκώτα. Αν και προχτές άκουγα στο France Musique τον Pierrot Lounaire του Schönberg και κάτι μίλησε μέσα μου. Ίσως είναι η κατάλληλη μουσική υπόκρουση για νυχτερινό ταξίδι σε χειμερινό γερμανικό τοπίο...

Ααααααααα τι καλο θα δείτε;

Σκληρά ειναι η Rihanna και η Kylie..και εχει και αδερφή η άτιμη.

Ε οχι ρε Κωστα.
Μονο λασπη η σκηνη του παππου με το εγγονι στην παραλια που βγαινει το κατεστραμμενο ρομποτ?

Εσυ τιμωρία στη γωνία..
Ενω μεχρι να βγει το bluray της νέας ταινίας του Strickland θα ψιθύριζεις.. Bre s s on. Br e s s on. Bre ss o n.

Class dismissed!
Καλο βραδυ

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

;1057256223 said:
Ε οχι ρε Κωστα.

Τώρα που μου το θύμισες, θα έλεγα ότι αξίζει η σκηνή με την τεράστια μαύρη ομπρέλα. Τα άλλα όχι. Ειδικά η σκηνή με τους εργάτες στα τείχη που λες με εκνεύρισε τρομερά γιατί έδειξε ότι ο del Toro είχε τη δυνατότητα και το υλικό για να φτιάξει κάτι παραπάνω, μια πραγματική δυστοπία όπως αυτές της δεκαετίας του '70, αλλά την πέταξε. Παντού τεράστια ρομπότ και τέρατα να πλακώνονται στο ξύλο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Εσυ τιμωρία στη γωνία..
Ενω μεχρι να βγει το bluray της νέας ταινίας του Strickland θα ψιθύριζεις.. Bre s s on. Br e s s on. Bre ss o n.

Class dismissed!
Καλο βραδυ

Εγω την ειδα ηδη και δε μασαω.:p

Το Κatalin Varga θελω να βγει σε bluray. Απο τις μεταγενεστερες του δε μου λειπει κατι...

Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Μόλις γύρισα από το νέο "Χομπιτ" - τα ίδια και τα ίδια. Καιρός να ανοίξει άλλο "θεμα" ο σκηνοθέτης της, το παραξεχείλωσε αυτό! Στα γνωστά άριστα οπτικά στάνταρ (το πιο ξεκούραστο 3D) κλπ κλπ.

Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Βρε βαγγέλη, τι περίμενες ;;;; έβλεπα τόσες μέρες τον ενθουσιασμό σου και την αναμονή σου και απορούσα ... δεν είμαι (στα κινηματογραφικά τουλάχιστον) ελιτιστής, αλλά για μένα η φράση που τέλεια περιγράφει και τις δύο τριλογίες είναι : τα ίδια και τα ίδια ...
Ζητώ συγνώμη από τους φίλους μου, που γνωρίζω ότι είναι μεγάλοι φανς, αλλά πραγματικά δεν μπόρεσα να κοινωνήσω ...

->Ref. Deleuze_Bresson
ευχαριστω πολυ!
οχι δεν γνωριζα κατι... link please or pm.
-bye-
Επανερχομαι οπως το υποσχεθηκα.
Πριν μερικα χρονια, βγηκε απο τις εκδοσεις Montparnasse, γνωστη για τις κλασσικες ταινιες που επανεκδιδει και τα ντοκυμανταιρ, ενα τριπλο Ντι-Βι-Ντι, Ενα μακρυ Ιντερβιου του Ντελεζ, που ονομαζεται Το "Αλφαβητο". Το ντοκυμανταιρ αυτο δημιουργηθηκε απο πρωην φοιτητες του Ντελεζ, που μετα βρηκαν τον δρομο τους στην τηλεοπτικη και ντοκ παραγωγη. Αλφαβητο γιατι ο Ντελεζ (η μαλλον η σκηνοθετης παραγωγος) επαιρνε με τη σειρα καθε γραμμα της αλφαβητου, και εβρισκε μια λεξη με την οποια ο στοχαστης, εφτιαχνε μια εννοια (concept), η ανελυε και εθετε ερωτηματικα που κατεληγαν στην εμβελεια (οντολογικη, πνευματικη, η κοινωνικη) μιας εννοιας.
Σ'αυτο το καταπληκτικο κοφρε, βισκεται σαν bonus μια διαλεξη του στους φοιτητες της Femis (σχολης κινηματογραφου) και οπου μιλαει στους προσεχης κινηματογραφιστες για τι ; "Για την πραξη Δημιουργιας"...Ε ναι. Μονο αυτο :FSGSFGS4:
Εκει αναλυει το σινεμα σαν "πραξη" και αναφερεται σαν παραδειγμα συχνα σε ποιον ;;; Στον Μπρεσσον. Να το μικρο αριστουργημα που βγηκε.
510877MEPJL.jpg

Οντας μελετητης, εντος ολων των αλλων, του Μπεργκσον (ισως του τελευταιου μεγαλου φιλοσοφου μαζι με τον Χαιντεγκερ κατ'εμε), αναλυσε το κονσεπτ, κινηση-χρονος, και πως αυτη η αναγκη μετατρεπεται σε διμηουργια μεσα στην νεα τεχνη που ειναι το σινεμα.
Ηταν ενας μεγαλος κυριος, πραγματικος φιλοσοφος και οχι απλως στοχαστης, διδασκαλος φιλοσοφιας, διανοητης, αναλυτης κλπ. με την εννοια, οτι δημουργησε εννοιες, η εννοιολογικα συστηματα. Αυτος ειπε ποια ειναι η δουλεια του φιλοσοφου: η δημιουργια εννοιων. Μ'αυτον τον τροπο, θεωρειται πραγματικος (ισως ο τελευταιος; κατ'εμε) φιλοσοφος. Διακρινοταν απο το αγαπητο του χαρακτηρα και η ταπεινοτητα του ειναι μαθημα ζωης και παραδειγμα για πολλους που προτεινονται σαν διανοουμενοι.

ΚΑι ακομα ενα bonus για σας, οπως ειπα δεν ηθελα να κουρασω τους μη γαλοφωνους και γαλομαθεις, βρηκα ενα βιντεακι που μιλαει για κουλτουρα (Με την εννοια της καλιεργειας του πνευματος) Και εχει υποτιτλους στα αγγλικα. Και κυττατε τι λεει ο ανθρωπος ! Λεει οτι δεν ειναι ο ιδιος ανθρωπος κουλτουρας. Αξιζει τον κοπο να το δειτε. Και εγγυουμε ειναι "προσιτο" στην καταληψη του. Γιατι ο Deleuze δεν ηταν ποτε βαρυγδουπος και εφετζης κανοντας τα πραγματα πολυπλοκα. Οπως ελεγε το να κανεις και να εκφρασεις πολυπλοκα πραγματα ειναι ευκολο γι αυτον που εχει μαθει την τεχνικη του λογου, το να τα κανεις λιανα ειναι το δυσκολο. Ηταν ΔΑΣΚΑΛΟΣ με ολη τη σημασια του ορου. Λεει επισης οτι η καλλιεργεια ειναι δουλεια, δεν ειναι χομπυ, πρεπει να την προγραμματησεις οπως μια εργασια και ακομα κι αν δε σε τραβαει πρεπει να προσπαθησεις, και ξανα, και αυτο μας λεει πολλα για την προσεγγιση μας στον κινηματογραφο. Πολλα εργα δεν ειναι ελκυστικα η ευχαριστα με το πρωτο. Πρεπει να τα δουλεψεις, ισως να πασχισεις, για να βγει νοημα και να σου μεινει κατι.
Το βιντεακι για την κουλτουρα εδω :
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Βρε βαγγέλη, τι περίμενες ;;;; έβλεπα τόσες μέρες τον ενθουσιασμό σου και την αναμονή σου και απορούσα ... δεν είμαι (στα κινηματογραφικά τουλάχιστον) ελιτιστής, αλλά για μένα η φράση που τέλεια περιγράφει και τις δύο τριλογίες είναι : τα ίδια και τα ίδια ...
Ζητώ συγνώμη από τους φίλους μου, που γνωρίζω ότι είναι μεγάλοι φανς, αλλά πραγματικά δεν μπόρεσα να κοινωνήσω ...

Ηλπιζα σε κατι οχι διαφορετικο σε θεαμα αλλα σε υφος. Αντιθετα εδω εχουμε μια εντελως αχρωμη βερσιον (ο Τζακσον "απειλησε" με αλλη διαφορετικη βερσιον), οπου αν τη δει καποιος "ψυχρα" θα πει οτι ειναι απλως μια "χαλια" ταινια (πλην των εφε). Κατα τη γνωμη μου η τριαδα του "Αρχοντα" αρκουσε για να μεινει στην ιστορια - αλλα τα φραγκα ειναι παρα πολλα.
Και το ωραιο ειναι οτι μαλλον πρεπει να αναμενουμε καμια ιστορια με "Γοργοποδαρο" - σαν...απειλη ειναι αυτο!

Χθες ειδα το "Deux jours, une nuit". Δυο μερες κ μια νυχτα. Ταινια του 2014.
Πρωταγωνιατει η Marion Cotillard. Ενδιαφερον το σεναριο, ομως δεν με ενθουσιασε η γενικοτερη πλοκη. Καπως προβλεψιμη. Με χαλασε λιγο μια σκηνη που εκλαψε ξαφνικα ενας αντρας. Μου θυμισε Οικογενειακες Ιστοριες στην ελληνικη τβ. Τραγικη ερμηνεια. Νομισα για λιγο οτι ηταν αστειο αλλα οχι, ηταν κανονικο. Απο τις χειροτερες σκηνες που εχω δει.
Η Cotillard δεν με επεισε, οπως δεν το εκανε ουτε στο The Immigrant. Μαλλον υπερεκτιμημενη.
Μηνυματα πολλα, με εβαλε σε σκεψεις αρκετες φορες, αλλα δεν θα την ξαναεβλεπα.

" Μαλλον υπερεκτιμημενη."
Συμφωνω απολυτα για την Κοτ. γενικα - δεν ξερω, αλλα σε οσες ταινιες την εχω δεν με...ιντριγκαρισε! Σ´αυτην ομως μου αρεσε!

"Μηνυματα πολλα, με εβαλε σε σκεψεις αρκετες φορες, αλλα δεν θα την ξαναεβλεπα. "
Ενταξει, δεν ειναι "καθημερινη" ταινια - την βλεπεις, σκεφτεσαι για ενα-δυο λεπτα, αναστεναζεις(!) και...παμε για αλλα! Ειναι ομως ταινια που παρα πολλοι θα επρεπε να δουν - μα "βοσκουν" αλλου!

Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

" Μαλλον υπερεκτιμημενη."
Συμφωνω απολυτα για την Κοτ. γενικα - δεν ξερω, αλλα σε οσες ταινιες την εχω δεν με...ιντριγκαρισε! Σ´αυτην ομως μου αρεσε!

"Μηνυματα πολλα, με εβαλε σε σκεψεις αρκετες φορες, αλλα δεν θα την ξαναεβλεπα. "
Ενταξει, δεν ειναι "καθημερινη" ταινια - την βλεπεις, σκεφτεσαι για ενα-δυο λεπτα, αναστεναζεις(!) και...παμε για αλλα! Ειναι ομως ταινια που παρα πολλοι θα επρεπε να δουν - μα "βοσκουν" αλλου!

Έχετε δει το La vie en rose, όπου υποδύεται την Εντίθ Πιάφ; Αν όχι δείτε το άμεσα, για μένα μία από τις σπουδαιότερες ερμηνείες στην ιστορία του σινεμά.

Κωστα, την ειχα αρχισει αλλα κατι ειχε προκυψει και την σταματησα (αρχη αρχη, εκει που εδειχνε τα παιδικα χρονια -μου φανηκε πολυ μελο!). Θα σε...υπακουσω συντομα!

σημ. ο πληθυντικος σε οσους αισθανονται παπουδες (κι οχι σε οσους απλα ειναι)

Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Κωστα, την ειχα αρχισει αλλα κατι ειχε προκυψει και την σταματησα (αρχη αρχη, εκει που εδειχνε τα παιδικα χρονια -μου φανηκε πολυ μελο!). Θα σε...υπακουσω συντομα!

σημ. ο πληθυντικος σε οσους αισθανονται παπουδες (κι οχι σε οσους απλα ειναι)

Ο πληθυντικός είναι γιατί απάντησα και στον Principe και βαρέθηκα να κάνω multiquote :sleepey:.

12 Angry Men (Οι Δώδεκα Ένορκοι, 1957)

12+Angry+Men+4.jpg

Δεν ξέρω πώς, αλλά δεν είχε τύχει να τη δω ποτέ, ούτε παλιά στην κρατική.
Εξαιρετικές ερμηνείες, απίστευτο πώς μπορεί να μιλάει για την προκατάληψη και τις σχέσεις επιβολής που σχηματίζονται σε επίπεδο μιας μικρής ομάδας, όλα μέσα σε ένα δωμάτιο!

Μου έμεινε η ατάκα του (ξένου) ωρολογοποιού:
- "I beg pardon?" What are you so polite about?
- For the same reason you are not: it's the way I was brought up.

ολη η κοινωνια συνοψιζεται σε 12 χαρακτηρες.. γιατι αραγε angry ενω δεν υπαρχει ουτε μια γυναικα;

reasonable doubt το θεμα της ταινιας.. ολο αυτο περιγραφεται συνοπτικα στην ιδιοτητα του πρωταγωνιστη ενω γινεται εμφανες με τις παυσεις της καμερας πανω του.
Η ιδιοτητα του.. αρχιτεκτων.. ενας καλλιτεχνης οφειλει να αμφισφητει/αναζητει.. αλλα με λογικη και γνωσεις, αλλιως δεν θα μπορεσει να στηριξει τα οικοδομηματα/ιδεες του.
ενω ειναι ο μονος που κοιταζει εξω απο το παραθυρο..

πρωτα εγινε television play, μετα θεατρικο και τελος η ταινια..

η αφισα, μεσα απο το χρωμα κανει οτι και η καμερα του Lumet.