Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Στελιο σημερα ειδα δυο εργαρες που σιγουρα θα συμφωνησεις οτι ομοιες τους περα οτι δεν γυριζονται πια ηταν σταθμος γαι την εποχη τους
Samurai με εναν εκπληκτικο Alain Delon και το Elevator to the Gallows που σε κρατα απο την πρωτη σκηνη σε αγωνια για το τι θα συμβει...

αργησες πολυ

αβαθμολογητα διαχρονικα αριστουργηματα !!

:worshippy:

Re: Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

ποιος
και γιατι ?

:trytofly:

εσύ ...

γιατί δεν λες καλό λόγο με τίποτε, για τα κατόπιν του 1976 ... σαν τον υπερήχα στην μουσική ...

ωστόσο, σε αγαπώ για αυτό που είσαι ... καλή χρονιά !

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

αργησες πολυ

αβαθμολογητα διαχρονικα αριστουργηματα !!

:worshippy:

γκχμμμμ ... πριν αλέκτωρ ....

το Σαμουράι είναι μακράν η καλύτερη ταινία του Αλέν ... Μελβίλ, τι περιμένεις ....

Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

επισης αυτες τις μερες καταφερα και ειδα τους 12 πιθηκους...δεν ξερω αλλα ειχα χρονια να δω τοσο πειστικο ψυχοπαθη οσο ο Μπραντ Πιτ...επισης το σεναριο ουτε στιγμη δεν εκανε κοιλια και η αγωνια κρατησε μεχρι το γκισε με τα αεροπορικα εισιτηρια 2 λεπτα πριν τελειωσει το εργο....

φυσικα και ευχαριστω την παρεα εδω μεσα μιας και τα περισσοτερα εργα που εχω βαλει σε μια σειρα να τα δω ή τα εχω δει ειναι απο τις συζητησεις σας εδω μεσα εξαιρειται το γαιδουρι του Λυμπεροπουλου :BDGBGDB55: που δυστυχως δεν καταφερα να καταλαβω τι ηθελε να πει ο ποιητης αλλα θα το ξαναδω

μιας και το θυμηθηκα...

Redirected...

MV5BMjI5OTM2NzA1M15BMl5BanBnXkFtZTgwMDk1NTMxMTE@._V1_SY317_CR5,0,214,317_AL_.jpg

ξανα επεσα πανω στον Βινι Τζοουνς μετα απο τις καπνισμενες καννες και το Snatch σε ενα εργο που την παρασταση εκλεψαν οι Λιθουανοι ηθοποιοι και κομπαρσοι...σε ενα σεναριο που θυμιζε πολυ τα προηγουμενα εργα του Βινι παπσπαλισμενο με το αμερικανικο Hangover..
Γρηγορο σεναριο με εναλλαγες και τραγελαφικες σκηνες τοσο στην αγωνια οσο και στην πιθανη εκβαση....με ξαφνιασε το εντελως αποτομο τελος του..αξιζει να το δειτε χωρις τις προσδοκιες των πρωτων εργων ισως απλα σαν ενα sequel

Last edited:

Κι εγω 2 κολλητες καταφερα να δω αλλα για να τις "ξεπεταξω"

Chinese-Cinema-Poster_1402597743.jpg

Aυτο παρολο που στον κοσμο δεν αρεσε πολυ και κουρασε λογω διαρκειας εμενα μου αρεσε περισσοτερο απο τις προηγουμενες ταινιες. Αρκετα ασυνδετη βεβαια αλλα ειδα πρωτη φορα την γυναικα μου να βλεπει τετοια ταινια μεχρι το τελος...

Ποιανής ταινίας αφίσα είναι τούτη με τον μεταλλικό ιπποτη της κόλασης ;;;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

εσύ ...

γιατί δεν λες καλό λόγο με τίποτε, για τα κατόπιν του 1976 ... σαν τον υπερήχα στην μουσική ...

ωστόσο, σε αγαπώ για αυτό που είσαι ... καλή χρονιά !

δεν με παρακολουθειτε κυριε Δημοκηδη
για μουσικη δεν λεω ισως καλα λογια για μετα το 1976 ...

.

Wooow Και γω νόμιζα πως τα τρανσφορμερς ηταν με αυτοκινητα, θα το κατ.......ω να το δω

Last edited by a moderator:

Wooow Και γω νόμιζα πως τα τρανσφορμερς ηταν με αυτοκινητα, θα το κατ.......ω να το δω

Nιε ... ξεφυγαμε απο τα αυτοκινητα και πηγαμε .... στους μηχανικους δεινοσαυρους :laugh::laugh::laugh:

Τεσπα, για pop-corn movie ... ειναι κορυφη.
Εχει κανα δυο ευρηματα αλλα προσεξε ... ειναι τριωρη ταινια :smash:

Last edited by a moderator:
Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

the-equalizer-poster.jpg

Πολυ μετριο για τον DW... Η μορφη του ειναι το μονο που ξεχωριζει στην ταινια... Κριμα...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

hobbit-battle-of-five-armies-poster.jpg

Μαζι με τα παιδια σε 3D ειδαμε την τελευταια ταινια μιας σειρας που μας κρατησε συντροφια 13 χρονια...

Ετσι κλεινει ενας κυκλος...

Στα πρωτα λεπτα κραταγαμε τα σαγονια που ειχαν φτασει στο πατωμα.
Το βλεμα του γιου μου διπλα μου ηταν χαρακτηριστικο!
Δεν πίστευε αυτο που εβλεπε...
Τελικα ειδαμε μια πολυ μετρια ταινια, με μετριους κακους, πολυ κατωτερη απο οτι θα περιμενε κανεις για τον επιλογο μιας τετοιας σειρας ταινιων αλλα ποιος νοιαζεται?
Ενα μεγαλο ευχαριστω για οτι ζησαμε τοσα χρονια ειναι το λιγοτερο που μπορουμε να πουμε...

Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Μαζι με τα παιδια σε 3D ειδαμε την τελευταια ταινια μιας σειρας που μας κρατησε συντροφια 13 χρονια...
Άλλο ο Άρχοντας, άλλο το Χόμπιτ. Το δεύτερο είναι το φάντασμα του πρώτου

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
:a0210:
Καταπληκτικές.. όποιος δεν τις έχει δει να τις δει!! :cool:
Και να τις δει σε πολυ καλη ποιοτητα, γιατι τα σκηνικα και τα χρωματα ειναι υπεροχα!

τι εννοείτε όμως red cliff 1 και 2 ;;;

εγώ έχω ένα blu-ray από το άμαζον, χωρίς ελληνικούς υποτίτλους, όπου η ταινία είναι περίπου 4 ώρες ή και παραπάνω ... υπάρχει και άλλη ή φαντάζομαι ότι υπάρχει έκδοση που σπάει την δική μου σε δύο ταινίες πχ. δύωρες ;

Ε, ναι, λογω mkv πιστευω, εκτος αν υπαρχει καμια εκτεταμμενη εκδοση (νομιζω οτι πλησιαζει τις 5 ωρες!)

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Στελιο σημερα ειδα δυο εργαρες που σιγουρα θα συμφωνησεις οτι ομοιες τους περα οτι δεν γυριζονται πια ηταν σταθμος γαι την εποχη τους
Samurai με εναν εκπληκτικο Alain Delon και το Elevator to the Gallows που σε κρατα απο την πρωτη σκηνη σε αγωνια για το τι θα συμβει...

γιατι πλεον δεν γυριζονται τετοιες ταινιες;
ηταν οι σκηνοθετες πιο εξυπνοι και δημιουργικοι τοτε;
μηπως οι καλες ταινιες ηδη πεθαναν με τον ερχομο του ηχου απο το 1927 και μετα;
ή μηπως με το Technicolor;

θα συμφωνησω με το σταθμο.. οι σταθμοι ομως δεν ειναι το μερος που ή κατεβαινουμε ή τους προσπερναμε και συνεχιζουμε;

αν το le samurai ειναι μαλλον η πιο cool ευρωπαικη ταινια, το The Long Goodbye ειναι μαλλον η πιο cool αμερικανικη.
ολος ο jarmusch ειναι εδω.

καποιες προχειρες απο μια προχειρη αναζητηση
4 Months, 3 Weeks and 2 Days
Yi Yi (A One and a Two)
Diving Bell and the Butterfly, The
There Will Be Blood
No Country for Old Men
Still Walking

Hou Hsiao-sien’s The Flight of the Red Balloon, Werner Herzog’s Encounters at the End of the World, Hong Sang-soo’s Woman on the Beach, Lucretia Martel’s Headless Woman, Nuri Bilge Ceylan’s Three Monkeys, Lee Chang-dong’s Secret Sunshine, and Lance Hammer’s Ballast were all made within the last couple of years and are cinematic masterpieces. Other masterpieces like Jia Zhangke’s The World, Apitchapong Weerasethakul’s Syndromes and a Century, Hirokazu Koreeda’s Distance, Bilge’s Distance, the Dardenne Brothers’ The Son and The Child, Terence Mallick’s New World, Abbas Kiarostami’s Wind Will Carry Us, Bhaman Ghobadi’s A Time for Drunken Horses and Marooned in Iraq were all made this decade too.

δεν με παρακολουθειτε κυριε Δημοκηδη
για μουσικη δεν λεω ισως καλα λογια για μετα το 1976 ...

.

μηπως γνωριζουμε και το μηνα του 1976; :)
τι εγινε τελικα απο το 1977 και μετα;
εσπασε το καλουπι της καλης/ποιοτικης μουσικης;

WHY ARE OLD FILMS BETTER THAN THE NEW ONES
... για να μην κουραζω..
"If you can’t find great films/music it’s not because they’re gone. It’s because you don’t know where to look."

μηπως καποιος εχει βρει τον σταθμο του (φορμα) και αρνείται πεισματικα να τον αφησει για νεες περιπετειες, μηπως δεν ειμαστε αρκετα δεκτικοι και αδυνατουμε να δουμε μια νεα αντιληψη, μια νεα φορμα/αισθητικη..

μηπως τελικα τιποτα δεν μενει σταθερο και αναλλοίωτο στο χρονο, οπως δειχνουν σχεδον ολες οι ταινιες του ozu αλλα κυριως το tokyo story

αλλα και απο το μεγαλο αριστουργημα Still walking (οπου ειναι μια συνεχεια του tokyo story) του Koreeda

μηπως η αγωνια του μεγαλου Hitchcock που καταγραφεται στο παρακατω βιντεο εχει αλλαξει μορφη..;

Last edited:

τι εννοείτε όμως red cliff 1 και 2 ;;;

εγώ έχω ένα blu-ray από το άμαζον, χωρίς ελληνικούς υποτίτλους, όπου η ταινία είναι περίπου 4 ώρες ή και παραπάνω ... υπάρχει και άλλη ή φαντάζομαι ότι υπάρχει έκδοση που σπάει την δική μου σε δύο ταινίες πχ. δύωρες ;

Είχαν βγει 2 ταινίες..

Red Cliff (2008) - 146 min
Red Cliff II (2009) - 142 min

Εάν έχεις το BluRay που λέει στο εξώφυλλο Part 1 + Part 2 είσαι οκ!
Μάλλον αυτό έχεις! ;)

κοιταξε να δεις εσυ εισαι του πολυ ποιοτικου και το ψαχνεις πολυ και αλλου
εγω περναω το ιδιο ωραια και με την Lucy και με τη Νυμφομανια
και το ιδιο αδιαφορα με τον Spielberg και με τον Γκονταρ λεμε τωρα ....

σιγουρα και στο τραγουδι και σε καθε ειδος οταν ψαχνεις βρισκεις

αλλα η λιστα με τα καλυτερα τραγουδια του 1972 πχ
ηταν καλυτερη απο την λιστα του 2014

απλα τα πραγματα χωρις πολλες αναλυσεις
και φυσικα προσωπικη αποψη

και ο καθενας εχει και μια ηλικια και εχει ζησει και μια αλλη εποχη

τωρα ειναι η εποχη των μνημονειων τοτε ηταν η εποχη του make love not war
τωρα ο ανθρωπος θελει το τηλεφωνο του να εχει 4 πυρηνες
τοτε ζουσε ανετα χωρις τηλεφωνο

Re: Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

δεν γραφουμε και κατι τελειως διαφορετικο ..

"μου αρεσει πιο πολυ η εποχη make love not war και εχω ωραιες αναμνησεις" ..
σεβαστη μια τετοια διατυπωση..

εκει που διαφωνω ειναι στο να εξιδανικεύουμε το παρελθόν .. χωρις μαλιστα να εχουμε ασχοληθει ιδιαιτερα με το παρον ..

μια χαρα απολαμβάνω τουρκικα αλλα και ασιατικα "αριστουργηματα" και φυσικα αμερικαμενιες..

και μια και ο καιρος καλυτερεύει..
ενα εξαιρετικο doc που θα σας ζεστανει μεσα στην καρδια του χειμωνα, με την ζωντανια και το ιδιαίτερο χιουμορ του..

και 2 εξαιρετικα αλμπουμ απο 2 διαφορετικες εποχες..

[video=youtube;FS7SUFz36lg]https://www.youtube.com/playlist?list=PLRy77J1i698yAur1uBj3d1VaeST7Y5v0D[/video]

Last edited:
Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

.

ωραια τα βιντεακια auteur !

τελικα αν σου ελεγαν να πεις 5 ονοματα
απο τον κινηματογραφο ποια θα ηταν ?

και μην μου πεις δεν μπορω να πω μονο πεντε !

( ενταξει τα δυο τα ξερουμε ( Μπρεσον και Οζου )