Με το Diaboligue ειχα μεινει που λενε καγκελο αλλα την ειχα δει πριν πολλα χρονια,φοβερη ατμοσφαιρα ,ειδα μετεπειτα και την επανεκδοση με την Ατζανι και Στοουν ως φαν της συγκεκριμενης ταινιας αλλα με τιποτα δεν πλησιαζε ουτε στο ελαχιστο στο πρωτοτυπο,προσωπικα με εντυπωσιασε πιο πολυ και απο το Ψυχω,οπως και να χει ειναι ενα φιλμ νουαρ με ολη την σημασια της λεξης μεχρι τελευταιας πινελιας...Μεγας μαιτρ του ειδους ο Κλουζω..
Το ειχαν βαλει οι Νυχτες Πρεμιερας προπερσι.
Αλλα δεν τις τιμας...
(και οταν το κανεις γκρινιαζεις και για την ταινια που ειδες)![]()
Mετρια ταινια που ομως περιγραφει ακριβως τις συνθηκες αναβασης σε βουνα.
Αφου σου αρεσει ο Κλουζω, πιστευω να εχεις δει και αλλα του ε?
Αν οχι, δες.
Θα με θυμηθεις!
συμφωνω απολυτα για τον Κλουζω φοβερη εμπειρια το Diabolique για την εποχη του
αλλα δεν κανω συγκριση με τον Χικ αυτος και η σκηνη ( μπανιο ) μονο του Ψυχω ειναι απο τα αβαθμολογητα
...
γεια σου Γιωργαρε φεστιβαλικ
καλη χρονια να εχεις...
Χρονια πολλα και γεματα με καταπληκτικες εμπειριες, κινηματογραφικες και μη, Στελαρα!
Τα καλυτερα σε ολους τους σινεφιλ του νηματος...
Δεν υπάρχει ο όρος μεγαλύτερος όλων.ο Hitch ακομα θα αναρωτιοταν, αν ειχε ολοκληρωθει το L'Enfer.
ευχαριστουμε για τις πολυ κατατοπιστικες πληροφoριες auteur
αλλα κατι που δεν ολοκληρωνεται δεν ειναι τιποτε
ο ενας ειναι τεραστιος
και ο αλλος ειναι ο μεγαλυτερος ολων !
για τον σαουλ το ηξερα δεν μου λεει τιποτε
--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---
δυστηχως για μας τους παλαιους οι νεες εμπειριες και οι μεγαλες συγκινησεις ειναι πλεον ελαχιστες
Δεν υπάρχει ο όρος μεγαλύτερος όλων.
Όχι ότι η δουλειά του δεν είναι σημαντική.
Δεν είναι συγκρίσιμα. Διαφορετικό από το αν κάτι μας αρέσει περισσότερο από κάτι άλλο.
Ο Hitchcock ήταν αυτός που επιλέχθηκε αλλά και επιβλήθηκε από το Hollywood και από τα μέσα του για μεγαλύτερη προβολή.
Ο Clouzot δυστυχώς έμεινε στην αφάνεια για το ευρύ κοινό. Ενώ ήταν αρκετά πιο πειραματικος στην αφήγηση του και αρκετά πιο διακριτικός σαν χαρακτήρας.
Εξαιρετικοί κι οι 2.
Χρόνια πολλά σε όλους!
προσπαθησα να μπω σε μια κατηγορια που δεν την παω καθολου
τα φιλμ τρομου η οπως αλλοιως τα λενε ..
ειδα τα δυο κορυφαια οπως γραφουν οι γνωστες
Goodnight mommy
it follows
πληρες χασιμο χρονου !
αλλα θα συνεχισω μεχρι να βρω ενα απλα καλο
καποια προταση ?
...Δεν υπάρχει ο όρος μεγαλύτερος όλων.
Όχι ότι η δουλειά του δεν είναι σημαντική.
Δεν είναι συγκρίσιμα. Διαφορετικό από το αν κάτι μας αρέσει περισσότερο από κάτι άλλο.
Ο Hitchcock ήταν αυτός που επιλέχθηκε αλλά και επιβλήθηκε από το Hollywood και από τα μέσα του για μεγαλύτερη προβολή.
Δεν ισχύει αυτό. Ο Ηitchcock δούλευε στο Hollywood, οι ταινίες του προωθήθηκαν το ίδιο, ή και λιγότερο με τις άλλες ταινίες που παρήγαγε η βιομηχανία. Το ότι ήταν γνωστός σα σκηνοθέτης ήταν προσωπική του επιτυχία, ήταν ουσιαστικά ένας από τους ελάχιστους σκηνοθέτες που γνώριζε το ευρύ κοινό στις ΗΠΑ, μαζί με το John Ford και 5-6 ακόμα.
Ο Clouzot δυστυχώς έμεινε στην αφάνεια για το ευρύ κοινό. Ενώ ήταν αρκετά πιο πειραματικος στην αφήγηση του και αρκετά πιο διακριτικός σαν χαρακτήρας.
Ούτε αυτό ισχύει, νομίζω. Οι δύο γνωστές του ταινίες, οι Διαβολικές και Το Μεροκάματο του Τρόμου έγιναν μεγάλες εμπορικές επιτυχίες, παγκοσμίως. Δε φταίει το κοινό αν δεν γύρισε άλλες. Και ούτε φταίει ότι έδρασε στη Γαλλία. Ο Claude Chabrol γύρισε 70 ταινίες στη Γαλλία.
Εξαιρετικοί κι οι 2.
Εννοείται.
Χρόνια πολλά σε όλους!
Στέλιο χρόνια πολλά, για το πρώτο δεν έχω άποψη [/IMG]
Οτιδήποτε με Statham είναι η απόλυτη βαρεμάρα εκτός το lock stock.Στέλιο χρόνια πολλά, για το πρώτο δεν έχω άποψη ( δεν το έχω δει ), αλλά το it follows ήταν σκέτη απογοήτευση.
--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---
είδα αυτό
![]()
ο ορισμός της βαρεμάρας
Δεν ισχύει αυτό. Ο Ηitchcock δούλευε στο Hollywood, οι ταινίες του προωθήθηκαν το ίδιο, ή και λιγότερο με τις άλλες ταινίες που παρήγαγε η βιομηχανία. Το ότι ήταν γνωστός σα σκηνοθέτης ήταν προσωπική του επιτυχία, ήταν ουσιαστικά ένας από τους ελάχιστους σκηνοθέτες που γνώριζε το ευρύ κοινό στις ΗΠΑ, μαζί με το John Ford και 5-6 ακόμα.
Ούτε αυτό ισχύει, νομίζω. Οι δύο γνωστές του ταινίες, οι Διαβολικές και Το Μεροκάματο του Τρόμου έγιναν μεγάλες εμπορικές επιτυχίες, παγκοσμίως. Δε φταίει το κοινό αν δεν γύρισε άλλες. Και ούτε φταίει ότι έδρασε στη Γαλλία. Ο Claude Chabrol γύρισε 70 ταινίες στη Γαλλία.
εγω δεν εκανα συγκρισεις
ο μεγαλυτερος ολων δεν ειναι ορος
ειναι αυτος που ο καθενας μας θεωρει τον καλυτερο στο ειδος του
αλλοιμονο να συγκρινω εναν με μια τεραστια πορεια αριστουργηματων
που αλλαξε το σκεφτεστε στο σινεμα
με μια εξαιρετικη περσονα σαν τον Κλουζω με τρεις ταινιες
που αλλαξε το σκεφτεστε στο σινεμα
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.